Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NeyDan wrote:Imal' neki dobar app za radio transmitter, znaci da napravim na kojoj frekvenciji ce biti muzika koju pustam sa mobitela i da to npr. nadjem na radiu u autu?
Skinuo sam TuneLink Auto ali pored toga mora se kupiti neki dodatak koji se ukljuci u telefon i na osnovu cega se vrsi prenos. Da li postoji neki app koji to isto omogucava bez tog dodatka?
Telefon je Samsung Galaxy 2.
pa nema ti mobitel integrisan FM Transmitter pa je logicno da ti sama aplikacija ne moze pomoci. To je isto kao da bi probao preko neke aplikacije praviti fotografije a ti nemas kamere na mobitelu
Znam da nema, al' mislio sam da su otkrili neki nacin preko bluetootha ili nekog drugog cuda.
To može, ali ti onda mora imati i auto radio da ima podršku za bluetooth. A da bi hvatao kao običan radio FM frekvenciju mora biti hardware za emitovanje fm signala.
NeyDan wrote:
Znam da nema, al' mislio sam da su otkrili neki nacin preko bluetootha ili nekog drugog cuda.
To može, ali ti onda mora imati i auto radio da ima podršku za bluetooth. A da bi hvatao kao običan radio FM frekvenciju mora biti hardware za emitovanje fm signala.
E pa moze onda i to pomoci. Kako da to napravim?
Potrosnja rama oko 400 Mb na samsung galaxy 2, nisam jos uvijek uradio update na ICS.
Moras imati player u autu koji ima BT. Onda ide klasicno uparivanje uredjaja, i u principu player ti bude kao slusalice. Pustas muziku, kad te neko zove, na zvucnike od auta ga slusas, a muzika se pauzira...
Ili kupis Nokia-u i imas FM transmitter i mozes slusati muziku gdje hoces
hopi wrote:ima li kakva aplikacija da mi javlja ako imam ne pročitanu poruku, recimo svake 2-3 min da javi, ovo sam imao na samsungu starom, prije 8 godina.
Potrazi na Google Play marketu "Missed sms reminder" ili "Missed call and sms reminder". Dosta je takvih aplikacija. Ja ih ne koristim pa ne mogu dati konkretnu preporuku.
hopi wrote:ima li kakva aplikacija da mi javlja ako imam ne pročitanu poruku, recimo svake 2-3 min da javi, ovo sam imao na samsungu starom, prije 8 godina.
Revolucionar ★ wrote:ma pitam za ram, nerviraju me ovi procesi koji se sami pokrecu i zauzimaju ram, je li ima neki app kojim bi se ovo kontrolisalo ?
Pazi, Android je tako dizajniran da sam upravlja dostupnom memorijom po staroj mantri Linuxa (na kojem je Android baziran) "neiskorišten RAM je bačen RAM". Logika je, ako imaš 1GB RAM-a (uzimam za primjer GS II) šteta je da ti je slobodno 600-700MB RAM-a, te tako sistem puni tu slobodnu memoriju procesima koje češće koristiš. Upravo zato većina se slaže da je štetno koristiti Task Managere koji sami gase te procese, zato što se to kosi sa samim sistemom.
Eh problem može nastati kada imaš uređaj sa manje memorije, pa bi želio da je imaš više slobodne da bi ti isti brže radio. U tom slučaju sam čuo jako puno pohvala za Ram Manager. To je u suštini jedna skripta koja se pokreće na root nivou i malo tweaka Androidovo tvorničko upravljanje memorijom.
Možeš pogledati i XDA za više informacija o svem ovome.
mozda malo nefer i lijen pristup ali mozda neko zna odgovor na prvu, imam S2 9100G, problem je u onom G, kada sam kupovao mob nisam obracao paznju na to G da bi se ispostavilo da je to S2 samo sa drugim chipsetom i da regularni apgrejdi softwarea za S2 9100 ne rade na ovoj verziji G...
elem ICS jos nije izasao pa ako neko zna vise o tome molim da napise
Revolucionar ★ wrote:ma pitam za ram, nerviraju me ovi procesi koji se sami pokrecu i zauzimaju ram, je li ima neki app kojim bi se ovo kontrolisalo ?
Pazi, Android je tako dizajniran da sam upravlja dostupnom memorijom po staroj mantri Linuxa (na kojem je Android baziran) "neiskorišten RAM je bačen RAM". Logika je, ako imaš 1GB RAM-a (uzimam za primjer GS II) šteta je da ti je slobodno 600-700MB RAM-a, te tako sistem puni tu slobodnu memoriju procesima koje češće koristiš. Upravo zato većina se slaže da je štetno koristiti Task Managere koji sami gase te procese, zato što se to kosi sa samim sistemom.
Eh problem može nastati kada imaš uređaj sa manje memorije, pa bi želio da je imaš više slobodne da bi ti isti brže radio. U tom slučaju sam čuo jako puno pohvala za Ram Manager. To je u suštini jedna skripta koja se pokreće na root nivou i malo tweaka Androidovo tvorničko upravljanje memorijom.
Ja koristim app Autostarts koji je start up manager za Android (ne radai na ICS) i Root uninstaller pomocu kojeg ledim aplikacije koje ne koristim.
Kako da rijesim problem ovaj, npr otvorim klix citam vijesti i odjednom mi izadje iz browsera nema crasha nista samo me baci na home screen to se desava i sa igricama i svim aplikacijama kako da to fixaam, ovo mi se desava os kada sam uradio update na ics u pitanje je xperia neo v. Sad pisem sa mobitela i da li postoji nacin da vratim gingerbread.
Postoji nacin da vratis Gingerbread naravno. Je li oficijelni update ICS? Jer neki neoficijelni updati nisu podzavali video encoding sto se vidjelo na aplikacijama koje su iskljucivo pravljenje za ICS, ali nebi te trebalo na svim aplikacijama izbacivati.
Ja koristim app Autostarts koji je start up manager za Android (ne radai na ICS) i Root uninstaller pomocu kojeg ledim aplikacije koje ne koristim.
burekodsira wrote:masa raje se tako zeznula, nazalost... pratio sam po forumima... najbolje ti je pisi samsung supportu pa vidi sta ce ti reci hoce li i kad
Kada odem na Google Play i otvorim "My apps" tu mogu da uradim update instaliranih aplikacija. Slideom udesno dobijam listu stock aplikacija za update sa listom svih aplikacija koje su bile instalirane na telefonu. Mogu li te izbrisane aplikacije ukloniti sa liste?
naneljube wrote:zanima me, da li iko zna kad ce update za htc desire hd, kazu da kao provajder to salje korisnicima kad dobiju od htc-a, inace sam na bhtelecomu ???
Na koji update mislis? Ako mislis na ICS, takav oficijelni update ne postoji jos uvijek, ali ima nekoliko coustum ROM-ova sa ICS pa i Sense 4.0, kao i romova baziranih na Sensation XL-u sa Sense 3.5
beco wrote:Postoji nacin da vratis Gingerbread naravno. Je li oficijelni update ICS? Jer neki neoficijelni updati nisu podzavali video encoding sto se vidjelo na aplikacijama koje su iskljucivo pravljenje za ICS, ali nebi te trebalo na svim aplikacijama izbacivati.
Jesam update na oficijalni ICS, ne mogu nigdje da nađem oficijalni gingerbread 2.3.4 što mi je bio možel link ?
Eborg wrote:Kada odem na Google Play i otvorim "My apps" tu mogu da uradim update instaliranih aplikacija. Slideom udesno dobijam listu stock aplikacija za update sa listom svih aplikacija koje su bile instalirane na telefonu. Mogu li te izbrisane aplikacije ukloniti sa liste?
Mislim da ne moze! To je po meni dobra stvar, npr. ako sam koristio app ranije pa ne mogu da se sjetim koja je!
EDIT: Sta mislite da li je danas antivirus na telefonu zisa potreban ili uzaludno trosenje resursa i baterije! Ako jeste koji?!
Ima li neki call blocker da simulira da sam nedostupan. Probao sam ih dosta i svi rade na principu da jednom zazvoni i onda odbije poziv, a nekako to bas ofirno.
stroga normala wrote:Ima li neki call blocker da simulira da sam nedostupan. Probao sam ih dosta i svi rade na principu da jednom zazvoni i onda odbije poziv, a nekako to bas ofirno.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Teško da ćeš to naći, jer da bi mobitel poslao signal da je zauzet mora prvo da dođe do njega signal da neko zove a do tada operater već šalje signal da zvoni.