Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NostradamusfromBandH wrote: ↑30/06/2024 23:31
Update na aircash. Prvu transakciju mi je par puta odbijalo "pin blokiran"... al je proradilo. Inaće uplata preko banke je prošla bez ikakve naknade i provizije ni onih 1%, jedini trošak je sama kartica 5KM i tjt. super stvar.
Koja je banka u pitanju ? Drug je i sa Vize i sa Mastercarda imao 1% provizije prilikom transfera na aircash
Sve banke imaju 1% proviziju za dopunu jer je dopuna u stranoj valuti. Njemu vjerojatno nije još prikazalo.
nivla wrote: ↑05/07/2024 14:12
s tim da 10 feninga nije 1 vec 2% i to je konverzija valute
Otkad 10 feninga nije 1% od 9.75 KM?
ispravio sam, vidio da je eur i vise je od 1%
Da. Čak 1,001%!
Pa logično da će zaokružit, neće mi naplatiti 0.0975 KM proviziju.
Nego ta naknada za konverziju je totalna glupost. U Srbiji to ne postoji, kao ni u drugim zemljama u okruženju. Evo čak ni Aircash ne naplaćuju proviziju ni naknadu za konveziju.
konvertibilna marka fiksno vezana za eur, a dinar nije, tako da je u prodajnu cijenu eura vec uracunata provizija, kod nas ide provizija jer smo fiksno za eur vezani
nivla wrote: ↑05/07/2024 14:23
konvertibilna marka fiksno vezana za eur, a dinar nije, tako da je u prodajnu cijenu eura vec uracunata provizija, kod nas ide provizija jer smo fiksno za eur vezani
Pa ovi uzimaju proviziju za konverziju u bilo koju valutu, ne samo EUR. Kao što vidiš i za plaćanje u turskim lirama Raiffeisen je naplatio konverziju.
A postoje i druge valute fiksno vezane za EUR pa opet nema konverzije. To ti je samo još jedan primjer pljačkanja od strane bh banaka. Ali to nije tema svakako.
zato sto mi premasvim valutama idemo fiksno kroz eur, pa naplacuju, dakle kad kupujes lire za konvertibilne marke naplacuje ti se provizija jer se prema vani racuna kurs eura u odnosu na liru, a to varira u toku cijelog dana (odnos eur prema liri dolaru itd)
u srbiji npr za 1 eur mozes dobit 110-117 dinara, commision free je ali nije ista cijena kad kupujes dinare na svakom mjestu, negdje bude i 105 dinara za 1eur
Prešao sa iPhone SE 2020 na iPhone pro, ina viberu mi se imena prikazuju kao imena koje su kontakti sebi dali prilikom registracije na viber, a ne imena kakva sam im ja dodijelio u svom imeniku. Na Google nisam našao rješenje. Da li neko zna?
semsasuljakovic wrote: ↑06/07/2024 12:34
Prešao sa iPhone SE 2020 na iPhone pro, ina viberu mi se imena prikazuju kao imena koje su kontakti sebi dali prilikom registracije na viber, a ne imena kakva sam im ja dodijelio u svom imeniku. Na Google nisam našao rješenje. Da li neko zna?
Imaš li svoj imenik učitan na telefon preko iClouda?
Normalan kalkulator sad, historija se vidi.
Lista poziva popravljena .... vise ne zove odmah kada kliknes nego ti otvori opcije. A kada zelis odmah zvati, ima desno tipka. To me bas nerviralo uvijek, zvao ljude slucajno. Jos kad bi dali opciju da namjestimo da na tu listu idu samo sim pozivi, a ne sve (viber, whatsup, messenger) bilo bi top.
semsasuljakovic wrote: ↑06/07/2024 12:34
Imaš li svoj imenik učitan na telefon preko iClouda?
skafiskafsnjak wrote: ↑09/07/2024 16:53
Bgm dosta stvari na ovom 18 je popravljeno.
Lista poziva popravljena .... vise ne zove odmah kada kliknes nego ti otvori opcije. A kada zelis odmah zvati, ima desno tipka. To me bas nerviralo uvijek, zvao ljude slucajno. Jos kad bi dali opciju da namjestimo da na tu listu idu samo sim pozivi, a ne sve (viber, whatsup, messenger) bilo bi top.
Kako mene nervira taj spisak poziva gdje je sve izmiješano. Još dole ispod malim sivim slovima piše preko koje aplikacije je poziv a Bog dao čitko. Mislim da to nikad ili dugo neće drugačije riješiti.
skafiskafsnjak wrote: ↑09/07/2024 16:53
Bgm dosta stvari na ovom 18 je popravljeno.
Kako mene nervira taj spisak poziva gdje je sve izmiješano. Još dole ispod malim sivim slovima piše preko koje aplikacije je poziv a Bog dao čitko. Mislim da to nikad ili dugo neće drugačije riješiti.
Sad je ajde donekle okej. Ako si imao poziv na whatsup, kliknes na taj poziv, otvori ti kontakt pa biras sta ces dalje.
Pozdrav.Zanima me ako neko zna.Koristim za Iphone File organizer aplikaciju na kojoj imam dosta muzike.Da li postoji mogucnost tu muziku da skinem na laptop i na koji nacin jer kada spojim na itunes mobitel ne otvaraju mi se aplikacije,samo slike