IRAN

Post Reply
Spejs

#3226 Re: IRAN

Post by Spejs »

anthraxQ wrote:preporučujem ovo, sve lijepo napisano sa datumima, osobama i mjestima.

http://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Iran

http://www.freemuse.org/sw43624.asp evo nešto od prije mjesec dana.

http://www.freemuse.org/sw37668.asp evo još.

http://www.payvand.com/news/10/may/1128.html ima i video.

evo. mislim da ima dovoljno. to što su ovi snimili spotove te vrste je ništa drugo nego "underground".
A sad bi ćaskao o iranskoj muzičkoj sceni?

Kako bi bilo da prvo razjasnimo nebulozu o zabrani "zapadnjačkih frizura" :D

Ali prvo da nam malo iskristališeš i objasniš pojam "zapadnjačke frizure" :lol:
Spejs

#3227 Re: IRAN

Post by Spejs »

MufljuzMali wrote:
malo se raspitaj u kojem filmu je ta pjesma koristena :D pobjednik kanskog festivala prije par godina

a malo je smijesno kad u opisu videa koje stavljas kao dokaz o slobodi govora pise

"For over 30 years the Iranian government has banned certain types of music compelling many fans of Iranian alternative music and western bands to go underground.

The band that features in the film called Take It Easy Hospital now live in London having fled their homeland.

Ashkan, the male lead in the film, was imprisoned in Iran for 21 days for performing in a rock concert."

inace koncert koji se ovdje spominje je odrzan 2007 u okolini teheran. pohapsilo ih ko zeceve. znam licno par ljudi koji su bilu uhapseni. A oficijelnoj prici o satanskom kultu ne vjerujem, posto poznajem ljude.
Ne bih ti ništa znao reći o tom filmu.

Znam samo da ovaj reper što sere po iračkom sistemu i danas snima u Iranu te je u vlasništvu i jedne izdavačke kuće.
samo pitam

#3228 Re: IRAN

Post by samo pitam »

Spejs wrote:
anthraxQ wrote:preporučujem ovo, sve lijepo napisano sa datumima, osobama i mjestima.

evo. mislim da ima dovoljno. to što su ovi snimili spotove te vrste je ništa drugo nego "underground".

valjda se ovi radio-odašiljači smatraju frizurom šta li :? :? nekad je ovo bilo u trendu, ne znam dokle su sada dogurali.. :-)

http://imageshack.us/photo/my-images/18 ... 21am1.jpg/
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3229 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

Spejs wrote:

pokušavaš sarkazam prebaciti na mene, a to je Made In Iran.... :zoka:

ta zabrana zaista postoji, i ne bi svi pisali o tome. čak su izdali i katalog dozvoljenih frizura.

pitaj njih šta znači "zapadnjačka" - oni su experti. dao sam ti neke linkove koji govore o dogadjanjima tamo. braniti sistem koji egzistira u Iranu, takav kakav jest - prevertiziran - je tužno.
mirhad

#3230 Re: IRAN

Post by mirhad »

irvinx1

#3231 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

mirhad wrote:Samo da ostavim dva linka kad smo već kod ljudskhi prava:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... 11006008#3
http://bosnian.irib.ir/vijesti/politika ... a-u-europi

U Evropi :!: ... Sigurno ne veci od Lukasenkove Bele Rusije, ili Ukrajine, ili Rusije, ili...

A tu britanske novine pisu o krsenju ljudskih prava u njihovoj drzavi. Mogu li novine u Iranu ili nabrojanim zamljama pisati o tom krsenju na njih teritoriji????

I da te pitam, spomenuo si da si protestovao protiv Ahmedove pobjede, koliko vas je bilo na ulicama tih dana???
severin

#3232 Re: IRAN

Post by severin »

irvinx1 wrote:
mirhad wrote:Samo da ostavim dva linka kad smo već kod ljudskhi prava:

http://www.sarajevo-x.com/svijet/globus ... 11006008#3
http://bosnian.irib.ir/vijesti/politika ... a-u-europi

U Evropi :!: ... Sigurno ne veci od Lukasenkove Bele Rusije, ili Ukrajine, ili Rusije, ili...

A tu britanske novine pisu o krsenju ljudskih prava u njihovoj drzavi. Mogu li novine u Iranu ili nabrojanim zamljama pisati o tom krsenju na njih teritoriji????

I da te pitam, spomenuo si da si protestovao protiv Ahmedove pobjede, koliko vas je bilo na ulicama tih dana???
jel to u americi protestvuju protiv obame ili sistema koji ih svaki dan sve vise porobljava na kulturan nacin
ako se sjecate kad je izasao film avatar kolko su ljudi ceznuli za takvim necim taj osjecaj slobode :)
nazalost kod nas je toga nestalo a niko nece da prizna da ovaj monetarni sistem ne valja i da treba traziti drugu soluciju posto vidimo da ova demokratija nigdje ne vodi samo sve su to nijanse a sistem je ostao isti...

amerikanci pricali za iran kako narod ne smije izaci na ulice i hvale se njihovom demokratijom a sad kad su izasli na ulice ameri dobise po ledjima...
irvinx1

#3233 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

Ko dobio po ledjima... Vec mjesec dana protestuju i oraganiziraju se sirom drzave??? Nmeres tek tako blokirat saobracaj...

A nemre da se ne spomene taj famozni USA na ovoj temi :lol:

A sistem malo gdje valja :)
sladak_ko_med

#3234 Re: IRAN

Post by sladak_ko_med »

severin wrote:
irvinx1 wrote::oops:
Govorimo o ljudskim slobodama, a ne o ljudskim pravima...
Hvala.

:lol:
Više od 700 demonstranata je uhapšeno u subotu na Brooklynskom mostu u New Yorku.

Britanska ministrica unutrašnjih poslova Teresa May predložila je ukidanje Zakona o ljudskim pravima

kolko se sjecam radi ovoga je nato i izrael htjeo napasti iran???

ni jedne vise...
ne zbog toga, nego zbog razvijanja nuklearnog oružja pod plaštom energije, potom zbog negiranja holokausta, potom zbog otvorenog zagovaranja Irana da se država Izrael kako njihov diktator reče premjesti negdje drugo kao da mu je to babovina, onda je taj isti Ahmedinedžad onako nonšalatno zaprijetio da će sravniti Izrael sa zemljom, pa je onda javno priznao da podržava i moralno i logistički terorističku organizaciju Hezbolah ....treba li još aferima Iranskog diktatora zbog čega bi svaki oružani odgovor Izraela i USA bio sasvim legitiman.

Dakle, nije u pitanju par stotina mladih na nekom mostu nego nešto mnogo opasnije.

I, za razliku od tebe, ja neću reći "ni jedne više"
rikiriki

#3235 Re: IRAN

Post by rikiriki »

prvo Sirija,poslije će se određenije znati
cucamonga

#3236 Re: IRAN

Post by cucamonga »

sladak_ko_med wrote:
i sad pored zdravih ociju i pameti trebam da vjerujem jadnom naci-onistickom agitatoru sa ofarbanim uljepsanim nacistickim idejama - je l da :mrgreen: :D

to sto je amerika i izrael supersila sto su u svemu napredni ne daje im za pravo da terorisu svijet gdje god ima i truncica mineralno-energetskog bogatstva...

bio je i adolf hitler ispred vremena - daleko ispred vremena a da budemo iskreno slobodarska amerika je naveliko javno i tajno koketirala sa nacistima ekonomski, vojno i naucno.

fala bogu, pa tebi i slicnim agitatorima ja mogu samo reci

Image
cucamonga

#3237 Re: IRAN

Post by cucamonga »

mislim da sam bio vise nego jasan :mrgreen: :zzzz:
severin

#3238 Re: IRAN

Post by severin »

irvinx1 wrote:Ko dobio po ledjima... Vec mjesec dana protestuju i oraganiziraju se sirom drzave??? Nmeres tek tako blokirat saobracaj...
pa ja mislim da moze ako je to jedina opcija da se cuje glas naroda kao sto je bilo u egiptu isto narod kad se digne nema vise hoces neces vec moras :-D ipak taj isti saobracaj radi za narod...
A nemre da se ne spomene taj famozni USA na ovoj temi :lol:
ma vala sto se mene tice nebi taj "famozni USA" nikad spomenuo da ne prave nepravdu i glume svjetskoga policajca ,cak
nebi mi ni smetalo i da glume al da su ravnopravni prema svima i da za sviju vazi isto...nekontam sta im gore pricaju po americi al sumljam da bi arapi ikad napali ameriku da ista ta amerika ne vodi lazne ratove u arapskim zemljama
znaci sami traze rat a i vidimo danas svi , vise je ofirno postalo naj manja glupost eto amerike u ratu samo traze izgovore...

sad se zapitaj da se sve zemlje tako ponasao ko amerika nebi nas bilo na mapi...
A sistem malo gdje valja :)
naravno slazem se... 8-)
irvinx1

#3239 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

@Severin

Ko je jaci tlaci. Historija je pokazala da je svaka velika imperija radila isto ono sto danas rade SAD.
irvinx1

#3240 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

cucamonga wrote:mislim da sam bio vise nego jasan :mrgreen: :zzzz:
Pa i nisi bas, ali nema frke...cemo da pojasnimo:

Image

:D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3241 Re: IRAN

Post by anthraxQ »

kenjate temu, obojica. :roll: :arrow:
cucamonga

#3242 Re: IRAN

Post by cucamonga »

irvinx1 wrote:@Severin

Ko je jaci tlaci. Historija je pokazala da je svaka velika imperija radila isto ono sto danas rade SAD.
koja je to logika?

je l marises svoje ukucane ili te marisu po kuci i tako te vaspitavaju pa si to naucio :mrgreen:

kako su tebe ne znam ali mene je moja stara malo kulturnije i opustenije vaspitavala :mrgreen:

koliko se sjecam 21. je vijek a ne divlji zapad
irvinx1

#3243 Re: IRAN

Post by irvinx1 »

cucamonga wrote:
irvinx1 wrote:@Severin

koja je to logika?

je l marises svoje ukucane ili te marisu po kuci i tako te vaspitavaju pa si to naucio :mrgreen:

kako su tebe ne znam ali mene je moja stara malo kulturnije i opustenije vaspitavala :mrgreen:

koliko se sjecam 21. je vijek a ne divlji zapad
Pa naravno opusteno, ja sa 10 godina imao dugu kosu i psovao ko kocijas okolo... Jebo Baneta i slicne varijante. Nikad kao Bane. :D

Djaba to sto je 21 vijek, Sobic fino kaze "u cetvrtom svijetskom ratu, oruzje ce bit kamenje"
cucamonga

#3244 Re: IRAN

Post by cucamonga »

kako god mislim da su zivotinjske tekovine prevazidjene medju ljudima i barem mislim i vaspitan sam da budu prevazidjene :mrgreen:

I - Iran jos uvijek nije nikog napao, invadirao i okupirao - kakvim god da ga drzite.
Spejs

#3245 Re: IRAN

Post by Spejs »

sladak_ko_med wrote:
ne zbog toga, nego zbog razvijanja nuklearnog oružja pod plaštom energije, potom zbog negiranja holokausta, potom zbog otvorenog zagovaranja Irana da se država Izrael kako njihov diktator reče premjesti negdje drugo kao da mu je to babovina, onda je taj isti Ahmedinedžad onako nonšalatno zaprijetio da će sravniti Izrael sa zemljom, pa je onda javno priznao da podržava i moralno i logistički terorističku organizaciju Hezbolah ....treba li još aferima Iranskog diktatora zbog čega bi svaki oružani odgovor Izraela i USA bio sasvim legitiman.

Dakle, nije u pitanju par stotina mladih na nekom mostu nego nešto mnogo opasnije.

Ništa od ovog što si ti napisao nije istina, ali baš ništa!

Iran je prije godinu-dvije sazivao konferencije i predlagao svim zemljama koje posjeduju nuklearno naoružanje da ga se odreknu i unište.To su naravno sve nuklearne sile odbile. Sam vrhovni vođa Ali Hamnei je donio zakon kojim se zabranjuje proizvodnja tog naouružanja. Uz sve to Iran nikoga nije napao skoro 200 godina i apsolutno ne postoji ni jedan razlog da se to u budućnosti promjeni, što se ne može reći za one koji mu prijete.

Priče o tome kako Ahmedinedjad prijeti Izraelu uništenjem su izmišljotine koje je i on sam u nekoliko navrata demantovao. Ahmedinedžad je rekao da se režim u Izraelu, kojeg je usporedio sa onim iz Južnoafričke republike koji je sprovodio apertheid, treba uništiti. To nema nikakve veze sa uništenjem države Izrael. Medijske špekulacije i laži o tome kako Iran pravi A-bombu koju će baciti na Izrael i tako pomoći Palestincima je oksimoron.

Ahmedinejad isto tako nikad nije negirao holokaust već je govorio kako se stradanje jevreja u ww2 koristi u svrhu manipulacije zarad ostvarivanja političkih ciljeva preko palestinskih leđa.Isto tako je govorio da se mnoge stvari fabrikuju i izmišljaju sa čim se slažu mnogi historičari i naučnici koji nemaju nikakvih dodirnih tački sa Iranom. Ali nikad nije negirao genocid nad židovima.

Hezbolah je libanonska politička stranka koja u Libanskom parlamentu koalira sa krišćanima, i u toj državi uživa veliku potporu stanovništva svih religija. Tvrdnja da su oni "islamska teroristička organizacija" jednostavno nije tačna!

Mislim da nisi zlonamjeran već si samo, kao i većina na ovom topicu, jednostavno informisan iz pogrešnih izvora.
rikiriki

#3246 Re: IRAN

Post by rikiriki »

jah,i Asad preti u slućaju intervencije NATO-a na Siriju,raketirati Izrael.Izgledada se bliži predvidiv scenario-Izrael će kao i u uvijek preventivno skršiti Siriju.
derion

#3247 Re: IRAN

Post by derion »

rikiriki wrote:jah,i Asad preti u slućaju intervencije NATO-a na Siriju,raketirati Izrael.Izgledada se bliži predvidiv scenario-Izrael će kao i u uvijek preventivno skršiti Siriju.
S obzirom da je Asad to izjavio, Izrael, nažalost, ima svako pravo da preventivno "skrši" sirijsku vojnu opasnost jer je to direktna prijetnja¸za izraelsku sigurnost. Ovakve izjave samo potvrđuju konstantu da je Izrael okružen nedemokratskim susjedima, koji mu ne žele dobro.
Nažalost, ovakve izjave najmanje idu na ruku npr. Palestincima, koji su uvijek bili taoci nekompetentne i ignorantne politike arapskih država.
severin

#3248 Re: IRAN

Post by severin »

derion wrote:
rikiriki wrote:jah,i Asad preti u slućaju intervencije NATO-a na Siriju,raketirati Izrael.Izgledada se bliži predvidiv scenario-Izrael će kao i u uvijek preventivno skršiti Siriju.
S obzirom da je Asad to izjavio, Izrael, nažalost, ima svako pravo da preventivno "skrši" sirijsku vojnu opasnost jer je to direktna prijetnja¸za izraelsku sigurnost. Ovakve izjave samo potvrđuju konstantu da je Izrael okružen nedemokratskim susjedima, koji mu ne žele dobro.
Nažalost, ovakve izjave najmanje idu na ruku npr. Palestincima, koji su uvijek bili taoci nekompetentne i ignorantne politike arapskih država.
ma ja sam za da i jedni i drugi dobiju sto zasluzuju 8-) ni manje ni vise...
severin

#3249 Re: IRAN

Post by severin »

derion wrote:
ma nie ni izrael zlato i daleko je od toga samo pokazuju kolko su neozbiljna drzava kad samo lazu i obmanjuju kako im se onda vrjerovati i praviti neke susjedske odnose sa ostalim zemljema i iranom... a da hoce mogu vec im nije to u interesu vode duple standarde kao i amerika zato ih niko i ne voli...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#3250 Re: IRAN

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

derion wrote:
S obzirom da je Asad to izjavio, Izrael, nažalost, ima svako pravo da preventivno "skrši" sirijsku vojnu opasnost jer je to direktna prijetnja¸za izraelsku sigurnost. Ovakve izjave samo potvrđuju konstantu da je Izrael okružen nedemokratskim susjedima, koji mu ne žele dobro. Nažalost, ovakve izjave najmanje idu na ruku npr. Palestincima, koji su uvijek bili taoci nekompetentne i ignorantne politike arapskih država.
Hoces reci da je Izrael demokratso drustvo i da svojim susjedima zeli dobro. :lol:

Haw yes no. :-)
Post Reply