Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
omar little

#3226 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by omar little »

Ja kasnim, imala sam goste, ali zelim cestitati dragom, milom president elect-u Obami na pobjedi! A i govorom me iznenadio, odmjeren, fokusiran, sve zivo...Huso,brate, ziv mi bio!!!
xyz2007

#3227 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by xyz2007 »

http://www.cnn.com/video/#/video/politi ... ictory.cnn

Bravo Barack Hussein Obama!!!!! :)

Bosanci/Hercegovci zele da i nasa domovna Bosna i Hercegovina ima JEDNOG BOSANSKOHERCEGOVACKOG PREDSJEDNIKA i da svi gradjani izadju na ulice i sa Bosanskim zastavama ovako kao Amerikanci i da ujedinjeni docekaju taj istorijski dogadjaj.

elSaik

#3228 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by elSaik »

Uze brat, ocam'. :dance:
Jazz_Junkie

#3229 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by Jazz_Junkie »

Eto Holbrookea. :D
ponosna_manjina

#3230 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by ponosna_manjina »

Hehe, nije mi se dalo čekati sinoć rezultate izbora i ostavim ovu poslasticu za jutro :). Nikada me izbori u Americi nisu više razveselili. Bravo Obama. Svi smo mi crnci :-D
jefferson

#3231 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by jefferson »

Sabrija wrote:Iskreno...odavno nisam slusao ovako fantastican govor...
Sta odavno?
Zadnji put kada sam procitao takve rijeci su bili govori Washingtona, jeffersona, madisona itd....
texel

#3232 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by texel »

Congratulation! :thumbup:
jefferson

#3233 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by jefferson »

besana wrote:E sad sam sve vidjela. Crnac predsjednik Amerike. :D
Samo ne kontam što je to dobro za BiH. :roll:
Bravo!
Ako neko misli da ce Obama doci i nama izabrati prave ljude varate se!
Gospodo ucite se kako se glasa na izborima!
simpozijum delirijum

#3234 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by simpozijum delirijum »

OK ! manje euforije narode , i meni je draze da ce Obama biti predsjednik USA , mada jos nije predsjednik ( preuzima duznost zvanicno tek u Januaru 2009 kada polaze zakletvu ), a " gospodin " Bush ima jos skoro 100 dana da pravi belaj i koji tek sada moze raditi sta oce ', zaboli ga cuna !
Obama i sva ova euforija oko njega su mi malo smijesni , on je takodjer igrac , nova lutka sa naslovne strane ,a zna se da mega korporacije konce vuku , ili ? lova , pare , interes !
ono sto je izjavljivao pred konacnicu izbora , a pogotovo njegov potpresjednicki kandidat Biden , ne razlikuju se puno od bushista , Iran ce nagrajisati , Irak ce i dalje patiti , Afganistan sa vise USA vojnika , ekonomija je trenutno nepopravljivo urusena , i da je genije ne moze je popraviti i ovako i onako ,
nema spektakularnih promjena , samo malo manje kaubojstine i novo USA nasminkano imperijalno lice diktatora
ma hajde , nek' se crnci malo raduju , i zatim mrs' nazad :run: u geto !
djulba

#3235 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by djulba »

simpozijum delirijum wrote:OK ! manje euforije narode , i meni je draze da ce Obama biti predsjednik USA , mada jos nije predsjednik ( preuzima duznost zvanicno tek u Januaru 2009 kada polaze zakletvu ), a " gospodin " Bush ima jos skoro 100 dana da pravi belaj i koji tek sada moze raditi sta oce ', zaboli ga cuna !
Obama i sva ova euforija oko njega su mi malo smijesni , on je takodjer igrac , nova lutka sa naslovne strane ,a zna se da mega korporacije konce vuku , ili ? lova , pare , interes !
ono sto je izjavljivao pred konacnicu izbora , a pogotovo njegov potpresjednicki kandidat Biden , ne razlikuju se puno od bushista , Iran ce nagrajisati , Irak ce i dalje patiti , Afganistan sa vise USA vojnika , ekonomija je trenutno nepopravljivo urusena , i da je genije ne moze je popraviti i ovako i onako ,
nema spektakularnih promjena , samo malo manje kaubojstine i novo USA nasminkano imperijalno lice diktatora
Jesi pesimista!
jefferson

#3236 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:OK ! manje euforije narode , i meni je draze da ce Obama biti predsjednik USA , mada jos nije predsjednik ( preuzima duznost zvanicno tek u Januaru 2009 kada polaze zakletvu ), a " gospodin " Bush ima jos skoro 100 dana da pravi belaj i koji tek sada moze raditi sta oce ', zaboli ga cuna !
Ovo jednostavno obozavam!
Pa sta koji k... radis u toj istoj Americi koju vode korporacije?
kijameta

#3237 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by kijameta »

besana wrote:E sad sam sve vidjela. Crnac predsjednik Amerike. :D
Samo ne kontam što je to dobro za BiH. :roll:
Ko je predsjednik Amerike me inace libo pravo da nije kljucnog pitanja; Ima li mene tu. Ili sto ovo donosi BiH. Sa obzirom da u Srbiji vlada euforija i odusevljenje za Obaminom pobjedom a vidim i kod nas. A posto je poznato da su nasi i srbijansko-srpski ciljevi dijametralno potpuno suprotni,nekom od nas dvoje se sprema zestoka pusiona.Mada ima i varijanta da budemo donji i jedni i drugi. U svakom slucaju ne vidim nikakvog mjesta nikakvoj euforiji.Treba sacekati,jos dosta pa cemo tek onda moci nesto zakljuciti.
Na kraju od svega ovoga meni jedino zao Sare,ono je zensko. Ideal,potpuni. :-D :-D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#3238 Re: REZULTATI AMERICKIH IZBORA

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

BARAK MUBARAK OLSUN!!!
upravnik

#3239 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by upravnik »

Čestitam lafe!
I neka mu je sa srećom, čega ga *eben posao
Soul_Sista

#3240 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Soul_Sista »

omar little wrote:Ja kasnim, imala sam goste, ali zelim cestitati dragom, milom president elect-u Obami na pobjedi! A i govorom me iznenadio, odmjeren, fokusiran, sve zivo...Huso,brate, ziv mi bio!!!
God Morning America!! :D :D :D
Znaci jos uvijek imam slobodan pristup vjerskom podforumu 8) :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#3241 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

kijameta wrote:Na kraju od svega ovoga meni jedino zao Sare,ono je zensko. Ideal,potpuni. :-D :-D
Hajde, mlada je i vjerovatno kandidat za izbore 2012, jer McCain će imati 76 i sumnjam da će ići ponovo u kampanju.
Soul_Sista

#3242 Re: Americki predsjednicki izbori

Post by Soul_Sista »

_veleposlanik wrote:eh

bash mi je drago sto ce sada prestati svjetski ratovi u svijetu, zavrsava se americka ovisnost o resursima, lobi i korumpirana vladavina, hladno ratovanje izmedju glavnih sila, sto ce djeca u Africi konacno imati svoja tri dnevna obroka i vakcine protiv bolesti, sto cemo svi manje gledati TV a vise citati knjige...........

zaista mi je drago

i ja bih glasao za Obamu da sam mogao.......

:roll:
..nesto sumnjam da se kandidovao na Bosanskim izborima :D ma znam te ptico kad si...kako se ono kaze? :lol: :D
Pasiflora

#3243 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by Pasiflora »

jefferson wrote:Bravo!
i jos:

"Eto dokaza da drzava u kojoj je sloboda udruzivanja i govora stavljena kao
PRVI amandman ipak jaca od bilo kakve ideologije!"

Kada cemo mi doci u to stanje svijesti?
Sve cestitke Amerima :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Furby

#3244 Re: REZULTATI AMERICKIH IZBORA

Post by Furby »

Viva la Kosovo! :skoljka: :sax: :evil: :bih: :run:
lord-executioner

#3245 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by lord-executioner »

Amerikanci su pokazali da su nacija spremna prevladati predrasude, i to dvostruke: izabrati za predsjednika nekoga kome je srednje ime Hussein ( bez obzira na to sto je krscanin, ljudi su podlozni sugestiji ), i nekoga ko prije 45 godina nije mogao ni glasati u dobrom dijelu americkih drzava, a kamoli biti biran za predsjednika. Zbog toga sam, kao covjek, ponosan na Ameriku i Amerikance, a stostruko se stidim ove drzave, ovih nacija i ovih ljudi, koji nikada nece u sebi probuditi takvu svijest, i slomiti okove trule tradicije. Ne treba se pitati sta ce Barakova pobjeda donijeti Bosni, Hrvatskoj ili Srbiji; treba se pitati kako 300 miliona ljudi moze pobijediti diskriminaciju koja je trajala vijekovima, a cetiri miliona nemaju sposobnost ni da priznaju da im je diskriminacija nacin zivota.

p.s. Nisam cestito ni napisao ovo, a netko je vec potcrtao "Ucite kako se glasa na izborima". Lijepo, kratko i istinito receno!
Lincoln-Burrows

#3246 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by Lincoln-Burrows »

sitno wrote:
i jos:

SAD se ne može uspoređivati sa europskim državama koje su nacionalne države svojih naroda.

Inače previše euforije vlada ovdje na račun izbora tamo, a obratno je vjerojatno zanemariv broj.
paratrooper

#3247 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by paratrooper »

nece se mnogo stvari mjenjati, Iran mora zaustaviti obogacivanje uranija ili ce se suociti sa ozbiljnim poslijedicama, a na balkanu svi moraju postovati dejtonski sporazum u cjelini.
lord-executioner

#3248 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by lord-executioner »

Lincoln-Burrows wrote:
sitno wrote:
i jos:

SAD se ne može uspoređivati sa europskim državama koje su nacionalne države svojih naroda.

Inače previše euforije vlada ovdje na račun izbora tamo, a obratno je vjerojatno zanemariv broj.
U ovom slucaju, njihova je sreca sto se ne mogu usporedjivati; kod nas se svi busaju u prsa evropejstvom, a ustrajanjem na nacionalnim retorikama i teorijama zabijaju Evropi noz u ledja. Ne treba porediti ostatak Evrope sa Balkanom. U pravoj Evropi ljudi su stvorili Evropsku Uniju upravo da bi pospjesili multinacionalnu koheziju i saradnju, dok kod nas svi hrle u EU jer su u zabludi da ce pare onda padati k'o kisa.
Lincoln-Burrows

#3249 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by Lincoln-Burrows »

Furby wrote:@Lincoln-Burrows, I like ur pic, licis li na tog tipa? :dance: :evil: :run:
Svako izabere nick kojem sliči pa vjerojatno i ja a i ti možda ličiš svom nicku :-D
Svakako ne ličim Baracku Obami.
Jeli ti zgodan novi predsjednik SAD-a?
madnessa

#3250 Re: BARACK OBAMA NOVI PREDSJEDNIK SAD-a!!!

Post by madnessa »

lord-executioner wrote:Amerikanci su pokazali da su nacija spremna prevladati predrasude, i to dvostruke: izabrati za predsjednika nekoga kome je srednje ime Hussein ( bez obzira na to sto je krscanin, ljudi su podlozni sugestiji ), i nekoga ko prije 45 godina nije mogao ni glasati u dobrom dijelu americkih drzava, a kamoli biti biran za predsjednika. Zbog toga sam, kao covjek, ponosan na Ameriku i Amerikance, a stostruko se stidim ove drzave, ovih nacija i ovih ljudi, koji nikada nece u sebi probuditi takvu svijest, i slomiti okove trule tradicije. Ne treba se pitati sta ce Barakova pobjeda donijeti Bosni, Hrvatskoj ili Srbiji; treba se pitati kako 300 miliona ljudi moze pobijediti diskriminaciju koja je trajala vijekovima, a cetiri miliona nemaju sposobnost ni da priznaju da im je diskriminacija nacin zivota.

p.s. Nisam cestito ni napisao ovo, a netko je vec potcrtao "Ucite kako se glasa na izborima". Lijepo, kratko i istinito receno!
potpisujem... i presretna sam zbog cinjenice da nije sve crno koliko mi se cinilo jucer... :thumbup:
Post Reply