Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
broj dva

#3226 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by broj dva »

piupiu wrote:Nova naučna saznanja... :oops:

https://www.pinknews.co.uk/2019/04/24/k ... sexuality/
https://edition.cnn.com/2013/09/29/worl ... 999999999/

Somebody please think of the ovaries !
Ramzess Veliki

#3227 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

MarlboroGold wrote:Kad bolje razmislim stoji navedeno... ali gdje god pogledam izjednačavaju jedno s drugim.

Evo i na wikipediji
https://hr.wikipedia.org/wiki/Povorka_ponosa
To im je popularni vozic ... :novine:
Misle da ce proci ta zamjena teza pa ako odobrimo "povorku" a ne paradu gledacemo kako se igraju vozica i reci ce pa parlament nam odobrio.
Ramzess Veliki

#3228 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

addy_sa wrote:izmedju prijatelja gay para koji ce sa roditeljima setati u Povorci ponosa u septembru i s druge strane Samre CH, Fikreta Hodzica i Harisa Z - biram ove prve navedene
Mene nece predstavljati ni Samra ni Fikret niti zelim da ta slika ode u svijet iz mog grada
Ja ne moram da biram, nit me predstavljaju prvi, niti drugi.
Cak stavise, ja bih i jedne i druge uklonio iz predstavljanja ikoga.
Ommadawn

#3229 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Dok BiH ispuni zahtjeve za ulaz u EU do tad će ista nestati.
MarlboroGold

#3230 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Možda je već neko postavljao... evo nas i na BBC-u

https://www.bbc.com/news/blogs-news-fro ... e-47804465
Irsar

#3231 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

harač wrote:
Irsar wrote:sve se svodi na neku privremenost, nema nikakve trajnosti nigdje, nikakve fiksiranosti ičega, sve je kao "fluidno" i "promjenjivo". Haotična vizija svijeta i čovjeka.
:lol:

zadržimo se na ovom primjeru - i uključimo malo, tako malo mozga - i doćemo do zaključka da nenanošenje štete drugom predstavlja trajni i nepromjenjivi princip, koji jedno-isto djelovanje može - u različitim okolnostima i vremenima - učiniti moralno dozvoljenim ili zabranjenim

ostatak je komičan, pa neću dalje
Tvoja priča bi imala smisla da pojam "šteta" ne vežeš isključivo za materijalno/fizičko. Baš kao što bi tvoja priča o etici i estetici općenito imala smisla da pojmove "dobro" i "lijepo" ne vežeš, također, samo za materijalno. A ti to činiš.

No šta je dobro i lijepo ipak se ne dokazuje (samo) fizikalnim metodama, niti se percepcija ljepote završava na pukoj materijalnoj realnosti. Jedna muzička kompozicija Betovena je ljepša od neke nasumične rap ili hip-hop pjesme/kompozicije danas, i ta ljepota se može percipirati iako je očito da se ne može materijalno dokazati. Duša postoji, nematerijalno postoji, te samim time sva tvoja priča o tobožnjem "nenanošenju štete" pada u vodu obzirom da je za tebe "šteta" vezana samo za materijalno, fizičko, tjelesno.

Tako i ova tema, glavni razlog zašto su LGBT odnosi loši uopšte ne leži u tome jesu li tobože "štetni" za pojedinca ili društvo u tjelesnom i fizičkom smislu; već leži u činjenici da takvi odnosi onečišćavaju i oštećuju dušu čovjeka, rezultat čega je propast nakon smrti. A to onečišćavanje duše i nematerijalnog aspekta čovjeka nije nešto što se može IKADA premostiti ili poništiti materijalnim (medicinskim) dostignućima i naukama.

Ti, kao uostalom ateisti općenito, ste jedini ti koji su komični, jer u svojoj gluposti insistirate na tome da vam se priznaju nedokazane i nedokazive pozicije koje ste vi uzeli kao svoje idole, među kojima je i sljedeća vaša neistinita dogma: materijalno je jedino što postoji. Nema dokaza da je materijalno jedino što postoji. Dok postoji dokaz da materijalno nije jedino što postoji, pa sama činjenica da govorimo o istini - a to nije neki objekat fizikalnog svijeta - odmah pokazuje i dokazuje da postoji i nematerijalno.
Irsar

#3232 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Irsar »

Ommadawn wrote:Dok BiH ispuni zahtjeve za ulaz u EU do tad će ista nestati.
Inšallah. :wink: I da je zamijeni nešto bolje, amin.
Edin H.

#3233 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Edin H. »

:oops:
Dr. Kuca

#3234 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Dr. Kuca »

Kad skontas, svakakvih je pederluka bilo i setalo gradom, pa moze i ovo. Jebaiga.
Ommadawn

#3235 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ommadawn »

Dr. Kuca wrote:Kad skontas, svakakvih je pederluka bilo i setalo gradom, pa moze i ovo. Jebaiga.
Kakvo sve sranje taj grad (i država) svakodnevno trpi a ono se nadiglo oko jedne parade.
O'zone
Globalni moderator

#3236 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by O'zone »

Otto24

#3237 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Otto24 »

Tabu jednog covjeka je subotnja vece drugog covjeka

Godina 1976. je bila prestupna godina, tog ljeta u Sarajevu su vladale saharske vrucine. Na autobuskoj stanici na Ilidzi, gdje je sad taksi stajaliste, tri stotine umornih i znojavih dusa je cekalo na prevoz do svojih domova. To je vrijeme prije dolaska Sandzaklija, kad je Jozo vozio liniju 28a Ilidza- Kobiljaca, a Mirko liniju 28 Ilidza -Rakovica. Dolazi prasnjavi i dugo cekani autobus za Hrasnicu; nije ni stao, a vec se rasplamsala bitka za sjedista. Nigdje slobodnog mjesta, osim jednog na pocetku autobusa. Sjediste je bilo komforno i individualno podesivo, sto je u meni budilo osjecaj zbunjenosti i nelagode. Kako je vrijeme odmicalo, autobus se punio, a ja sam na potiljku sve vise osjecao prisustvo tudjih ociju. Ljudi su izgledali nestrpljivi, uznemireni, a ja sam sve to ignorisao i pretvarao se da sam redovni putnik na liniji Ilidza-Hrasnica.

Iza mene razgovaraju majka i sin. Majka dotjerana, sredjena, sigurno ne za muza(iako on misli da je za njega). Mladic je objasnavao majci da je pitao oca za dozvolu da se ozeni sa sestrom, na sto mu je ovaj rekao da je to nemoguce, da mu je to sestra i da ce mu jebati milu majku ako ga ufati na djelu. Sin je na kraju pitao majku da li se slaze sa ocem, na sta je ona odgovorila:

-Naravno da mozes ozeniti sestru sine, on ti nije otac...samo mu to nemoj reci.

Mislio sam da me prevario sluh, vec mi je postalo neugodno da slusam privatne razgovore po ko zna koji put u vozilu gradskog prevoza. Komesanje u autobusu je bilo sve glasnije, a putnici sve nestrpljiviji. Prvo sam osjetio neugodni zadah alkohola iza mojih ledja, a odmah zatim i tesku ruku kako se spustila na moje rame. Rijeci, nagomilane negdje iza krezavih zuba su polako ispadale iz usta nepoznatog covjeka,:“Vozi majstore, opet kasnimo“.
moonca

#3238 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:Možda je već neko postavljao... evo nas i na BBC-u

A zasto su izabrali 1 april-- mozda je ipak shala... :-) :wink:
Vladana Vasic, one of the organisers, announced the Coming Out Now parade at a midday news conference on 1 April because "it is High Noon in this country when it comes to LGBTIQ people's rights".
MarlboroGold

#3239 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
"It's all in the book - Prophetic medicine" :lol:

I onda neko kaže nemoj ismijavati vjernike kad je u pitanju LGBT... kako kad postoji nešto ovog tipa što je još bilo i uživo na TV-u?
MarlboroGold

#3240 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

moonca wrote:

Vladana Vasic, one of the organisers, announced the Coming Out Now parade at a midday news conference on 1 April because "it is High Noon in this country when it comes to LGBTIQ people's rights".
Nemam pojma. Nema ništa što ima veze sa šalom.
moonca

#3241 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
moonca wrote:

Nemam pojma. Nema ništa što ima veze sa šalom.
S obzorom na sve okolnosti - bice da je bila shala... :lol:
insomnia78

#3242 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Image
:lol:
S4mpion

#3243 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

hAZNADAR wrote:
S4mpion wrote: Ne govori se o tome na ovoj temi. Potencira se na tvrdnji da je biti homoseksualac kao biti dječak ili djevojčica, sasvim normalno, nikakva devijacija, ali ne želimo takvo nešto svojoj djeci.
Nasa djeca imaju pristup internetu i ti neznas sta sve znaju i sta sve konzumiraju. Sve moguce devijacije, dekadenciju,... za sekundu - 24 sata dnevno. Mislis stvarno da neznaju nista o homoseksualizmu pa ono da sakrijemo?

A ni ti ni ja nismo mjerodavni da ovdje odlucimo da li su pederi normalni ili ne. Sarajevo je prepuno svega sto je nekom nenormalno za Bosance/Bosnjake/muslimane/Balkance/Sarajlije,.... Pederi su takvi rodjeni ili tako izabrali,... i imaju pravo i na to i da su ravnopravni. O tome je tema a ne toboze medicinsko objasnjenje devijacije, nenormalnog,... Sta tebe vrijedja ako je nekome to normalno, ili nekoga to tvoje misljenje. Ja se koliko vidis uopce i ne raspravljam sa tobom oko normale ili nenormale - vec samo podsjecam da je tema nesto drugo.

Krace receno - imas pravo naravno sam zakljuciti da su nenormalni, neprirodni,.... - i okrenuti glavu. Sta si inace mislio uraditi po pitanju parade?
Ne mogu trošiti vrijeme na tvoje pretpostavke, fokusiraj se isključivo na ono što sam napisao.
S4mpion

#3244 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

MarlboroGold wrote:

I onda neko kaže nemoj ismijavati vjernike kad je u pitanju LGBT... kako kad postoji nešto ovog tipa što je još bilo i uživo na TV-u?
Ne možeš tako postupati.

Uzeo si stavove jedne žene, koja se smatra vjernicom, i raširio ga na sve vjernike, smatrajući ih homogenom masom(iako oni to nisu), što te smješta u zabludu.

Hoćemo li Staljinove stavove raširit' na sve ateiste?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3245 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Hocemo li Staljinove zasluge u Drugom svjetskom ratu pripisati svim ateistima :D
славянин

#3246 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by славянин »

S4mpion wrote:
MarlboroGold wrote:

Ne možeš tako postupati.

Uzeo si stavove jedne žene, koja se smatra vjernicom, i raširio ga na sve vjernike, smatrajući ih homogenom masom(iako oni to nisu), što te smješta u zabludu.

Ne zaboravi da je ista akademkinja :D znaci drmrmag nesto nauka .. (ali kojih) :D
S4mpion

#3248 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

славянин wrote:
S4mpion wrote:
Ne možeš tako postupati.

Ne zaboravi da je ista akademkinja :D znaci drmrmag nesto nauka .. (ali kojih) :D
Hoće li to opravdati ovu generalizaciju prema kojoj su vjernici homogena masa?
dječak sa šibicama

#3249 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ne mogu vala ni na rende kora, kao tuku ih premlacuju jer su pederi, pa se oni skrivaju, haman ko da je treci Rajh pa ih SS odredi love po ulicama.

Na aerodromu SJJ radi par homoseksualaca, izmedju ostalih i decko Sase Hrsuma, ili je vec bivsi ne znam nisam u toku... uglavnom, svi znaju da su homoseksualci, i niko ih ne dira niti ih ruzno gleda. Ni oni koji ne vole homoseksualce. O tome otvoreno pricaju bez pardona i nisam cuo da je ijedan imao neke nelagodnosti zbog toga.

Mozda bude ruznih pogleda.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3250 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by _BataZiv_0809 »

Koji si ti mahalac :D
Locked