Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Lolobrigida

#3226 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

Talijanski MotorBox okupio istu četvorku na test. I kod njih je pobjednik Audi A4 koji je osvojio najveći broj bodova:

1. Audi A4 - 49,5 bodova
2. Mercedes C-klasa - 49
3. AR Giulia - 48
4. BMW Serija 3 - 46

@Milojice, kad si spomenuo Jaguara XE R-Sport, evo jedan svjež video za tebe :)

530i

#3227 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

Samo su dvije opcije kod ovih Italijana - ili su budale ili su plaćeni. Ja više vjerujem u ovu drugu. Auto sa prednjim pogonom nema šta da traži u ozbiljnoj klasi, to je za žene koje voze clio i sl. auta. Cjelokupan štimung auta je drugačiji kad je zadnja vuča...to se i na fići osjeti, a kamoli na ovim limuzinama. Ovog najnovijeg audija 4 je teže prepoznati nego golfa 6 u odnosu na 5 ili 7 u odnosu na 6... Vidim neki dan A4 Allroad quattro automatik (prethodne generacije), zahrđo po haubi, otpada površinski sloj sa one plastike po lukovima blatobrana. Auto staro 5-6 godina :roll:
Bullet Tooth Tony

#3228 Re: Alfa Romeo

Post by Bullet Tooth Tony »

Evo jedna i od mene ... Planirao sam da se u doglednoj buducnosti malo vise druzim sa ovom ljepoticom ... ali je nikad ne bi voli imati ... Onaj volan je kriminal ... barem meni ... ja nisam mogao gledati u njega duze od 20 min :D

Image
Lolobrigida

#3229 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

Ma sve je to glupo i potplaćeno, svijet se danas nalazi u opštem crnilu, srećom pa imamo ove rijetke ratnike svjetlosti koji će nam otkriti iluminati-masonsku-KOS-UDBA-neonacističku zavjeru.

I na engleskim testovima isti rezultati (doduše bez Alfe), ali ta će Englezi, ne znaju stavit ni volana na pravu stranu, kod Francuza također, ali oni nisu legitimni, jer još uvijek imaju traume od poraza iz 1940-te godine pa ne smiju ništa protiv Švaba reći, čak je i u Australiji isti rezultat, ali kakvi Aussiji...oni nek jašu kengure i okane se ćorava posla. Talijani potplaćeni, Nijemci odavno raskrinkani, Holanđani su ionako niža rasa...ništa, ostaje nam da uvažimo kladionica-style priču par Bošnja, koji ionako sva ta auta samo u prolazu viđaju. E oni su legitmni! :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3230 Re: Alfa Romeo

Post by Romeo 80 »

Pa generalno kad su mediji u pitanju, danas jako malo ima objektivnosti. Mnogi od njih su samo produžene ruke nekih proizvođača. Meni generalno u stvari najviše smeta čudan način ocjenjivanja automobila na testovima. Ne gleda se uopšte klasa auta i njegova primarna namjena, već se isti šablon koristi pri ocjenjivanju kako monovolumena i suv-ova, tako i sportskih automobila i gradske klase.

I onda imamo ovakve smiješne scene gdje je pobjednik nekog testa automobil koji je najfunkcionalniji, a primarna svrha mu je udobnost na dugim putovanjima i izvrsne vozne osobine. Zna se zašto se kupuje automobil koji pripada premium segmentu. Razlog nije sigurno veličina gepeka, i broj pretinaca u unutrašnjosti, jer za te svrhe se kupuju neki drugi auti.
Po meni, treba se napraviti sistem ocjenjivanja koji će uzimati u obzir namjenu vozila i u onim kategorijama koje su bitnije za tu klasu dati jači naglasak pri ocjenjivanju i obrnuto.

Meni lično je važniji osjećaj koji ti daje zadnji pogon u Alfi i BMW-u nego 101 Audijev "virtuelni kokpit".

Zato imamo kao pobjednika Audi u premium klasi sa prednjim pogonom i totalno bezličnim dizajnom. Skuplja verzija Passata...
Lolobrigida

#3231 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

Tačno, treba gledati stvari koje su bitne za tu klasu. Npr. u ovoj klasi je vrlo bitan komfor, a tu je A4 bolje ocjenjen od Giulije i C-klase i mnogo bolje od BMW-a. Zatim, ako već daješ 60k+ KM za auto, sigurno tražiš da ti je lijepo napravljeno, da vidiš da vrijedi tih para. Opet je tu npr. A4 najbolje ocjenjen. Ako daješ 60k+ KM, hoćeš da osjetiš luksuz, a premium je ništa drugo nego luksuz...tu je npr. A4 opet najbolji. A što se tiče voznih osobina i plebejskog prednjeg pogona, ništa što jedan quattro ne može za ljestvicu podići. Tako da slažem se, zajebat pretince, gledat prave stvari.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3232 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

Lolobrigida wrote:Ma sve je to glupo i potplaćeno, svijet se danas nalazi u opštem crnilu, srećom pa imamo ove rijetke ratnike svjetlosti koji će nam otkriti iluminati-masonsku-KOS-UDBA-neonacističku zavjeru.

I na engleskim testovima isti rezultati (doduše bez Alfe), ali ta će Englezi, ne znaju stavit ni volana na pravu stranu, kod Francuza također, ali oni nisu legitimni, jer još uvijek imaju traume od poraza iz 1940-te godine pa ne smiju ništa protiv Švaba reći, čak je i u Australiji isti rezultat, ali kakvi Aussiji...oni nek jašu kengure i okane se ćorava posla. Talijani potplaćeni, Nijemci odavno raskrinkani, Holanđani su ionako niža rasa...ništa, ostaje nam da uvažimo kladionica-style priču par Bošnja, koji ionako sva ta auta samo u prolazu viđaju. E oni su legitmni! :D
Ja ne znam ko cita te revije, magazine, casopise, ja samo slike pregledam i zdravo, a ne da mi tamo neki svabo, zabar soli pamet.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3233 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Meni je ljepsa unutrasnjost u Giuliji,ali ako gledamo dizajn. Ima valovitih linija,okrugli otvori na ventilaciji.
Kod Audija je kvalitetnija,barem ono sto vidim preko videa,na oko mi se cine materijali kvalitetnijima za jednu nijansu.
Vozne osobine (opet ponavljam,meni najvaznija stavka) su daleeekooo na strani Alfe i to nijedan Quattro ne moze popraviti niti poboljsati. Na kraju krajeva i svi se ovi auti iz testa mogu dobiti uz 4x4 tako da ne vidim opet neku prednost kod Audija.
Opet kazem,ja ne vidim problem da je A4 sveukupno najbolji auto na testu,svakako su nijanse odlucivale. Tamo gdje nema nijansi su dinamika,vozne osobine,tamo gdje nema subjektivnih ocjena,jer stoperica ne laze,je na strani Alfe.
Lolobrigida

#3234 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

konektovan wrote:
Lolobrigida wrote:Ma sve je to glupo i potplaćeno, svijet se danas nalazi u opštem crnilu, srećom pa imamo ove rijetke ratnike svjetlosti koji će nam otkriti iluminati-masonsku-KOS-UDBA-neonacističku zavjeru.

Ja ne znam ko cita te revije, magazine, casopise, ja samo slike pregledam i zdravo, a ne da mi tamo neki svabo, zabar soli pamet.[emoji12]

poslano sa Sonija Ze
Slike pružaju nepotpune i ponekad pogrešne informacije. Npr. kad je Giulija tek predstavljena, ja uopšte nisam bio fan vanjskog dizajna, ali sam promjenio mišljenje kada sam je vidio uživo. :) Nije tu ništa revolucionarno i neviđeno, ali da je lijepa - lijepa je.

I ljudi često kreiraju mišljenje o nekom autu na osnovu slika i dizajna eksterijera. Šta mu je oku najugodnije, to je odmah najbolje po svemu. Što je totalna glupost. Btw, jedan poznanik iz Srbije, koji već dugo godina vozi 159-ku, nedavno je vozio Giuliju i napravio neka zanimljiva poređenja. Pa kad budem imao malo više vremena stavit ću njegove slike i komentar, možda će nekome biti zanimljivo.
mali_milojica

#3235 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Lolobrigida

#3236 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

mali_milojica wrote:Meni je ljepsa unutrasnjost u Giuliji,ali ako gledamo dizajn. Ima valovitih linija,okrugli otvori na ventilaciji.
Kod Audija je kvalitetnija,barem ono sto vidim preko videa,na oko mi se cine materijali kvalitetnijima za jednu nijansu.
Vozne osobine (opet ponavljam,meni najvaznija stavka) su daleeekooo na strani Alfe i to nijedan Quattro ne moze popraviti niti poboljsati. Na kraju krajeva i svi se ovi auti iz testa mogu dobiti uz 4x4 tako da ne vidim opet neku prednost kod Audija.
Opet kazem,ja ne vidim problem da je A4 sveukupno najbolji auto na testu,svakako su nijanse odlucivale. Tamo gdje nema nijansi su dinamika,vozne osobine,tamo gdje nema subjektivnih ocjena,jer stoperica ne laze,je na strani Alfe.
Ja Giuliju nažalost još nisam vozio, tako da o njoj imam samo utiske koje sam stekao na osnovu priča onih koji jesu. I šta sam do sada čuo i vidio jako mi se sviđa. Faktor posebnosti, odličnih voznih osobina, dizajna i cijene vjerovatno bi mi bio dovoljan da se odlučim za Alfu kada bi birao između modela sa najboljom opremom. S druge strane, čuo sam da osnovni model ne vrijedi traženih para, ali ja ionako nikad ne bih uzeo osnovni model.

Ali sam u službi skoro godinu dana imao novi C250 CDI, sa F30 sam prešao nekih 2000-3000 km, dok na jedan dan sam vozio novi A4 2.0 TDI 190 KS S-tronic sa quattrom. I moram ti reći da mnogo griješiš kada kažeš da nijedan quattro ne može ispeglat razliku. Iako i sam nisam amaterski vozač, jednu turu sam sjeo sa jednim našim ex-rally vozačem da idemo preko Trebevića do Pala. Jbg, ja hajvan, pa se najeo prije puta i cijela vožnja mi je prisjela jer sam sve na kraju dionice izbacio iz sebe. Zato se te vožnje ne sjećam baš po dobrom :D Ukratko, da ne dužim, prianjanje i stabilnost su...možda će mnogi reći da pretjerujem kad kažem da prkose zakonima fizike. Ali to pružaju mnogi 4x4. Ono što je najvažnije jeste da uopšte nema podupravljanja, ja stvarno ne znam do koje ga mjere moraš cijepat pa da izazoveš podupravljanje. Ko je išao onom gore dionicom, zna kakve krivine imaju. Luđak uleti u "U" krivinu pod punim gasom i apsolutno se ništa spektakularno ne desi. Nos slijedi svoju magičnu putanju, nema bježanja, auto se izravna i piči dalje. Nijednom nismo izazvali podupravljanje, ali smo zato 2-3 puta izazvali bježanje zadnjeg kraja, jer sistem stalno šalje više snage na zadnje točkove, pa više imaš osjećaj da voziš auto sa zadnjim već sa prednjim pogonom.

Bez obzira na to, istina da zadnji pogon ima neke svoje čari, ali je isto tako istina da 99% vozača to nit zna nit želi to iskoristiti niti se to može primjeniti u regularnom saobraćaju. A što se tiče toga da svi mogu imati pogon na sva četiri točka - da, ali ja sam regaovao na kritiku što je Audi na testu imao prednji pogon i to mu je kao bio nedostatak. Taj nedostatak se može ukloniti.
GaRGa

#3237 Re: Alfa Romeo

Post by GaRGa »

quattro sa torque vectoring uopste nije dostupan na A4 liniji audija tako da mi nije jasno kako si uspjeo "dobit" osjecaj zadnjeg pogona

quattro® with torque vectoring is available for the following model lines:
Audi RS 5 Coupé
Audi A7
Audi A8
530i

#3238 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

Odvozio sam par stotina kilometara sa Audijem A5 2.0 TDI sa prednjim pogonom. Auto je odličan, ali prednji pogon je ubica...na cesti bježi na sve strane ako imalo jače gasa pritisneš, elektronika non-stop radi. Prednje gume na 18.000 km pri kraju...otud i moja kritika prednjem pogonu baš u toj luksuznoj ili premijum klasi.
mali_milojica

#3239 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Novi "obicni" A4 i nema pravi stalni Quattro kao sto su imali nj prethodnici nego se zadnja osovina ukljucuje kad elektronika osjeti potrebu da treba nazad dozirati. Sve do tada je to prednjepogonas . Dakle nema vise dobrog starog Torsen diferencijala.
To je novi Quattro with Ultra Technology
Lolobrigida

#3240 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.

@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. :thumbup: Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
mali_milojica

#3241 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.

@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. :thumbup: Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Nudi se i u obicnim A4,ne samo u Allroad verziji.
Imas 100-ine testova na internetu i obicnih verzija sa quattro ultra pogonom.
Dobijes na gripu i onda ti auto ima dodatnih 100-150 kg. Dobro dok si na mokrom. I ne znam koliko bi popravilo dinamiku auta i vremena na stazi obicne verzije.
Opet kazem stoperica ne laze. Giulia QV npr na Ringu je 5s brza od Audi R8 V10. Limuzinske verzije Audija su daleko iza.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3242 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by konektovan »

mali_milojica wrote:
Lolobrigida wrote:Pogrešna informacija. tj. djelimično si upravu. Istina je da postoji quattro Ultra, ali on se nudi na novom A4 Allroadu, dok limuzina i Avant imaju Torsen C diferencijal sa torque vectoringom koji standardno raspoređuje snagu u omjeru 40:60, a po potrebi šalje i 85% na zadnje točkove.

@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. [emoji106] Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Dobijes na gripu i onda ti auto ima dodatnih 100-150 kg. Dobro dok si na mokrom. I ne znam koliko bi popravilo dinamiku auta i vremena na stazi obicne verzije.
Opet kazem stoperica ne laze. Giulia QV npr na Ringu je 5s brza od Audi R8 V10. Limuzinske verzije Audija su daleko iza.
Joj crnjaka, limuzina derne rasnog sportistu?![emoji12]

poslano sa Sonija Ze
cekek

#3243 Re: RE: Re: Alfa Romeo

Post by cekek »

konektovan wrote:
mali_milojica wrote:

@ Garga, gdje god si našao tu informaciju, to neko odavno nije osvježio stranicu, jer ovaj torque vectoring imaju i novi S4 i S5. [emoji106] Tv je imala i prošla S generacija, ali samo na zadnjoj osovini, tzv sportski diferencijal.
Joj crnjaka, limuzina derne rasnog sportistu?![emoji12]

poslano sa Sonija Ze
Giulia QV je limuzina isto k'o i Panamera Turbo (malo ispred Alfe). Ima 4 vrata.

Inače, zvijer od auta....samo još da može na plin :D :D :D (gore navedena Panamera ga dobro podnosi, ali samo na Balkanu)
Lolobrigida

#3244 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

mali_milojica wrote:

Imaš li link nekog od tih testova? Ja nisam upratio tu informaciju da ima i za običnu verziju, a šta god ukucam na Googleu, ili mi izbaci Allroad ili testiranje nekih prototipova :D A štopericu nisam uzeo, pričao sam o konkretnim stvarima kao neko ko je vozio sva auta iz te klase, osim Alfe. Da uzimam auto za staze i nabijanje vremena, ne bih razmatrao ni jedno ni drugo auto.
530i

#3245 Re: Alfa Romeo

Post by 530i »

Audi zaista ima najbolji marketing. Plaća i ljude po forumima da ga hvala na sva usta. Čestitam im na domišljatosti.
cekek

#3246 Re: Alfa Romeo

Post by cekek »

Sve je to Technik kroz koju oni dobiju svoj Vorsprung :D
mali_milojica

#3247 Re: Alfa Romeo

Post by mali_milojica »

Lolobrigida wrote:
mali_milojica wrote:

Imaš li link nekog od tih testova? Ja nisam upratio tu informaciju da ima i za običnu verziju, a šta god ukucam na Googleu, ili mi izbaci Allroad ili testiranje nekih prototipova :D A štopericu nisam uzeo, pričao sam o konkretnim stvarima kao neko ko je vozio sva auta iz te klase, osim Alfe. Da uzimam auto za staze i nabijanje vremena, ne bih razmatrao ni jedno ni drugo auto.
http://www.topgear.com/car-reviews/a4-s ... irst-drive
Jedino ako slike auta nisu bezveznog karaktera. Prvo ce ici u Allroad,novi Q5,A5 itd
Mada si i ti u pravu,u prve verzije ide stalni Quattro sa Torsen sredisnjim diferencijalom. Da nisu poslije Allroada poceli gurati ovaj novi i u obicne.
sema911s

#3248 Re: Alfa Romeo

Post by sema911s »

sve neki trkaci,, jedan vozi fiata stila, JTd(250,000 na satu), ovaj trolebus, neki presanjani BMW, dok jedan ima audija B4,., i ide prica kako je neko brzi na stazi i taj mu ne valja,.,,

awd se ne bi ugradjivao u auta da neko pametan nije skontao da tako dobija vise sigurnosti, tih nekih sposobnosti, taj awd jest tezi ali kao laicima biste li da u svakoj krvini (molite alaha,isusa i bruslija) ili kao pravi pravcati laici gas do poda pa sta(ova trojca) daju,.,

javna cesta nije trkaca staza sa 12m+ zonom za izlijetanje, bankina je nemilosrdna, jednom kada guza ode 150% nas nema pojma sta da uradi(samo ovu trojcu zove), prednji kraj kada povuce opet ovo troje zivkamo,., da ne pricamo o izboru guma, i ostalom,.,

alfa je super duper ko voli, da li je bolja od ostalih, to ce vrijeme pokazat,, ali kako pise i alfa koristi torsen T3 tako da ima slicne vozne osobine kao i audi,
Lolobrigida

#3249 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

530i wrote:Audi zaista ima najbolji marketing. Plaća i ljude po forumima da ga hvala na sva usta. Čestitam im na domišljatosti.
E hvala drug! Šta misliš, jesam li do sad bio dobar i uvjerljiv? :D Očigledno nisam, čim si me ti raskrinkao. Evo baš su mi jučer legle pare od Porschea BH za uzornu kampanju među građanskim pukom, kontao sam to iskoristit za kakvog finog odmora, ali mislim da ću ih ipak uplatit u dobrotvorni fond za liječenje tvoje paranoje, ti si očigledno psihički nestabilna osoba. Dirlika što bi narod rekao, ili ti ga hablešina...
mali_milojica wrote: http://www.topgear.com/car-reviews/a4-s ... irst-drive
Jedino ako slike auta nisu bezveznog karaktera. Prvo ce ici u Allroad,novi Q5,A5 itd
Mada si i ti u pravu,u prve verzije ide stalni Quattro sa Torsen sredisnjim diferencijalom. Da nisu poslije Allroada poceli gurati ovaj novi i u obicne.
Hvala :thumbup: Po datumu teksta, 17.02.2016.god, dalo bi se zaključit da je ovo sa međunarodne prezentacije novog quattra, jer su dan prije toga zvanično predstavili taj sistem. Ne znam da li su ga u međuvremenu počeli i serijski ugrađivati, taj podatak nisam provjerio. Ja sam novi A4 vozio prošlog decembra, tako da je kod mene 100% old school verzija sa Torsenom.
Lolobrigida

#3250 Re: Alfa Romeo

Post by Lolobrigida »

Da se vratimo na temu...kao što sam danas spomenuo, evo utisaka od poznanika iz Srbije o novoj Giuliji. Inače, on već dugo godina vozi 159-ku, pa je napravio zanimljivo poređenje. Ovo je kopija teksta sa srpskog foruma gdje on aktivan.

Ajd' u par reči oko auta, jer sam stekao neki početni površni utisak s obzirom da je bilo baš malo vremena za druženje sa Đulijom. Uživo je mnogo lepa, skladna, izgleda veoma malo, kompaktno. Baš kao 156-ica, nekao 159. Daleko je elegantnija i mislim da će vremenom izgled tek sazreti i pravi utisak ostaviti i kod onih koji su sad ravnodušni. Nasuprot 159 koja nema ni blizu toliko elegancije, nego je snažna, tenkasta.

U pitanju je dizelka, 150KS, siromašnog paketa opreme (odokativno, pojma nemam tačno). Deluje kao da je flotno vozilo sa baznim sedištima i zbog njih deluje poprilično sirotinjski. Nekako su kratka, ružna, međutim udobna su i drže kako treba. Tabla je odlična, jednostavna, linije spoljne elegancije se nastavljaju unutra i fenomenalno su uklopili ekran u konzolu. Mislim da u ovom rangu vozila nema ništa uporedivo. Stvarno izgleda mnogo dobro.

Materijali su čudni, volan je dobar, rukohvati dobri, ali plastike su baš čudne i ne priliče vozilu ove klase. Odmah moram da bacim ogradu da je i 159 u nižim paketima opreme stvarno gadna unutra. Kod Đulije mi se čini da je ipak ta amplituda nešto manja. Imala je ekran i prednje farove sa DRL, ali valjda je to sve od opreme, ostalo je klot.

Gepek je plitak mnogo. Dužina i širina su kao kod 159, ali visinu nema. Ne bih bio srećan sa takvim gepekom u ovom momentu. Mesta u kabini ima mnogo, više nego u 159, plus je zadnja klupa udobnija, sa naslonom nagnutim unazad. Sedi se carski.

Malo oko vožnje, dizelka ide dobro. Subjektivan utisak je da nešto slabije ide on nasvirane 159. Zadnja vuča vs prednja vuča se baš slabo primeti. Volan je direktan, veoma precizan, ali za moj ukus previše lagan. Treba voziti malo duže i navići se, ali na prvu loptu mi se čini da nema ni blizu fidbek kakav ima 159. Menjač mi se nije dopao i tu nema sad nekih faza navikavanja, jednostavno ne ulazi jednako u sve brzine, ima neki čudan otpor. Za ne poverovati, ali po meni je gori od upitnog menjača 159 (meni se lično sviđa što ide teže, ali podjenako ulazi u sve brzine i ima neki svoj šmek koliko se to dopalo nekome ili ne). Ako će i kod benzinjare da bude ovakav, a ne kao na QV, onda nema govora u manuelcu, obavezan je ZF8.

Ajnšlag je odličan, nema tu govora o 11+ metara. Normalan je skroz. Merili nismo, ali auto je okretan i sasvim validno pregledan.

Položaj sedenja je savršen, papučice odlične, materijal volana baš dobar, volan može mnogo da se približi i sedište fino uspravi. Leži fantastično, a pritom je udobnija od 159. Mislim da su napravili čudo sa vešanjem i balansom automobila. Čvrsta je, stabilna, okretna, lagana, u vožnji mi se jako dopada. Mislim da je podvozje glavni adut i to se baš oseti.

Šta znam, nisam nešto pao na dupe. Kad sam seo nazad u 159, sam sam u sebi rekao - burazeru to se zovu sedišta i to se zove volan. Iskreno za auto u ovakvom paketu opreme ne bih dao 30.000€, ovaj prosto mora manje da košta. U stvari ovakvu ne bih nikad ni kupio, ni novu ni polovnu. Nadam se da opremljenija benzinjara ne liči mnogo na ovaj klotić flotić, inače nema govora da ću iz Alfe uskočiti u drugu Alfu. Kad povučem crtu mislim da sam sve dalje od kupovine ovog automobila, malo bliže džegu ili nečemu trećem, ali daću joj vremena da se slegne i da se vide novi modeli i drugi paketi opreme.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image