Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote:Znaju li se cijene 1.6 dizela i 1.6 benzinca.
Ovaj 1.3 dizel i 1.4 benzin mi se cini preslabi.
Jel mislis na Tipo?
Da.
Cini mi se kao odlican auto, i mnogo ozbiljniji od onih igracaka 301 i C-elysee, tj. izgleda mi kao kompakt sedan, i ima jako privlacnu cijenu po svemu sudeci.
I ima li Fiat u planu izbaciti hb verziju, jer stari Tipo koliko ja znam nikada nije postojao kao sedan.
Cijene i pakete opreme sam davao na prethodne 2-3 stranice,pogledaj. Mada su me iz Market Auta zamolili da ne izlazim javno sa njima.
Ici ce i HB i SW varijanta,ali ce one biti jos malo ozbiljnije,sto materijalima,opremom i najvise motorizacijom i najvise namjenjene EU trzistu i kupcima. Sedan je ipak primarno namjenjen malo siromasnijim,manje zahtjevnim trzistima i gdje sedan vise prolazi,prvenstveno Turska,a tamo se i proizvodi.
Tofas.
Garancija 4 godine ili 120k km.
Tipo HB
Imam Fiata Grande Punto 2008. godiste. Prije 5 dana na autoputu mi odjednom poceo gubiti snagu, ne prima dobro gas. Ugasim ga, ponovo upalim i bilo je sve uredu. Međutim iduci dan pocelo se cuti sustanje negdje ispod na desnoj strani, tako ja cujem kad ga vozim. Svakim danom to sustanje je sve jace, a auto je izgubilo snagu barem za 60%. Nekad sam uzbrdo mogao trecom, sad jedva prvom i tom prilikom se cuje jako sistanje i neka skripa.
Jel ima neko pojma sta bi mu moglo biti, prije nego ga odvezem na popravak?
imao slican problem..nije vukao kako treba..tj na manjim obrtajima sve ok..kada krenem preticas isto da kahne i izgubi snagu..kada jedno crijevo nije dobro bilo zavrnuto..pritegnuto i vuce ko lud
imao slican problem..nije vukao kako treba..tj na manjim obrtajima sve ok..kada krenem preticas isto da kahne i izgubi snagu..kada jedno crijevo nije dobro bilo zavrnuto..pritegnuto i vuce ko lud
A jel ti se culo sistanje? Zvuci kao puknuto crijevo kroz koje prolazi vazduh,
Pozdrav svima, prije pola godine kupio sam FIATA Grande puntovo , vozilo je 1.3 MJTD 2012 godište,
No međutim desio mi se neki problem gdje je vozilo stalno vuklo struju, i neće da upali ujutro, moram klemat.
Vodio sam ga kod Mahera, Hote, Unis servis , i svi konstatuju isto, da alternator dobro puni, baterija ok, ali ujutro nema napona u akumulatoru i ne moze da upali, niko od navedenih majstora nije znao sta mu je. Kopcali su neke diagnostike, prikljucivali , a ja svako jutro moram da klemam vozilo. Prijatelj mi je predložio da odem u ACI na CHWili kod slona pa da oni pokušaju napraviti. kaže da su njemu na JEEP-u napravili neki kvar koji nije mogao niko da mu napravi. Otišao sam dole , bez ikakve nade, no međutim vozilo je popravljeno za 10 minuta sa on-line FIAT diagnostikom.
Na moje pitanje šta mu je bilo , kažu da je bilo samo potrebno odraditi update modula bcm-a (Body Control Modula).
Na kraju svega ispostavilo se da u Sarajevu , jedini A.C.I ima orginalnu updat-ovanu on line diagnostiku, za vozila FIAT grupacije.
Momci su mi tu uslugu naplatili 20 KM, prezadovoljan sam uslugom i topla preporuka za ACI servis, jedini su oni uspjeli popraviti mi auto .
Znaju,citaj malo visocije,vec sam spomenuo. Uglavnom slicno kao u SRB.
Tipo Opening Edition 24990 i 1000 popusta, dakle 23990, 1.4 benzin.
1.6 dizel sa popustom od hiljadarku 30990 KM. Objavili na FB stranici. Neko bi im trebao reći šta sve ima kupiti od dizela za te pare. Ja se odmah mogu sjetiti Corolle i Octavie, a bojim se da s njima Tipo nema mnogo šta da traži. Ne sumnjam da je dobar auto, ali....
Kada ste se vec dotakli turbina i crijeva, jednom kolegi se nesto cudno desava.
Kada mu nabije gas na oko 2.000rpm gdje turbo krene puniti pocne se cuti pistanje, i nastavlja sve do visokih obrtaja. Kada pusti gas naglo nogu s gasa ne cuje se nista.
Obzirom da nema zavijanja i pistanja kada pusti nogu s gasa, moja pretpostavka je da je sa turbom sve ok, nego vjerovatno negdje neko crijevo ima rupicu, ili je mozda IC dobio po nosu od nekog kamencica.
Takodjer, kad da auto nijansu losije ide, iako nema nikakvih lampica (check engine).
1.6 dizel sa popustom od hiljadarku 30990 KM. Objavili na FB stranici. Neko bi im trebao reći šta sve ima kupiti od dizela za te pare. Ja se odmah mogu sjetiti Corolle i Octavie, a bojim se da s njima Tipo nema mnogo šta da traži. Ne sumnjam da je dobar auto, ali....
Ma prodat ce par komada, i to je to. Citroen c eliz eHDI 100 za 23 600 KM, a oprema nije losija od ove sto fiat nudi na tipu. Ima park senzore, alu felgice, automatsku klimu, i jos dosta karafeka, a i u unutrasnjosti ne izgleda jeftino. Mislim, tipo jest noviji i sve, al' tesko je ici protiv ovakve konkurencije, koja po mom misljenju, daje vise za manje novca.
Da dodamo jos i Astru, C4, Megane, Fluence, Ceed, i30... sve redom ozbiljniji automobili. 1.6 dizel Opening Edition bi trebao da kosta maksimalno 27000 KM, a benzin 21000 KM. Koliko ce tek onda kostati 5V model? Ovako ce prodati 5-6 ak model privatnim kupcima i mozda uvaliti 20-30 komada institucijama RSa i drzavnim firmama. Ili ce tu prednost imati 500L
500L ima fer cijenu. Sa ovim su pretjerali. Fin je Tipo, ali 31000 je ludilo. Ajd ovaj benzinac možda i postigne neki uspjeh. Da li je taj 1.4 solidna motorizacija za ovakvo auto?
Pa i 500L je šminka u toj klasi. Da nije ne bi se tako dobro prodavao. Inače, zakleo bih se da je negdje bila istaknuta cijena od nekih 26000 za dizelaša.
citroen xm wrote:Pa i 500L je šminka u toj klasi. Da nije ne bi se tako dobro prodavao. Inače, zakleo bih se da je negdje bila istaknuta cijena od nekih 26000 za dizelaša.
Da, 1.3 Mjet je 27000 KM, ali realno taj motor nema sta da trazi u karoseriji tipa 500L. 1.4 benzin je 23000 KM.
citroen xm wrote:Pa i 500L je šminka u toj klasi. Da nije ne bi se tako dobro prodavao. Inače, zakleo bih se da je negdje bila istaknuta cijena od nekih 26000 za dizelaša.
Da, 1.3 Mjet je 27000 KM, ali realno taj motor nema sta da trazi u karoseriji tipa 500L. 1.4 benzin je 23000 KM.
Bolji je od osnovnog benzinca u svakom slucaju, al' je i skuplji poprilicno.
TIPO uhvačen za vikend u Sanskom mostu. Istračao sam iz auta sa sred ceste da ga fotkam. Auto je zaista izuzetan.
Nije za poredženje sa C-Elyseom / 301, niti sa Seed-om, I30 ili C4. Nisam siguran koliko je nas 5-6 koji pišemo na temu cijena (pitanje je koliko nas je i u mogućnosti da kupimo novo auto) adekvatno da sudimo ovom modelu, dosta toga zavisi od trgovaca. Ako stavite sve što ovo vozilo posjeduje u opremi, veličinu vozila, garanciju, motor pa i atraktivan izgled, mislim da on vrijedi 30.990 KM, koliko je napisao "530i" da je negdje vidio. Kako god, biče interesantno da pratimo njegov razvoj na našem skromnom tržištu.
Kako nije za poređenje!? Naravno da jeste...tržište će pokazati. Kao što je i pokazalo sa npr. Fabijom treće generacije koja je (pre)skupa. Pa je sa prvog mjesta Fabija pala na deseto po prodaji kod nas.
Za te pare (oko 30 milja) uvijek bih išao na Corollu.
Ja moram priznati,da barem na slikama,Ceed,i30 i C4 koje si naveo,unutra izgledaju malo ozbiljnije i modernije od Tipa.
Mi kao trziste smo opcenito nevazni,a sudeci po desavanjima zadnjih godina,Fiatu pogotovo,smo zadnja rupa.
Corolla sa 1.4 D4D motorom sa 90 konja i najjacim paketom opreme dodje 36 500. Citavih 5500 vise od Tipa sa 1.6 MultiJet2 motorom sa 120 konja i najjacim paketom opreme.