Hvala za pojašnjenjem svrhe održavanja vanrednog kongresa.Za i Protiv wrote:
Jedna od stvari koja bi takodje trebala da bude usvojena na danasnjem kongresu je i to da se sljedeci redovni izborni kongres, koji je trebao biti poslije lokalnih izbora, dakle 2013 godine, pomjeri za dvije godine, i da se odrzi poslije opstih izbora, tj. 2015 godine. Dakle, svi oni koji mrze Zlaju, mogu poceti sa pljuvanjem, jer ce biti 2 godine duze predsjednik nego sto je dobio mandat. Ali na stranu to, mislim da su davno trebali pomjeriti kongres poslije opstih izbora.
Pa da cujem razmisljanja
SDP
- Corto Maltese
#3226 Re: SDP
Last edited by Corto Maltese on 29/10/2011 12:58, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3227 Re: SDP
Nego jedno pitanje, kad smo već kod izglasavanja. Naime, neku deceniju je SDP govorio da silno želi da se izglasa zakon o ispitivanju porijekla imovine i krene u proces obračuna sa nezakonbito stečenom, pa im nije dao zločesti Haris
Pa, pitam šta je sad sa tim, jer evo, na vlasti su, kažu sve super, pa ne znam što se sad ne izglasa kad im je to bio primarni cilj čitavu deceniju

Pa, pitam šta je sad sa tim, jer evo, na vlasti su, kažu sve super, pa ne znam što se sad ne izglasa kad im je to bio primarni cilj čitavu deceniju
- Banksy
#3228 Re: SDP
Ja ipak vjerujem da je u pitanju šala.Corto Maltese wrote:Hvala za pojašnjenjem svrhe održavanja vanrednog kongresa.Za i Protiv wrote:
Jedna od stvari koja bi takodje trebala da bude usvojena na danasnjem kongresu je i to da se sljedeci redovni izborni kongres, koji je trebao biti poslije lokalnih izbora, dakle 2013 godine, pomjeri za dvije godine, i da se odrzi poslije opstih izbora, tj. 2015 godine. Dakle, svi oni koji mrze Zlaju, mogu poceti sa pljuvanjem, jer ce biti 2 godine duze predsjednik nego sto je dobio mandat. Ali na stranu to, mislim da su davno trebali pomjeriti kongres poslije opstih izbora.
Pa da cujem razmisljanja
- Alfons Kauders
#3229 Re: SDP
et ti reci...madner wrote:Ne hranite trolove, mnoze se
- Corto Maltese
#3230 Re: SDP
I dalje to misli:Banksy wrote:Ja ipak vjerujem da je u pitanju šala.Corto Maltese wrote:Hvala za pojašnjenjem svrhe održavanja vanrednog kongresa.Za i Protiv wrote:
Pa da cujem razmisljanja
Nagradno pitanje: Da li je ovaj ostanak u manjini pobjeda ili poraz predsjednika stranke?"Smatrao sam da su njih trojica ljudi među kojima bi se danas mogao naći novi predsjednik SDP-a. I o tome smo razgovarali. Moram priznati da je to bila isključivo moja ideja, kao i sama želja da danas napravimo takvu promjenu. Motiv je bio jednostavan, da izborom novog predsjednika SDP-a damo dodatni autoritet i snagu nekom od njih", kazao je Lagumdžija, dodajući kako je u tom razgovoru "sa svojim razmišljanjima i prijedlozima ostao u manjini, odnosno sam". Kazao je da je to razlog što na Kongresu nije otvarao i širio temu dalje
Last edited by Corto Maltese on 29/10/2011 14:07, edited 1 time in total.
- madner
#3231 Re: SDP
Ja imam pedigre, moze trolat ako je dovoljno inteligentan da nas zabavi.Alfons Kauders wrote:et ti reci...madner wrote:Ne hranite trolove, mnoze senaaaajgori
- madner
#3232 Re: SDP
UglaFnom, trebao bi pocet naplacivat gledanje u kristalnu kuglu.
Trazi se podrska za ostajanje u opoziciji na drzavnom nivou. Dobro do odlicno.
- ultima_palabra
#3233 Re: SDP
Dobro je... više volim da si ti u pravumadner wrote:UglaFnom, trebao bi pocet naplacivat gledanje u kristalnu kuglu.![]()
- madner
#3234 Re: SDP
Poraz naraFno, tesko da ce moci poslje otici kao pobjednik.Corto Maltese wrote: I dalje to misli:Nagradno pitanje: Da li je ovaj ostanak u manjini pobjeda ili poraz predsjednika stranke?"Smatrao sam da su njih trojica ljudi među kojima bi se danas mogao naći novi predsjednik SDP-a. I o tome smo razgovarali. Moram priznati da je to bila isključivo moja ideja, kao i sama želja da danas napravimo takvu promjenu. Motiv je bio jednostavan, da izborom novog predsjednika SDP-a damo dodatni autoritet i snagu nekom od njih", kazao je Lagumdžija, dodajući kako je u tom razgovoru "sa svojim razmišljanjima i prijedlozima ostao u manjini, odnosno sam". Kazao je da je to razlog što na Kongresu nije otvarao i širio temu dalje
- Corto Maltese
#3235 Re: SDP
Zlajina dilema: "Pobjednik il' predsjednik?"madner wrote:Poraz naraFno, tesko da ce moci poslje otici kao pobjednik.Corto Maltese wrote: I dalje to misli:Nagradno pitanje: Da li je ovaj ostanak u manjini pobjeda ili poraz predsjednika stranke?"Smatrao sam da su njih trojica ljudi među kojima bi se danas mogao naći novi predsjednik SDP-a. I o tome smo razgovarali. Moram priznati da je to bila isključivo moja ideja, kao i sama želja da danas napravimo takvu promjenu. Motiv je bio jednostavan, da izborom novog predsjednika SDP-a damo dodatni autoritet i snagu nekom od njih", kazao je Lagumdžija, dodajući kako je u tom razgovoru "sa svojim razmišljanjima i prijedlozima ostao u manjini, odnosno sam". Kazao je da je to razlog što na Kongresu nije otvarao i širio temu dalje
Johny, vrati se iz Holandije, uzmi gitaru u ruke i opjevaj ovo, velikog sevapa ćeš nafatat!
- madner
#3236 Re: SDP
Ovako je pobjednik i presjednik
loše prikrivena želja daleki cilj
rutinsko svođenje računa za majmunska lica

loše prikrivena želja daleki cilj
rutinsko svođenje računa za majmunska lica
- Banksy
#3237 Re: SDP
Vrlo pametno. Po njih.madner wrote:UglaFnom, trebao bi pocet naplacivat gledanje u kristalnu kuglu.![]()
A narod svakako ...
- madner
#3238 Re: SDP
I za narod, na malo duze staze.Banksy wrote:Vrlo pametno. Po njih.madner wrote:UglaFnom, trebao bi pocet naplacivat gledanje u kristalnu kuglu.![]()
A narod svakako ...
Da je ovo dosad valjalo, ne bi ih trebalo mijenjat.
- Corto Maltese
#3239 Re: SDP
Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
- Za i Protiv
#3240 Re: SDP
o zivote!Corto Maltese wrote:Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
- Banksy
#3241 Re: SDP
Ako se ovi povuku, narodu ne ginu SBBiH i SBiH, gdje ti je to pametno ...madner wrote:I za narod, na malo duze staze.Banksy wrote:Vrlo pametno. Po njih.madner wrote:UglaFnom, trebao bi pocet naplacivat gledanje u kristalnu kuglu.![]()
A narod svakako ...
Gdje mi nestade drugi post
- Corto Maltese
#3242 Re: SDP
Je l' to sad ni Johny ne valja?Za i Protiv wrote:o zivote!Corto Maltese wrote:Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
- madner
#3243 Re: SDP
Nece se povuc, jer imaju kontrolni paket. Izbijaju samo Dodi jedini adut koji ima. Dosad je uvijek mogao nastupati iz pozicije snage i postavljati zahtjeve na drzavnom nivou, jer njemu drzava ne treba, vama balijama treba pa ako hocete da vam pomognem morate...Banksy wrote:Ako se ovi povuku, narodu ne ginu SBBiH i SBiH, gdje ti je to pametno ...madner wrote:I za narod, na malo duze staze.Banksy wrote: Vrlo pametno. Po njih.
A narod svakako ...
Gdje mi nestade drugi post
Trenutno drzava Dodi treba, ne zato sto je voli, nego iz cisto pragmaticnih razloga.
Mislim da bi SBB i SBiH bili pravi potez za SDP, cisto da se vidi da nije suplja ova teza da je SDP daleko najbolja opcija.
-
klixober
#3244 Re: SDP
dino84 wrote: To se kaze "lipsi magarce dok trava naraste !".
Nesto se ne sjecam da je Zlatko spominjao tri godine dok je u izbornoj noci onako teatralno zavrtao rukave i kovao Damira Hadzica (apsolutno provjerenog reketasa u Novom Gradu) .
Dalje nisam čitao.
-
klixober
#3245 Re: SDP
Kad si se vratio sa skijanja?Corto Maltese wrote:Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
- Corto Maltese
#3246 Re: SDP
Ne spominji, zajebah se pravo. Pročit'o jutros onu Zlajinu: "Namjeravao sam prepustiti mjesto predsjednika stranke...", odmah spakovao opremu i trk na Bjelašnicu, kontam, snijeg će garant, taman da je i avgust a ne oktobar.komeba wrote:Kad si se vratio sa skijanja?Corto Maltese wrote:Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
Last edited by Corto Maltese on 29/10/2011 15:57, edited 2 times in total.
-
klixober
#3247 Re: SDP
Vidim ja propuhalo te malo.Corto Maltese wrote:Ma šuti, zajebah se pravo. Pročit'o jutros onu Zlajinu: "Namjeravao sam prepustiti mjesto predsjednika stranke...", odmah spakovao opremu i trk na Bjelašnicu, kontam, snijeg će garant, taman da je i avgust a ne oktobar.komeba wrote:Kad si se vratio sa skijanja?Corto Maltese wrote:Nadrealisti su krajem osamdesetih, par godina unaprijed, predvidili raspad SFRJ u svim detaljima. J. B. Štulić je 25 godina unaprijed predvidio detalje kongresa SDP BiH. Jedan je Johny!
- Corto Maltese
#3248 Re: SDP
Đe i neće. Međutim, čim sam stigao u Babin Do, shvatio sam da je im je kongres, po običaju, bio uspješan k'o uspostava vlasti na državnom nivou.komeba wrote:Vidim ja propuhalo te malo.Corto Maltese wrote:Ma šuti, zajebah se pravo. Pročit'o jutros onu Zlajinu: "Namjeravao sam prepustiti mjesto predsjednika stranke...", odmah spakovao opremu i trk na Bjelašnicu, kontam, snijeg će garant, taman da je i avgust a ne oktobar.komeba wrote:
Kad si se vratio sa skijanja?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#3249 Re: SDP
evo gledam partijsko glasilo i kažu: najveći uspjeh - Vlada FBiH
urnebesna tragedija 
- Skijaš
#3250 Re: SDP
Jao, ja bih se sad upiš'o od sreće što za čelnog čovjeka socijaldemokratske opcije u BiH imamo ovako tolerantnog tipa. A u stvarnosti se radi o uličarskom manevru, izazivanju na megdan potencijalnih konkurenata. Drži paliju u ruci i predlaže svoju smjenu, pa ko bi se usudio podržati takvo nešto ? "Ne. ne šefe, mi samo tebe 'oćemo, ti si nama sreća i smisao života, sve bi ovo otišlo u materinu bez tvog uzvišenog vođstva". Odstupi, prepusti čelno mjesto Pudariću ili nekom drugom ko ima kredibilitet istinski multietničkog političara, a ne tako da nas vrijeđaš. Ti htio odstupiti ? Mal' ne rekoh !"Smatrao sam da su njih trojica ljudi među kojima bi se danas mogao naći novi predsjednik SDP-a. I o tome smo razgovarali. Moram priznati da je to bila isključivo moja ideja, kao i sama želja da danas napravimo takvu promjenu. Motiv je bio jednostavan, da izborom novog predsjednika SDP-a damo dodatni autoritet i snagu nekom od njih", kazao je Lagumdžija, dodajući kako je u tom razgovoru "sa svojim razmišljanjima i prijedlozima ostao u manjini, odnosno sam". Kazao je da je to razlog što na Kongresu nije otvarao i širio temu dalje