Sirija

Locked
budza

#32251 Re: Sirija

Post by budza »

Challenger__ wrote:Evo, Daeš (ISIL) ima moju punu podršku da uspostavi "hilafet" u Kataru. Neka tamo udare, neka osvoje vlast. Oni ih podržavaju u procentu od skoro 50%, oni ih zaslužuju. Ali, *urac moj. Oni su za "hilafet" preko tuđih leđa.

Stoka licemjerna.
i ti zivis u sistemu koji ti se ne dopada u potpunosti. kao i ja.
ko nas pita da li zelimo da se preko nasih ledja vrse ekspirimenti.
e tako je i onima koji zive pod ID-om.
ko pita zabu kada se bara susi.
Challenger__

#32252 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sirijci, svojom ogromnom većinom, ne pristaju na taj socijalni ekspreriment. Pružaju otpor i to je za respekt.
B6Redhell

#32253 Re: Sirija

Post by B6Redhell »

budza wrote:
B6Redhell wrote:Ma jok.
"Ovde" se ne raduju. "Ovde" neki koriste civile kao zivi stit. "Ovde" mozes biti na sedzdi 24/7 ali ako oni odluce da si kjafir. Jer imaju tu moc. Onda si ga nadrljo. "Ovde". Ti je ih puno u zabludi.

taj "ovde" je tu na sax-u 7-8 godina.
ovaj portal je otvoren i za nas koji nismo iz ovdJe.

sto se tvog odg. tice: ja ti kao dokaz radovanju i neosudjivanju ubijanju civila, nasih asadista ovdJe, mogu ponuditi na svakoj stranici.
raduju se i ubijanju dece (trofrtajaca).
na drugoj strani, iako postoji simpatija ka ID-u, nema ni promila podrske za njihove zlocine koji su pocinili. sve javne simpatije Koje ID ovde ima, proizilaze iz ratnickog drzanja tih boraca i nesalomivost. zadivljujuce je koliko su zilavi i odlucni da raz*ebu neprijatelja.
Ovako. Assad i njegova familija su okoreli diktatori koji vladaju sirijom pola stoljeca i ja licno nikakve simpatije nemam prema njemu i njegovoj vladavini. Pogotovo sto imaju vecinsku Ši'itsku podrsku. Nemam nista protiv šita. Kako god opet su mi blizi nego vatikanovci. Idolopoklonici itd. Taj isti assad je ucvilio i u miru i u ratu mnoge.
Ti spominjes neke promile podrske idisu da je nema kad cine zlocine a kad odmaraju i ako odmaraju petkom onda su ti simapticni i dragi. Nema tog jarane. Ili ih simpatises il ne nema sredine nikad nije ni postojala Vidi se da si im simpatizer i sklon si njihovoj ideologiji. I nemaju oni nikakvog specojalnog neprijatelja da su neki borci. Ti zracni udari su smijesni assadovci su slabi ko borci. Nisu oni jos udarili na silu. daleko im kuca bila od moje i jednim i drugim.
budza

#32254 Re: Sirija

Post by budza »

B6Redhell wrote:Ovako. Assad i njegova familija su okoreli diktatori koji vladaju sirijom pola stoljeca i ja licno nikakve simpatije nemam prema njemu i njegovoj vladavini. Pogotovo sto imaju vecinsku Ši'itsku podrsku. Nemam nista protiv šita. Kako god opet su mi blizi nego vatikanovci. Idolopoklonici itd. Taj isti assad je ucvilio i u miru i u ratu mnoge.
Ti spominjes neke promile podrske idisu da je nema kad cine zlocine a kad odmaraju i ako odmaraju petkom onda su ti simapticni i dragi. Nema tog jarane. Ili ih simpatises il ne nema sredine nikad nije ni postojala Vidi se da si im simpatizer i sklon si njihovoj ideologiji. I nemaju oni nikakvog specojalnog neprijatelja da su neki borci. Ti zracni udari su smijesni assadovci su slabi ko borci. Nisu oni jos udarili na silu. daleko im kuca bila od moje i jednim i drugim.

meni su tzv siiti/suniti isti. braca u veri.
trebao bi i ti da na siije tako gledas.

nadam se da ce ti ove dve recenice, bar sto se moje ideologije tice, malo pomoci.
B6Redhell

#32255 Re: Sirija

Post by B6Redhell »

budza wrote:
B6Redhell wrote:Ovako. Assad i njegova familija su okoreli diktatori koji vladaju sirijom pola stoljeca i ja licno nikakve simpatije nemam prema njemu i njegovoj vladavini. Pogotovo sto imaju vecinsku Ši'itsku podrsku. Nemam nista protiv šita. Kako god opet su mi blizi nego vatikanovci. Idolopoklonici itd. Taj isti assad je ucvilio i u miru i u ratu mnoge.

meni su tzv siiti/suniti isti. braca u veri.
trebao bi i ti da na siije tako gledas.

nadam se da ce ti ove dve recenice, bar sto se moje ideologije tice, malo pomoci.
Nista protiv tebe i tvoje ideologije. Ali mnogi se ljuljaju kako vijetar puse. Nazalost.
sarajevoxxxx

#32256 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prije više od pola godine sam Hezbollah nazvao ''Saudijski Hezbollah'', a evo Orient News nam danas donosi tekst u čijem naslovu stoji ''Američki Hezbollah'' hehehe

Piše:Dr. Abdul Qadir Almnla (Orient News)

(Nekoliko rečenica iz teksta)
Obama je danas jak saveznik Teheranu, sirijskom režimu, i Hezbollahu....Taj savez se može nazvati samo ideološkim i nikako drugaćije.Ako pogledamo obraćanje Baraka Obame vidjet ćemo da se u potpunosti slaže i da je identično obraćanju Hasana Nasralllaha, baš kao što se i njihove aktivnosti na zemlji u potpunosti poklapaju....Veza između Hasana u Bejrutu i Husejna u Vašingtonu je i više nego očita. :izet: :lol: :thumbup:

Ne, nije se Obama nikad dvoumio, niti je bio zagovornik mira tako što je gradio bolje odnose sa Iranom, Hezbollahom, i sirijskim režimom.Naprotiv minirao je svako moguće riješenje za Siriju, i svim silama nastojao nanijeti udarac sirijskoj revoluciji, te doveo situaciju do usijanja koja se mora riješavati i vojno i politički, a to je zapravo ista ona linija kojom se kretao Iran u svom pohodu razaranja Sirije, iseljavanja njenog stanovništva, i građenja nove države, prekrajanja geopolitickih i demografskih karata.I on je najviše zaslužan što su uspjeli u toj namjeri.

Obama je zapravo cijelo vrijeme bio Hezbollahova ispostava u Vašingtonu :lol: :lol: :lol:

Sirijcima ništa drugo ne preostaje nego da svoju novu domovinu nazovu ''Američki ogranak Hezbolaha) ili skračeno SAHL (SAD,Hezbollah i Šam odnosno Levant) :lol: :lol: .Kako je samo lahko nadjevati imena kada stvari postanu jasne.

Image

http://orient-news.net/index.php?page=n ... w&id=83119
Last edited by sarajevoxxxx on 04/12/2014 01:46, edited 1 time in total.
budza

#32257 Re: Sirija

Post by budza »

B6Redhell wrote:Nista protiv tebe i tvoje ideologije. Ali mnogi se ljuljaju kako vijetar puse. Nazalost.

moja ideologija (po pitanju religije) je uvek bila jedna i nedvosmislena: islam ne poznaje podele.

edit: hezbolah postoji i u arabiji i u turskoj. nezavisno sa onim iz libana.
Last edited by budza on 04/12/2014 01:48, edited 1 time in total.
budza

#32258 Re: Sirija

Post by budza »

...
Novak20

#32259 Re: Sirija

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx

#32260 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Sa pro-režimskih portala iz Tartusa:

Dženaza za 27 vojnika iz Haleba koji će biti ukopani u Tartusu, a koji su poginuli u istočnom Homsu u blizini polja Sha'ir

https://www.facebook.com/tartous2day1/p ... 1095779517
رطوس اليوم tartous2day.com‎ je dodao/la 4 novih fotografija.
17 h ·
على أنغام لحني تحية الشهيد ووداعه شيعت مدينة ‫#‏طرطوس‬ يوم امس 27 شهيداً من ابناء محافظة ‫#‏حلب‬ من المشفى العسكري الى مقبرة الشهداء في مينة طرطوس
الشهداء الأبطال الذين قضوا في جبل الشاعر
حيث لفت جثامينهم الطاهرة بالعلم السوري
الرحمة والخلود لأرواحهم الطاهرة
Image

Image

Image

Image
sarajevoxxxx

#32261 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Danas tri ubistva koja se povezuju sa organizacijom IS-a: U Abu Dabiju žena strankinja ubijena od strane druge žene (što je izazvalo nove rasprave o nikabu).U Rijadu ubijen Britanac, i u Dammamu Holanđanin, kojeg je navodno ubio profesionalni ubica.
walter kurtz

#32262 Re: Sirija

Post by walter kurtz »

Image
:pisnuo:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#32263 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

arman1 wrote:
animals wrote:Zar nije monstruozno da ima na forumu oni koji podrzavaju IS-l..
manijaci.. :-)
Plačenici, neki kolju, a neki pravdaju klanje i vrbuju. Isti zločin zahtjeva istu kaznu.
Slažem se
asad je ratni zločinac među najgorima u historiji čovječanstva
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#32264 Re: Sirija

Post by arman1 »

FSB spakovao na dži rok 31 havera od riđobrade prikaze koje su žarko žudile da šehide za petro-dolare. Sad će da prave cestu negdje kod Urala.
sarajevoxxxx

#32265 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

ERDOGAN: Zašto među pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a nema nijedne muslimanske zemlje?

ANKARA- Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je izjavio da Ujedinjeni narodi (UN) kao i Vijeće sigurnosti UN-a ne predstavljaju svijet i sve zemlje kao što bi to trebalo biti, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je na ceremoniji dodjele predsjedničkih nagrada za kulturu i umjetnost u predsjedničkoj palači kazao da se među pet stalnih članica Vijeća sigurnosti UN-a ne nalazi nijedna muslimanska zemlja.

"Unutar tih struktura predstavljene su Europa, Azija, Amerika. Ako posmatrate iz ugla kontinenata, gdje su onda drugi kontinenti? Nema ih. Ima li među pet stalnih članica Vijeća sigurnosti bar jedna muslimanska zemlja? Nema. Zar će cijeli svijet ovisiti o tome šta će izustiti neka od ovih pet zemalja? Ako uloži veto, tu je kraj svemu. Cijeli svijet je osuđen na njih. Zar je moguća ovakva nepravda? Jednostavno nema pravde u instituciji u kojoj bi ona morala biti, tu postoji samo okrutnost koja se i dalje neumoljivo nastavlja. U Siriji je do sada poginulo 300 hiljada osoba. Zar njih to brine? Sigurno ne", rekao je turski predsjednik.
Vijeće sigurnosti sastoji se od 15 zemalja članica UN-a, od toga pet stalnih (Sjedinjene Američke Države, Kina, Francuska, Velika Britanija i Rusija) i deset nestalnih članica.

Erdogan je istakao da se primjenjuju dvostruki standardi i prema afričkim zemljama.
"Govore, Afrika, Afrika, Afrika. Međutim, istražuju samo naftu, dijamante i zlato u Africi. To jedino rade. Da li rade još nešto osim toga? Ne", istakao je Erdogan.

(Vijesti.ba/Anadolija)

http://www.vijesti.ba/vijesti/svijet/24 ... emlje.html
sarajevoxxxx

#32266 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Borci IS-a u potpunosti zauzeli Hawijat Saker u Deir Ez-Zooru!

Nakon žestokih borbi snage režima su se povukle sa Hawijat Saker, navodno Asadovim formacijama na tom području je prijetilo potpuno okruženje u slučaju pada Jafrah.
Klavikula

#32267 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Co0l wrote:Nema na ovoj temi nikog ko podrzava ISIL.
nema, al u kurcu.

pogledaj savoxovo pisanje. snage IS-a, rezimske snage. citav svijet se okomio na IS... ascare se vidi, iako neigra.

to da vecina podrzava Nusru vise se ni ne krije. uglavnom svima koji podrzavaju pobunjenike je godrina kad Nusra razvali SAA na jugu.

da se razumijemo, nemam ja nista protiv, necu nikome odredjivati koga ce podrzavati, pa makar to bila i teroristicka organizacija, al nemojte biti licemjerni i spocitavati nekom simpatije prema drugoj strani.
Rampage

#32268 Re: Sirija

Post by Rampage »

Klavikula wrote:
Co0l wrote:Nema na ovoj temi nikog ko podrzava ISIL.
nema, al u kurcu.

pogledaj savoxovo pisanje. snage IS-a, rezimske snage. citav svijet se okomio na IS... ascare se vidi, iako neigra.

to da vecina podrzava Nusru vise se ni ne krije. uglavnom svima koji podrzavaju pobunjenike je godrina kad Nusra razvali SAA na jugu.

da se razumijemo, nemam ja nista protiv, necu nikome odredjivati koga ce podrzavati, pa makar to bila i teroristicka organizacija, al nemojte biti licemjerni i spocitavati nekom simpatije prema drugoj strani.
Mislim da bi itekako morali biti protiv onih koji podržavaju teroriste, pa trebamo li razmišljati o tome da li nam se u komšiluku, u blizini naše djece, krije neki potencijalni Čaušević ili Jašarević?

Treba li nam se ponovo desiti Bugojno?

Image

Image
sarajevoxxxx

#32269 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image

Navodno u zadnjim borbama oko aerodroma poginulo je 24 režimska vojnika.
sarajevoxxxx

#32270 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Portali IS-a iz Deira demantuju da su snage IS-a izvršile napad na vojni aerodrom sa dva vojna vozila napunjena eksplozivom.''Dewle do sada nije izvela niti jedan napad auto-bombom'' navodi se u saopćenju portala ''MALfourat'' https://www.facebook.com/A.F.Media.News
sarajevoxxxx

#32271 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dio oružja među kojima su protuoklopni vođeni projektili ''Konkurs'' koje su sinoć na vojnom aerodromu u Deiru iza sebe ostavili režimski vojnici panično bježeći pred naletom boraca IS-a:

Image

Image

Image

Image
sarajevoxxxx

#32272 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I selo Jafrah pod kontrolom snaga IS-a!

Borci IS-a su zauzeli i selo Jafrah koje je bilo pod kontrolom snaga režima, a koje se smatralo jednom od najvažnijih odbrambenih tačaka režimskog vojnog aerodroma u Deiru Ez-Zooru.
dječak sa šibicama

#32273 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Pinokio Mihauzenxxx otvoreno vrsi propagandu zlocinackog ISIL-a, glumi portparola Kanibalifata, i sve to uz dopustenje administracije foruma.

Tako da su sva pitanja na tu temu, suvisna.
sarajevoxxxx

#32274 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Asadov režim nepoželjan na konferenciji u Teheranu!

Iranski ministar kulture Ali Dženneti odbio je pozvati predstavnike sirijskog režima na desetu konferenciju ministara informisanja na kojoj se sastaju predstavnici 22 islamske države a koja je jučer počela sa radom.

Ipak, iako je 57 članica Organizacije islamske suradnje, tek 22 predstavnika su se odazvala pozivu zvaničnika Teherana.

Na pitanje novinara zašto predstavnici sirijskog režima nisu dobili pozivnicu, Ali Dženneti je odgovorio da se drže zaključka kojeg su usvojile zemlje Organizacije islamske saradnje 2012. u Meki, kada je uz saglasnost svih zemalja članica predstavnicima sirijskog režima i njihovom aparatu zamrznuto članstvo u tom tijelu.

Image
http://orient-news.net/index.php?page=n ... w&id=83138
Naslovnica

#32275 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

sarajevoxxxx wrote:Jedan od režimskih boraca koji je zarobljen nakon pada Hawiyat al-Mary'ah u Deir Ez-Zooru u ruke IS-a:

Image

Navodno u zadnjim borbama oko aerodroma poginulo je 24 režimska vojnika.
Zašto većina ovih spodoba nosi maske da im se ne bi vidjelo lice?
Neki specijalan razlog?
Locked