Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
LeonardoAC

#3226 Re: Pravni fakultet

Post by LeonardoAC »

Je li ovaj advokat sto se ubio u Zenici nesto u rodu profi Enveru Ajanovicu ? Piše u novinama da ga je pronašao sin Enver...
ZPP

#3227 Re: Pravni fakultet

Post by ZPP »

LeonardoAC wrote:Je li ovaj advokat sto se ubio u Zenici nesto u rodu profi Enveru Ajanovicu ? Piše u novinama da ga je pronašao sin Enver...
To mu je otac i on ga je izgleda i našao.

Kažu dobar čovjek pravo bio.
Revolucionar ★

#3228 Re: Pravni fakultet

Post by Revolucionar ★ »

Eluveitie wrote:
Darko12 wrote:Ljudi studiraju 40 godina i jos na to sve podnose ovakve pomalo i bezobrazne zahtjeve. Nauci i nece biti potrebno da pises kojekakve zahtjeve.
Tako ja jednom na drugoj godini (ne radi se o pravu) sjela da radim ispit. Kad neki čiko prosjed iza mene sjede, baš ono pozne godine. Ja se ucrnjačila, kontam kako ja to izgledam pa dežurni profesori moraju iza mene sjediti da ne prepisujem, šta to nije u redu sa mnom. Kad asistenti počeše dijeliti ispite, udijeliše i njemu. :lol:

Slusas ODLICAN bend, prvi put primjetih . Valjda je zato nick Eluveitie :D

Sto se tice penzica na fax-u, ja na drugoj godini, radimo zadatke iz stvarnog, neka teta desno do prozora od mene, u pola ispita, gadja me komadicem papira i kaze , molim te, ako mozes nesto napisi . Ja napisem, gospodjo, nismo ista grupa :D
Eluveitie

#3229 Re: Pravni fakultet

Post by Eluveitie »

Revolucionar ★ wrote:
Eluveitie wrote:
Darko12 wrote:Ljudi studiraju 40 godina i jos na to sve podnose ovakve pomalo i bezobrazne zahtjeve. Nauci i nece biti potrebno da pises kojekakve zahtjeve.
Tako ja jednom na drugoj godini (ne radi se o pravu) sjela da radim ispit. Kad neki čiko prosjed iza mene sjede, baš ono pozne godine. Ja se ucrnjačila, kontam kako ja to izgledam pa dežurni profesori moraju iza mene sjediti da ne prepisujem, šta to nije u redu sa mnom. Kad asistenti počeše dijeliti ispite, udijeliše i njemu. :lol:

Slusas ODLICAN bend, prvi put primjetih . Valjda je zato nick Eluveitie :D

Sto se tice penzica na fax-u, ja na drugoj godini, radimo zadatke iz stvarnog, neka teta desno do prozora od mene, u pola ispita, gadja me komadicem papira i kaze , molim te, ako mozes nesto napisi . Ja napisem, gospodjo, nismo ista grupa :D
:thumbup:
Hajd nek' mi je neko i nick pohvalio. :mrgreen: :lol:
negredo

#3230 Re: Pravni fakultet

Post by negredo »

eej ljudi ima li ko da je predao papire za II ciklus? Zna li se kad ce bit rezultati, ako ko sta vidi, cuje neka javi. Blagodarim :)
jihad

#3231 Re: Pravni fakultet

Post by jihad »

MOLIM DA ME NEKO ISPRAVI AKO GRIJESIM.

Koliko sam shvatio fakultet se sastoji od 3 stepena - Bachelor, Diploma, Master. Ako npr. ovdje diplomiram na PF, postoji li mogucnost da idem na master u EU ? Ili da vec nakon bachelora idem vani na drugi, odnosno treci stepen ?
Znam da sa poljoprivrednog je otislo par studenata na master u Francusku gdje ce i nastaviti raditi.. pa me interesuje mozemo li mi sa Pravnog.
disi.h

#3232 Re: Pravni fakultet

Post by disi.h »

jihad wrote:MOLIM DA ME NEKO ISPRAVI AKO GRIJESIM.

Koliko sam shvatio fakultet se sastoji od 3 stepena - Bachelor, Diploma, Master. Ako npr. ovdje diplomiram na PF, postoji li mogucnost da idem na master u EU ? Ili da vec nakon bachelora idem vani na drugi, odnosno treci stepen ?
Znam da sa poljoprivrednog je otislo par studenata na master u Francusku gdje ce i nastaviti raditi.. pa me interesuje mozemo li mi sa Pravnog.
Ma kakvi.. ne ne..
Pa ovdje imaš predmete recimo o zakonima BiH, našem državnom uređenju, tako da po mom mišljenju nigdje ne možeš ići van BiH raditi kao pravnik :) ipak mi ne učimo o mrkvama ..
Tvrtko II Kotromanić

#3233 Re: Pravni fakultet

Post by Tvrtko II Kotromanić »

disi.h wrote:
jihad wrote:MOLIM DA ME NEKO ISPRAVI AKO GRIJESIM.

Ma kakvi.. ne ne..
Pa ovdje imaš predmete recimo o zakonima BiH, našem državnom uređenju, tako da po mom mišljenju nigdje ne možeš ići van BiH raditi kao pravnik :) ipak mi ne učimo o mrkvama ..
nije tacno, mozes na master ici vani, dosta je raje i otislo, imas i stipendija dosta za to, naravno potreban je i dobar prosjek za tako nesto

a naravno da mozes biti pravnik vani, sa masterom iz npr medjunarodnog prava ili sl
jihad

#3234 Re: Pravni fakultet

Post by jihad »

Tako sam i planirao. Samo da bi radio u javnom sektoru mora se polagati drzavni ispit ili tako nesto.
Eborg

#3235 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Postoje dva ciklusa - bachelor (4 godine) i master, s tim što je ovaj drugi u BiH čisto nepotreban i gubljenje vremena.

Ako će neko i upisivati master iz oblasti prava, preporučujem neku stipendiju u inostranstvu.

Što se tiče rada u inostranstvu sa pravnim fakultetom to je skoro pa nemoguće (pa makar na Oxfordu završio), osim ako se već tokom studija ne specijaliziraš za neku granu prava koja nije usko vezana za zemlju. U svakom slučaju, nemoj računati na to jer je to 1 od 10 000 slučajeva.
stativa

#3236 Re: Pravni fakultet

Post by stativa »

švrljo

#3237 Re: Pravni fakultet

Post by švrljo »

Zdravko Lucic se izgleda vraca opet na fakuletet :izet:
P308

#3238 Re: Pravni fakultet

Post by P308 »

švrljo wrote:Zdravko Lucic se izgleda vraca opet na fakuletet :izet:
adekvatnog smajlija si stavio :D
stativa

#3239 Re: Pravni fakultet

Post by stativa »

gdje kupiti knjige, skripte za prvu godinu prava? čuo sam da na čaršiji ima neka knjižara, ali ne znam tačno...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#3240 Re: Pravni fakultet

Post by ladyblue18 »

stativa wrote:gdje kupiti knjige, skripte za prvu godinu prava? čuo sam da na čaršiji ima neka knjižara, ali ne znam tačno...
Nista to, HSK fotokopirnica ispod Doma pisaca.
muminovic

#3241 Re: Pravni fakultet

Post by muminovic »

Hocel ko organizirati svecano slavlje povodom povratka LUČIĆA :-)
meskogn

#3242 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

Zabva party,rimsko cool
Zvršio sam pravni fakultet 10 godina se patio i ne bi nikad više
za jedno radno mjesto se javi 100 ljudi i valja ići polagat stručne pismeno usmeno i sve džaba i prođe opet jedno bez obzira na broj bodova
sramota!!!
stativa

#3243 Re: Pravni fakultet

Post by stativa »

je li ima neko raspored za prvu godinu redovni studij? može i na pm
FreakyStyley

#3244 Re: Pravni fakultet

Post by FreakyStyley »

Odi na studomat tacka ba, registruj se na forum, odaberi PFSA podforum i naci ces sve sto te ikad interesovalo ili ce te interesovati u vezi fakulteta. :-D
nery002

#3245 Re: Pravni fakultet

Post by nery002 »

Pozz pravnici, ako moze jedna mala pomoc, Za temu iz diplomskog ima "Specificnosti kazne zatvora kao krivicne sankcije u nasem krivicnom zakonodavstvu ( BiH ), ako mozete da predlozite neke knjige, jer nisam student prava :) pozzz
Salah ad-Din

#3246 Re: Pravni fakultet

Post by Salah ad-Din »

nery002 wrote:Pozz pravnici, ako moze jedna mala pomoc, Za temu iz diplomskog ima "Specificnosti kazne zatvora kao krivicne sankcije u nasem krivicnom zakonodavstvu ( BiH ), ako mozete da predlozite neke knjige, jer nisam student prava :) pozzz
Prvo i osovno KZ BIH/FBIH
Krivično pravo I/II - Zvonimir Tomić

To je što se tiče kazne zatvora od naše redovne literature, ako ima kolega sa četvrte godine mogu ti puno više pomoći, oni imaju Penologiju kao predmet :) Sretno s diplomskim :D
lavorpunvode

#3247 Re: Pravni fakultet

Post by lavorpunvode »

zna li neko od diplomiranih, kakva je procedura za podizanje diplome naknadno, mimo one svecanosti u zetri?
P308

#3248 Re: Pravni fakultet

Post by P308 »

lavorpunvode wrote:zna li neko od diplomiranih, kakva je procedura za podizanje diplome naknadno, mimo one svecanosti u zetri?
Kod nas se samo ode na studentsku sluzbu (FF), potpises da si preuzeo diplomu i sluzbenici ti ju uruce :)
tagomago

#3249 Re: Pravni fakultet

Post by tagomago »

MOLIM VAS studenti/ice prava, ima li negdje neki site/izvor sa kojeg mogu preuzeti optužnice, presude, rješenja (po brojevima koje imam) u svrhu izrade jedne fine bibliografije? skenira li to iko, izlazi li u javnu domenu, ili je sve privatno? da ne kopam po netu ako je zabranjeno uopće postavljati odluke, optužnice i sl, pomagajte, neuka sam :mrgreen:
Eborg

#3250 Re: Pravni fakultet

Post by Eborg »

Trebas se obratiti direktno sudu, ne objavljuje se po sluzbenoj duznosti.
Post Reply