Frankyee wrote:Nisam siguran ali mi se cini da Lulic igra u sredini terena, znaci nije odbrambeni igrac.komeba wrote:Jahic desno,Lulic lijevo...nema druge.
Mravac i Jahic su igrali u zadnjem redu.
Najgore je sto u 3 utakmice Susic nije uspio da isproba 2/3 igraca na tim nekim pozicijama gdje smo tanki. Zamjena za Salihovica je bio Salihovic ????? i onda se pred pocetak kvalifikacija po novinama trazi igrac koji ima lijevu nogu i stvar je srece a ne planskog rada da se pojavi Lulic. Poziva se Muratovic koji je "standardan" na poziciji zadnjeg veznog umjesto da se proba bar neki igrac is domace lige pa makar to bilo pola sata. Ako nema niko bolji onda je Susic je trebao pozvati 3 najbolja zadnja vezna iz domace lige pa da vidimo koliko mogu, da se te dileme otklone da li su dobri ili ne.
Sta ako otkaze ili se povrijedi ili dobije kartone Rahimic ?
Zaista mi nije jasno sto ne sastavi spisak po 3 najbolja lijeva beka, i zadnja vezna od dostupnih igraca pa da se probaju da imamo nekog bar za klupe.
Sa LUX se moze i sa 3 igraca u odbrani i jednim zadnjim veznim ali protiv FRA ce biti nemoguce.
Tako je!!
Pape nije nikog isprobavao.... razumijem ga 100% u tekmi protiv Gane, ali poslije,...... čini mi se da mu je važnije bio pobijediti Švedsku, Njemačku i Katar, nego li da isproba nekog novog igrača.... Damira Ćorića, naprimjer...
Uglavnom, skoro ništa novo nije isprobao. Ne miješam se u selektorov posao, ali to što skoro nijedan novi igrač nije "okusio" teren, glupost je najveća...