Cijene stanova All about
Moderator: anex
- bogumila
#3226 Re: Cijene stanova All about
kolko ja znam od neke raje sto su radili kojekakve projekte za te zgrade (od finansijskih do arhitekt.), importanne se prodao vise od pola jos dok je bio u izgradnji, a drugo pola u roku mjesec dana od dovrsetka. s tim da vecina ljudi tu ne stanuje licno nego ili izdaje strancima ili su dijaspora koja rijetko dolazi, i jedan slucaj gdje je lik kupio sinu "kad se ozeni da ima". (da, ima i TOLIKO bogatih). trenutno stanje ne znam, al prije par mjeseci NIJE bilo stana koji si mogo tamo kupit, sve bilo prodano. jedino ako kome od tih nisu zatrebale pare pa da sad prodaje.
a bosmal se ne prodaje gornji toranj jer je preblizu ciganskoj mahali i stracarama. prodali bi ga oni sad pa sad da imaju kome al kad su im papci vodili projekat pa nisu znali prije gradnje reci kakva je cetvrt tu oko njih. to je ko da napravis neboder u indijskom slum city i puknes cijene ko da je u sred grada. unutra je sve extra, to je najveca tuga, od preskupih egzoticnih parketa, velikih prozora (za razliku od ostalih zgrada) pa redom tako.. najveci promasaj u posljeratnoj izgradnji... gore i od tibre, jer u tibri odmah znas na cemu si - sve je il fuseraj il srednja zalost u najboljem slucaju, od nabijanja zgrada tako da kad sjedis kod sebe u dnevnom sjedis istovremeno i kod komsije u kuhinji, pa do parkinga i fus podova, plocica itd
bbi-jeva panorama na sedreniku je isto katastrofa. sto je najcrnje projekt se ZOVE panorama, a prozori minimalni s jedne strane, a s one na kojoj je GLAVNA panorama su hale i mali prozori koji pocinju od 150cm dakle ni kroz taj mali nema sanse da sta vidis makar iz hale. unutrasnji raspored klasicno GLUP, jedino sto ima gore od tog je isto njihov Isevica Sokak. to je ba umjetnost da nisu uspjeli prodat SUPERMALE stanove 50 metara od vijecnice. crnjak pravi. a panorama zjapi PRAZNA. sve tri zgrade. od kojih je srednja potpuni visak i trebala je bit igraliste za djecu il vec neki PAMETAN sadrzaj. ko ce kupit stan u PANORAMI a da mu bude ko u tibri.
a bosmal se ne prodaje gornji toranj jer je preblizu ciganskoj mahali i stracarama. prodali bi ga oni sad pa sad da imaju kome al kad su im papci vodili projekat pa nisu znali prije gradnje reci kakva je cetvrt tu oko njih. to je ko da napravis neboder u indijskom slum city i puknes cijene ko da je u sred grada. unutra je sve extra, to je najveca tuga, od preskupih egzoticnih parketa, velikih prozora (za razliku od ostalih zgrada) pa redom tako.. najveci promasaj u posljeratnoj izgradnji... gore i od tibre, jer u tibri odmah znas na cemu si - sve je il fuseraj il srednja zalost u najboljem slucaju, od nabijanja zgrada tako da kad sjedis kod sebe u dnevnom sjedis istovremeno i kod komsije u kuhinji, pa do parkinga i fus podova, plocica itd
bbi-jeva panorama na sedreniku je isto katastrofa. sto je najcrnje projekt se ZOVE panorama, a prozori minimalni s jedne strane, a s one na kojoj je GLAVNA panorama su hale i mali prozori koji pocinju od 150cm dakle ni kroz taj mali nema sanse da sta vidis makar iz hale. unutrasnji raspored klasicno GLUP, jedino sto ima gore od tog je isto njihov Isevica Sokak. to je ba umjetnost da nisu uspjeli prodat SUPERMALE stanove 50 metara od vijecnice. crnjak pravi. a panorama zjapi PRAZNA. sve tri zgrade. od kojih je srednja potpuni visak i trebala je bit igraliste za djecu il vec neki PAMETAN sadrzaj. ko ce kupit stan u PANORAMI a da mu bude ko u tibri.
-
StupskaBitanga
#3227 Re: Cijene stanova All about
Valjda u panorami stanove kupuju radnici AJB
- drndalo
-
StupskaBitanga
#3229 Re: Cijene stanova All about
al jazeera balkans
- OldMayor
#3230 Re: Cijene stanova All about
Otidji do Bosmala i pitaj imaju li slobodnih stanova, pa ces vidjeti.CaneBos wrote:Toranj do tranzita se i ne prodaje.
Sto se tice ostalog, daleko od toga da su stanovi prodati, taj sto kaze da jesu je dobro dezinformisan.
Ili ti imas neke druge informacije ili su mene slagali, a ne vidim zasto bi me slagali, valjda im je u cilju da kazu da imaju slobodnih stanova, ako ih nazovem i pitam "imate li slobodnih stanova?"
A to rekla-kazala sto mahala prica je druga stvar.
- zeko071
#3231 Re: Cijene stanova All about
pa jesu li ili nisu stanovi prodati u Bosmalu?OldMayor wrote:Otidji do Bosmala i pitaj imaju li slobodnih stanova, pa ces vidjeti.CaneBos wrote:Toranj do tranzita se i ne prodaje.
Sto se tice ostalog, daleko od toga da su stanovi prodati, taj sto kaze da jesu je dobro dezinformisan.
Ili ti imas neke druge informacije ili su mene slagali, a ne vidim zasto bi me slagali, valjda im je u cilju da kazu da imaju slobodnih stanova, ako ih nazovem i pitam "imate li slobodnih stanova?"
-
sabanss
#3232 Re: Cijene stanova All about
Pa moguce da su prodati sada... Ali ne ljudima koji zive u toj zgradi i koji rjesavaju realno stambeno pitanje.zeko071 wrote:pa jesu li ili nisu stanovi prodati u Bosmalu?OldMayor wrote:Otidji do Bosmala i pitaj imaju li slobodnih stanova, pa ces vidjeti.CaneBos wrote:Toranj do tranzita se i ne prodaje.
Evo info iz prve ruke da nije mahala. Meni su 2011. godine nudili stan od cca. 110 metar kvadratnih po cijeni od 2000 KM/m2. Vjerujem da su ljudi sa viskom love to i pokupovali po tim cjenama...
Stanovi u Bosmalu su vrhunski odradjeni, i kada to kazem i mislim vrhunski. Nije kao Unipromet i slicne ublehe prodavane po skoro istim cjenama. Ono sto ljude odbija su velike kvadrature, skupo odrzavanje (2 KM po metru kvadratnom, dakle 220 KM mjesecno za prosjecan stan u toj zgradi), velicina zgrade i malo cudan raspored za nase uslove (vec objasnio u prethodnim postovima) i naravno cijena.
Onaj ko ima frtalj miliona tesko ce kupiti stan u zgradi od 20+ spratova na relativno losoj poziciji.
- CaneBos
#3233 Re: Cijene stanova All about
.
Last edited by CaneBos on 16/11/2013 15:13, edited 1 time in total.
-
tagomago
#3234 Re: Cijene stanova All about
nije baš tako, ovisi od izolacije, prozora, rasporeda stana u zgradi i ostalih faktora - po najvećoj zimi ukućani i ja hodamo u kratkim rukavima, dakle sobna temperatura je 24+, na trosoban stan + plinski bojler za tuširanje i sve ostalo, kuhanje na plin ne rezultira mjesečno više od 120-150 KM plina. ne znam koje su cijene u toplanama, ali na tu kvadraturu i korištenje sumnjam da bi me tako malo došlo. plus struja za sve ovo što plin pokriva na cijenu toplanama. i to samo u zimskom periodu (maksimalno 4 mjeseca) gdje termostat ne ide ispod te temperature. ljeti ne dođe ni 15 KM, što ostavlja mogućnost raspodjele novca za plin tokom cijele godine i uplate unaprijedsabanss wrote:Onda zivis u jako malom stanu ili ne grijes kao sto toplane griju... Vecina ljudi voli koncept grijanja unutrasnjih prostorija na 26 stepeni sto bi plinom prouzrokovalo ogromne troskove.StupskaBitanga wrote: Živio sam u zgradi koja je bila na Toplanama i cijena mjesečnog računa za Toplane je bila preko 100KM
Sada ovdje mi plina u najvećoj zimskoj sezoni kada su najveći minusi dođe 150KM a u tu cijenu ulazi i topla voda i kuhanje
Last edited by tagomago on 13/11/2013 13:09, edited 1 time in total.
- bogumila
#3235 Re: Cijene stanova All about
najlaksi nacin za provjerit sta jest a sta nije prodano, da ne bude "mahalska prica":
prodji navece autom 2-3 puta u sedmici ili u mjesecu pored panorame, bosmala, itd. i pogledaj koliko je upaljeno svjetala. ako jedan dan "nije gazda tu", ne moze svaki dan ne bit cijela zgrada tu. LOL.
prodji navece autom 2-3 puta u sedmici ili u mjesecu pored panorame, bosmala, itd. i pogledaj koliko je upaljeno svjetala. ako jedan dan "nije gazda tu", ne moze svaki dan ne bit cijela zgrada tu. LOL.
-
jahh
#3236 Re: Cijene stanova All about
Fazon sto su u Bosmalu dosta stanova uzeli oni koji ne zive tu, pa je stan kupljen ali nema svjetala.bogumila wrote:najlaksi nacin za provjerit sta jest a sta nije prodano, da ne bude "mahalska prica":
-
rekla-kazala
#3237 Re: Cijene stanova All about
bio je prije par dana gazda na TV-u i reče da stanovi u jednom tornju Bosmala nisu na prodaju a da je u drugom prodato pola stanova.
-
StupskaBitanga
#3238 Re: Cijene stanova All about
Gazda Bosmala je Unicredit banka koja je to preuzela od Šabanovića
-
rekla-kazala
#3239 Re: Cijene stanova All about
on je tvrdio na TV-u da još uvijek uredno otplaćuje. Snimak je izgledao dosta frišak.StupskaBitanga wrote:Gazda Bosmala je Unicredit banka koja je to preuzela od Šabanovića
- drndalo
#3240 Re: Cijene stanova All about
Efendija Ceric ?rekla-kazala wrote:bio je prije par dana gazda na TV-u i reče da stanovi u jednom tornju Bosmala nisu na prodaju a da je u drugom prodato pola stanova.
-
rekla-kazala
#3241 Re: Cijene stanova All about
jok,..... ovaj Šabanhadžija.drndalo wrote:Efendija Ceric ?rekla-kazala wrote:bio je prije par dana gazda na TV-u i reče da stanovi u jednom tornju Bosmala nisu na prodaju a da je u drugom prodato pola stanova.
- CaneBos
#3242 Re: Cijene stanova All about
.
Last edited by CaneBos on 16/11/2013 15:12, edited 1 time in total.
-
StupskaBitanga
#3243 Re: Cijene stanova All about
kakve gluposti banka preuzela
- Baby Jane
#3244 Re: Cijene stanova All about
Banka jeste preuzela, i zadnje informacije koje sam ja imala jeste da su krenuli u postupak po principu - izvuci sta mozes, pa je bila prica da ce cijena kvadrata sletiti do 750 KM po m2.
Jedino ako se nije gdje drugo zaduzio da servisira svoje obaveze prema banci.
- OldMayor
#3245 Re: Cijene stanova All about
Toliku cijenu mozes zaboraviti, nije banka tu nista preuzela. Cuj 750 KM, pa je li iko od vas bio u Bosmalu? Znam da je na losem glasu, ali je kvaliteta gradnje puno puno iznad standarda ostalih novogradnji.Baby Jane wrote:Banka jeste preuzela, i zadnje informacije koje sam ja imala jeste da su krenuli u postupak po principu - izvuci sta mozes, pa je bila prica da ce cijena kvadrata sletiti do 750 KM po m2.
E sad zamisli banku da daje takve stanove po 750 KM, a nekih 1km dalje kod elektroprivrede u neboderu koji sigurno nije kvalitete kao Bosmal cijena stanova je 2600 KM? Ima li to tebi logike?
Ma o kakvim stvarima, znaci ja nazovem i odem i on nece da mi proda stan zbog neke 'stvari'. I to da vidim i prvi put cujem, da neko ima slobodnih stanova, ali nece da ih proda.CaneBos wrote:Kad nesto tvrdim onda ne govorim iz ''druge'' ni ''trece'' ruke, ali nebitno. To zbog cega se tako kaze tebi ili nekome drugome, nema veze sa ciljom da se proda, nego sa nekim drugim mnogo ozbiljnijim stvarima, kojima nije mjesto na javnoj forumskoj raspravi,
pozz
- madner
#3246 Re: Cijene stanova All about
Tako se desava krah trzista nekretnina. Uglavnom, ako ima neko iz banke, ja bih kupio po toj promotivnoj cijeni. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3247 Re: Cijene stanova All about
Ako sleti do 750KM javite mi molim vas, hvala. 
- Baby Jane
#3248 Re: Cijene stanova All about
OldMayor wrote:Toliku cijenu mozes zaboraviti, nije banka tu nista preuzela. Cuj 750 KM, pa je li iko od vas bio u Bosmalu? Znam da je na losem glasu, ali je kvaliteta gradnje puno puno iznad standarda ostalih novogradnji.Baby Jane wrote:Banka jeste preuzela, i zadnje informacije koje sam ja imala jeste da su krenuli u postupak po principu - izvuci sta mozes, pa je bila prica da ce cijena kvadrata sletiti do 750 KM po m2.
E sad zamisli banku da daje takve stanove po 750 KM, a nekih 1km dalje kod elektroprivrede u neboderu koji sigurno nije kvalitete kao Bosmal cijena stanova je 2600 KM? Ima li to tebi logike?
Ma o kakvim stvarima, znaci ja nazovem i odem i on nece da mi proda stan zbog neke 'stvari'. I to da vidim i prvi put cujem, da neko ima slobodnih stanova, ali nece da ih proda.CaneBos wrote:Kad nesto tvrdim onda ne govorim iz ''druge'' ni ''trece'' ruke, ali nebitno. To zbog cega se tako kaze tebi ili nekome drugome, nema veze sa ciljom da se proda, nego sa nekim drugim mnogo ozbiljnijim stvarima, kojima nije mjesto na javnoj forumskoj raspravi,
pozz
Moja informacija je vise od godinu dana stara. Mnogo se promijenilo na trzistu od tada.
-
sabanss
#3249 Re: Cijene stanova All about
Ako cijena stana u Bosmalu bude 750 KM/m2 onda cu biti siguran da je BiH u ratu...
- P308
#3250 Re: Cijene stanova All about
Cuj 750KM, pa u Hadzicima je kvadrat 1000KM plus PDV