HYUNDAI & KIA all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adis204

#3226 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by adis204 »

Me_again wrote:
adis204 wrote:Piši ti romane prijatelju, vrata nećeš dobiti ko što filtere dobiješ. Pogotovo za onu štetu :-) Lakirnicu nemaju, nek ti je sa srećom s tom logikom. U istoj toj garaži si sa svojim parama (od isplate) koje su više nego dovoljne opet mogao završiti korekciju vrata. A ovako nek ti Pjanić govori "Uredu je" i mirno spavaj.
BTW. Samo nam uslikaj ta demontirana vrata uz ta novomontirana. Budi toliko fer ko što si samouvjeren.
Oficijelni servis ce zaraditi dovoljno od prodaje vrata tako da nema potrebe da muljaju kao kokosari.
Palite covjeka bezveze i bacate suplje. Zamijenice mu vrata, stara nece njemu dati jer mu i ne pripadaju nego osiguranju kao sto Bake rece.
Eto, nek ih obiljezi pa da vidimo.
Ko ga ne bi palio, sve sto zamijene, kaže ostaje njemu, pa i vrata. Inače jedva čeka ASA da iskešira vrata nekom, na ovom nivou štete :-)
Nemoj da pišem slučajeve i ćarlame.
Gdje živite momci.
Me_again

#3227 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Me_again »

adis204 wrote:
Me_again wrote:
adis204 wrote:Piši ti romane prijatelju, vrata nećeš dobiti ko što filtere dobiješ. Pogotovo za onu štetu :-) Lakirnicu nemaju, nek ti je sa srećom s tom logikom. U istoj toj garaži si sa svojim parama (od isplate) koje su više nego dovoljne opet mogao završiti korekciju vrata. A ovako nek ti Pjanić govori "Uredu je" i mirno spavaj.
BTW. Samo nam uslikaj ta demontirana vrata uz ta novomontirana. Budi toliko fer ko što si samouvjeren.
Oficijelni servis ce zaraditi dovoljno od prodaje vrata tako da nema potrebe da muljaju kao kokosari.
Palite covjeka bezveze i bacate suplje. Zamijenice mu vrata, stara nece njemu dati jer mu i ne pripadaju nego osiguranju kao sto Bake rece.
Eto, nek ih obiljezi pa da vidimo.
Ko ga ne bi palio, sve sto zamijene, kaže ostaje njemu, pa i vrata. Inače jedva čeka ASA da iskešira vrata nekom, na ovom nivou štete :-)
Nemoj da pišem slučajeve i ćarlame.
Gdje živite momci.
Ja zivim na selu, kod tetke.
Bice to dobro na kraju, nemoj nam se puno nervirati. Bice nova vrata i to je to.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#3228 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by sime_cipol »

Zna Adis sve carlame, prvi savjet je bio da golfista prevari osiguranje i zavrne sebi par stoja u djep. Iskustvo govori iz njega. Valjda ne može da shvati da ima neko ko samo zeli da mu se auto napravi :D
adis204

#3229 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by adis204 »

sime_cipol wrote:Zna Adis sve carlame, prvi savjet je bio da golfista prevari osiguranje i zavrne sebi par stoja u djep. Iskustvo govori iz njega. Valjda ne može da shvati da ima neko ko samo zeli da mu se auto napravi :D
Dobro baš lupaš. Osiguranje ponudi pare po svojoj procjeni, uzmeš pare. To govorim. Kakva je to prevara?
A carlame se odnose na relacije osiguranje-servis gdje se vlasnika nategne dobro, odnosno njima bude prilika da izvaraju sistem, a ti misliš da si dobio napisano. Jesi al kozmetički. I jedva čekaju kad neko ne želi da zna za način popravke.
I bzze se okupljate ovdje dižete moral čovjeku, a zajebat će se.

Finalni savjet za oštećenog kojem je važno izaći iz ovog čistog računa. Ja bih ovako. Ako je osiguranje tako dobre volje, plati svojim parama odmah (valjda si toliko likvidan) sve što su ti oni pobrojali, sve odradi u istom tom ovlastenom već sutra, samo se isprijeci izmedju njih nek pare idu preko tebe, tako što ćeš im na kraju dostaviti fakturu za izvedeno. Naruči fino nova vrata, plati, zamijeni sve što je osiguranje prethodno evidentiralo, uzmi stara vrata. Sve ko suza opet.
E vidjet ćeš onda njihove priče...
Ne vjeruj pišljivom referentu. Najmrzi su mi oni, agenti za nekretnine i call operatori.

Niti sam za muljaze, niti garaža sisteme, ali jesam za transparentnost. A nema je čim nisi u procesu.

Sretno, dobre su mi namjere i treba ti kvalitetna popravka.
Last edited by adis204 on 13/07/2019 22:02, edited 2 times in total.
Nadzornik

#3230 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Srecom nisam imao iskustva sa nasim osiguranjima ali se sjetih prica poznanika koji su na odmoru u Bosni imali male saobracajne
nesrece u kojima oni nisu bili krivi i kojima su domaca osiguranja morala snositi stetu.
Na papiru sve lijepo i ok,popravite auto,donesite racun i steta ce biti namirena.
Ljudi se lijepo vrate u Austriju i poprave auta kod ovlastenih servisa i ispostave racun osiguranjima u Bosni.
Ovi dolje poceli,pa ovo,pa ono,skupo,auto je trebalo popraviti u Bosni,ne dolazi u obzir tolika cijena,odugovlacenje,zatezanje i
tako prodju 7-8 mjeseci.
Ljudi svojim parama popravili auta i cekaju isplatu od nasih osiguranja toliko dugo i bez velike nade u isplatu cijele uplacene svote.
Sta ce,gdje ce,ljudi lijepo odu u svoje osiguranje ovdje u Austriji i angazuju,naravno besplatno advokata koji radi za njihovo osiguranje a
koji je duzan da ih zastupa jer ta usluga kosta 7-10 evra mjesecno i placa se zajedno sa osiguranjem auta.
Nije proslo 7 dana a pare legle ljudima na racun,cijeli iznos,plus kamate... :thumbup:
Pitao sam poznanika kako sad moze,kaze on da je advokat pod prijetnjom tuzbe i zaplijenom doticnog iznosa od Bosanskog osiguranja jer
sva osiguranja,kao i banke a i drzave uostalom moraju imati odredjeni depozit u nekoj neutralnoj drzavi upravo radi ovakvih slucajeva... :thumbup:
Kako je lijepo zivjei u ozbiljnoj i uredjenoj drzavi... 8)
Bakir1

#3231 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

Jesi li i forumi ozbiljni i uredjeni?
nepass1

#3232 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by nepass1 »

ja imao udes, kriv 0%, dosao lik iz mog osiguranja, odvukli auto u servis on poslikao majstori odmah predracun 4.900KM. popravio auto kod avlijanera za 1.200KM, otisao advokatu on uputio pismo osiguranju od lika koji me udario. osiguranje dalo 3.700KM. ja prihvatio i svi sretni. pare dobio u roku dva mjeseca. da sam isao na servis da pravi advokat bi poslao racun od servisa i ovi bi isplatili 4.900KM inace bi isli na sud i tu osiguranje nema sanse da prodje.
sad na vitari bih kao golfista u servis i da naprave. ne bih gledao da sta usicarim. malo previse komplikujete, nije toliko strasno naplatiti pare.
Nadzornik

#3233 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

Bakir1 wrote:Jesi li i forumi ozbiljni i uredjeni?
Hajd sto su uredjeni i ozbiljni ali sto su dosadni... :-)

Nema ni Bakira a Boga mi ni SDA... :D
Bakir1

#3234 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Bakir1 »

Ne lizi kad vec seres ;-)
Nadzornik

#3235 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by Nadzornik »

KIA-T-72... :D

Image
LikeLike

#3236 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Na kojoj kilometrazi se na 1.7crdi cisti egr? Jel komplikovano da sam uradim? Auto prealo 130.000km.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3237 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

LikeLike wrote:Na kojoj kilometrazi se na 1.7crdi cisti egr? Jel komplikovano da sam uradim? Auto prealo 130.000km.
Ako je sve u redu,zasto da ga cistis????
UmaX

#3238 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by UmaX »

I ako ocistis, veoma brzo ce se zaprljati. Dizel je to, nema pomoci.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3239 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by konektovan »

UmaX wrote:I ako ocistis, veoma brzo ce se zaprljati. Dizel je to, nema pomoci.
Ima pomoći, ali opet je to sve kratkotrajno..
basicm

#3240 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

Sta je kratkotrajno ocistiti egr svakih 50 hiljada, pa mozda i vise?
UmaX

#3241 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by UmaX »

Jok, isprljat ce se vec nakon 5 hiljada
LikeLike

#3242 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

Desilo mi se par puta kad drzim lagano gas da kao malo trzne, skoro neprimjetno. To mi se desavalo nekad davno na jednom autu, ali puno vise i primjetnije i bio je otisao egr. Mislio sam ga malo cisto preventivno ocistiti :D Ko zna mozda je i do goriva mozda nije egr.
basicm

#3243 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by basicm »

UmaX wrote:Jok, isprljat ce se vec nakon 5 hiljada
Pa daj rjesenje. I koliko ce se zaprljati?
LikeLike

#3244 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by LikeLike »

basicm wrote:
Rjesenje egr off, dpf off i cip sa 115 na 220 konja da prodise malo :lol:
NediM17

#3245 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

LikeLike wrote:Desilo mi se par puta kad drzim lagano gas da kao malo trzne, skoro neprimjetno. To mi se desavalo nekad davno na jednom autu, ali puno vise i primjetnije i bio je otisao egr. Mislio sam ga malo cisto preventivno ocistiti :D Ko zna mozda je i do goriva mozda nije egr.
Mozda ti se kompresor klime pali-gasi, iako ja te trzaje na 1.6 CRDi nisam osjecao.

Moj 1.6 CRDi je imao fabricku mapu sa "rupom" (izasla su kasnije dva update-a, ali nisu mi to strucnjaci nikada update-ovali niti sam ja trazio), i imao je neki cudni "hiccup" na oko 1100rpm.

Tebi Like ako je malo snage, posalji PP, da zavrsimo oko 20% snage i momenta vise. ;-)
UmaX

#3246 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by UmaX »

basicm wrote:
Rjesenje kupit benzinca sa indirektnim ubrizgavanjem. Nema cadje :-D :-D
UmaX

#3247 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by UmaX »

LikeLike wrote:
basicm wrote:
Rjesenje egr off, dpf off i cip sa 115 na 220 konja da prodise malo :lol:
Takoe, i za svaki slucaj izvadit i katalizator, straight pipe samo bajo moj
NediM17

#3248 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

Joj budala turskih. :lol:

Da li ovaj Accent jos vozi na ovom setupu, zivo me interesuje.
UmaX

#3249 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by UmaX »

Ide ko hitna
NediM17

#3250 Re: HYUNDAI & KIA all about

Post by NediM17 »

UmaX wrote:Ide ko hitna
Ide kao nevrijeme, samo je pitanje koliko dugo...
Post Reply