SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Karen

#3226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

semlaca wrote:Žemske đe ću naći ColorStay Revlon puder. U Kozmu nema. Ja prišla stalku cura odmah pita jel' tražim ColorStay. Situacija haman ko za Art Deco podloge. Jel' ga ko gdje vidio?
Vidjela sam ga u Merkuru na Otoci, ima kao apoteka gdje je supermarket.
Karen

#3227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

rednna wrote:dobro vece...nova sam ovdje i uletih na ovu temu...treba mi savjet...ne znam kolikovas zna za nasljednu bolest vitiligo?(Inace to su bijele fleke po tijelu) ja ih imam po licu cak sto vise oko ociju i usana..pokusavala sam raznim korektorima i puderima ali poslije izgledam grozno i doslovno mi treba spartla da bih ocistila lice..zgrozim se sama sebe gledajuci u ogledalu...tona pudera i preparata...da slčucajno neko ne zna postoji li neka krema u nijansi ili puder a da se bas nemoran natrackati... pozz i hvala unaprijed :)
Dermablend od Vichya? On je kao ultra pigmentiran.
Michun

#3228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

semlaca wrote:Teta u Kozmu mi je rekla da ih trenutno ne isporučuju u Bosnu, ko zna zašto. Još da naletim na kremu koja mi odgovara bilo bi super, Vichy i Avene mi ne pašu.. šta da kupim?

Puder nije da je neophodan, rekoh čisto da ga imam, al' ako kažete da ne treba - onda ne treba. :sax:
ne znam ko proizvodi. Nivea nekad imala, super bila, jeftina uz to.
Michun

#3229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

redna, hajd nam reci sta si do sad koristila.
Ja znam da avene ima nesto jace.
Karen

#3230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

Za što vam treba nešto jače? Probala sam puno Avene stvari, možda mogu biti od pomoći?
rednna

#3231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

koristim i sada max factorov puder u sticku i u kamenu..ali kada to stavim stvrno lose izgleda lice kao da imam tonu toga i to mi smeta...inace sam blijeda u ldicu ali mi se bas vide fleke...:(
Karen

#3232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

Meni je uvijek bio bolji puder u prahu. A da probaš laganije pudere od tog u sticku?
rednna

#3233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

ja sam stvarno pokusavala sa raznim kremama u tonu..puderima..korektorima..najgore je sto pokusam izjednaciti lice pa onda staviti puder..i onda sloj po sloj...ja ko papanka...bas vise ne znam sta da radim....
Michun

#3234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

karen, redna ima vitiligo i treba joj nesto jace ali specijalizovano za takvu kozu.
Ne moze sa obicnim preparatima to pokriti.
Karen

#3235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Karen »

Napisala sam gore, dermablend. To je najjači puder koji sam imala (i još uvijek imam). A nije težak na licu, jer sam imala i pan stick, on je baš mastan.
Što se tiče Avene, on nema dovoljno jak puder, njihvc Couverance je onako, slabo do srednje pokrivanje.
rednna

#3236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

e hvala vam ..izvinite sto vasm maltretiram..al kad sam bas vise ubezizlaznoj situaciji..znate kako tou raji vec ide..ma hajd sta te briga.....jer ja to imam niko drugi..helem....pokusacu naci taj puder..nadam se da nije skup :D
Lounge Act

#3237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 11:57, edited 1 time in total.
rednna

#3238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

hvala vam cure bas vam hvala....meni to niti jedan ljekar nije rekao a obisla sam ih more...ko da sam sa sela nekog a ne iz grada....svasta...hvala vam :)
suncokret_1984

#3239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suncokret_1984 »

semlaca wrote:Teta u Kozmu mi je rekla da ih trenutno ne isporučuju u Bosnu, ko zna zašto. Još da naletim na kremu koja mi odgovara bilo bi super, Vichy i Avene mi ne pašu.. šta da kupim?
Puder nije da je neophodan, rekoh čisto da ga imam, al' ako kažete da ne treba - onda ne treba. :sax:
iako nisam nesto vjesta u sminkanju i vrlo malo preparata koristim, ma u trenu sam se zalijepila za ovu temu :-D
i nema me malo, a kad se vratim 4 stranice ispisane, pa onda citaj sve sto ste napisale :)

semlaca ja vec godinama koristim ovu toniranu kremu i perzadovoljna sam
Image

a u zadnje vrijeme za bolji efekat preko nje nanesem
Image
meni odgovara, a imamo vrlo slican ten..

pozdrav za sve i tema mi je super, toliko sam se navukla da ozbiljno :D razmisljam da prosirim svoju kolekciju i da to ne budu samo 4 stvarcice koje trenutno imam :thumbup:
rednna

#3240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

sutra idem u potratznju i moram da nadjem nesto...jer mi je i koza ostisla od ovih nekih pudera i tonera..ko da sam musko kakvo....hvala vam cure :)
suncokret_1984

#3241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suncokret_1984 »

niveinu toniranu kremu imas kupiti u CM i DM, cak sam je ja nalazila i u konzumu, interex-u...ma lahko ces da je nadjes sigurno, kosta oko 13 KM, i dolazi u dvije nijanse, ja koristim ovu sto sam ti postavila, ima i tamnija, ali mislim da tebi ne treba..moja prijateljica je koristila tu tamniju i izgledalo je lose, bas se vidio onaj prelaz, ali iako sam joj to rekla njoj to nije smetalo, a ova nijasna izgleda bas prirodno... ;-)
Partizzanka

#3242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

uh ovu cu toniranu kremu i ja sad da trazim ... mislim da bi i meni odgovaralo prije krema nego bas da natabam pudera .. jer nemam bas problematicnu kozu ... samo jos da nadjem kakav korektor za podocnjake i mirna sam :)

rednna - a da probas sa nekim od tih pudera koje su ti cure preporucile ali da prvo uzmes i stavis podlogu za sminku - nesto slicno ovoj magicnoj podlozi za sjene samo da je za sminku (vidjela sam da je ima ard deco) pa bi mozda ond ai puderi bolje stajali na kozi i imali pravi efekat

ja se sinoc malo trackala - novi sjenama ofkors!
(trebalo bi da je zeleno ... ako nije pravite se da jeste :))
Image

Image

Image

i samo da znate da je slikano sa jakim blicem pa je i zato malo svjetlija sjena - da ne kaze MIchun da je dobro za dnevne varijante :P
rednna

#3243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

zelena -zemljana..bas onakokrasna..ja volim te tonove..doduse kod mene sve tamno...sto se tice sjena za oci..u tome bas uzivam maximalno.. mnogo lijepo moram da priznam :)
yellow cat

#3244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

Paretizanka :thumbup: :thumbup:

ja bih još samo ispod donjih trepuški mako kreona dodala. ali i ovako je ok.
BJB

#3245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja bih rekla nista bez podloge ;-) ..Jedva se primjeti :lol: :lol: Dobra je za dnevni look. :D
*mima*

#3246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

partizanka....super....bas onako kako se meni dopada
BJB

#3247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja joj valah ne mogu lagati..Jedva se vidi i meni izgleda smedje, al dobro ja sam corava :D ..
HEy probala sam onu podlogu jutros na usnama ispod karmina..Stavila labelo, sasvim malo podloge i prsticem razmazala, nanijela karmin i onda 2 i po sata radila (citaj mljela sa "klijentom" bez prestanka)..Vratila se kuci, sve za deset.. :D
Boja karmina intenzivnija i usne nekako ljepse :D ..
Aurora Borealis

#3248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

BJB wrote:Ja joj valah ne mogu lagati..Jedva se vidi i meni izgleda smedje, al dobro ja sam corava :D ..
HEy probala sam onu podlogu jutros na usnama ispod karmina..Stavila labelo, sasvim malo podloge i prsticem razmazala, nanijela karmin i onda 2 i po sata radila (citaj mljela sa "klijentom" bez prestanka)..Vratila se kuci, sve za deset.. :D
Podloga za sjene? :-D
rednna

#3249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by rednna »

BJB wrote:Ja joj valah ne mogu lagati..Jedva se vidi i meni izgleda smedje, al dobro ja sam corava :D ..
kako kazu..nedo Bog da smo svi isti..ili ti ljepse receno o ukusima nevalja raspravljati..svak ima nesto sto mu se svidja...:) ;-)
BJB

#3250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Aurora Borealis wrote:
Podloga za sjene? :-D
Jah.. Sad odmah do ogledala i isprobaj..Ja procitala negdje...Vidjela da Artdeco ima lipstick primer, procitala da je bezze...E neko s foruma je napisao da joj je prodavacica rekla da zene podlogu stavljaju i na usne i ja probala...
Djeluje k'o crna magija..
Post Reply