ja sam mislio da sam jedini kome se ne svidja barcina igra.
i nisam navracao na ovaj podforum,jer kad se sa rajom prica,ispadam kontras i pametnjakovic.
tek sad vidjeh neku raspravu ovdje slucajno..
al zbilja,igra koja se zasniva na apsolutnom posjedu je igra koja limitira protivnicku ekipu da razvije svoju igru.
i postujem sve,tehnicki su besprijekorni,al je meni najdosadnije od svih ekipa gledati barcelonu.
tu se ne dogadja nista sto nije po obrascu,svaki igrac daje loptu sljedecem slobodnom ,ko seve na treningu da igraju,nekad je to naprijed,uglavnom nazad,pa onda chavi ima 300 pasova,a pujol 200,dok vilja ima 50...cilj je drzati loptu,i uspavati i izmoriti protivnika,i onda par dodavanja naprijed i stvori se sansa.
ok,postujem..svako ima pravo da igra kako zeli,samo meni ovo nije interensantno,dapace,veoma dosadno..
valdez ima vise kontakta s loptom od veznih igraca neke druge ekipe.
vodjeni logikom,posjed samo posjed,vracaj slobodnom gdje god da je,prodje od efektivnih 60 minuta igre bar 45 i ostalo 15 je fudbala sto ima ...
iz tog razloga jedini nacin da s onako tehnicki jaka ekipa dobije u bitnoj utakmici je murinjov nacin sa interom,pet u sesnaestercu,cetvorica ispred i jedan naprijed...i samo im daj loptu,a oni onda ne znaju sta ce s njom i cuvaj bedem na 25-30...jer ako te ne izvuku..prolaz im je gotovo nemoguc.
naravno,ako si dovoljno jak i agresivan u odbrani i ako imas kvalitet za tu igru.
uglavnom,dosadan fudbal,svi srsavaju na barsu..a meni dosadno do bola i sematizirano previse i opstruktivno sa nasilnim posjedom lopte,samo da prodje vrijeme,a nesto ce se dogoditi... dont like it