Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
muha_sa

#3226 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by muha_sa »

Tomahawk11 wrote:@tandmand, tacno tako.
Bakirova reakcija je poput nekog dembelije u dubokom hladu, pa mu ono mrsko....de ti Vucicu....
A zapravo ga otvoreno poziva da se petlja i mijesa u BiH, odnosno RS. I da mirno spava, nece biti problema :angry:
Bake, Covic, Fahro....nastavi niz.
Joj, ko nama vedri i oblaci :skoljka:
i još ce dugo dugo ovakvi i slicni vedrit i oblacit :-)

podjeljeni u torove i vozdra--briga onog tora kako je ovom i obratno a svi ga zajedno glabamo dok se oni enormno bogate unaprijed obezbjedjujuci deseto koljeno
VjecitiStudent

#3227 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VjecitiStudent »

RSE: Zašto je Haški sud doneo ovakvu odluku? Kada je reč o genocidu u sedam opština, da li bi da je utvrđenja njegova odgovornost to omogućilo preispitivanje tužbe BiH protiv Srbije za genocid koju je Međunarodni sud pravde odbacio?

Najs: Jednostavno ne znam. Međutim, mogu da kažem da je sudija Kvon bio i u sudskom veću u procesu protiv Slobodana Miloševića. Njegova ocena materijala tužilaštva u tom slučaju se razlikovala od dvojice preostalih sudija koji su smatrali da postoji dovoljno dokaza da se protiv Miloševiča podigne i optužnica za genocid.
Sudija Kvon bio i u sudskom veću u procesu protiv Miloševića. On se nije složio sa ocenom dvojice preostalih sudija da postoje dokazi da se protiv Miloševiča podigne i optužnica za genocid.

Dakle, možete videti konstantnost u pristupu sudije Kvona.

Dobro ste uočili moguću vezu između presude Karadžiću i tužbe BiH protiv Srbije. Verovatno je jedini način da žrtve dobiju zadovoljenje kada je reč o genocidu 1992-3, da se traži revizija presude Međunarodnog suda pravde koji je odbio tužbu BiH protiv Srbije za genocid.

Vlastima u BiH je preostalo još svega nekoliko meseci da zatraže preispitivanje ove presude koristeći kao argument genocid 1992-3 u pomenutih sedam opština kao i 1995. u Srebrenici.

Međutim, stiče se utisak da vlasti u Sarajevu nisu voljne da to učine, uprkos mnogim savetima da zatraže reviziju.
One moraju da shvate da ako to ne učine, mnogi Bošnjaci mogu da zaključe da njihova vlada nije ispunila svoju dužnost u poštovanju njihovih nevolja i gubitaka.
http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 36462.html
SmokingMan

#3228 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SmokingMan »

I tako oni "kazuju u pero"...

Image

Image
Quaresma

#3229 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Quaresma »

balije, raša tudej :lol: :pisnuo:
krater

#3230 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by krater »

Izetbegović: Stručnjaci analiziraju mogućnost revizije tužbe protiv Srbije

OSUĐUJUĆU presudu bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću koji je pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglašen krivim za ratne zločine trenutačno analiziraju pravni stručnjaci u Bosni i Hercegovini kako bi utvrdili nudi li ona nove elemente temeljm kojih bi bilo moguće pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju i genocid, potvrdio je u ponedjeljak u Sarajevu predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Pojasnio je kako presudu Karadžiću izrečenu 24. ožujka sada analiziraju pravnici koji zastupaju BiH pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) kojemu je BiH i tužila bivšu SR Jugoslaviju odnosno današnju Srbiju kao pravnu sljednicu te države.

"Udubit će se u samu presudu (Karadžiću) i njenu sadržinu i vidjet ćemo ima li novih elemenata. Ako ih bude, nećemo bježati od toga. Nećemo pod tepih gurati patnju kroz koju su ovi narodi i ova zemlja prošli i pokrenut ćemo reviziju no potreban nam je novi dokaz", kazao je Izetbegović novinarima.

Dodao je kako bi ipak bilo najbolje da Srbi i Bošnjaci pozorno pročitaju cijelu presudu te na temelju sudski potvrđenih činjenica pokušaju popraviti uzajamne odnose.

Čović: Loše što se svaka presuda politizira

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako ne vjeruje da presuda Karadžiću donosi pretpostavke za reviziju presude ICJ-a po tužbi BiH protiv Srbije.

Ocijenio je kako je loše to što se svaka presuda politizira a posebice se to odnosi na one koje donosi Haaški tribunal.

ICJ je u vejači 2007. godine kao neutemeljenu odbacio tužbu BiH protiv SRJ odnosno Srbije za agresiju i genocid. Tom je presudom ujedno ostavljena mogućnost BiH da u roku od deset godina pokrene postupak njezine revizije ukoliko u tom razdoblju prikupi i podnese nove dokaze kojima bi poduprla svoju tužbu.

Rok za pokretanje postupka revizije istječe u veljači 2017. godine.

Index
Zgoljo

#3231 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Zgoljo »

Nakon sto su se stvari ohladile i slegle emocije zakljucio sam slijedece.
Mi trebamo i moramo obnoviti tuzbu protiv Srbije za agresiju i genocid kao i sasvim otvoreno traziti ukidanje genocidne tvorevine.
Nema napretka,prosperiteta,pomirenja i suzivota dok je ziva ta politika koja je osudjena u Hagu,dok se ta politika potpuno ne porazi,dok se njeni protagonisti u Srbiji kao i sama Srbija ne bace na koljena.Sve ostalo su iluzije i neutemeljeno uljepsavanje stvarnosti.

Treba izvrsiti pritisak na Baketa i ove nase budale jer ako to ne ucine jos jednom ce prodati sve zrtve agresije i genocida,BiH,Bosnjake i sve bh patriote.
Ako to ne urade ne smije im se oprostiti nikada.U tom slucaju nama ce stalno visiti velikosrpski mac nad glavom,drzava nam nikada nece biti normalna i funkcionalna a taj mac ce nam opet sjeci glave kad god se za to ukaze prilika.

Ovo moramo uraditi,buduce generacije nam nece oprostiti.
L u c i f e r

#3232 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by L u c i f e r »

Image
Pescanik
Biene Maya

#3233 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Biene Maya »

krater wrote:Izetbegović: Stručnjaci analiziraju mogućnost revizije tužbe protiv Srbije

OSUĐUJUĆU presudu bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću koji je pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglašen krivim za ratne zločine trenutačno analiziraju pravni stručnjaci u Bosni i Hercegovini kako bi utvrdili nudi li ona nove elemente temeljm kojih bi bilo moguće pokrenuti reviziju postupka po tužbi protiv Srbije za agresiju i genocid, potvrdio je u ponedjeljak u Sarajevu predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Pojasnio je kako presudu Karadžiću izrečenu 24. ožujka sada analiziraju pravnici koji zastupaju BiH pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) kojemu je BiH i tužila bivšu SR Jugoslaviju odnosno današnju Srbiju kao pravnu sljednicu te države.

"Udubit će se u samu presudu (Karadžiću) i njenu sadržinu i vidjet ćemo ima li novih elemenata. Ako ih bude, nećemo bježati od toga. Nećemo pod tepih gurati patnju kroz koju su ovi narodi i ova zemlja prošli i pokrenut ćemo reviziju no potreban nam je novi dokaz", kazao je Izetbegović novinarima.

Dodao je kako bi ipak bilo najbolje da Srbi i Bošnjaci pozorno pročitaju cijelu presudu te na temelju sudski potvrđenih činjenica pokušaju popraviti uzajamne odnose.

Čović: Loše što se svaka presuda politizira

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je kako ne vjeruje da presuda Karadžiću donosi pretpostavke za reviziju presude ICJ-a po tužbi BiH protiv Srbije.

Ocijenio je kako je loše to što se svaka presuda politizira a posebice se to odnosi na one koje donosi Haaški tribunal.

ICJ je u vejači 2007. godine kao neutemeljenu odbacio tužbu BiH protiv SRJ odnosno Srbije za agresiju i genocid. Tom je presudom ujedno ostavljena mogućnost BiH da u roku od deset godina pokrene postupak njezine revizije ukoliko u tom razdoblju prikupi i podnese nove dokaze kojima bi poduprla svoju tužbu.

Rok za pokretanje postupka revizije istječe u veljači 2017. godine.

Index
Ako Izetbegovicevi strucnjaci poput Trnke i Softica analiziraju, onda mozemo sve zaboraviti! Ovog debila treba obavjestiti, da tuzitelj Geoffrey Nice i nas pravnik Franicis Boyle koji je i sastavio prvu tuzbu protiv smrdije (ali ga je Izetbegovic stari izbacio iz tima, a ubacio onog mutavca Softica), cekaju poziv od nasih vlasti, kako bi pokrenuli obnavljanje tuzbe! Ako se ovo prepusti Bakiru i SDA, od obnavljanja tuzbe nejma nista!
Danguba

#3234 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

krater wrote:Izetbegović: Stručnjaci analiziraju mogućnost revizije tužbe protiv Srbije

Index
Nisam smio dalje citati.
Konju jedan, za to se isplati angazovati najbolje svjetske strucnjake. Jednom smo propustili priliku da im opalimo zasluzenu sljagu a zasto bi i drugi put.

Cirilicara svi znamo. Njega samo moze Zlajin ego spustiti na zemlju a nikako ridji i celo.
Danguba

#3235 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

Zgoljo wrote:Nakon sto su se stvari ohladile i slegle emocije zakljucio sam slijedece.
Mi trebamo i moramo obnoviti tuzbu protiv Srbije za agresiju i genocid kao i sasvim otvoreno traziti ukidanje genocidne tvorevine.
Nema napretka,prosperiteta,pomirenja i suzivota dok je ziva ta politika koja je osudjena u Hagu,dok se ta politika potpuno ne porazi,dok se njeni protagonisti u Srbiji kao i sama Srbija ne bace na koljena.Sve ostalo su iluzije i neutemeljeno uljepsavanje stvarnosti.

Treba izvrsiti pritisak na Baketa i ove nase budale jer ako to ne ucine jos jednom ce prodati sve zrtve agresije i genocida,BiH,Bosnjake i sve bh patriote.
Ako to ne urade ne smije im se oprostiti nikada.U tom slucaju nama ce stalno visiti velikosrpski mac nad glavom,drzava nam nikada nece biti normalna i funkcionalna a taj mac ce nam opet sjeci glave kad god se za to ukaze prilika.

Upravo tako. :thumbup:
dezurni_ucenik

#3236 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 30/03/2016 03:56, edited 1 time in total.
kolegione

#3237 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

Danguba wrote:
Zgoljo wrote:Nakon sto su se stvari ohladile i slegle emocije zakljucio sam slijedece.

E hajde objasnite mi prvo pravni dio ove price (naravno ubacite politički kontekst) nakon toga mi objasnite velike vosjkovođe kako da se provede ovaj pad Srbije na koljena :)

Edit: Bicu za vašu ideju, samo mi objasnite kako bi to funkcioniralo
Danguba

#3238 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

kolegione wrote:
Danguba wrote:

E hajde objasnite mi prvo pravni dio ove price (naravno ubacite politički kontekst) nakon toga mi objasnite velike vosjkovođe kako da se provede ovaj pad Srbije na koljena :)

Mi izgleda ne moramo nista. Ili ce sami propasti ili ce ih NATO opet bombardovati :D

Ne mozes vjecno jedne cetnike zamjenjivati drugim i haj sto ubijedis svoj narod ali ubjedjivati cijeli Svijet kako je Srbija demokratska zemlja, antifashisti, promjene...a u stvari, iste osobe mijenjaju odijela i funkcije.

Na jednoj presudi zlocincu, vecina ih pade. Vecina Bosnjaka uopce ne bi puno obracala paznju na visinu kazne samo da Srbi jednostavno priznaju sami sebi sta se desilo. Lakse je pisati novu istoriju i narodu ispirati mozak.
palermo

#3239 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by palermo »

A vjerovatno ći biti u manjini ( da ne govorim da će mi se Vječiti opet na kosti navaliti :D ) ali meni su Bakirove izjave nakon presude Radovanu, vrlo dobre....odmjerene, a opet jake i mislim suština se rekla

Volio bih stvarno čuti šta je to trebao reći
oridjidji

#3240 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

dezurni_ucenik wrote:
oridjidji wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Gledam danas najavu dnevnika na pi ti pi siju:

"Odbrana Karadzica tvrdi: presuda o genocidu u Srebrenici na staklenim nogama"

:lol: Pa njima je vrijeme zapelo u 1993.godini u eri Riste Djoge.
Karadzic je odgovoran za Srebrenicu, kao predsjednik RS-a. Dodirna tacka zbog koje je odgovoran za Srebrenicu, nije njegova funkcija samo vec razgovor sa jednim od generala na terenu, gdje je rekao, da se pobrinu o robi, njih 2000 srebrenickih zarobljenika, koje su u razgovoru nazvali tako. To je u presudi spomenuto, kao bitan dokaz o tome da je Karadzic znao sta se u Srebrenici desavalo.

Da je Mladic odlucio u korist tuzitelja ili imao suocavanje sa Karadzicem, onda bi vjerovatno svjedocili iznosenju vesa u korist tuziteljstva jer njih dvojica su kako njihovi branitelji tvrde u sukobu koji jos traje, zbog Karadzicevog ratnog sverca na stetu VRS na kojem mu je Mladic mnogo zamjerio.

Ono sto meni smrdi, jeste mogucnost da Karadzicu skinu jos koju odgovornost sa onih 10 tacki za koji je optuzen, ako se to desi u slucaju srebrenickog genocida jer to je tacka optuznice na koju ce jurisati njegov tim, onda imamo neku vrstu pravno politicke nagodbe, u kojoj ce ostrica politickog rukovodstva VRS biti dijelimice odgovorna za ono sto su proizveli u ratu, a vojska Republike Srpske ce biti najodgovornija i Mladic je sigurno taj koga ceka dozivotna. Srbiji ovo svakako treba, kao i RS da bi RS odrzali na aparatima. Najbolje sto bi moglo da se desi da umre u zatvoru prije pokretanja zalbenog procesa 2019 godine. Tuzitelj je dovoljno potegao u ovome slucaju, steta sto naknadno nije uvrstena Tomasica u ovu pricu jer bi bio vjerovatno tada optuzen i za ovu 11 tacku, ali vidjecemo sta vrijeme nosi.
Ja ne vjerujem da ce on docekati 2019.godinu, a i ako doceka sumnjam da ce mu biti smanjena kazna.
Lijepo bi bilo da crkne u zatvoru.
uglavnomja

#3241 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

oridjidji wrote: Lijepo bi bilo da crkne u zatvoru.
ma to je sigurno.

samo se nadam da ce sto duze zivjeti i kakvu bolescinu dobiti ... da ne umre od nje, ali da se pati.
Zgoljo

#3242 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Zgoljo »

kolegione wrote:
Danguba wrote:

Pravni dio price je jednostavan.Za obnavljanje postupka ne treba traziti saglasnost ni Predsjednistva ni Parlamenta,potrebno je samo nazvati gospodu Najsa i Bojla i reci im da obnove postupak,oni cekaju ko zapete puske..Naravno,oni bi trazili a vjerujem i dobili,morali bi dobiti je li,dokumente iz Srbije koji se nalaze u Hagu,koji su bili sakriveni po dogovoru Srbije i Carle del Ponte,zbog cega i nismo dobili tuzbu.Gospodja Hartman je vjerujem voljna pomoci nasem timu jer ona zna gdje se ti dokumenti nalaze.
Nadalje,nas pravni tim bi trebao pokrenuti postupak i protiv Carle del Ponte zbog skrivanja dokaza i ometanja pravde.

Sta si ono jos pitao,aha za Srbiju.Pa jednostavno,Srbija ce biti na koljenima ako joj se presudi za agresiju i genocid.Minimum slijedecih pedeset-sto godina nece im ni na pamet pasti velikosrbovanje.

Nadam se da si zadovoljan.
SkyLimit

#3243 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SkyLimit »

Neka bosanska verzija kurira bi stavila ovakav naslov na ovu vijest: "Skandal, premijer Srbije prijeti novim ratom Sarajevu i BiH!"

Vučić: Srbija u Sarajevu nema partnera za mir

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjavu Bakira Izetbegovića da BiH razmatra novu tužbu za genocid protiv Srbije, rekao je danas da Izetbegović traži izgovor za pokretanje nove spirale nasilja.

"Na žalost, nisam iznenaden vešću iz Sarajeva. U prvoj izjavi posle izricanja presude (Radovanu) Karadžiću nisam ni pomenuo Bakira Izetbegovića, ali sam po svemu sudeći dobro naslutio da neko ne želi pomirenje u regionu, već ide protiv 35 odsto stanovništva vlastite zemlje i traži bilo kakav dovoljan razlog da pokrene spiralu, najpre političkog, a onda ko zna kakvog nasilja", rekao je Vučić za "Politiku".

Odgovor Srbije je, istakao je premijer, da mi želimo prije svega mir i iskreno pomirenje, a ne tužbe i revizije tužbi.

"Ali, na žalost, očigledno je da nemamo partnera i da su neki sve ovo shvatili kao mogućnost da, umjesto pomirenja, sprovedu osvetu nad Srbima. I u tome se razlikuje naš pogled na budućnost od njihovog", zaključio je Vučić a prenosi RTS.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... mir/362010
dezurni_ucenik

#3244 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 30/03/2016 03:55, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#3245 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Connaisseur Karlin »

uglavnomja wrote:
ma to je sigurno.

samo se nadam da ce sto duze zivjeti i kakvu bolescinu dobiti ... da ne umre od nje, ali da se pati.
uglavnomja,isto napisah neki dan,zelim da se pati sa bolnim karcenogenim metastazama od danas pa narednih nekoliko decenija.

Kakvi su zatvori Haskih zatvorenika? ZNam da su privremeni,tokom sudjena u blizini Haga.Gdje idu poslije finalne presude?
oridjidji

#3246 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

Danguba wrote:

Mislim da u osnovi grijesite kada tvrdite da bi to srpsku politiku porazilo. Nije ovo da bi vama kontru slago, gluho i daleko bilo. Slatke su te zelje, ali nisu realne. Sad bi potpisao da se takvo sto desi, zajedno s vama. Ali tesko da to vodi icemu jer oni su doktori propagande i to bi definitivno upotrebili da sebe pokazu jos vecom zrtvom, a cijelom svijetu je jasno da su dzelati. Pa njima sada vatra bi sto su Karadzicu presudu napravili na dan kad ih je bombardovao NATO. Pratim srpske portale, koliko seze bezobrazluk, na svakom portalu je isla slika JE SUIS SERBIA 1999. Raspravu poveli kako je sramota sto se Karadzicu sudilo na taj dan.

Protiv Srbije se treba obnoviti proces za agresiju. Genocid je suvise kompleksno pravno dokazati, pogotovo jer je to drugi spor drzave protiv drzave za genocid, prvi je upravo slucaj i propao radi tezine koju ta tuzba nosi. Protiv RS tuzba za genocid bi imala vise smisla i to bi se moglo dokazati. Međutim kad bi dobili jednu od ove dvije tužbe ili čak obje, mi nebi ni korak se približili napretku, prosperitetu, pomirenju i suživotu jer upravo ta politika iako je vec sada fakticki dokazana i gotovo osuđena u Hagu, nije poražena, niti će time i biti, niti Srbe približava ikakvoj katarzi. Ta politika protjerivanja i unistavanja drugih naroda za rad širenja srpske države poznata je od Balkanskih ratova na ovamo i Albanci i Turci su prvi koji su to osijetili na svojoj kozi od Srba. Kako je uopšte Srbija postala gotovo nacionalno homogena zemlja, upravo takvom politikom, kako se raširila, upravo takvom politikom i nažalost i danas se širi tako. Bojim da bi oni kad bi izgubili te procese, pritisli papucicu nacionalizma do kraja i vjerovatno pripremili novi rat jos brze.Njihova je nesreca, sto bi taj rat mogli voditi s nama i Albancima Kosovarima, gdje god bi oko udarili tu je NATO. Blago Srbima s njima samima, njih samo pustite i njih ce poraziti vrijeme, vec sada to je nacija koje svake godine izgubi jedan omanji grad. Ni u RS nije bolje. Da ne govorim da su od Srbije napravili smece od Milosevicevog uspona do danas. Zato vrijeme mi moramo voditi dosta zreliju politiku i dosta raditi na tome da njih preteknemo u svakome segmentu, da smo u BiH neovisniji faktor i od Hrvata i od Srba, te od svakog grada napraviti ono sto je Gorazde recimo u odnosu na ostatak istocne Bosne pod njihovom kontrolom, gdje osim sume, kamenoloma i stocarstva i nemas nikakvog izbora da se necim bavis. Nece ni Srbizacija sumske do kamena, njima pomoci da to bude bolje mjesto za zivot.Prije ce pomoci da se poglodju sami medjusobom. Zato samo red, rad, disciplina i dizanje stope nataliteta planski moze nam u buducnosti biti od koristi, naciju pod hitno podmladiti, kako bi se stvari u miru potisle u pravom smjeru, a u buducnosti taj velikosrpski mac koji spominjete sam ce poci u korice ili ce otupiti, drzava nakon onakve borbe za opstanak, tesko da ce oslabiti do te mjere da ce nestati, bez obzira koliko Srbi, pa i Hrvati pokusavali da opstruisu ideju Bosne, ta ideja samo moze jacati, ako i mi budemo jaci. Kome sve starija nacija Srba moze danas sve ono sto su 90-te zacrtali kada su bili najaci? Ne moze vise nikome. Sto se tice oprosta, nema oprosta, niti oprost nema smisla jer oni koji su zivi ne mogu prastati za svoje mrtve, a za ono sto su oni prezivjeli, to nije ni pametno, kako oprostiti za onoga ko je pod zemljom zbog njihove kame, nikako, isto tako se ne moze, i ne treba zaboraviti, vec sjecanje to treba bastiniti do te mjere, da kad god ko krene poturiti nam zamjenu teza, smjestimo ga caskom na stub srama. Za mene je to narod koji se ne mjenja i mislim da ce ideja cetnistva medju njima biti ziva sve dok se ona vojnicki ne porazi. Ti kakvi su iz inata, nebi ni ostetu placali, kad bi obje tuzbe izgubili. Kamen bi bili spremni jest radi nacionalizma. U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS), u Beogradu troje umrlo od gladi... O cemu vise da pricamo? Sta se kod njih u svijesti promjenilo? Nista.
uglavnomja

#3247 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by uglavnomja »

Connaisseur Karlin wrote:
uglavnomja wrote:
ma to je sigurno.

uglavnomja,isto napisah neki dan,zelim da se pati sa bolnim karcenogenim metastazama od danas pa narednih nekoliko decenija.

Kakvi su zatvori Haskih zatvorenika? ZNam da su privremeni,tokom sudjena u blizini Haga.Gdje idu poslije finalne presude?
dobiju spisak pa izeberu.

haag je fakat izgleda hotel :roll:

da se ispraviim, nadam se da ce dozivjeti sudjenje i punomocnu presudu pa da se pati u nekom pravom zatvoru. dabogda ne crk'o do tad.
oridjidji

#3248 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

Connaisseur Karlin wrote:
uglavnomja wrote:
ma to je sigurno.

Krstic otiso u Britaniju i prikolje ga malo Albanac Krasnici, nekako ostane ziv, tuzi drzavu i dobije odstetu. Mada bi lijepo bilo da je crko. :)
It_is_a_Leclerc

#3249 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Samo morate što prije shvatiti da RS nije prazna forma, i da su njeni stanovnici u taj pojam, ma šta mi mislili o njemu, vrlo emotivno investirani. Dakle, u najkraćem, oni RS smatraju svojom domovinom, i ne vjerujem da će mirno dozvoliti da se ona demontira (jer je, da budemo otvoreni, nisu mirom ni montirali), baš kao što ni ja, ni vi ne bismo sjedili skrštenih ruku da se danas-sutra RS pokuša otcijepiti od BiH.

U tom svjetlu nam valja posmatrati te "zahtjeve za ukidanjem". To je eufemizam za oružani sukob, manjih ili većih razmjera, đavo će ga znati, ali da, defacto, riječ je o ratu. Baš kao što bi nas u rat odveo pokušaj secesije i nasilnog otcjepljenja.
Zgoljo

#3250 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Zgoljo »

Druze oridjidji vjeruj drugu svom da im ta njihova velikospstina ne bi bila ni u kraj uha.
Slazem se i to sto ti kazes,moze i samo za agresiju,vise je nego dovoljno.
Post Reply