Ocigledno me nisi razumio, ovo zadnje se odnosi na nas kao ljude koji zive ovdje i nas odnos prema gradu i njegovim sluzbama.uglavnomja wrote:lavic wrote: Daj da budemo malo realni i sagledamo stvari sa svih strana, ima u ViK sigurno svega, ali nije ni nase maslo za Ramazana.
a zasto ovo zadnje?
trebamo da se kupamo jednom sedmicno, da peremo zube jednom dnevno, da peremo ves masine jednom mjesecno, kad se sve ukoci od znoja?
da iskorijenimo sve biljke iz grada?
gradski vodovod je za sve potrebe svih gradjana, hoces bastu, bazen, pranje auta ... uizvoli plati. a ne da se stedi na vodi.
ima se para za limuzine, za ublehe nvo i vjerske zajednice, za besmislene posjete troclanog predsjednistva, za hiljade zaposlenih preko stele, za 14 vlada ... ali za ono najosnovnije i najpotrebinje za zivot VODU nema se
Koliko nas vodi racuna o nasem okruzenju koje nije nase privatno, zgrada, ulaz, zelenilo okolo, cistoca, curenje vode ili kanalizacije,,,,,,
vecinom nas odnos je postao nije moje, ja ne placam sta me briga, ko od nas prijavi komsiju koji pravi bespravno objekat, ostavlja gradj. materijal, krade struju ili vodu,...... vani ne smijes cvijece stavit na balkon ako to komsiluku se bas ne uklapa u ostali izgled.
Sto se tice para mi ovdje govorimo o kantonu ili gradu i njegovom budzetu na zalost na ostale nivoe vlasti i trosenju budzeta na tom nivou mi u nasem gradu ne mozemo uticati mnogo.