Vala se s pravom zale na tebe da im sjebajes teme. Odo te i ja prijavitmuha_sa wrote:Dilema otic u Njemacku il Ameriku--preporucam Amerikustakasa wrote:Meni se cini Njemacka smece Amerika vrh. Doduse nisam stigo sve procitatmuha_sa wrote:dokle ste
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- stakasa
#3226 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- muha_sa
#3227 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
tužan sam--i osupnut
odo ja u moju birtiješinu

odo ja u moju birtiješinu
- stakasa
#3228 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:tužan sam--i osupnut![]()
odo ja u moju birtiješinu![]()
- muha_sa
#3229 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
vrnuh sestakasa wrote:muha_sa wrote:tužan sam--i osupnut![]()
- stakasa
#3230 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad dodu ovi sto se vole pisat po sirotinji eto i mene, moram nesto zavrsit dotadmuha_sa wrote:vrnuh sestakasa wrote:muha_sa wrote:tužan sam--i osupnut![]()
žao mi propušcat emisiju u kojoj se raspravlja gdje je bolje--Njemacka jal Amerika
-
Nivelacija
- duminjo
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#3233 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
što ne možeš vjerovati? ima nas koji smo na vakat znali procijeniti za šta posjedujemo sklonost i ljubav pa smo se, shodno tome, i školovali u toj struciRadio Sarajevo wrote: a ne mogu da vjerujem da se ljudi vežu samo za jednu stvar, i radili bi samo to, i ništa nikad drugo.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
#3234 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
muha_sa wrote:Dilema otic u Njemacku il Ameriku--preporucam Amerikustakasa wrote:Meni se cini Njemacka smece Amerika vrh. Doduse nisam stigo sve procitatmuha_sa wrote:dokle ste
- animals
#3235 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sto ne idete u Venecuelu..
Mexiko, Peru..sve je to divna Amerika..
Mexiko, Peru..sve je to divna Amerika..
- animals
#3236 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ne zivis vise..moonca wrote:Da.animals wrote:Jesi zivjela u Americi..moonca wrote:
Narod je po meni -fleksibilniji, veca mogucnost nalazenja posla, mislim da je i jeftinije zivjeti...mozes birati i klimu koja ti odgovara.... no, ja nisam zivjela u Njemackoj, ali moje poznavanje Njemaca - ne svidjaju mi se.
i sto ne zivis..
- konjislav
#3237 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ljudi biraju Njemačku umjesto Amerike zbog udaljenosti i zato što je lakše otići u Njemačku što se tiče papira i posla. Da je Amerika pored Njemačke, nikome ne bi ni palo na pamet da ide u Njemačku, svi bi išli u Ameriku.lmo wrote:muha_sa wrote:Dilema otic u Njemacku il Ameriku--preporucam Amerikustakasa wrote: Meni se cini Njemacka smece Amerika vrh. Doduse nisam stigo sve procitat
![]()
'ta će amerika
-
1GB
#3238 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zasto Amerika?
- ultima_palabra
#3239 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
Ko je strašno ambiciozan i spreman da radi kao konj, sigurno će mu biti bolje u Americi.
Ko je strašno ambiciozan i spreman da radi kao konj, sigurno će mu biti bolje u Americi.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3240 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Svi bi išli u USA da je lakše dobit' vizu, ovako je ipak Njemačka obećana zemlja 
- seln
#3241 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tvoje misljenje....konjislav wrote:Ljudi biraju Njemačku umjesto Amerike zbog udaljenosti i zato što je lakše otići u Njemačku što se tiče papira i posla. Da je Amerika pored Njemačke, nikome ne bi ni palo na pamet da ide u Njemačku, svi bi išli u Ameriku.lmo wrote:muha_sa wrote: Dilema otic u Njemacku il Ameriku--preporucam Ameriku
![]()
'ta će amerika
ja bih radije u Italiju nego u Ameriku.
Ne zaboravi, nismo mi svi tako nabrijani na pare kao ti.
- stakasa
#3242 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno manaultima_palabra wrote:Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
- seln
#3243 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja ne bih... ni da mi je poklone.Velkoski wrote:Svi bi išli u USA da je lakše dobit' vizu,
- seln
#3244 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da ne govorimo o uzasnom jelu, ruznim automobilima i prevelikim distancama unutar zemlje.stakasa wrote:Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno manaultima_palabra wrote:Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
-
moonca
#3245 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Zivim, ne mrdam.animals wrote: I ne zivis vise..
i sto ne zivis..
- stakasa
#3246 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja mislim da im je dobra hrana, velik izbor. Ali meni ne leze kulturoloski, bahati nakviseln wrote:Da ne govorimo o uzasnom jelu, ruznim automobilima i prevelikim distancama unutar zemlje.stakasa wrote:Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno manaultima_palabra wrote:Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
- ultima_palabra
#3247 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako misliš ne znaju šta znači šetati? Fudbal jeste minus.stakasa wrote:Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno manaultima_palabra wrote:Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
- seln
#3248 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Veliki izbor je svuda, cak i u Bosni imas kinesku, tex-mex, italijansku kuhinju...stakasa wrote:Ja mislim da im je dobra hrana, velik izbor. Ali meni ne leze kulturoloski, bahati nakviseln wrote:Da ne govorimo o uzasnom jelu, ruznim automobilima i prevelikim distancama unutar zemlje.stakasa wrote: Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno mana
ne, govorim bas o americkoj "kuhinji": coleslaw, gravy sauce, cornbread, mashed potatoes... i oni uzasni slatkisi.
- stakasa
#3249 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa ili trce ili su u autuultima_palabra wrote:Kako misliš ne znaju šta znači šetati? Fudbal jeste minus.stakasa wrote:Nema fudbala, ne znaju sta znaci setat, gro putovanja u Evropu... Puno manaultima_palabra wrote:Amerika je zemlja ekstrema, tamo su najbolji i najgori, najpametniji i najgluplji, najbogatiji i najsiromašniji. Nekome imponuje takva postavka stvari, nekome evropski "egalitarizam". Ne možeš reći jel bolje ovo ili ono.
- stakasa
#3250 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dobre su i namirnice. Amerika ima sve svoje. A i izbor je najveci na svjetu. Kakav coleslaw i njihovo, pa zar to iko i pogledaseln wrote:Veliki izbor je svuda, cak i u Bosni imas kinesku, tex-mex, italijansku kuhinju...stakasa wrote:Ja mislim da im je dobra hrana, velik izbor. Ali meni ne leze kulturoloski, bahati nakviseln wrote: Da ne govorimo o uzasnom jelu, ruznim automobilima i prevelikim distancama unutar zemlje.
ne, govorim bas o americkoj "kuhinji": coleslaw, gravy sauce, cornbread, mashed potatoes... i oni uzasni slatkisi.