Danguba wrote:Zgoljo wrote:Nakon sto su se stvari ohladile i slegle emocije zakljucio sam slijedece.
Mi trebamo i moramo obnoviti tuzbu protiv Srbije za agresiju i genocid kao i sasvim otvoreno traziti ukidanje genocidne tvorevine.
Nema napretka,prosperiteta,pomirenja i suzivota dok je ziva ta politika koja je osudjena u Hagu,dok se ta politika potpuno ne porazi,dok se njeni protagonisti u Srbiji kao i sama Srbija ne bace na koljena.Sve ostalo su iluzije i neutemeljeno uljepsavanje stvarnosti.
Treba izvrsiti pritisak na Baketa i ove nase budale jer ako to ne ucine jos jednom ce prodati sve zrtve agresije i genocida,BiH,Bosnjake i sve bh patriote.
Ako to ne urade ne smije im se oprostiti nikada.U tom slucaju nama ce stalno visiti velikosrpski mac nad glavom,drzava nam nikada nece biti normalna i funkcionalna a taj mac ce nam opet sjeci glave kad god se za to ukaze prilika.
Ovo moramo uraditi,buduce generacije nam nece oprostiti.
Upravo tako.

Mislim da u osnovi grijesite kada tvrdite da bi to srpsku politiku porazilo. Nije ovo da bi vama kontru slago, gluho i daleko bilo. Slatke su te zelje, ali nisu realne. Sad bi potpisao da se takvo sto desi, zajedno s vama. Ali tesko da to vodi icemu jer oni su doktori propagande i to bi definitivno upotrebili da sebe pokazu jos vecom zrtvom, a cijelom svijetu je jasno da su dzelati. Pa njima sada vatra bi sto su Karadzicu presudu napravili na dan kad ih je bombardovao NATO. Pratim srpske portale, koliko seze bezobrazluk, na svakom portalu je isla slika JE SUIS SERBIA 1999. Raspravu poveli kako je sramota sto se Karadzicu sudilo na taj dan.
Protiv Srbije se treba obnoviti proces za agresiju. Genocid je suvise kompleksno pravno dokazati, pogotovo jer je to drugi spor drzave protiv drzave za genocid, prvi je upravo slucaj i propao radi tezine koju ta tuzba nosi. Protiv RS tuzba za genocid bi imala vise smisla i to bi se moglo dokazati. Međutim kad bi dobili jednu od ove dvije tužbe ili čak obje, mi nebi ni korak se približili napretku, prosperitetu, pomirenju i suživotu jer upravo ta politika iako je vec sada fakticki dokazana i gotovo osuđena u Hagu, nije poražena, niti će time i biti, niti Srbe približava ikakvoj katarzi. Ta politika protjerivanja i unistavanja drugih naroda za rad širenja srpske države poznata je od Balkanskih ratova na ovamo i Albanci i Turci su prvi koji su to osijetili na svojoj kozi od Srba. Kako je uopšte Srbija postala gotovo nacionalno homogena zemlja, upravo takvom politikom, kako se raširila, upravo takvom politikom i nažalost i danas se širi tako. Bojim da bi oni kad bi izgubili te procese, pritisli papucicu nacionalizma do kraja i vjerovatno pripremili novi rat jos brze.Njihova je nesreca, sto bi taj rat mogli voditi s nama i Albancima Kosovarima, gdje god bi oko udarili tu je NATO. Blago Srbima s njima samima, njih samo pustite i njih ce poraziti vrijeme, vec sada to je nacija koje svake godine izgubi jedan omanji grad. Ni u RS nije bolje. Da ne govorim da su od Srbije napravili smece od Milosevicevog uspona do danas. Zato vrijeme mi moramo voditi dosta zreliju politiku i dosta raditi na tome da njih preteknemo u svakome segmentu, da smo u BiH neovisniji faktor i od Hrvata i od Srba, te od svakog grada napraviti ono sto je Gorazde recimo u odnosu na ostatak istocne Bosne pod njihovom kontrolom, gdje osim sume, kamenoloma i stocarstva i nemas nikakvog izbora da se necim bavis. Nece ni Srbizacija sumske do kamena, njima pomoci da to bude bolje mjesto za zivot.Prije ce pomoci da se poglodju sami medjusobom. Zato samo red, rad, disciplina i dizanje stope nataliteta planski moze nam u buducnosti biti od koristi, naciju pod hitno podmladiti, kako bi se stvari u miru potisle u pravom smjeru, a u buducnosti taj velikosrpski mac koji spominjete sam ce poci u korice ili ce otupiti, drzava nakon onakve borbe za opstanak, tesko da ce oslabiti do te mjere da ce nestati, bez obzira koliko Srbi, pa i Hrvati pokusavali da opstruisu ideju Bosne, ta ideja samo moze jacati, ako i mi budemo jaci. Kome sve starija nacija Srba moze danas sve ono sto su 90-te zacrtali kada su bili najaci? Ne moze vise nikome. Sto se tice oprosta, nema oprosta, niti oprost nema smisla jer oni koji su zivi ne mogu prastati za svoje mrtve, a za ono sto su oni prezivjeli, to nije ni pametno, kako oprostiti za onoga ko je pod zemljom zbog njihove kame, nikako, isto tako se ne moze, i ne treba zaboraviti, vec sjecanje to treba bastiniti do te mjere, da kad god ko krene poturiti nam zamjenu teza, smjestimo ga caskom na stub srama. Za mene je to narod koji se ne mjenja i mislim da ce ideja cetnistva medju njima biti ziva sve dok se ona vojnicki ne porazi. Ti kakvi su iz inata, nebi ni ostetu placali, kad bi obje tuzbe izgubili. Kamen bi bili spremni jest radi nacionalizma. U Ljubiji troje umrlo od gladi (RS), u Beogradu troje umrlo od gladi... O cemu vise da pricamo? Sta se kod njih u svijesti promjenilo? Nista.