1. Audi A4 - 49,5 bodova
2. Mercedes C-klasa - 49
3. AR Giulia - 48
4. BMW Serija 3 - 46
@Milojice, kad si spomenuo Jaguara XE R-Sport, evo jedan svjež video za tebe
Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ja ne znam ko cita te revije, magazine, casopise, ja samo slike pregledam i zdravo, a ne da mi tamo neki svabo, zabar soli pamet.[emoji12]Lolobrigida wrote:Ma sve je to glupo i potplaćeno, svijet se danas nalazi u opštem crnilu, srećom pa imamo ove rijetke ratnike svjetlosti koji će nam otkriti iluminati-masonsku-KOS-UDBA-neonacističku zavjeru.
I na engleskim testovima isti rezultati (doduše bez Alfe), ali ta će Englezi, ne znaju stavit ni volana na pravu stranu, kod Francuza također, ali oni nisu legitimni, jer još uvijek imaju traume od poraza iz 1940-te godine pa ne smiju ništa protiv Švaba reći, čak je i u Australiji isti rezultat, ali kakvi Aussiji...oni nek jašu kengure i okane se ćorava posla. Talijani potplaćeni, Nijemci odavno raskrinkani, Holanđani su ionako niža rasa...ništa, ostaje nam da uvažimo kladionica-style priču par Bošnja, koji ionako sva ta auta samo u prolazu viđaju. E oni su legitmni!
Slike pružaju nepotpune i ponekad pogrešne informacije. Npr. kad je Giulija tek predstavljena, ja uopšte nisam bio fan vanjskog dizajna, ali sam promjenio mišljenje kada sam je vidio uživo.konektovan wrote:Ja ne znam ko cita te revije, magazine, casopise, ja samo slike pregledam i zdravo, a ne da mi tamo neki svabo, zabar soli pamet.[emoji12]Lolobrigida wrote:Ma sve je to glupo i potplaćeno, svijet se danas nalazi u opštem crnilu, srećom pa imamo ove rijetke ratnike svjetlosti koji će nam otkriti iluminati-masonsku-KOS-UDBA-neonacističku zavjeru.
I na engleskim testovima isti rezultati (doduše bez Alfe), ali ta će Englezi, ne znaju stavit ni volana na pravu stranu, kod Francuza također, ali oni nisu legitimni, jer još uvijek imaju traume od poraza iz 1940-te godine pa ne smiju ništa protiv Švaba reći, čak je i u Australiji isti rezultat, ali kakvi Aussiji...oni nek jašu kengure i okane se ćorava posla. Talijani potplaćeni, Nijemci odavno raskrinkani, Holanđani su ionako niža rasa...ništa, ostaje nam da uvažimo kladionica-style priču par Bošnja, koji ionako sva ta auta samo u prolazu viđaju. E oni su legitmni!
poslano sa Sonija Ze
Ja Giuliju nažalost još nisam vozio, tako da o njoj imam samo utiske koje sam stekao na osnovu priča onih koji jesu. I šta sam do sada čuo i vidio jako mi se sviđa. Faktor posebnosti, odličnih voznih osobina, dizajna i cijene vjerovatno bi mi bio dovoljan da se odlučim za Alfu kada bi birao između modela sa najboljom opremom. S druge strane, čuo sam da osnovni model ne vrijedi traženih para, ali ja ionako nikad ne bih uzeo osnovni model.mali_milojica wrote:Meni je ljepsa unutrasnjost u Giuliji,ali ako gledamo dizajn. Ima valovitih linija,okrugli otvori na ventilaciji.
Kod Audija je kvalitetnija,barem ono sto vidim preko videa,na oko mi se cine materijali kvalitetnijima za jednu nijansu.
Vozne osobine (opet ponavljam,meni najvaznija stavka) su daleeekooo na strani Alfe i to nijedan Quattro ne moze popraviti niti poboljsati. Na kraju krajeva i svi se ovi auti iz testa mogu dobiti uz 4x4 tako da ne vidim opet neku prednost kod Audija.
Opet kazem,ja ne vidim problem da je A4 sveukupno najbolji auto na testu,svakako su nijanse odlucivale. Tamo gdje nema nijansi su dinamika,vozne osobine,tamo gdje nema subjektivnih ocjena,jer stoperica ne laze,je na strani Alfe.
Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.
@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5.Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Joj crnjaka, limuzina derne rasnog sportistu?![emoji12]mali_milojica wrote:Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.
@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. [emoji106] Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Imas 100-ine testova na internetu i obicnih verzija sa quattro ultra pogonom.
Dobijes na gripu i onda ti auto ima dodatnih 100-150 kg. Dobro dok si na mokrom. I ne znam koliko bi popravilo dinamiku auta i vremena na stazi obicne verzije.
Opet kazem stoperica ne laze. Giulia QV npr na Ringu je 5s brza od Audi R8 V10. Limuzinske verzije Audija su daleko iza.
Giulia QV je limuzina isto k'o i Panamera Turbo (malo ispred Alfe). Ima 4 vrata.konektovan wrote:Joj crnjaka, limuzina derne rasnog sportistu?![emoji12]mali_milojica wrote:Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.
@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. [emoji106] Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Dobijes na gripu i onda ti auto ima dodatnih 100-150 kg. Dobro dok si na mokrom. I ne znam koliko bi popravilo dinamiku auta i vremena na stazi obicne verzije.
Opet kazem stoperica ne laze. Giulia QV npr na Ringu je 5s brza od Audi R8 V10. Limuzinske verzije Audija su daleko iza.
poslano sa Sonija Ze
Imaš li link nekog od tih testova? Ja nisam upratio tu informaciju da ima i za običnu verziju, a šta god ukucam na Googleu, ili mi izbaci Allroad ili testiranje nekih prototipovamali_milojica wrote:Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.
@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5.Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
http://www.topgear.com/car-reviews/a4-s ... irst-driveLolobrigida wrote:Imaš li link nekog od tih testova? Ja nisam upratio tu informaciju da ima i za običnu verziju, a šta god ukucam na Googleu, ili mi izbaci Allroad ili testiranje nekih prototipovamali_milojica wrote:Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.
Opet kazem stoperica ne laze. Giulia QV npr na Ringu je 5s brza od Audi R8 V10. Limuzinske verzije Audija su daleko iza.A štopericu nisam uzeo, pričao sam o konkretnim stvarima kao neko ko je vozio sva auta iz te klase, osim Alfe. Da uzimam auto za staze i nabijanje vremena, ne bih razmatrao ni jedno ni drugo auto.
E hvala drug! Šta misliš, jesam li do sad bio dobar i uvjerljiv?530i wrote:Audi zaista ima najbolji marketing. Plaća i ljude po forumima da ga hvala na sva usta. Čestitam im na domišljatosti.
Hvalamali_milojica wrote: http://www.topgear.com/car-reviews/a4-s ... irst-drive
Jedino ako slike auta nisu bezveznog karaktera. Prvo ce ici u Allroad,novi Q5,A5 itd
Mada si i ti u pravu,u prve verzije ide stalni Quattro sa Torsen sredisnjim diferencijalom. Da nisu poslije Allroada poceli gurati ovaj novi i u obicne.