Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DELEGACIJA

#3226 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Sltan Murat wrote:Redovno pratim ovu temu,pa se registrovah da prokomentarišem jednu stvar koja me dirnula do bola:
27. i 28.07.2012.godine u protokolu za obilježavanje 20 godina od osnivanja 104 viteške brigade i godišnjce smrti EMIRA BOGUNIĆA-ČARLIJA,je posjeta mezaru Amera Čenanovića.
Zašto?
Da je organizovana proslava civilne zaštite,opštine,načelnika ili direktora škola,naravno da je trebao biti u protokolu,ali ovako falsifikovati istoriju,omalovažavati istinske borce može samo SDA,ali vjerujem,ne zadugo.
Sramota me heroja Kusture Mensura koji je poginuo jurišajući na četničke bunkere ili Delića koji je poginuo gađajući tenkove.
Ako je trebao u protokolu biti Čenanović,zašto nisu stavili rahmetli Nijaza,istinskog borca.
Njih ,nigdje,dok miševi kolo vode.
SRAMOTA!
Eeeeeee sad vidiš da ovi SDA-ovci gdje god mogu materijalizuju i koriste ime rahm.Ćenanovića i gdje treba i gdje ne treba. I onda kad se nešto tako spomene, onda te napadaju da diraš mrtve i tako to. :shock: :shock:
Bravo Memiću :P :P :P :P :P , izgleda da ga je volio i više od njegovih najbližih!
Sokrates_ba

#3227 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

da ga ne citiram :D :D :D :D zauzeo bi opet pola stranice :-D :-D ....ali dobar tekst!!!! inace mislim da se pedja bori za pravu stvar ;-) ;-) :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3228 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

_Reds_ wrote: A ti Pipi, smanji taj font, pisanje takvim fontom je mislim nedozvoljeno, i para usi, ne mislim ti to procitati dok ne napises normalnim fontom kao i drugim, milsim da nema potrebe za takvom vrstom "deranja".
Izvinjavam se, ali kontam penzionisani umirovljenici, avangarda našeg društva, su najredovniji glasači, pa zbog-radi njih koji su slaobovidniji, a za ostale evo linka Sarajevo se promijenilo, autora Pedje Kojovića.
p.s.
Priča je malo duža, ali sam siguran da će mi moji dragi sapatinici zahvaljivati na ovoj priči koju sam postavio ovdje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3229 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by PipiDugaDevetka »

Sokrates_ba wrote:da ga ne citiram :D :D :D :D zauzeo bi opet pola stranice :-D :-D ....ali dobar tekst!!!! inace mislim da se pedja bori za pravu stvar ;-) ;-) :bih: :bih: :bih: :bih: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Evo, samo što sam napisao da će početi pristizati zahvale za link, dođe takva jedna pohvala.
dr. Sokrates.ba,
Hvala i vidimo se ''sabah in d morning'', 7. oktobra na glasačkom mjestu.
Sltan Murat

#3230 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

Šta rekoste čovjek završio sociologiju?
Samo nam još takvi fale.
U normalnim društvima,neko, ko je predsjednik školskog odbora,a završio tako priznatu školu,može napredovati do šefa nekog obdaništa,da vodi općinu,pa to je katastrofa.
Ako mislimo pomoći sami sebi birajmo nešto novo,orginalno.

Takav kandidat je fočakov KEREŠ JASMIR

Mlad,ekonomista,govori svjetske jezike,informatički obrazovan,materijalno situiran,oženjen.
Hljeb zarađuje svojim radom i znanjem u švajcarskoj firmi.
_Reds_

#3231 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

PipiDugaDevetka wrote:
_Reds_ wrote: A ti Pipi, smanji taj font, pisanje takvim fontom je mislim nedozvoljeno, i para usi, ne mislim ti to procitati dok ne napises normalnim fontom kao i drugim, milsim da nema potrebe za takvom vrstom "deranja".
Izvinjavam se, ali kontam penzionisani umirovljenici, avangarda našeg društva, su najredovniji glasači, pa zbog-radi njih koji su slaobovidniji, a za ostale evo linka Sarajevo se promijenilo, autora Pedje Kojovića.
p.s.
Priča je malo duža, ali sam siguran da će mi moji dragi sapatinici zahvaljivati na ovoj priči koju sam postavio ovdje.
Izvini ali u tektstu stoji nesto sto je netacno, da je JNA na pocetku bila dksretna, ili kako je htio reci nautralna.

Ptice na gradni znaju kakvanje bila JNA od Slovenije do Bosne.
Sokrates_ba

#3232 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Sltan Murat wrote:
Šta rekoste čovjek završio sociologiju?
Samo nam još takvi fale.
U normalnim društvima,neko, ko je predsjednik školskog odbora,a završio tako priznatu školu,može napredovati do šefa nekog obdaništa,da vodi općinu,pa to je katastrofa.
Ako mislimo pomoći sami sebi birajmo nešto novo,orginalno.

Takav kandidat je fočakov KEREŠ JASMIR

Mlad,ekonomista,govori svjetske jezike,informatički obrazovan,materijalno situiran,oženjen.
Hljeb zarađuje svojim radom i znanjem u švajcarskoj firmi.
fočakov kandidat KEREŠ JASMIR nema šanse jer je iz male, ne poznate stranke, koja se ne moze nositi sa ovim vecim bogatijim.....bez propagande nista ;-) ;-) ;-) ...htjeli mi to priznati ili ne!!!
Sltan Murat

#3233 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

Sokrates_ba wrote: fočakov kandidat KEREŠ JASMIR nema šanse jer je iz male, ne poznate stranke, koja se ne moze nositi sa ovim vecim bogatijim.....bez propagande nista ;-) ;-) ;-) ...htjeli mi to priznati ili ne!!!
Ja ne tvrdim da ima šanse,ali tvrdim da imamo kandidata za načelnika vrijednog pažnje.
Vi i slični vama obično nam namećete dilemu:
Huso Ili Memić
pa onda od dva zla da biramo manje.
Zašto uopšte da biramo zlo?
I ono manje je, ipak zlo.

Zato birajmo dobro,birajmo "malog" KEREŠ JASMIRA iz još manjeg BNS-a
_Reds_

#3234 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sltan Murat wrote:
Sokrates_ba wrote: fočakov kandidat KEREŠ JASMIR nema šanse jer je iz male, ne poznate stranke, koja se ne moze nositi sa ovim vecim bogatijim.....bez propagande nista ;-) ;-) ;-) ...htjeli mi to priznati ili ne!!!
Ja ne tvrdim da ima šanse,ali tvrdim da imamo kandidata za načelnika vrijednog pažnje.
Huso Ili Memić

Jesi ti licno taj Kereš ??
Sokrates_ba

#3235 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

_Reds_ wrote:
Sltan Murat wrote:
Huso Ili Memić

saslusat cemo ga kada pocne kampanja...vidjeti ima li kakvu viziju....ali opet svest ce se to na par kandidata iz jacih stranaka.....ne kazem da su oni pravi izbor :!: :!: :!: ali ce tako biti :shock: :shock: :shock:
Ne volem

#3236 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Ne volem »

Sltan Murat wrote:
Huso Ili Memić

Daj program stranke i kandidata, a ne ko mutav na telefon zapeo za šuplja imena :-) :-) :-) :-) :-) :-)
DELEGACIJA

#3237 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Postaje mi biti smiješno da obećanja sa predizbornih kampanja slušamo, a onda se nameće pitanje kako to izmjeriti, u toku i na kraju mandata :-D :!:
Ja garantujem da bolji program od SDA neće niko imati, ali samo to :lol: , a za šta će im :? :?
SDP velika stranka isto će program imati, a imaju i uvid u funkcionisanje općine jer i oni uz SDA učestvuju u istoj (kao opozicija) samo ne znam šta su do sada uradili........
Pogledao sam dugoročan plan razvoja Općine i tamo je najavljen i vodovod u rakovici najkasnije do 2010 iiiiiiiii šta sad :-)
Toliko pitanja za elitu koja će imati para za reklamu i potiču iz "veeeeelikih" stranaka, i onda će biti ili ili, a neće se gledati dalje i mimo njih :P :P :P PAPIR SVAŠTA TRPI!! (evo i mene sa velikim slovima ;-) )
DELEGACIJA

#3238 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by DELEGACIJA »

Samo me još jedno zanima.............
Koja je to stranka ostvarila svoj program iz predizborne kampanje, pa makar i 50%, odnosno da su taj program uzeli na kraju mandata i rekli to jesmo to nismo???
A onda drugo, zašto taj program i uopšte čitati, kad znamo ishod istog :-) :-) :-)
Ovo sve postaje lično, pa možda gledati samu ličnost (je li lopov ili nije, i u kakvim je rabotama bio)......
Ni sam više ne znam :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Sokrates_ba

#3239 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

DELEGACIJA wrote:Samo me još jedno zanima.............
Koja je to stranka ostvarila svoj program iz predizborne kampanje, pa makar i 50%, odnosno da su taj program uzeli na kraju mandata i rekli to jesmo to nismo???
A onda drugo, zašto taj program i uopšte čitati, kad znamo ishod istog :-) :-) :-)
Ovo sve postaje lično, pa možda gledati samu ličnost (je li lopov ili nije, i u kakvim je rabotama bio)......
Ni sam više ne znam :-) :-) :-) :-) :-) :-)
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sltan Murat

#3240 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

Ne volem wrote:
Sltan Murat wrote:
Huso Ili Memić

Daj program stranke i kandidata, a ne ko mutav na telefon zapeo za šuplja imena :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Eto ti kompetentan da ocjenjuješ.
JohnnyS.

#3241 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sltan Murat wrote:
Huso Ili Memić

Hajde budi malo realan.
Sltan Murat

#3242 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

_Reds_ wrote:
Sltan Murat wrote:
Huso Ili Memić

Ja sam iz Butmira, Kereš je iz Sokolović Kolonije i nemam namjeru gurati nečiju kampanju,ali imaam namjeru ukazivati na zlo koje vlada Ilidžom,oličeno u SDA,pa ako hoćete i u SDP-u
_Reds_

#3243 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sltan Murat wrote: Ja sam iz Butmira, Kereš je iz Sokolović Kolonije i nemam namjeru gurati nečiju kampanju,ali imaam namjeru ukazivati na zlo koje vlada Ilidžom,oličeno u SDA,pa ako hoćete i u SDP-u
Mozes li nam molim te objasniti koje je to zlo u SDA na Ilidzi, a ko je to zlo u SDP na Ilidzi ??

Molim bez mijesanja u visoku politiku ??
JohnnyS.

#3244 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

_Reds_ wrote:
Sltan Murat wrote: Ja sam iz Butmira, Kereš je iz Sokolović Kolonije i nemam namjeru gurati nečiju kampanju,ali imaam namjeru ukazivati na zlo koje vlada Ilidžom,oličeno u SDA,pa ako hoćete i u SDP-u
Mozes li nam molim te objasniti koje je to zlo u SDA na Ilidzi, a ko je to zlo u SDP na Ilidzi ??

Uze mi vala rijec iz usta. 22 godine vladavine sda na ilidzi. Svo zlo i dobro je samo njihov ekskluzivitet. Niciji drugi. Sdp nije nikada ni pola godine nije imao vlast. A koliko mi se cini nakon ovih izbora senaid memic ce samo da nastavi gdje je stao.
Sltan Murat

#3245 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

_Reds_ wrote:

Evo recimo zadnje četiri godine.
Predsjednik vijeća je SDP.(Vijeće je vrhovni poglavar.)
Koliko ja znam u kooperaciji viječe, načelnik usvojilo niz štetnih stvari za građane Ilidže.
Recimo "Tibra pacifik"
SDP je zlo koje smo jednom predeverali i molim vas nemojte ga više vraćati.
Mlade socijaldemokrate nek se okrenu radu,a ne demagogiji Zlatka Lagumdžije.
O SDA ,suvišno je trošiti riječi.
Sltan Murat

#3246 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

Mlade socijaldemokrate Lokvančići,zar nisu do juče bili 13 i 14 glas u vijeću.
O čemu mi pričamo,gdje je do juče bio ovaj sociolog Sinanović?
JohnnyS.

#3247 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by JohnnyS. »

Sltan Murat wrote:
_Reds_ wrote:

Koliko ja znam u kooperaciji viječe, načelnik usvojilo niz štetnih stvari za građane Ilidže.
Recimo "Tibra pacifik"
Ko hoce da prica lose o sdp-u odmah krene o zlatku. Ovo je lokalna politika o nema veze sa zlatkom. A sto se tice predsjedavajuce vijeca tu su praksa i teorija razlicite stvari. Npr. po zakonu je da je vijece iznad nacelnika. Al realno to nikad nije tako. Tako da ta jadna smilja tamo ima samo jednu ulogu a to je da vodi sjednice. Pogotovo sto nema nikakvu snagu iza sebe jer pored nje sdp ima jos 2 vijecnika. Naspram 16 sda sbih. Ja tvrdim da sdp nije nikad ni promirisao vlasti na ilidzi. I zato navijam da dodje do promjene ovdje. Al to je isto kao kad navijam za nasu reprezentaciju. Dobri su al se nikad ne plasiraju na prvenstvo. Sdp nema snage da uzme ilidzu. Zato sam ibjedjen da je senaid opet nacelnik. Al eto navijam ja i dalje pa sta bude.
Sokrates_ba

#3248 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sokrates_ba »

Sltan Murat wrote:Mlade socijaldemokrate Lokvančići,zar nisu do juče bili 13 i 14 glas u vijeću.
O čemu mi pričamo,gdje je do juče bio ovaj sociolog Sinanović?
ja koliko znam sociolog sinanovic nije bio politicki aktivan do sada....mislim stranacki!!! valjda i on vrijedi nesto cim su njega poslali na izbore pored mozda starijih clanova sdp-a!!!!
_Reds_

#3249 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

Sltan Murat wrote:
_Reds_ wrote:

Recimo "Tibra pacifik"
Za svaku odloku tacno se zna ko je glasao,a ko ne. To sto je predjsenik/ca vijeca bila iz SDP-a je samo iz razloga sto SDA nije imao u svojim redovima nekoga iz reda Srba ili Hrvata.

Sto se tice pominjanja ZL, pa stvarno neki od vas nikada nece nauciti razliku izmedju loklanog nivoa i drzavnog nivoa, i razkliku izmedju loklani i opcih izbora. Generalno to nije samo tvoj problem, nego i problem bar pola ljudi u ovoj zemlji, sto oni odu na loklane izbore i glasaju za nekoga ili protiv nekoga zbog nekih razloga na drzavnom nivou. Pamet na novu, odnosno bolje reci glupost.
Sltan Murat

#3250 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Sltan Murat »

[quote="_Reds_"]

Zar nije Tihić promijenio odluku lokalnog nivoa?
O čemu ti lupetaš?
Locked