SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Gray

#3226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

poznanik wrote:Svima kojima smeta kritika ponašanja ovog čovjeka na balkonu na Otoci, predlažem da ga po nekoliko dana dovedu u svoju zgradu i postave na balkon iznad škole u koju idu njihova djeca.

Usput, Zakonom o javnom redu i miru KS, prekršajima protiv javnog reda i mira smatra se i "izlaganje intimnih dijelova tijela pogledima drugih ljudi".

Pitanje za policiju i komšije: Da li je ovom muškarcu sa Otoke ikad napisana i da li je ikad zaprimio prekršajnu prijavu protiv narušavanja javnog reda i mira?

Nikome ne smeta kritika ponašanja, nego smeta poziv na linč, kastriranje, premlaćivanje, ubistvo, zatvaranje čovjeka na osnovu nikakvih informacija i par slika.

I upravu si, dakle ovo što on radi je prekršaj, sigurno ne krivično djelo koje bi opravdalo ovakve pozive na linč.
insomnia78

#3227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

pascal wrote:mene interesuje razlika ovog covjeka i onih koji sjede ispred svojih racunara i drkaju na slike djece?
Koliko ja znam, takvim se ljudima sudi za pedofiliju

voljela bih objasnjenje od vas, koji nalazite opravdanje, tj.onih koji ovog covjeka smatrate "bolesnikom" ali NE pedofilom
mada je i pedofilija bolest
uz duzno postovanje, svako kome se na dijete dize je bolestan ili ti ga pedofil, i po meni zasluzuje kastraciju.
A to da on nikome nije naudio...jer tako komsije kazu...meni nikakva garancija nije
Fazon je sto lik to radi i kad nema djece u blizini. On jeste bolestan ali nije pedofil i to sto radi nema veze sa pedofilijom. Ali Avaz i neka majka (o kojoj bi se dalo diskutovati jer "poturi" svoju cerku da bi imala exkluzivniju sliku) odluce da je on pedofil i onda krecu zahtjevi za linc.
Da se razumjemo ovo sto radi nikako nije u redu i zakonski i moralno i treba biti sankcionisano ali nije ni pedofilija

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Jara

#3228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

poznanik wrote:Svima kojima smeta kritika ponašanja ovog čovjeka na balkonu na Otoci, predlažem da ga po nekoliko dana dovedu u svoju zgradu i postave na balkon iznad škole u koju idu njihova djeca.

Usput, Zakonom o javnom redu i miru KS, prekršajima protiv javnog reda i mira smatra se i "izlaganje intimnih dijelova tijela pogledima drugih ljudi".

Pitanje za policiju i komšije: Da li je ovom muškarcu sa Otoke ikad napisana i da li je ikad zaprimio prekršajnu prijavu protiv narušavanja javnog reda i mira?
@poznanik, zar ti nije čudno što komšije kažu da nije opasan? Pa oni ga već imaju na balkonu.
Kako to da se oni ne boje za svoju djecu koja se mogu s njim naći u haustoru, liftu... :-)
chuchumbamayumbe

#3229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by chuchumbamayumbe »

Apsolutno se protivim pozivima na linč, itd...
Međutim, ako država ništa ne preduzima i ako je nemoćna da zaštiti prvenstveno djecu od ovog bolesnika ili kako god želite da ga nazovete, ko je onda taj koji će nešto preduzeti i kojim metodama?!
Država je u apsolutnom qrtzu i ne čudi me zašto ljudi žele da uzimaju stvari u svoje ruke.
Kada vide da je država takva kakva jeste, da u većini slučajeva policiju zaboli qratz, šta drugo preostaje?!
I tako će i biti dokle god situacija sa državom i njenim prganima bude ovakva kakva jeste.
Divlji Zapad.
Jara

#3230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

Gray wrote:

Nikome ne smeta kritika ponašanja, nego smeta poziv na linč, kastriranje, premlaćivanje, ubistvo, zatvaranje čovjeka na osnovu nikakvih informacija i par slika.
I upravu si, dakle ovo što on radi je prekršaj, sigurno ne krivično djelo koje bi opravdalo ovakve pozive na linč.
poznanik

#3231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Jara wrote:@poznanik, zar ti nije čudno što komšije kažu da nije opasan? Pa oni ga već imaju na balkonu.
Kako to da se oni ne boje za svoju djecu koja se mogu s njim naći u haustoru, liftu... :-)
Šta znači biti "opasan"? Odakle komšijama pravo da očit prekršaj protiv javnog reda i mira, da očito - dugogodišnje, skidanje i pokazivanje intimnih dijelova tijela na javnom mjestu, usput - pred očima malodobne djece, što je protivno svim normama morala i propisa o urednom društvenom ponašanju, smatraju bezopasnim? :-) :?

Ako nije pucao iz puške, pištolja, ako nije nekog prolaznika nožem ubadao, ako ne dila narkotike, ne pijanči i ne tuče ljude oko sebe, porodicu,, ako nije kriminalac, ne znači da nije "opasan" :-)
amrica

#3232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

mnogi se pozivaju "nije nikome naudio", u razlicitim kontekstima.

kod nas vazi samo pojam fizickog nasilja. bez samar i stosa u glavu nema nasilja. prijetnje, uvrede, psovke, razna verbalna i slicna nefizcka maltretiranja.... se u ovoj zemlji ne pikaju kao nasilje.

tako i ovdje, nikom nije naudio.
nije fizicki.
ali odakle znate da nije psihicki?
djecija je psiha krhka, a sve upijaju. ne mora to izaci na vidjelo odmah, ali moze za 10 ili 15 godina.

uostalom, ko curi(ci) ima pravo oduzeti pravo da sama izabere kad ce prvi put vidjeti golo musko tijelo (uobicajeno svog vrsnjaka) i upoznati se sa 'funkcijama' ? neki psihicki bolesnik, ili branioci prava tog bolesnika? po kom osnovu su njegova prava na javno ispoljavanje svojih nenormalnih potreba vaznije od prava na normalno odrastanje ne samo jedne curice nego citavog kvarta??????
pascal

#3233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pascal »

insomnia78 wrote:
pascal wrote:mene interesuje razlika ovog covjeka i onih koji sjede ispred svojih racunara i drkaju na slike djece?

voljela bih objasnjenje od vas, koji nalazite opravdanje, tj.onih koji ovog covjeka smatrate "bolesnikom" ali NE pedofilom
uz duzno postovanje, svako kome se na dijete dize je bolestan ili ti ga pedofil, i po meni zasluzuje kastraciju.
A to da on nikome nije naudio...jer tako komsije kazu...meni nikakva garancija nije
Fazon je sto lik to radi i kad nema djece u blizini. On jeste bolestan ali nije pedofil i to sto radi nema veze sa pedofilijom. Ali Avaz i neka majka (o kojoj bi se dalo diskutovati jer "poturi" svoju cerku da bi imala exkluzivniju sliku) odluce da je on pedofil i onda krecu zahtjevi za linc.
Da se razumjemo ovo sto radi nikako nije u redu i zakonski i moralno i treba biti sankcionisano ali nije ni pedofilija

ocito ga dobro poznajes kada se usudjujes tvrditi da nema pedofilskih sklonosti.
Jara

#3234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

poznanik wrote:
Jara wrote:@poznanik, zar ti nije čudno što komšije kažu da nije opasan? Pa oni ga već imaju na balkonu.
Šta znači biti "opasan"? Odakle komšijama pravo da očit prekršaj protiv javnog reda i mira, da očito - dugogodišnje, skidanje i pokazivanje intimnih dijelova tijela na javnom mjestu, usput - pred očima malodobne djece, što je protivno svim normama morala i propisa o urednom društvenom ponašanju, smatraju bezopasnim? :-) :?

Ako nije pucao iz puške, pištolja, ako nije nekog prolaznika nožem ubadao, ako ne dila narkotike, ne pijanči i ne tuče ljude oko sebe, porodicu,, ako nije kriminalac, ne znači da nije "opasan" :-)
To ne znači da treba opravdavati pozive na linč i čitavu hajku!
Za pretpostaviti je da ga komšije bolje poznaju od žene koja ga je slikala. Sad kad je onaj haustor sataniziran, svaka budala može doći i uzeti pravdu u svoje ruke?
A avaz je bljak novina! Onako senzacionalistički naslov i još slika! Pozivanje na linč!
Kad se radilo o Gluhoj Bukovici nije bilo poziva na linč ( i ne treba, naravno, ni u jednom slučaju, sve treba ostaviti pravosudnim organima) iako je dokazano da je hodža pedofil.
insomnia78

#3235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by insomnia78 »

pascal wrote:
insomnia78 wrote:

ocito ga dobro poznajes kada se usudjujes tvrditi da nema pedofilskih sklonosti.
I ja bih tebe mogao pitati isto kad de usudjujes tvrditi da ima.

Gray

#3236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

amrica wrote:mnogi se pozivaju "nije nikome naudio", u razlicitim kontekstima.

kod nas vazi samo pojam fizickog nasilja. bez samar i stosa u glavu nema nasilja. prijetnje, uvrede, psovke, razna verbalna i slicna nefizcka maltretiranja.... se u ovoj zemlji ne pikaju kao nasilje.

tako i ovdje, nikom nije naudio.
nije fizicki.
ali odakle znate da nije psihicki?
djecija je psiha krhka, a sve upijaju. ne mora to izaci na vidjelo odmah, ali moze za 10 ili 15 godina.

uostalom, ko curi(ci) ima pravo oduzeti pravo da sama izabere kad ce prvi put vidjeti golo musko tijelo (uobicajeno svog vrsnjaka) i upoznati se sa 'funkcijama' ? neki psihicki bolesnik, ili branioci prava tog bolesnika? po kom osnovu su njegova prava na javno ispoljavanje svojih nenormalnih potreba vaznije od prava na normalno odrastanje ne samo jedne curice nego citavog kvarta??????
Nio ne kaže da on ima pravo na to, nego da rješenje nije ono što se ovdje predlaže i da su oznake pedofila neprikladne.
poznanik

#3237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Jara wrote: Za pretpostaviti je da ga komšije bolje poznaju od žene koja ga je slikala. Sad kad je onaj haustor sataniziran, svaka budala može doći i uzeti pravdu u svoje ruke?
Kad budeš majka, i ako zatekneš muškarca kako masturbira buljeći u tvoje ili tuđe dijete, sjeti se pretpostavke da je bezopasan, jer ga komšije iz zajedničke zgrade poznaju bolje od tebe :-)

Ili: Sjeti se svojih dječjih dana i pretpostavi da ti na balkonu ili prozoru iznad škole "bezopasno" bdije gol muškarac s penisom u rukama, buljeći u tebe ili drugaricu...

Komšije su godinama znale za ovog muškarca sa Otoke, a nisu reagirale da ga se spriječi. Po meni, i oni su saučesnici u njegovim prekršajnim radnjama :oops:
cigara

#3238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Kontam ja to frajer bolestan, lijecite ga, sprijecite ga, zatvorite ako treba...al poziv na linc, hajmo ga prebit haj ovo haj ono PEDOFIL... zbog Avaza na koji ionako serete redovno izmisljaju vise nego braca Grim...

@poznanik Komsije su reagovale, to pise u svim mogucim clancima, ja ne znam sta si ti citao

I ok sve to, kad budes majka kad budes imao dijete, kad budes ovo kad budes ono...

Al eto, sad se sjetih neke mame sto je iz publike komentarisala na Zabranjenom Forumu, zena 15 minuta pricala o onom Lili kako on vodi djecije emisije i tepa djeci, kako unistava tako djecu, kako ce ona tuziti, kako ne zeli njenom djetetu da se tepa kako ovo kako ono... sasula na Lilu kisu kritika ko da je frajer uci djecu da rukuju kalasem, pretvorila ga u antikrista u par minuta price

Malo stopirajte price prije nego se sve sazna, vi ko zadnje mahaluse udarili sve i svasta znate.
Isto ko kad je ona grtalica zgazila onaj par, zena umrla, odmah price "pjandura frajer, babo ga zaposlio, to je GRAS to ne valja kurcu, divlja po cesti 100 na sat, i na kraju ispde frajer ni kriv ni duzan, zgazio ih kad je isao u rikverc, par kriv sto nije gledao i nije obracao paznju na zvucnu signalizaciju.

Odmah da se ogradim, i meni bi smetalo da frajer razvlaci macora tako vidljivo, smetalo bi mi da moje dijete to vidi, normalno uradio bih sve da to sprijecim i zaustavim... al ljudi moji znate li vi sta je PEDOFIL, i sta znaci po covjeka kad to okace na njega? Vi ste haman izjednacili ovog sto ga baca na balkonu i Paravinju.

Daj ba malo razmisljajte jbte, i on je covjek, pa bolestan bolestan Boze moj, treba lijeciti, zatvoriti u ustanovu ako treba al sta pravite od frajera Hanibala, vidjeli 3 slike i to na jednoj mala pozira ko za porodicnu fotografiju.
Bar sacekajte da to policija i doktori istraze, ako je frajer vec 2 puta bio u specijalnoj ustanovi jel vam mozda palo na pamet da bi doktori ZNALI da je lik pedofil?

@chuchumbamayumbe, zamisli sebe da negdje u parku gdje se djeca igraju, ti sjedis u duxi, obucen ko klosar, pusis cigaru, ono sjeo da se odmoris, visis tu svaki dan i dodje neka majka uslika te i napravi frku "frajer diler, prodaje djeci drogu navlaci ih" i razvuce ti ime i sliku po svim novinama. Znas kad ce ti neko vjerovati da nisi diler? Nikad
amrica

#3239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

u svim definicijama pedofilije i seksualnog zlostavljanja djece stoji i stavka:
-skidanje odjece i pokazivanje intimnih dijelova tijela djeci
Gray

#3240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

amrica wrote:u svim definicijama pedofilije i seksualnog zlostavljanja djece stoji i stavka:

A je li on pokazuje svima ili samo djeci? Je li sam ona žena rekla da ga je viđala i kada nije bilo škole i djece da prolaze? Dakle nije da se pokazuje samo djeci. I pitanje je da li se uopšte pokazuje ili samo stoji/sjedi na balkonu i to radi (tj. da li aktivno pprivlači pažnju na sebe ili ne).

Dakle oznake pedofila su neutemeljene potpuno na osnovu ovih informacija.
poznanik

#3241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

cigara wrote:...@poznanik Komsije su reagovale, to pise u svim mogucim clancima, ja ne znam sta si ti citao...
Evo kako su neki od komšija reagovale:

Pojedine komšije su se bunile zbog prisustva novinara, a jedan od njih je verbalno napao okupljene novinare. Pedofila su branili time kako se radi o mentalno oboljeloj osobi, što u svakom slučaju ne opravdava ovakve situacije i izlaganje djece potencijalnoj opasnosti.

Odmah da se ogradim, i meni bi smetalo da frajer razvlaci macora tako vidljivo, smetalo bi mi da moje dijete to vidi, normalno uradio bih sve da to sprijecim i zaustavim... al ljudi moji znate li vi sta je PEDOFIL, i sta znaci po covjeka kad to okace na njega?
Pročitaj, pa pitaj: Blog: Spas od pedofila
Jara

#3242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

poznanik wrote:
Jara wrote: Za pretpostaviti je da ga komšije bolje poznaju od žene koja ga je slikala. Sad kad je onaj haustor sataniziran, svaka budala može doći i uzeti pravdu u svoje ruke?
Kad budeš majka, i ako zatekneš muškarca kako masturbira buljeći u tvoje ili tuđe dijete, sjeti se pretpostavke da je bezopasan, jer ga komšije iz zajedničke zgrade poznaju bolje od tebe :-)

Ili: Sjeti se svojih dječjih dana i pretpostavi da ti na balkonu ili prozoru iznad škole "bezopasno" bdije gol muškarac s penisom u rukama, buljeći u tebe ili drugaricu...

Komšije su godinama znale za ovog muškarca sa Otoke, a nisu reagirale da ga se spriječi. Po meni, i oni su saučesnici u njegovim prekršajnim radnjama :oops:
Ama, poznaniče, ne kažem da je u redu to što se čovjek pokazivao gol na balkonu nego da nije u redu čitava HAJKA, poziv na LINČ, objavljivanje fotke i apriori proglašavati ga pedofilom!
Šta, komšije saučesnici, s kim si takav si, hajmo svi na Otoku! :-)
Ona gola žena na ulici koju spomenih ranije, je l' i ona pedofil? Je l' bi bilo OK da joj je slika izašla u novinama?
quasar

#3243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by quasar »

poznanik wrote:

A mozda smo ga trebali likvidirati?
Ti do jucer nisi ni cuo za njega, a mi se sa njim borimo godinama i sto se zakonski moglo uraditi uradilo se. Takoda ti ne stoji ta suplja prica o saucesnistvu jer je bezobrazna.
amrica

#3244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by amrica »

@quasar

nije provokacija

ali starno me zanima sta vi govorite svojoj djeci o njemu?
ciko je lud? bolestan?
ne radi on to nista?
nemoj ga gledati?
Jara

#3245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Jara »

Tek sad vidim da su mu objavili ime... :-)
@quasar, saučesniče jedan, oho ti se oho! :D
poznanik

#3246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by poznanik »

Gray wrote:
amrica wrote:u svim definicijama pedofilije i seksualnog zlostavljanja djece stoji i stavka:
A je li on pokazuje svima ili samo djeci? Je li sam ona žena rekla da ga je viđala i kada nije bilo škole i djece da prolaze? Dakle nije da se pokazuje samo djeci. I pitanje je da li se uopšte pokazuje ili samo stoji/sjedi na balkonu i to radi (tj. da li aktivno pprivlači pažnju na sebe ili ne).

Odgovore na tvoja pitanja mogu znati jedino nadležni policijski i pravosudni organi, naravno, kao što mogu znati i odgovore na pitanje: Da li se on "druži" s djecom ispred škole ili na drugim mjestima, da li im kupuje i privlači pažnju i povjerenje na drugi način, da li ih fotografira, itd.

A policija bi sve mogla saznati da je davno prije reagirala i istražila sve okolnosti njegovog obnaživanja i masturbacije na balkonu u prisustvu djece, pa i u konkretnom slučaju - u prisustvu majke i njene malodobne kćerke; da su komšije davno prije shvatile i pretpostavile opasnost od komšije koji svojim ponašanjem - sklonošću ka javnom obnaživanju ili seksualnim zanosom u takvim situacijama, liči na osobe okarakterizirane pedofilima.
Gray

#3247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

poznanik wrote:
Gray wrote:

Odgovore na tvoja pitanja mogu znati jedino nadležni policijski i pravosudni organi, naravno, kao što mogu znati i odgovore na pitanje: Da li se on "druži" s djecom ispred škole ili na drugim mjestima, da li im kupuje i privlači pažnju i povjerenje na drugi način, da li ih fotografira, itd.

A policija bi sve mogla saznati da je davno prije reagirala i istražila sve okolnosti njegovog obnaživanja i masturbacije na balkonu u prisustvu djece, pa i u konkretnom slučaju - u prisustvu majke i njene malodobne kćerke; da su komšije davno prije shvatile i pretpostavile opasnost od komšije koji svojim ponašanjem - sklonošću ka javnom obnaživanju ili seksualnim zanosom u takvim situacijama, liči na osobe okarakterizirane pedofilima.

A možda su već i istražili te stvari i utvrdili da nije pedofil? Ali bez ikakvih informacija o tome svi mediji i većina forumaša su ga ocijenili kao pedofil. I sama kažeš da samo oni mogu znati te odgovore, ali to te ne sprječava da ti nudiš i pretpostavljaš odgovor koji, kao što si sama rekla, ni ne možeš znati.

A u konkretnom slučaju majke i kćerke, to ne dokazuje da je pedofil. Ako je čovjek egzibicionista onda je on tu bez obzira ko god da prođe, ne cilja specifično na djecu. A egzibicionizam i pedofilija nisu ni blizu iste stvari i nije uredu reći da zbog egzibicionizma je vjerovatno da je pedofil.
Last edited by Gray on 25/03/2012 15:59, edited 1 time in total.
alica.k

#3248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by alica.k »

Jara wrote:Tek sad vidim da su mu objavili ime... :-)
@quasar, saučesniče jedan, oho ti se oho! :D
ime
adresu
sliku
i oznacili ga pedofilom.
pascal

#3249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by pascal »

insomnia78 wrote:
pascal wrote:
insomnia78 wrote: Fazon je sto lik to radi i kad nema djece u blizini. On jeste bolestan ali nije pedofil i to sto radi nema veze sa pedofilijom. Ali Avaz i neka majka (o kojoj bi se dalo diskutovati jer "poturi" svoju cerku da bi imala exkluzivniju sliku) odluce da je on pedofil i onda krecu zahtjevi za linc.

I ja bih tebe mogao pitati isto kad de usudjujes tvrditi da ima.

usudjujem se tvrditi da ga uzbudjuju pogledi... pa i djeciji...meni dovoljno
Gray

#3250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Gray »

pascal wrote:
insomnia78 wrote:
pascal wrote: I ja bih tebe mogao pitati isto kad de usudjujes tvrditi da ima.

usudjujem se tvrditi da ga uzbudjuju pogledi... pa i djeciji...meni dovoljno

Ti si muško, zar ne? Vjerovatno si heteroseksualac. Znači da te pale pogledi, dodiri, tijela ženskog spola. Djevojčice su ženskog spola. Meni dovoljno.

:roll:
Locked