sladak_ko_med wrote:
ne zbog toga, nego zbog razvijanja nuklearnog oružja pod plaštom energije, potom zbog negiranja holokausta, potom zbog otvorenog zagovaranja Irana da se država Izrael kako njihov diktator reče premjesti negdje drugo kao da mu je to babovina, onda je taj isti Ahmedinedžad onako nonšalatno zaprijetio da će sravniti Izrael sa zemljom, pa je onda javno priznao da podržava i moralno i logistički terorističku organizaciju Hezbolah ....treba li još aferima Iranskog diktatora zbog čega bi svaki oružani odgovor Izraela i USA bio sasvim legitiman.
Dakle, nije u pitanju par stotina mladih na nekom mostu nego nešto mnogo opasnije.
I, za razliku od tebe, ja neću reći "ni jedne više"
Ništa od ovog što si ti napisao nije istina, ali baš ništa!
Iran je prije godinu-dvije sazivao konferencije i predlagao svim zemljama koje posjeduju nuklearno naoružanje da ga se odreknu i unište.To su naravno sve nuklearne sile odbile. Sam vrhovni vođa Ali Hamnei je donio zakon kojim se zabranjuje proizvodnja tog naouružanja. Uz sve to Iran nikoga nije napao skoro 200 godina i apsolutno ne postoji ni jedan razlog da se to u budućnosti promjeni, što se ne može reći za one koji mu prijete.
Priče o tome kako Ahmedinedjad prijeti Izraelu uništenjem su izmišljotine koje je i on sam u nekoliko navrata demantovao. Ahmedinedžad je rekao da se režim u Izraelu, kojeg je usporedio sa onim iz Južnoafričke republike koji je sprovodio apertheid, treba uništiti. To nema nikakve veze sa uništenjem države Izrael. Medijske špekulacije i laži o tome kako Iran pravi A-bombu koju će baciti na Izrael i tako pomoći Palestincima je oksimoron.
Ahmedinejad isto tako nikad nije negirao holokaust već je govorio kako se stradanje jevreja u ww2 koristi u svrhu manipulacije zarad ostvarivanja političkih ciljeva preko palestinskih leđa.Isto tako je govorio da se mnoge stvari fabrikuju i izmišljaju sa čim se slažu mnogi historičari i naučnici koji nemaju nikakvih dodirnih tački sa Iranom. Ali nikad nije negirao genocid nad židovima.
Hezbolah je libanonska politička stranka koja u Libanskom parlamentu koalira sa krišćanima, i u toj državi uživa veliku potporu stanovništva svih religija. Tvrdnja da su oni "islamska teroristička organizacija" jednostavno nije tačna!
Mislim da nisi zlonamjeran već si samo, kao i većina na ovom topicu, jednostavno informisan iz pogrešnih izvora.