Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
r_faruk wrote:e, nije skupo centriranje felgi. Ja skoro opalio u covjeka, sav se slomio (ja, ne covjek), na biciklu mi pukle tri zice i iskrivila se felga. popravili mi to za 10KM.
ima polovnih brdskih bicikala za 400KM, GT, Specialized i sl.............. jako su dobri........
ima svega samo para nema..
nego mislim da je doslo vrijeme za zamjenu ove zadnje gume..
pa da cujem savjete,samo nemojte sa su preskupi
na gumi pise 24x2.125 (guma popularnog naziva balonka-baloon tire)
eh sada sta tacno treba na felgi izmjeriti da se zna mozez sira guma da se postavi?
Postoji mjera felge koja se zove ETRTO, i ona ti je napisana na felgi, a isto tako pri kupovini gume imas kojem ETRTO odgovara...
A sto se tice tvog slucaja, nemas nikakvu potrebu za uzimanjem gume sire od 2.125, mozda samo uze
Jeftinih guma imas u Capriolo, RUBENA neke (20ak KM), a mozda i u Ciklocentru Kende...
r_faruk wrote:e, nije skupo centriranje felgi. Ja skoro opalio u covjeka, sav se slomio (ja, ne covjek), na biciklu mi pukle tri zice i iskrivila se felga. popravili mi to za 10KM.
ima polovnih brdskih bicikala za 400KM, GT, Specialized i sl.............. jako su dobri........
ima svega samo para nema..
nego mislim da je doslo vrijeme za zamjenu ove zadnje gume..
pa da cujem savjete,samo nemojte sa su preskupi
na gumi pise 24x2.125 (guma popularnog naziva balonka-baloon tire)
eh sada sta tacno treba na felgi izmjeriti da se zna mozez sira guma da se postavi?
Postoji mjera felge koja se zove ETRTO, i ona ti je napisana na felgi, a isto tako pri kupovini gume imas kojem ETRTO odgovara...
A sto se tice tvog slucaja, nemas nikakvu potrebu za uzimanjem gume sire od 2.125, mozda samo uze
Jeftinih guma imas u Capriolo, RUBENA neke (20ak KM), a mozda i u Ciklocentru Kende...
nesto ne vidim da mi ista na felgi pise koja velicina tj sirina guma moze al moram detaljno provjerim
imal na putu do kozije jos uvijek odjece uz onu cestu
ja prosle sedmice isao
isto da se neko CEPUTAo-sto bi nas narod kazao
prvo vidim zenska cipkana potkusulja,malo dalje muske farmerke,pa muska potkusulja pa suknja nekakva..i to sve u duzini jedno 25metara
ja prosle sedmice isao
prvo vidim zenska cipkana potkusulja,malo dalje muske farmerke,pa muska potkusulja pa suknja nekakva..i to sve u duzini jedno 25metara
ja prosle sedmice isao
Nema ali je bilo parova u nezgodnim polozajima (samo sto nije)
ja prosle sedmice isao
Nema ali je bilo parova u nezgodnim polozajima (samo sto nije)
sto mi probudi uspomene na nezgodne situacije XD
pogotovo kad se predje kozija cuprija pa se odmah smota lijevo na onaj proplanak i onaj panj na koji se mozelijepo sjesti i namjestiti
Treba mi info gdje su najjeftinije unutrašnje gume?Uzeh zadnji put češke neke, petaka su bile pa me zanima ima li kakvih jeftinijih tipa Taiwan etc. Grazzia
kokuz_sa wrote:ja maloprije bio na Cvili u onoj radnji i guma unutarnja 8KM nisam pitao imajul jeftinijih..izabrao sam ipak opciju kupiti ventil i zamjeniti
kokuz_sa wrote:ja maloprije bio na Cvili u onoj radnji i guma unutarnja 8KM nisam pitao imajul jeftinijih..izabrao sam ipak opciju kupiti ventil i zamjeniti
Imaš dole i dvije za 8 markica.
cool
ma ja pitah sama koliko je guma za 28-cu i lik kaza oko 8KM
Imaš dole i dvije za 8 markica.
Dvije unutrašnje za 8 km-ova s tim da ti dođe onaj uski ventil koliko se sjećam, znaci nije autoventil u pitanju.
Tako da je petak jos uvijek najbolja opcija jbg.
rashtiman wrote:'bem ti lutalice slomio sam se pedalajuci
ja nocas sudar s bajkom imadoh.. izleti neka djevojka na biciklu ko bez glave ne gledajuci ni lijevo ni desno.
kako sam kocio i udario je u tocak spao mi i lanac i ostala ciza od gume jedno 3 metra
sreca nikom nista sem puknute zice na felgi
rashtiman wrote:'bem ti lutalice slomio sam se pedalajuci
ja nocas sudar s bajkom imadoh.. izleti neka djevojka na biciklu ko bez glave ne gledajuci ni lijevo ni desno.
kako sam kocio i udario je u tocak spao mi i lanac i ostala ciza od gume jedno 3 metra
sreca nikom nista sem puknute zice na felgi