Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#3226 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

rado_vidjen wrote:Gledao sam pregled na BHT-u, i samo bih konstatovao da su oba igraca sarajeva zasluzeno iskljucena, htjeli vi to priznat ili ne. Ako nista, zabili ste gol u gostima nakon dugo vremena. I to je pomak, zar ne? :roll:

Imate vrlo nediciplinovane igrace, okanite se suplje o zavjerama.

Plemenit kakav vec jesam, nadam se da cete se konsolidovat do kraja prvenstva, zbiti redove, i izbjeci sudbinu blagopocivajceg Brotnja
Kakva god sudbina da nas zadesi, apsolutno sam ubijeđen da nećemo doživjeti niti jedno od slijedećeg, a kamoli sve skupa, kao što ste vi doživjeli:
- 8 godina bez titule (2010 - 2002)
- 7 godina bez trofeja (2010 - 2003)
- 6 godina bez Evrope (2010 - 2004)
- 800 dana bez gostujuće pobjede (23. maj 2007. - 1. avgust 2009.)

Zato nemojte lažnog morala, plemenitosti i patetike, 4 pune godine vas nije na mapi bilo, više ste se borili za opstanak nego za gornji dio tabele, niste mogli prnuti dalje od petog mjesta, a sad ste poiskakali ko miševi iz rupa i ujedate i provocirate kao da ste u najmanju ruku osvojili Ligu prvaka.

Ne sekirajte se vi za igru Sarajeva, vodite racuna o sebi, jer ova ekipa, kakva je daje, je dobila tu vašu ekipu, na sred vašeg stadiona i opet će aBd 15. maja ponoviti isto.
Krigla_Sa

#3227 Re: FK Sarajevo

Post by Krigla_Sa »

Semire nemoj biti tako grub, moras razumjeti, veliki su tu kompleksi i sigurno je bila velika patnja gledati godinama Sarajevo ispred na tabeli, pa onda evropske utakmice Sarajeva, dok je njegov klub u nekim momentima strahovao da ne kiksa kuci jer bi bio upitan i opstanak u jednoj od NAJGORIH RANGIRANIH LIGA NA SVIJETU.
Tesko je to za svarit, vjerujem, volis klub svim srcem, furas se da si veliki, a vamo talasika zesca, strahuj hoces li opstati.
Zato sad pusti momka :D , docekao i on svojih pet minuta, neka uziva do derbija ;)
dobar_ti?

#3228 Re: FK Sarajevo

Post by dobar_ti? »

hz__semir wrote:8 godina bez titule (2010 - 2002)
O Boze dragi, nama govore o dugogodisnjem iscekivanju titule :-)
Omerovim_Koracima

#3229 Re: FK Sarajevo

Post by Omerovim_Koracima »

Svaki pas ima sovj dan jel i meljo doceka,nakon toliko godina,sahare,malo vode medju noge 8-)

Btw sta je Škoro promasio jebem ga :shock:

I ovaj sto kaki o kartonima,7 crvenih i 18 zutih u 4 kola,pa da igramo ragbija ne bi toiko dobili. NB duboko vam se zahvaljujemo :) i savezu takodjer.
Ovo je sve jer smo se zalili na utakmicu vs onih gadova iz tz.

MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
Dead Man Walking

#3230 Re: FK Sarajevo

Post by Dead Man Walking »

hz__semir wrote:
rado_vidjen wrote:Gledao sam pregled na BHT-u, i samo bih konstatovao da su oba igraca sarajeva zasluzeno iskljucena, htjeli vi to priznat ili ne. Ako nista, zabili ste gol u gostima nakon dugo vremena. I to je pomak, zar ne? :roll:

Imate vrlo nediciplinovane igrace, okanite se suplje o zavjerama.

Plemenit kakav vec jesam, nadam se da cete se konsolidovat do kraja prvenstva, zbiti redove, i izbjeci sudbinu blagopocivajceg Brotnja
Kakva god sudbina da nas zadesi, apsolutno sam ubijeđen da nećemo doživjeti niti jedno od slijedećeg, a kamoli sve skupa, kao što ste vi doživjeli:
- 8 godina bez titule (2010 - 2002)
- 7 godina bez trofeja (2010 - 2003)
- 6 godina bez Evrope (2010 - 2004)
- 800 dana bez gostujuće pobjede (23. maj 2007. - 1. avgust 2009.)

Zato nemojte lažnog morala, plemenitosti i patetike, 4 pune godine vas nije na mapi bilo, više ste se borili za opstanak nego za gornji dio tabele, niste mogli prnuti dalje od petog mjesta, a sad ste poiskakali ko miševi iz rupa i ujedate i provocirate kao da ste u najmanju ruku osvojili Ligu prvaka.

Ne sekirajte se vi za igru Sarajeva, vodite racuna o sebi, jer ova ekipa, kakva je daje, je dobila tu vašu ekipu, na sred vašeg stadiona i opet će aBd 15. maja ponoviti isto.
E fakat nemam obicaj javljati se na ovu temu i u ovih 6 i kusur godina ovo mi je prvi post u istoj, al posto vidim da i ovdje o Zelji vazis evo par cinjenica vezanih za te Zeljine susne godine. Od zadnje nase titule u tih 8 godina vi ste, slovom i brojem, osvojili jednu (1). Ispred Zelje ste bili plasirani 4 puta, od toga jedno 4 i jedno 5 mjesto. A ako pogledamo od 2000, od kad se igra zajednicka liga do danas, u tih 10 godina ispod Zelje ste bili plasirani 6 puta, imate 1 titulu nasuprot nase 2, a ubrzo i 3 aBd. ;-) Pa reci ti meni ko se uzdigao kao da je vladao ligom i uzeo u najmanju ruku 7 titula, a ne 1, u tih 8 godina?
ultima_palabra

#3231 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Mene samo zanima gdje onaj pametnjaković sada (ne mogu da se sjetim nicka), koji je tvrdio da je golman Olimpika namjerno pustio gol, cisto da vidim njegov komentar vezan za ovaj njihov jucerasnji prvi gol i reakciju Nurkovića kod istog, jel' mu i to pušten gol ili za njih vrijede neki drugi principi?

A tek oni što su panično tvrdili da je Nijaz "Pitar" Gracić dogovorio da bude Olimpik - Laktaši 2 i Laktaši - Sarajevo 2? Valjda oni navikli na svog Nijaza da ureduje rezultate, pa misle da i ovaj isto radi...
Nurković je bio igrač utakmice ;-)
A ta priča o dogovorenim dvicama je došla od pitara, ja sam prvi izrazio sumnju, dok su princ, fordas i aerosa čini mi se "prognozirali" dvicu između Olimpika i Laktaša, jer su se potajno nadali da je to istina :-) Dakle nemojte mi sad glumiti nevinašca.
dobar_ti? wrote:
:lol: :run:
@Fordaš,
Na kakvu osvetu misliš? Volio bih da odigrate 100% i protiv nas i protiv Borca, pa nek prvak bude ko zasluži...
babosa

#3232 Re: FK Sarajevo

Post by babosa »

N.Gracic je dao bod Laktasima,dobio bod u Trebinju i dobice jos nesto.
aerosa

#3233 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote: Nurković je bio igrač utakmice ;-)
A ta priča o dogovorenim dvicama je došla od pitara, ja sam prvi izrazio sumnju, dok su princ, fordas i aerosa čini mi se "prognozirali" dvicu između Olimpika i Laktaša, jer su se potajno nadali da je to istina :-) Dakle nemojte mi sad glumiti nevinašca.
Kad već pišeš onda i provjeri, ako mi prebacuješ da sam nešto pisao barem preciziraj šta sam tačno napisao
Re: Premijer liga BiH, sezona 2009/2010

PostPostao/la aerosa dana 26/03/2010 12:05
Olimpik - Laktasi 2 (nadam se da ima veze ona teorija zavjere koju komšije već prosipaju, Olimpik-Sarajevo-Laktaši )
Zbog čega svi kad pišu o kartonima koje smo dobili stavljau da je "samo" 7 crvenih bilo, izgleda da se zaboravlja i onaj Čalin u Tuzli koji zaključuje priču o tretmanu sudija i nogometne bande iz saveza prema Sarajevu na broj od 8 crvenih kartona u tri utakmice...
Trebalo bi malo pregledati po arhivama ali mislim da smo kandidati za europski rekord po ovom pitanju...
ultima_palabra

#3234 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Pa jesam šta slagao? Nadaš se da je istina, znači ne bi ti bili mrski "nepošteni" bodovi :)
aerosa

#3235 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote:Pa jesam šta slagao? Nadaš se da je istina, znači ne bi ti bili mrski "nepošteni" bodovi :)
teorija zavjere koju komšije već prosipaju, Olimpik-Sarajevo-Laktaši )
Šta ti nije jasno u riječi "komšije" ?

Nakon svega što nam se radi nije mi mrsko ništa.
Kad nam "nije" mrsko 8 crvenih u 11 dana na tri utakmice zašto bi nam bodovi bili mrski ?
ultima_palabra

#3236 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

aerosa wrote:
ultima_palabra wrote:Pa jesam šta slagao? Nadaš se da je istina, znači ne bi ti bili mrski "nepošteni" bodovi :)
teorija zavjere koju komšije već prosipaju, Olimpik-Sarajevo-Laktaši )
Šta ti nije jasno u riječi "komšije" ?

Nakon svega što nam se radi nije mi mrsko ništa.
Kad nam "nije" mrsko 8 crvenih u 11 dana na tri utakmice zašto bi nam bodovi bili mrski ?
Možda je na ulici potekla priča od željovaca, ali ja sam je čuo na forumu od pitara...
Ma sve 5, samo ima likova koji govore o nekom poštenju ovdje, zna se da je naša liga dog eat dog ;-)
aerosa

#3237 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

ultima_palabra wrote: Možda je na ulici potekla priča od željovaca, ali ja sam je čuo na forumu od pitara...
Ma sve 5, samo ima likova koji govore o nekom poštenju ovdje, zna se da je naša liga dog eat dog ;-)
Eh da nam je samo liga takva....
King_Arthur

#3238 Re: FK Sarajevo

Post by King_Arthur »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Mene samo zanima gdje onaj pametnjaković sada (ne mogu da se sjetim nicka), koji je tvrdio da je golman Olimpika namjerno pustio gol, cisto da vidim njegov komentar vezan za ovaj njihov jucerasnji prvi gol i reakciju Nurkovića kod istog, jel' mu i to pušten gol ili za njih vrijede neki drugi principi?

A tek oni što su panično tvrdili da je Nijaz "Pitar" Gracić dogovorio da bude Olimpik - Laktaši 2 i Laktaši - Sarajevo 2? Valjda oni navikli na svog Nijaza da ureduje rezultate, pa misle da i ovaj isto radi...
dobar_ti? wrote:
@Fordaš,
Na kakvu osvetu misliš? Volio bih da odigrate 100% i protiv nas i protiv Borca, pa nek prvak bude ko zasluži...
ne znam sta su drugi ali ja sam bas prognozirao a ne "prognozirao" i nadao se. fino sam naglasio da su po mom misljenju laktasi i olimpik jedine dvije ekipe u drzavi koje bolje igraju na strani od vecine premijerligasa i nikakvog pomena namjestanja u korist sarajeva nije bilo niti sam vjerovao u te mahalske price koje sam ja licno cuo od manijaka prvi put. tako da ne pominjes ljude i povezujes u pogresnom kontekstu i da umeces sta su mislili i pisali ;) jer ja sam prognozirao dvicu u laktasima jer igraju ljudi otvoreno i jedni su od normalnijih domacina u ovoj ligi i uz pravi pristup i iole dobro sudjenje sam ocekivao da mozemo nesto napraviti. iskopaj malo postove moje ako mislis da grijesim ;) ne htjedoh se uplitati u ovu najezdu manijaka na nasoj temi al et samo da odgovorim kad sam spomenut jer sam u bangladesu trenutno pa moram s ovog novog profila dok mi ne daju vizu za sarajevo za koji dan :P do tad adios i laprdam samo na kladionici :)
stereotipni

#3239 Re: FK Sarajevo

Post by stereotipni »

Hajmo, uskotracni, laganini objebaus sa ove teme!!!!
samo_ovaj_put

#3240 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

ultima_palabra wrote:

dobar_ti? wrote:
@Fordaš,
momak sa nikom sibicar je prosuo prvi pricu o vezi laktasi-sarajevo-olimpik
aerosa

#3241 Re: FK Sarajevo

Post by aerosa »

Aleluja.... :D
Sad mu pamet i u Zenicu po nova tri boda ...
A onda ....Svi na sjever
nellington

#3242 Re: FK Sarajevo

Post by nellington »

aerosa wrote:Aleluja.... :D
A onda ....Svi na sjever
Ne bih se iznenadio da bude trica u Zenici: Čelik u zadnja dva gostovanja donio 4 boda sa gostovanja, taman da jednu izgube kući :)
znam_ne_znam

#3243 Re: FK Sarajevo

Post by znam_ne_znam »

nellington wrote:
aerosa wrote:Aleluja.... :D
A onda ....Svi na sjever
Ne bih se iznenadio da bude trica u Zenici: Čelik u zadnja dva gostovanja donio 4 boda sa gostovanja, taman da jednu izgube kući :)
Ako Bog da bice tamo tri boda za nas :)
van Basten

#3244 Re: FK Sarajevo

Post by van Basten »

Mirza je baš "oplemenio" igru nam... :P ali eto, da ne sudimo prestrogo nakon prve tekme bez pola prvotimaca. Iako mi zaista nije jasno na osnovu čega je neiskusni Mirza dobio prednost nad neiskusnim Zekom (Zeka je čak i iskusniji, barem je bio pomoćnik), sve mi to smrdi na vraćanje mahale u klub, ali eto... nadati se da 22.04. stvari dolaze na mjesto napokon.
Inače, zabrinjava status nam kluba kod sudija. Gledam u subotu, seljačič iz Duvna došao na Koševo i uzeo sebi furseta da je to sramota, razmahao se, izmišlja faulove, pomoćnici ofsajde... sreća pa nije bila tekma gdje bi nam gost mogao nauditi, sa onakvim suđenjem moglo je svega biti.
Dosta za prvi post nakon duže pauze na ovoj temi.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3245 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Dobijemo sve kući, u gostima Čelika i Rudar (čak možda i Zvijezdu) i zadnje kolo rahat bez rezultatskog imperativa dočekamo Borca, damo im buket cvijeća kao čestitku za titulu (ako im zatreba još im i koji bod dati :-D ), a u međuvremenu otjeramo one lopove iz uprave, postavimo prave ljude na pravo mjesto i u novu sezonu krenemo preporođeni.
znam_ne_znam

#3246 Re: FK Sarajevo

Post by znam_ne_znam »

1946 wrote:Dobijemo sve kući, u gostima Čelika i Rudar (čak možda i Zvijezdu) i zadnje kolo rahat bez rezultatskog imperativa dočekamo Borca, damo im buket cvijeća kao čestitku za titulu (ako im zatreba još im i koji bod dati :-D ), a u međuvremenu otjeramo one lopove iz uprave, postavimo prave ljude na pravo mjesto i u novu sezonu krenemo preporođeni.
Mislim da bi bilo najbolje rijesenje Borcu titulu dati...ako je damo komsijama neces moci opstati od njih i njihovih provokacija :lol:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#3247 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

znam_ne_znam wrote:Mislim da bi bilo najbolje rijesenje Borcu titulu dati...ako je damo komsijama neces moci opstati od njih i njihovih provokacija :lol:
Ma meni je svejedno ko će biti prvak kad već nismo mi (jedino ne bih volio da Mladost iz Lištice bude), ali nećeš preko naših leđa (a odluke raznoraznih komisija protiv FKS znamo od koga su krenule :) ).
King_Arthur

#3248 Re: FK Sarajevo

Post by King_Arthur »

ma vala ja bih radije da komsije uzmu titulu nego borac,siroki ... jest da ce nas prcati u zdrav mozak mjesecima al makar necu gledati ofiranje po evropi nekih tamo klubova.

al ja i dalje ne odustajem od nase sanse za titulu :) ne bi me iznenadilo da uzmemo u zenici 3 boda, a onda je sve moguce uz remi zelje i borca na grbavici :) jer komsije idu u goste slobodi onda a mi cini mi se sirokog docekujemo i eto nas na 2 boda od njih :) pa onda s gostovanja pokusati jos 2-3 boda donijeti i sve pobjede kuci uz mozda kiks borca kod kuce protiv olimpika i eto titule :P hehehehe
dobro zvuci ako nista :D

mislim da bi mirza mogao mozda motivisati igrace i usmjeriti energiju u pravom smjeru,al eto...o tome cemo nakon zenice. valjda ga nece cipelich zavuci ebem li mu misha :)
znam_ne_znam

#3249 Re: FK Sarajevo

Post by znam_ne_znam »

King_Arthur wrote:ma vala ja bih radije da komsije uzmu titulu nego borac,siroki ... jest da ce nas prcati u zdrav mozak mjesecima al makar necu gledati ofiranje po evropi nekih tamo klubova.

al ja i dalje ne odustajem od nase sanse za titulu :) ne bi me iznenadilo da uzmemo u zenici 3 boda, a onda je sve moguce uz remi zelje i borca na grbavici :) jer komsije idu u goste slobodi onda a mi cini mi se sirokog docekujemo i eto nas na 2 boda od njih :) pa onda s gostovanja pokusati jos 2-3 boda donijeti i sve pobjede kuci uz mozda kiks borca kod kuce protiv olimpika i eto titule :P hehehehe
dobro zvuci ako nista :D

mislim da bi mirza mogao mozda motivisati igrace i usmjeriti energiju u pravom smjeru,al eto...o tome cemo nakon zenice. valjda ga nece cipelich zavuci ebem li mu misha :)
Najbolje da idemo redom :) utakmicu po utakmicu :thumbup:
Fordas

#3250 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

Pjesma sve kaze

http://www.youtube.com/user/Nokia8800SE?feature=mhw5

8-)

P.S. i ovdje ima svakakvih likova, stvarno ne kontam sta vam je? zasto bi nas bilo briga za Borac ili zeljeznicar?
Locked