NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#3226 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

stoji itekako priča o potrošnji lopti, kobeu je prvu tekmu trebalo 31 lopta da zabije 32 poena, i upravo zato je houston i pobijedio. tih sedam-osam promašaja je upravo razlika između pobjede i poraza.
cikcanga

#3227 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

JThomas wrote:stoji itekako priča o potrošnji lopti, kobeu je prvu tekmu trebalo 31 lopta da zabije 32 poena, i upravo zato je houston i pobijedio. tih sedam-osam promašaja je upravo razlika između pobjede i poraza.
Ma ovaj veze nema o kosarci.
Sto se ne javi,bolan,nakon prve tekme?
Sad si pametan,ha?
Haj eto, molim te,daj ti svoj strucni osvrt na trecu utakmicu serije LAL-Rakete.
Neelix

#3228 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

ja ostajem pri svom predvidjanju prije druge utakmice - ko tu pobjedi, osvojice seriju.

derek fisher mi je od sinoc i definitivno najdrazi igrac lakersa 8-)
cikcanga

#3229 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Neelix wrote:ja ostajem pri svom predvidjanju prije druge utakmice - ko tu pobjedi, osvojice seriju.

derek fisher mi je od sinoc i definitivno najdrazi igrac lakersa 8-)
Nista Carobnjak?
Znaci Fisher je novi idol nacije?
Ima vatre u ovoj seriji.
Trebao bi OBN ovo prenositi,ali oni se izgleda preplatili na Istok.
Zaboravih napomenuti da je 2-0 za buduce prvake.
Zux

#3230 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

JThomas wrote:stoji itekako priča o potrošnji lopti, kobeu je prvu tekmu trebalo 31 lopta da zabije 32 poena, i upravo zato je houston i pobijedio. tih sedam-osam promašaja je upravo razlika između pobjede i poraza.
A zasto je trosio lopte? Zasto je forsirao? Mozda zato sto su drugi odigrali uzasno lose? Uostalom sut za 2 nije uopste los, 14 od 31, trice je grozno sutirao to stoji sto je ocito posljedica forsiranja. U drugoj tekmi, kakva je potrosnja lopti? Za 2 16-27, za 3 2-3, je li tu potrosio lopti? Kosarka je timski sport, kad tim odigra lose, a imas pojedinca ala Bryant normalno je da ide sve na njega i da forsira. To je poenta onog sto hocu da kazem. Likovi kao LeBron, Kobe ili Wade su jednostavno nezaustavljivi, to cijelo vrijeme pricam. Mogu podbaciti 1-2 tekme zaredom maximalno, moze ih se zaustaviti nakratko, ali pricati kako ce ih neko iskljuciti tokom cijele serije je smijesno, makar to bio i "jalijas" tipa Artesta.
cikcanga wrote: Ma ovaj veze nema o kosarci.
Sto se ne javi,bolan,nakon prve tekme?
Sad si pametan,ha?
Haj eto, molim te,daj ti svoj strucni osvrt na trecu utakmicu serije LAL-Rakete.
Opet ti kazem da taj ton razgovora ostavis za one s kojima si navikao tako u shtali odakle si. Sto se ti ne javis nakon ove izvale o Rondu i prognoze za tu tekmu, kosarkaski strucnjace koji procjenjujes favorita na osnovu fancy dresova (odavno nista gluplje nisam cuo)? Tebi nemam namjeru da dokazujem da li ja sta znam o kosarci, apsolutno mi je to neinteresantno.

Sto se tice sljedece(ih) tekmi, Lakersima svakako nece biti lako to niko ne spori, ali Kobe ce ih uredno provesti do finala konferencije, zato sto su nakon prve tekme ipak malo ozbiljnije shvatili Rocketse. Pri tome u napadu mora imati podrsku barem dvojice suigraca, a tu uvijek moze neko iskociti. Sto se odbrane tice tu se ne trebaju previse sekirati, jer ako odigraju napad kako znaju zabice sigurno vise koseva nego raketice. Ovo je osvrt kosarkaskog fana (jer se ne predstavljam nikakvim strucnjakom), a ne "strucnjaka" s foruma koji sebe takvim smatra nakon nekoliko polupismenih postova.
cikcanga

#3231 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Zux wrote:
Opet ti kazem da taj ton razgovora ostavis za one s kojima si navikao tako u shtali odakle si. Sto se ti ne javis nakon ove izvale o Rondu i prognoze za tu tekmu, kosarkaski strucnjace koji procjenjujes favorita na osnovu fancy dresova (odavno nista gluplje nisam cuo)? Tebi nemam namjeru da dokazujem da li ja sta znam o kosarci, apsolutno mi je to neinteresantno.
Hvala na lijepim uvredama.
Ti stvarno veze nemas o kosarci.
Cuj dresovi nemaju veze.Ocigledno je da nisi gledao mnogo utakmica.
Cuj dresovi nemaju veze.Ne mogu da dodem sebi,zbog svih tvojih nebuloza.

Cuj:"Malo su ozbiljnije shvatili nakon prve utakmice."
hahahhhahhahahahh
Ti stvarno veze nemas.
Moze l' se ikako ovaj diskvalificirat sa ove teme jer njegovo neznanje je prosto nepodnosljivo.
Zux

#3232 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

cikcanga wrote:
Zux wrote:
Hvala na lijepim uvredama.
Ti stvarno veze nemas o kosarci.
Cuj dresovi nemaju veze.Ocigledno je da nisi gledao mnogo utakmica.
Cuj dresovi nemaju veze.Ne mogu da dodem sebi,zbog svih tvojih nebuloza.

Cuj:"Malo su ozbiljnije shvatili nakon prve utakmice."
hahahhhahhahahahh
Ti stvarno veze nemas.
Moze l' se ikako ovaj diskvalificirat sa ove teme jer njegovo neznanje je prosto nepodnosljivo.
S uvredama i uvredljivim tonom si ti poceo i tako nastavljas, a i ovaj tvoj zadnji komentar sve o tebi kaze. Ovdje se ocito radi o pubertetliji (ili mozda o nekom na tom nivou) koji se nafurao da nesto zna o kosarci. Nasa licna rasprava koju si zapoceo zavrsava se jer tema je kosarka, a ne izljevi primitivizma pojedinca.
cikcanga

#3233 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Kao sto si i sam rekao tema je kosarka,tako da ne znam sta radis na ovoj temi.
Ostavi ljude koji se razumiju u materiju da normalno,naravno argumentovano,polemisu.
Tvoja provala,da dresovi nemaju veze sa igrom,me jos uvijek nasmijava.
Pa covjece to je naucno dokazano.Nisam ja to izmislio.
madner

#3234 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

Naucno dokazano :lol:

Da je chicago igrao u plavom dresu nikad oni prvenstva ne bi vidjeli. :roll:
Haris.ba

#3235 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Haris.ba »

madner wrote:Naucno dokazano :lol:

Ekskluzivno - Pouzdana informacija: Orlando magic i Chelsea igraci ce od slijedecih utakmica nositi crveni donji ves da bi neutralisali prokletstvo plavih dresova.
cikcanga

#3236 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Haris.ba wrote:

Ekskluzivno - Pouzdana informacija: Orlando magic i Chelsea igraci ce od slijedecih utakmica nositi crveni donji ves da bi neutralisali prokletstvo plavih dresova.
Ma daba im donji ves.Samo se dres pika.
Mislim da me niste dobro shvatili.Nije stvar samo u boji dresa,nego u cinjenici dali su fancy ili nisu.
Dresovi Orlanda su fancy,pogotovo oni bijeli,tako da ocekujem laganu pobjedu u 3. utakmici.
Risto Kuglarić

#3237 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Risto Kuglarić »

da su bogdom brazil, argentina, njemačka, a pogotovo italija i francuska nosili crvene dresove, možda bi i koje svjetsko uzeli, vako mrka kapa
madner

#3238 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by madner »

cikcanga wrote:
Haris.ba wrote:

Ma daba im donji ves.Samo se dres pika.
Mislim da me niste dobro shvatili.Nije stvar samo u boji dresa,nego u cinjenici dali su fancy ili nisu.
Dresovi Orlanda su fancy,pogotovo oni bijeli,tako da ocekujem laganu pobjedu u 3. utakmici.
"Fancy", joj klosara.
De navedi kriterije da dres bude "fancy" :D
cikcanga

#3239 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

madner wrote: "Fancy", joj klosara.
De navedi kriterije da dres bude "fancy" :D
Eno, sad sam i klosar.
Vrlo je tesko odrediti univerzalne kriterije da dres bude fancy jer u suprotnom bi svi nosili fancy dresove.
Tajna fancy dresova je strogo cuvana i ljudi koji je poznaju su vrlo cijenjeni.
Evo par primjera fancy dresova.to se jednostavno vidi.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
arze

#3240 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by arze »

Whazzzzzzap' Fancy :-D
Fuc*ing joke man! ha ha ha ha ha h aha ha

Ne samo da fancy dresovi uticu na igru, nego i ostali rituali..recimo ray allen prije svake utakmice gleda simpsone i gricka nokte! Dok je kod Nowitzkog obicaj da ne reze nokte na nogama dok se ne zavrsi play off..(Dirk bolje ti je 4-0 za Denver, olaksat ces se vec su narasli 30 cm) :lol:

Phoenixa nema u play offu....sad...ostaje se malo osvrnut na houston i cleveland ...denver prolazi dallas sigurno a dalje im je stop 100%, mada u finalu ne bi imao nista protiv cleveland ...James vs Mellowman!!!!

A ovi Jezercani su postali "so called tough team"...kakva je ono nervooza u 2 utakmici ..U Houstonu vam se vraca duplo ..ne treba se ocekivat da ce rocketsi odustati od ove serije jer su u glavi definitivno cvrsci...Artest je drama ok defanzivac, pa kobe ce svakom dat 30 40....K Mart cuva Dirka, uvali njemac 30 poena al napravi 10 gresaka ...
Houston ima snage da dobije 3.utakmicu pa mozda i 4. ali veliko je pitanje kad su LA u igri..
Interes za okrsaj LA-BOSTON, LA - CLEVELAND je veliki i malo ce ko sprijecit te ekipe u toj nakani..ali u ovom kontekstu izdvajam CLEVELAND i ostavljam ih po strani..ne bi ih mijesao sa 2 ekipe jer su njihove pobjede ubjedljive i bez kontroverzi!!
cikcanga

#3241 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

Evo arze je na mojoj strani sto se tice dresova. :thumbup:
Haj sad nesto recite. 8-)
-danTe-

#3242 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by -danTe- »

pa arze covjece gdje si ti,jesi ziv... :mrgreen:
JThomas

#3243 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

Zux wrote:
A zasto je trosio lopte? Zasto je forsirao? Mozda zato sto su drugi odigrali uzasno lose? Uostalom sut za 2 nije uopste los, 14 od 31, trice je grozno sutirao to stoji sto je ocito posljedica forsiranja. U drugoj tekmi, kakva je potrosnja lopti? Za 2 16-27, za 3 2-3, je li tu potrosio lopti? Kosarka je timski sport, kad tim odigra lose, a imas pojedinca ala Bryant normalno je da ide sve na njega i da forsira. To je poenta onog sto hocu da kazem. Likovi kao LeBron, Kobe ili Wade su jednostavno nezaustavljivi, to cijelo vrijeme pricam. Mogu podbaciti 1-2 tekme zaredom maximalno, moze ih se zaustaviti nakratko, ali pricati kako ce ih neko iskljuciti tokom cijele serije je smijesno, makar to bio i "jalijas" tipa Artesta.
.
ti pričaš kao da je svejedno hoće li zabiti 30 poena sa 20 ili sa 30 šuteva. a takve stvari odlučuju utakmice.

"zaustaviti" je vrlo relativan pojam. ako pod "zaustaviti" misliš nešto kao 18 poena s šutom 5-21...to se dešava nekoliko puta po cijeloj sezoni, da nije tako ne bi mogli imati prosjek iznad 30. ali osam ili deset promašenih šuteva više, dvije ili tri izgubljene lopte više - odlučuje iole tijesnije utakmice. ne možeš se praviti da je to isto i svejedno - kad je to ključno za ekipe koje igraju protiv superstarova.

lakersi da bi stigli do titule, bryant mora igrati timski. ispucavanje skok šuteva preko ruke može pobijediti par utakmica pod sretnim okolnostima, ali čak ni jordan nije počeo uzimati titule dok nije shvatio timski koncept i raditi ono što je najpametnije u datom trenutku (kao npr. dodati otvorenom steve kerru). kobe meni još uvijek izgleda kao da kad se "zakuha" jednostavno ne vjeruje svojoj ekipi...a koja konačno ima jedan od najjačih rostera u ligi na svim pozicijama. čim iole zapne, on počinje igrati sam, ruši timski koncept, uzima najteže moguće šuteve...a tako se naslovi ne uzimaju, možda poneka utakmica, ali naslovi ne, vidjeli smo to i prošle godine.

kako sad stvari stoje, prilično sam siguran da cleveland uzima najladnije.
Zux

#3244 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Zux »

Pa u sustini ti i ja tvrdimo isto samo na drugi nacin :) Upravo to sto kazes treba igrati timski, a ako tim podbaci i suigraci nisu u stanju da naprave prostor sebi ili njemu onda preostaje, jer je ipak lider tima, da on forsira sto dovodi do losijeg procenta suta i vise potrosenih lopti. Ipak treba priznati da Kobe zadnje dvije sezone igra timski ili barem neuporedivo vise nego prije. A sto se osvajanja titula tice i tu se slazemo, pojedinac je ne osvaja, ali opet pogledaj prije nekoliko sezona kad su Lakersi uzeli titule sa Kobeom, Shaqom i Riceom na celu. Bryant je igrao za sebe, pa i Shaq, Rice također mrtvi suter, ali Jackson je to sve ukomponovao u svoj triangle i uzeo titule. Tikva je ipak na kraju pukla pa je O'neal otisao. Danas Bryant ima puno raznovrsnije saigrace i stvarno kvalitetan tim, pa i ne forsira kretenski vise.
JThomas

#3245 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

moj lični stav je da će on opet čim zagusti, početi birati kriva rješenja. jednostavno, imam utisak da on sa 30 godina još uvijek ne zna procijeniti kad uistinu treba forsirati (što su po meni rijetke situacije, uvijek treba nastojati da cijeli tim krene) a kad ne.

vidjećemo da li će me demantovati :)

a to za titule, mislim, lik koji je top 5-6 sigurno svih vremena, još jedan koji je u najgoru ruku top 15, trener koji je jedno top 3, i više nego solidni role igrači...i ne uzeli titule. 2003. ih je skinuo tim duncan sa stephen jacksonom, rookie manuom i parkerom i admiralom od 38 godina, 2004 blamaža protiv detroita...da su uzeli manje bila bi bruka i sramota.
Neelix

#3246 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Neelix »

slab ti je taj utisak, vidi se da ga nisi gledao haman od dana sa shaqom ;)
Blackpearl

#3247 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by Blackpearl »

Pogresan topic za post. Molba moderatoru za brisanje ovog posta, jer ja nemam tu mogucnost nakon objave istog
JThomas

#3248 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by JThomas »

Neelix wrote:slab ti je taj utisak, vidi se da ga nisi gledao haman od dana sa shaqom ;)
ti si navijač, ti nisi objektivan :wink:

sve to lijepo izgleda, dok baš ne zagusti protiv stvarno jakih odbrana. onda počinje one man show i lakersi gube. i prošle godine je sve išlo po loju - do finala. on po meni jednostavno nema osjećaja kad treba forsirati a kad ne, nema to u glavi, sad-zasad...ili je jednostavno ego jači od njega.

ove sezone su vidljivi pomaci, ali vidjećemo u finalu ;-)
cikcanga

#3249 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by cikcanga »

JThomas wrote:
Neelix wrote:slab ti je taj utisak, vidi se da ga nisi gledao haman od dana sa shaqom ;)
ti si navijač, ti nisi objektivan :wink:

sve to lijepo izgleda, dok baš ne zagusti protiv stvarno jakih odbrana. onda počinje one man show i lakersi gube. i prošle godine je sve išlo po loju - do finala. on po meni jednostavno nema osjećaja kad treba forsirati a kad ne, nema to u glavi, sad-zasad...ili je jednostavno ego jači od njega.

ove sezone su vidljivi pomaci, ali vidjećemo u finalu ;-)
Taj finala, ove godine, nece vidjeti. :razz:

Veceras bi mogli gledati unistavanje Bostona dalekometnim projektilima Jay-Jaya,Lewisa,Hede i Leea(nadam se da ce biti spreman).
Howarde nemoj da te sramoti onaj panj od Perkinsa.
Sto mi onaj narandasti ide na zivce to je cudo jedno.Ko njega nade da igra kosarke. 8-)
arze

#3250 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom

Post by arze »

cikcanga wrote:Evo arze je na mojoj strani sto se tice dresova. :thumbup:
Haj sad nesto recite. 8-)
:-D :-D :-D ...pa ti stvarno kontao da allen gleda simpsone i gricka nokte :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakvi dresovi crni gaveze!! Aj se checkiraj pa navrni kad se razbistris!!!
To sto si u Avazu procitao da dresovi uticu na igru..varas se 8-) ... to je bilo u onoj rubrici gdje napisu "Kinez opcio sa klupom u Shangajskom parku"

Skoncentrisi se na nuggetse, mani ostale komentirati plaho ;-)
Post Reply