BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Nisrin

#3226 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

South Blue Mama wrote:
Da li je iko probao maslac/puter iz Pucan mljekare, cijena mu je jako pristupacna - 400 gr, 4,10 KM;

Nije los, za kolaca i sta isprziti :D Stvarno mu je to cijena, ja kupila u Interexu :D Inace, kvalitetni su mi Pucan proizvodi, jeste da pavlaka brzo predje u tecno stanje, ali mu je sve 100% domace!
kox

#3227 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Koristio sam Pucan jogurte i pavlaku i nisu bili loši, posebno obzirom na cijenu (bili su vrlo povoljni, čini mi se jogurt 1l za 1km). Mogli su se kupiti u bivšem Gomusu na Grbavici, sada je to Cash and Carry. Puter nisam probao, a baš me zanima kakav je.
quarterback

#3228 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

moze li malo preciznije objasnjenje gdje je ta radnja?
hvala
mayab

#3229 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

desni wrote:
saiks wrote:Gledam Bajrine hrenovke,ambalaza 100% kopija od wudy hrenovki,a ambalaza od suhomesnatih proizvoda,kopija od Pik Vrbovec :-D
Puno ljudi će kupiti hrenovke misleći da uzimaju Wudy,ako budu bar malo kvalitetne kupiće ponovo :wink:
Ovo za kopiranje Wudija je tako ofirno :-) , samo se nadam da je i sadrzaj barem priblizno ukusan kao Wudy
mirzet87sa

#3230 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mirzet87sa »

Je li do mene ili wudy hrenovke vise nemaju okus/ukus kao prije :?
Kad smo vec kod njih :D
kox

#3231 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

quarterback wrote:moze li malo preciznije objasnjenje gdje je ta radnja?
hvala
Pored pijace u Hrasnom, prodje se kroz prolaz u kome je prodavnica Rašmer i odmah sa desne strane. Ulaz je sa parkinga pored kojeg je kafić Valentino i neka prodavnica autodijelova.
Nadam se da je dovoljno precizno :-D
perfect_guy

#3232 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by perfect_guy »

kox wrote:
quarterback wrote:moze li malo preciznije objasnjenje gdje je ta radnja?
hvala
Pored pijace u Hrasnom, prodje se kroz prolaz u kome je prodavnica Rašmer i odmah sa desne strane. Ulaz je sa parkinga pored kojeg je kafić Valentino i neka prodavnica autodijelova.
Nadam se da je dovoljno precizno :-D
ili, dođeš pred slastičarnu palma i pogledaš na drugu stranu ceste, ide (čini mi se) parking pa taj objekat
Drvosjeca iz Dejcica

#3233 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kupim jučer Hepok Mostar marmeladu od šipka, stvarno vrhunski proizvod. Poredeći sa Podravkom na deklaraciji su potpuno identični sa udjelom voća i šećera. Subjektivno po ukusu i konzistentnosti proizvoda ako nije bolji nije sigurno gori od Podravke. Za svaku preporuku, pakovanje od 850g 3.90KM, ima više okusa, šipak, višnja, marelica, šljiva, jagoda...itd. :thumbup:

Image
eluna

#3234 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by eluna »

samo da se predbilježim na temu, pa furam za poslom :thumbup:
quarterback

#3235 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by quarterback »

hvala kox i perfect :thumbup:

i ja sam uzeo hepok marmeladu jednom i zestoko se razocarao, drago mi je da su se popravili
BIONA

#3236 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BIONA »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kupim jučer Hepok Mostar marmeladu od šipka, stvarno vrhunski proizvod. Poredeći sa Podravkom na deklaraciji su potpuno identični sa udjelom voća i šećera. Subjektivno po ukusu i konzistentnosti proizvoda ako nije bolji nije sigurno gori od Podravke. Za svaku preporuku, pakovanje od 850g 3.90KM, ima više okusa, šipak, višnja, marelica, šljiva, jagoda...itd. :thumbup:

Image
Samo da potvrdim da je odlicna :thumbup:
kox

#3237 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Zna li neko slučajno gdje se može kupiti Tisalov Ella gel za tuširanje ? Znam da je Stupska Bitanga nekada davno postavio slično pitanje, ali ne mogu da nadjem odgovor. Livi gel za tuširanje (Likval iz Vogošće) koji sam do sada koristio ne mogu nigdje naći od kada je Mercator 'preselio'.
Seoskivaralica

#3238 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Seoskivaralica »

Ha ha kad već čitam da dodam
Valjda u Bingu oni furaju naše proizvode... :wink:
Ciprol

#3239 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ciprol »

kox wrote:Zna li neko slučajno gdje se može kupiti Tisalov Ella gel za tuširanje ? Znam da je Stupska Bitanga nekada davno postavio slično pitanje, ali ne mogu da nadjem odgovor. Livi gel za tuširanje (Likval iz Vogošće) koji sam do sada koristio ne mogu nigdje naći od kada je Mercator 'preselio'.
Livi gel našao u PennyPlus Nedžarići.

Ko nađe gdje ima Ella, nek' javi :mrgreen:
StupskaBitanga

#3240 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

kad smo kod Tisala vidite ovo
Image
TISal Poštovana, od danas proizvod možete kupiti u svim Bingo objektima (uskoro i u drugim bolje snadbjevenim objektima).
kox wrote:Zna li neko slučajno gdje se može kupiti Tisalov Ella gel za tuširanje ? Znam da je Stupska Bitanga nekada davno postavio slično pitanje, ali ne mogu da nadjem odgovor. Livi gel za tuširanje (Likval iz Vogošće) koji sam do sada koristio ne mogu nigdje naći od kada je Mercator 'preselio'.
ako imaš FB idi vidi njihov FB page imaju reklame i proizvode u Gani i to bbaš ovaj tušgel :thumbup:
mayab

#3241 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mayab »

mayab wrote:
desni wrote:
saiks wrote:Gledam Bajrine hrenovke,ambalaza 100% kopija od wudy hrenovki,a ambalaza od suhomesnatih proizvoda,kopija od Pik Vrbovec :-D
Puno ljudi će kupiti hrenovke misleći da uzimaju Wudy,ako budu bar malo kvalitetne kupiće ponovo :wink:
Ovo za kopiranje Wudija je tako ofirno :-) , samo se nadam da je i sadrzaj barem priblizno ukusan kao Wudy
Image

Image
saiks

#3242 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by saiks »

Cujem da su na sudu zbog ambalaze
Heller

#3243 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Heller »

Mileram Mljekara Livno :thumbup:
StupskaBitanga

#3244 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by StupskaBitanga »

Bajra kopirala kobasice od PIK Vrbovec ovo od njih
Kraljevski
kox

#3245 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by kox »

Hvala na informacijama Cirol i Stupska Bitanga, pokušao sam juče otići u Penny u Nedžarićima ali nije bilo mjesta na parkingu :)
Potraga se nastavlja :-D
Helena2014

#3246 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Helena2014 »

Meni ovo gore što komšije Hrvati nam uzeše identifikaciju bar što se hrane tiče, a mi ne marimo ni malo

Hrvati otvorili najveću fabriku baklava u Evropi
Najveća evropska fabrika za proizvodnju baklava "New Bakery" počela je da radi u Lukavcu u velikogoričkoj Donjoj Lomnici, a otvorili su je hrvatski ministar preduzetništva Gordan Maras i britanski ambasador u Hrvatskoj Dejvid Slin.
Image

Hrvati napravili fabriku bureka
Sredinom novembra u Osjeku je puštena u rad prva u Hrvatskoj specijalizovana fabrika bureka, piše Glas Slavonije.
Kako se pokazalo da burek na hrvatskom i stranom tržištu postaje sve značajniji segment, Škojo je uz svoj lanac pekara "Kruna" odlučio investirati u novu fabriku bureka čija je izgradnja koštala 40 miliona kuna (oko pet miliona eura).
Prema rečima tehničkog direktora "Mlinara" Marija Popijača trenutno je kapacitet fabrike 430.000 komada
bureka na dan, a kada pogon dobije dve dodatne linije taj broj će se popeti na 700.000 bureka dnevno.
Image
Mario979

#3247 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Mario979 »

Helena2014 wrote:Meni ovo gore što komšije Hrvati nam uzeše identifikaciju bar što se hrane tiče, a mi ne marimo ni malo

Hrvati otvorili najveću fabriku baklava u Evropi
Najveća evropska fabrika za proizvodnju baklava "New Bakery" počela je da radi u Lukavcu u velikogoričkoj Donjoj Lomnici, a otvorili su je hrvatski ministar preduzetništva Gordan Maras i britanski ambasador u Hrvatskoj Dejvid Slin.
Image

Hrvati napravili fabriku bureka
Sredinom novembra u Osjeku je puštena u rad prva u Hrvatskoj specijalizovana fabrika bureka, piše Glas Slavonije.
Kako se pokazalo da burek na hrvatskom i stranom tržištu postaje sve značajniji segment, Škojo je uz svoj lanac pekara "Kruna" odlučio investirati u novu fabriku bureka čija je izgradnja koštala 40 miliona kuna (oko pet miliona eura).
Prema rečima tehničkog direktora "Mlinara" Marija Popijača trenutno je kapacitet fabrike 430.000 komada
bureka na dan, a kada pogon dobije dve dodatne linije taj broj će se popeti na 700.000 bureka dnevno.
Image

Uskoro i fabrika ćevapa
@mba

#3248 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

sad ce izvoziti u EU "hrvatski burek" "hrvatska baklava" :-D
@mba

#3249 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by @mba »

oldtajmer wrote:ima li neka domaca mineralna voda koja je slicna Donat-u :?:

imas tesanjski princess Image

meni najbolja voda, steta sto nemaju staklene flase od 1l