English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Obuca9

#3226 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

A eto dok nije bilo Beniteza Liverpool svake godine prvak Engleske bio :)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3227 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

hz__semir wrote:A eto dok nije bilo Beniteza Liverpool svake godine prvak Engleske bio :)
Igrao se bolji fudbal hiljadu puta, a nishta losiji rezultati nisu bili. FA cup, Liga Cup, Kup uefa....a na tabeli nikad ispod 5 mjesta. Sta je sa rafom drugacije? Imao je 5 puta vishe para nego raniji menageri i sta je uradio. Guzovace osvojio ligu prvaka i sta jos?
vaučer

#3228 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Admir_1984 wrote:
hz__semir wrote:A eto dok nije bilo Beniteza Liverpool svake godine prvak Engleske bio :)
Igrao se bolji fudbal hiljadu puta, a nishta losiji rezultati nisu bili. FA cup, Liga Cup, Kup uefa....a na tabeli nikad ispod 5 mjesta. Sta je sa rafom drugacije? Imao je 5 puta vishe para nego raniji menageri i sta je uradio. Guzovace osvojio ligu prvaka i sta jos?
Liverpool je pod Rafom postao redovit sudionik završnice Lige prvaka (umjesto Lige Uefa za Gedovog vremena), ostvario najveći skor bodova u proteklih 20 godina prošle sezone, pobjeđivao sve europske velikane i stvorio momčad u kojoj su namanje 4 igrača svjetska klasa na svojim pozicijama (Torres, Gerrard, Mascher i Reina).
Igrali bolji fudbal?
Ma šališ se jelde... pa Houllier je dobio otkaz zbog jednodimenzionalne uspavanke koja se igrala pod njim..

A o parama neću s nekim tko buba gluposti iz rukava tipa '5 puta više para' kurac palac...
Brojke ne lažu i ako ti se dade evo pa čitaj:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... r-spending

Nogometni znalci ćaooooo... :run:
Admir_1984

#3229 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

vaučer wrote:
Admir_1984 wrote:
Liverpool je pod Rafom postao redovit sudionik završnice Lige prvaka (umjesto Lige Uefa za Gedovog vremena), ostvario najveći skor bodova u proteklih 20 godina prošle sezone, pobjeđivao sve europske velikane i stvorio momčad u kojoj su namanje 4 igrača svjetska klasa na svojim pozicijama (Torres, Gerrard, Mascher i Reina).
Igrali bolji fudbal?
Ma šališ se jelde... pa Houllier je dobio otkaz zbog jednodimenzionalne uspavanke koja se igrala pod njim..

A o parama neću s nekim tko buba gluposti iz rukava tipa '5 puta više para' kurac palac...
Brojke ne lažu i ako ti se dade evo pa čitaj:

http://www.goal.com/en/news/1717/editor ... r-spending

Nogometni znalci ćaooooo... :run:

Pa normalno da je redovan sudionik lige prvaka kada se uvelo da 4 tima idu u ligu prvaka ;-) Jest prosle sezone najveci broj bodova, a sta je sa ostalih 5 sezona? Nit je Rafa stvorio Torresa, Gerrada...., a niti je Toresa kupio svojim parama. Pobjedjivao velikane, a 6 sezona meda nije mogao protiv Hulla, Fulhama, Sunderlanda i slicne buranije koju Chelzi, Mancester i Arsenal redovno filuju sa drugim timovima ;-) Pogledaj samo sastav koji je rafa imao, jednog od najbolja 3 napadaca u engleskoj, najboljeg veznog igraca engleske, jednog od najboljif defanzivnih vezni, jednog od 3 top golmana u ligi... I sa tim igracima on nije uspio stvoriti tim koji ce pobjedjivati konstantno slabije timove u ligi. Nije to samo jedna sezona, 6 sezona zaredom to nije uspio. I sta sad treba, pruzati mu jos sansi????

Sami Torres, Aquliani, Keane, Babel i Kuyt su placeni vishe nego sto je Liverpool trosio na pojacanja od 1998 do rafine ere. Nemam sta provjetavati, dovoljno pratim Liverpool ;-)

A ne treba ni napominjati da je Liverpool pod rafinom palicom igrao daleko najruzniji fudbal u Engleskoj ligi od ovih velikih timova. Da ih ne simpatishem ja utakmice tog kluba ne bi gledao. Kad se samo sjetim da protiv Sunderlanda sanse ne mozes napraviti u gostima, eee sanse jedne :-) :-)
vaučer

#3230 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Gle, argumenti su ti..
Ja ovo, ti ono..
Ja jedno, ti drugo..

Jesu, bljutavi su bili cijelu prošlu sezonu, 1 loša od 6 sezona, čak prepuna loših partija.
Demoraliziran tim, koji je nakon 2 mjesta i junačke sezone očekivao dva-tri pojačanja a dobio paket žvaka i ćao momci. Znači Rafa nije stvorio Torresa i Gerrarda?
Pa što Torresa netko drugi nije kupio? Ili možda Reinu ili Alonsa, ili još bolje Mascherana koji je trunuo na Westhamovoj klupi..

Daleko da nije Benitez bezgrešan, ali je sjajan čovjek i vrhunski stručnjak i svakako nije zaslužio da mu skupina lopova i hohštaplera preko medija uruči otkaz dok je na odmoru s obitelji.
Također nije zaslužio da se u situaciji kad nekad velik klub gori od vrha do dna i grca u dugovima radi dva kauboja, njega medijski linčuje radi čistih mitova o prekomjernom trošenju, lošem nogometu itd, itd.
Rafa će na svojoj narednoj trenerskoj poziciji pokazati tko je i što je, a Liverpool će dobiti prosječnog beskičmenjaka za trenera, ostati bez svih velikih igrača preko ljeta i postati 'Bio jednom jedan klub'.

Ovo nije bilo klasično otpuštanje trenera radi rezultata, zato žalim što je Rafa otišao.
Nije on dobio nogu radi rezultata, već radi odbijanja da radi bez budžeta i uz stalno prodavanje igrača bez povrata sredstava.
Admir_1984

#3231 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

Stoji i to da su vlasnici kriza ziva, al nisu vlasnici krivi za bezidejnost na terenu. Kako je rafa stvorio Toresa kada su ga masno platili Atleticu, a on je vazio za najboljeg mladog napadaca svijeta.

Cuj 5 dobrih sezona, a jedna losha :-) :-) Prije bi rekao 5 loshih sezona, a jedna dobra sto se Engleske lige tice. Pa u 5 sezona je gubio titulu nakon 20 kola. Meni njegove takticke zamisli i varijante nikako ne garantuju da bi je ikada uspio osvojiti. Zato lagano noga, pa nek i drugi pokusavaju. Njemu hvala za ligu prvaka i to je to
Obuca9

#3232 Re: English Premier League

Post by Obuca9 »

Admire bolan, L'pool je bio truba i pod Ulijeom i pod Rafom, to je ono što sam ti htio reći.
Admir_1984

#3233 Re: English Premier League

Post by Admir_1984 »

hz__semir wrote:Admire bolan, L'pool je bio truba i pod Ulijeom i pod Rafom, to je ono što sam ti htio reći.
Tacno, truba u okvirima Engleske lige, tj nisu mogli prismrditi Macnhesteru i Arsenalu, a kasnije Chelsiju.
Vjeruj!

#3234 Re: English Premier League

Post by Vjeruj! »

Nema tu kvalitete!
Sad treba ocekivati osipanje igrackog kadran, najvjerovatnije Torres i Mascerano odose, a i to sto dobiju nece moci uloziti jer se moraju placati dugovi. Ko bi trebao sad preuzeti Losere? Zar iko od velikih imena zeli na klupu ovog propalog kluba? :thumbup:
Vjeruj!

#3235 Re: English Premier League

Post by Vjeruj! »

Odlicni novi dresovi Evertona, mislim da su kupit cebi jedan, vrh su. :thumbup:
ja.neron

#3236 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

Vjeruj! wrote:Odlicni novi dresovi Evertona, mislim da su kupit cebi jedan, vrh su. :thumbup:
jel oni rozi :lol:

Novi dresovi
Vjeruj!

#3237 Re: English Premier League

Post by Vjeruj! »

Jest, meni se svidaju.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 12:55, edited 1 time in total.
ja.neron

#3239 Re: English Premier League

Post by ja.neron »

PREMIER LIGA RASPORED UTAKMICA

raspored pojedinačno po klubovima je na dnu stranice
johntra

#3240 Re: English Premier League

Post by johntra »

dzemmo wrote:kako su Liverpoolovi neobicni bez onog Carlsberg

Image
Zato sam ja kupio posljednju seriju sa Carlsbergom.... :D
ratata

#3241 Re: English Premier League

Post by ratata »

Ocekujem od Sitija plasman medju prva tri ove sezone, go Siti :thumbup:
belafonte

#3242 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Hodgson trener Liverpoola, valjda je to taj "prosječni beskičmenjak od trenera" kao što vaučer kaže :-)

Hodgson je gospodin čovjek kao prvo, cijenjen je kao veliki stručnjak, nezasluženo je ostao bez titule najboljeg trenera prošle sezone u premiershipu, a kako je Liverpool u rangu Fulhama trenutno što se tiče pritiska o osvajanju trofeja, Hodgson će puno toga dobroga donijeti u Liverpool i izvući maximum od polovnjaka kojima raspolaže Liverpool baš kao što je to uradio sa Fulhamom.
Ne očekujte odmah titulu sa njim, ali sigurno se vraćate među 4 najbolje ekipe Engleske
Djokej

#3243 Re: English Premier League

Post by Djokej »

Hodgson je jedan od onih trenera kojem su dovoljni igrači koji bar znaju pravila fudbala.. On je sposoban od takve ekipe napraviti nešto, a LIverpool ima solidan tim koji treba dovesti u red.
vaučer

#3244 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Hodgson je osrednji trener, ništa više, ništa manje.
Osrednji trener za ispod-osrednje ambicije kluba koji sve brže i dublje tone u dugove.
belafonte

#3245 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Onda je Sveti Rafa... šta?
vaučer

#3246 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Puno bolji trener od Hodgsona za početak, dvostruki osvajač La Lige, osvajač Kupa UEFA i Lige prvaka.
Hodgson je šesterostruki prvak Švedske i to su mu svi uspijesi.

Jes vala, kako nismo odmah uzeli Hodgsona mi nikad neće biti jasno... :shock:
belafonte

#3247 Re: English Premier League

Post by belafonte »

I ja sam bio fasciniran Murinjom, covjek je osvojio 2 titule EPL, pa kad je dobio nogaru nisam plakao koliko vi placete za Rafom jer je Chelsea igrao dosadno, ziceraski bas kao i Liverpool u Rafinoj vladavini. Lik vas nicim nije zaduzio, cak on duguje Liverpoolu mnogo jer nije imao obraza ranije otici, osvojio je tu LP zbog nikad vise vidjene kolicine srece i zbog cinjenice da je konstantno igrao jedno takmicenje, nakon novembra on nije imao sta traziti u ligi, o kupovima da i ne pricam i onda mu ostane da igra samo LP.
Liverpoolova igra je bila jedno veliko drkanje igraca tokom njegove vladavine, Benayoun je neki dan to rekao, zabije lik hetrik, sljedecu tekmu je na klupi, zbog stalnih rotacija igraca dobio je nadimak Rafatation.
To sto vas je zavaro prosle sezone pa ste skoro uzeli titulu je bio vise plod silnih utakmica koje je ManU morao odigrat u toj sezoni i guranja Liverpoola od strane sudija nego nekakva sampionska igra Liverpoola.

Sto se mene tice, ja bih volio da je dozivotno trener Liverpoola, ali ne mogu se nacudit da pored zdravih ociju vi ne vidite neke stvari i da tako ponizavate jednog gospodina i velikog strucnjaka kakav je Hodgson.
Nuclear Winter

#3248 Re: English Premier League

Post by Nuclear Winter »

belafonte wrote:I ja sam bio fasciniran Murinjom, covjek je osvojio 2 titule EPL, pa kad je dobio nogaru nisam plakao koliko vi placete za Rafom. Lik vas nicim nije zaduzio, cak on duguje Liverpoolu mnogo jer nije imao obraza ranije otici, osvojio je tu LP zato sto je konstantno igrao jedno takmicenje, nakon novembra on nije imao sta traziti u ligi, o kupovima da i ne pricam i onda mu ostane da igra samo LP.
Liverpoolova igra je bila jedno veliko drkanje igraca tokom njegove vladavine, Benayoun je neki dan to rekao, zabije lik hetrik, sljedecu tekmu je na klupi, zbog stalnih rotacija igraca dobio je nadimak Rafatation.
To sto vas je zavaro prosle sezone pa ste skoro uzeli titulu je bio vise plod silnih utakmica koje je ManU morao odigrat u toj sezoni i guranja Liverpoola od strane sudija nego nekakva sampionska igra Liverpoola.

Sto se mene tice, ja bih volio da je dozivotno trener Liverpoola, ali ne mogu se nacudit da pored zdravih ociju vi ne vidite neke stvari i da tako ponizavate jednog gospodina i velikog strucnjaka kakav je Hodgson.

Buraz ti ko`da ne živiš u Bosni.Nikakve razlike nema između navijača ovdje i u Engleskoj,samo su DOMETI klubova drugačiji.Naravno nemoram ni spominjati koji su veći :D ,ali je princip isti,zamazali su im oči onom SLUČAJNOM pobjedom na penale protiv Milana,i zbog toga ih je rafa mogao :dance: još 20g bez da mu iko išta prigovori jer "rezultati" su tu.Ista stvar kod nas samo se osvoji ovo seosko prvenstvo,ili kup,i na svaku kritiku kažu:osvojili smo trofej,šta hoćete?
vaučer

#3249 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Pitao si me pa sam ti odgovorio samo i isključivo činjenicama.
Hodgson JESTE osrednji trener. To nije moja interpretacija, to je njegova statistika.
Ako se ispostavi da je tranzicijsko rješenje za pola sezone dok ne dođu novi vlasnici onda super, ali dugoročnije predavanje ekipe u ruke Hodgsona je cementiranje osrednjosti.
No na to nam se izgleda treba navikavati..

Šta to znači stručnjak i gospodin? To je neki novi važan faktor u trenerskom poslu?
Gluposti.. Manje će ga pljuvati mediji na početku, to je sve što ćemo izvući iz tog 'stručnjak i gospodin'.

Ne ulazi mi se u priču o Rafi. Rafa je otišao, hvala i doviđenja, šta je moglo biti nikad nećemo saznati.
Ali eto motri pažljivo egzodus igrača od sad pa do kraja augusta i tko je doveden kao zamjena.
To će ti najbolje reći zašto je Hodgson doveden i gdje ide Liverpool...
belafonte

#3250 Re: English Premier League

Post by belafonte »

Ovdje sam raspravljao o Rafi i tu bi stao, slažem se s tobom da i vlasnici i menadžment je dosta doprinosio neuspjesima Liverpoola, ali ne u tolikoj mjeri kao sto večina navijača Liverpoola smatra - uprava 100% kriva, Rafa Djevica Marija :-)
Egzodus igrača bi bio i da je Rafa ostao, kad se samo sjetim onog izraza lica Gerrarda u tekmi protiv Birminghama u kojoj Liverpool očajno treba pobjedu da bi održao nadu za četvrto mjesto, kada Rafa vadi Torresa i ubacuje Ngoga, čovjek se hvata za glavu, ne može da vjeruje. I onda poslije tekme priča bajke koje puše navijači Liverpoola kako je Torres povrijedjen, umoran, vakav-nakav, i da jeste tako pa Torres je bez obje noge bolji od N'Goga, zašto nije ostavio Torresa i ubacio pored njega NGoga, zašto ne može jednu te istu formaciju koju je igrao 5 punih godina da bar jednom promjeni. Pa Carlo je ove sezone promjenio tri-četiri formacije koje su ga na kraju dovele do titule. Da li je i za to uprava Liverpoola kriva? Da li je kriva zbog sirovinskog odnosa Rafe prema igračima? Da li je, da li je.... 1000 pitanja sličnih ti ja mogu postaviti u vezi Rafe
Post Reply