https://edition.cnn.com/2013/09/29/worl ... 999999999/
Somebody please think of the ovaries !
To im je popularni vozic ...MarlboroGold wrote:Kad bolje razmislim stoji navedeno... ali gdje god pogledam izjednačavaju jedno s drugim.
Evo i na wikipediji
https://hr.wikipedia.org/wiki/Povorka_ponosa
Ja ne moram da biram, nit me predstavljaju prvi, niti drugi.addy_sa wrote:izmedju prijatelja gay para koji ce sa roditeljima setati u Povorci ponosa u septembru i s druge strane Samre CH, Fikreta Hodzica i Harisa Z - biram ove prve navedene
Mene nece predstavljati ni Samra ni Fikret niti zelim da ta slika ode u svijet iz mog grada
Tvoja priča bi imala smisla da pojam "šteta" ne vežeš isključivo za materijalno/fizičko. Baš kao što bi tvoja priča o etici i estetici općenito imala smisla da pojmove "dobro" i "lijepo" ne vežeš, također, samo za materijalno. A ti to činiš.harač wrote:Irsar wrote:sve se svodi na neku privremenost, nema nikakve trajnosti nigdje, nikakve fiksiranosti ičega, sve je kao "fluidno" i "promjenjivo". Haotična vizija svijeta i čovjeka.![]()
zadržimo se na ovom primjeru - i uključimo malo, tako malo mozga - i doćemo do zaključka da nenanošenje štete drugom predstavlja trajni i nepromjenjivi princip, koji jedno-isto djelovanje može - u različitim okolnostima i vremenima - učiniti moralno dozvoljenim ili zabranjenim
ostatak je komičan, pa neću dalje
Inšallah.Ommadawn wrote:Dok BiH ispuni zahtjeve za ulaz u EU do tad će ista nestati.
Kakvo sve sranje taj grad (i država) svakodnevno trpi a ono se nadiglo oko jedne parade.Dr. Kuca wrote:Kad skontas, svakakvih je pederluka bilo i setalo gradom, pa moze i ovo. Jebaiga.
A zasto su izabrali 1 april-- mozda je ipak shala...MarlboroGold wrote:Možda je već neko postavljao... evo nas i na BBC-u
https://www.bbc.com/news/blogs-news-fro ... e-47804465
Vladana Vasic, one of the organisers, announced the Coming Out Now parade at a midday news conference on 1 April because "it is High Noon in this country when it comes to LGBTIQ people's rights".
Nemam pojma. Nema ništa što ima veze sa šalom.moonca wrote:A zasto su izabrali 1 april-- mozda je ipak shala...MarlboroGold wrote:Možda je već neko postavljao... evo nas i na BBC-u
https://www.bbc.com/news/blogs-news-fro ... e-47804465![]()
![]()
Vladana Vasic, one of the organisers, announced the Coming Out Now parade at a midday news conference on 1 April because "it is High Noon in this country when it comes to LGBTIQ people's rights".
S obzorom na sve okolnosti - bice da je bila shala...MarlboroGold wrote:Nemam pojma. Nema ništa što ima veze sa šalom.moonca wrote:A zasto su izabrali 1 april-- mozda je ipak shala...MarlboroGold wrote:Možda je već neko postavljao... evo nas i na BBC-u
https://www.bbc.com/news/blogs-news-fro ... e-47804465![]()
![]()
Ne mogu trošiti vrijeme na tvoje pretpostavke, fokusiraj se isključivo na ono što sam napisao.hAZNADAR wrote:Nasa djeca imaju pristup internetu i ti neznas sta sve znaju i sta sve konzumiraju. Sve moguce devijacije, dekadenciju,... za sekundu - 24 sata dnevno. Mislis stvarno da neznaju nista o homoseksualizmu pa ono da sakrijemo?S4mpion wrote: Ne govori se o tome na ovoj temi. Potencira se na tvrdnji da je biti homoseksualac kao biti dječak ili djevojčica, sasvim normalno, nikakva devijacija, ali ne želimo takvo nešto svojoj djeci.
A ni ti ni ja nismo mjerodavni da ovdje odlucimo da li su pederi normalni ili ne. Sarajevo je prepuno svega sto je nekom nenormalno za Bosance/Bosnjake/muslimane/Balkance/Sarajlije,.... Pederi su takvi rodjeni ili tako izabrali,... i imaju pravo i na to i da su ravnopravni. O tome je tema a ne toboze medicinsko objasnjenje devijacije, nenormalnog,... Sta tebe vrijedja ako je nekome to normalno, ili nekoga to tvoje misljenje. Ja se koliko vidis uopce i ne raspravljam sa tobom oko normale ili nenormale - vec samo podsjecam da je tema nesto drugo.
Krace receno - imas pravo naravno sam zakljuciti da su nenormalni, neprirodni,.... - i okrenuti glavu. Sta si inace mislio uraditi po pitanju parade?
Ne možeš tako postupati.MarlboroGold wrote:![]()
![]()
"It's all in the book - Prophetic medicine"
I onda neko kaže nemoj ismijavati vjernike kad je u pitanju LGBT... kako kad postoji nešto ovog tipa što je još bilo i uživo na TV-u?
Ne zaboravi da je ista akademkinjaS4mpion wrote:Ne možeš tako postupati.MarlboroGold wrote:![]()
![]()
"It's all in the book - Prophetic medicine"
I onda neko kaže nemoj ismijavati vjernike kad je u pitanju LGBT... kako kad postoji nešto ovog tipa što je još bilo i uživo na TV-u?
Uzeo si stavove jedne žene, koja se smatra vjernicom, i raširio ga na sve vjernike, smatrajući ih homogenom masom(iako oni to nisu), što te smješta u zabludu.
Hoćemo li Staljinove stavove raširit' na sve ateiste?
Hoće li to opravdati ovu generalizaciju prema kojoj su vjernici homogena masa?славянин wrote:Ne zaboravi da je ista akademkinjaS4mpion wrote:
Ne možeš tako postupati.
Uzeo si stavove jedne žene, koja se smatra vjernicom, i raširio ga na sve vjernike, smatrajući ih homogenom masom(iako oni to nisu), što te smješta u zabludu.
Hoćemo li Staljinove stavove raširit' na sve ateiste?znaci drmrmag nesto nauka .. (ali kojih)