Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
svjezi_ustipak

#3226 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

It_is_a_Leclerc wrote:Veliki broj migranata se kreće u pravcu GP Maljevac gdje imaju namjeru nasilno ući u RH. Hrvatska je reagovala zatvaranjem granice, slanjem specijalne policije i helikoptera koji nadlijeće granicu.

Ovo ide u prilog tvrdnji kako će Hrvatska u narednim danima zatvoriti Maljevac u potpunosti, a što je u ljetnim mjesecima ravno katastrofi za USK.
Prema Zakonu o azilu duzni su se pridrzavati BH zakona. Sad treba iskoristiti priliku i to sve pohapsiti i ograniciti kretanje. Ili jos bolje, uraditi ono sto su Grci radili: dovesti rulju na gxranicu pa neka se guraju sa hrvatskom policijom i neka idu da im @CPT volontira.

Ovo sto je nama doslo je vrlo malo izbjeglica. Uglavnom je rijec o ljudima koji ne mogu ni po kom osnovu dobiti azil u BiH. Ne bih stoga imao nista protiv da ih @CPT primi i nastavi se baviti njima. Na njegovo i njihovo zadovoljstvo.
Maraschino

#3227 Re: Migranti

Post by Maraschino »

triconja wrote:
vrbas1979 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
U Đačkom domu u Bihaću u današnjem pretresu pronađene su na desetine noževa, boksera, palica, droge, alkohola, da bi im pozavidjela svaka bolje opremljena banda. Ministar unutrašnjih poslova USK je danas izjavio da više ne postoje mogućnosti da MUP održi sigurnosnu situaciju onakvom kakva treba biti.

Dragan Bursać:
Domaći mediji ksenofobično telale kako su u pretresima objekata koje koriste migranti pronađeni noževi, palice, čekići i skalpeli.

A zamislite kada bi se istim metodama pretresli objekti lokalnog stanovništva balkanskog. To bi sve frcalo od zolja, osa, tromblona, kašikara, mitraljeza, kalašnjikova, papovki, municije i ostalih domaćinskih alatki.

Al’ mi smo drugo. Znamo jedni druge, miroljubivi smo i ne bi ruku digli na komšiju, kamo li pušku. Što je zorno pokazalo zadnje klanje. Pa nam je najednom postao opasniji sirijski skalpel od komšijske zolje.

Znam ja nas, jebo ti nas, moj Brančilo!

#svetijebem
A ja propagande glupe breco, jebo ti nas vako glupe kad nam svak prosipa propagande kakve mu se cefne. :-)
Bas tako. Ono sve sto su pronasli je smijesno ali ugrozava sigurnost. Ako nas to treba ugroziti bolje da nas i nema.
It_is_a_Leclerc

#3228 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

triconja wrote:
vrbas1979 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
U Đačkom domu u Bihaću u današnjem pretresu pronađene su na desetine noževa, boksera, palica, droge, alkohola, da bi im pozavidjela svaka bolje opremljena banda. Ministar unutrašnjih poslova USK je danas izjavio da više ne postoje mogućnosti da MUP održi sigurnosnu situaciju onakvom kakva treba biti.

Dragan Bursać:
Domaći mediji ksenofobično telale kako su u pretresima objekata koje koriste migranti pronađeni noževi, palice, čekići i skalpeli.

A zamislite kada bi se istim metodama pretresli objekti lokalnog stanovništva balkanskog. To bi sve frcalo od zolja, osa, tromblona, kašikara, mitraljeza, kalašnjikova, papovki, municije i ostalih domaćinskih alatki.

Al’ mi smo drugo. Znamo jedni druge, miroljubivi smo i ne bi ruku digli na komšiju, kamo li pušku. Što je zorno pokazalo zadnje klanje. Pa nam je najednom postao opasniji sirijski skalpel od komšijske zolje.

#svetijebem
A ja propagande glupe breco, jebo ti nas vako glupe kad nam svak prosipa propagande kakve mu se cefne. :-)
Tačno. Propaganda NVO ublehe koja nastoji profitirati od ono malo zaluđenika "Refugees welcome" sektaštvom.

Radi se o osobama za koje ne znamo ko su, odakle su, s kojom su namjerom tu, koji su već organizovani u kriminalne bande i klanove, koji se siluju, pljačkaju i ubijaju. Optužiti zabrinute građane da su ksenofobični jer im takvo nešto smeta može samo NVO ubleha.
vješalica

#3229 Re: Migranti

Post by vješalica »

Nek im svoje kuce daju na koristenje kao i escajg da ne budu sumnjivi ovi iz NVO i potrckalice njegove
Maraschino

#3230 Re: Migranti

Post by Maraschino »

@It_is_a_Leclerc,
Opet siris dezinformacije, neistine, stvaras paniku, prosipas demagogiju i ksenofobiju.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#3231 Re: Migranti

Post by Romeo 80 »

It_is_a_Leclerc

#3232 Re: Migranti

Maraschino wrote:@It_is_a_Leclerc,
Opet siris dezinformacije, neistine, stvaras paniku, prosipas demagogiju i ksenofobiju.
Pokažite šta je dezinformacija, neistina, panika, demagogija i ksenofobija.
JThomas

#3233 Re: Migranti

Post by JThomas »

al' fakat zamisli na sokocu istom metodologijom zaredati po kućama i šupama... :mrgreen:
Banksy

#3234 Re: Migranti

Post by Banksy »

vrbas1979 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Dragan Bursać:

#svetijebem
Istina, ali nema baš nikakve veze s temom, samo dobro zvuči.
triconja

#3235 Re: Migranti

Post by triconja »

JThomas wrote:al' fakat zamisli na sokocu istom metodologijom zaredati po kućama i šupama... :mrgreen:
Sta ce nac, par pantera i m84vorki u garazama, more bit koju samohotku i par zolja u podrumima, i koji mitraljez na tavanima, taman da se opremi jedna divizija :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#3236 Re: Migranti

Post by dječak sa šibicama »

a ono jes, kad vec bosanci i hercegovci imaju poneku pusku, sto nebi i migrantima istolerisali par haubica
Saian

#3237 Re: Migranti

Post by Saian »

Cekaj malo ti ljudi spavaju pod vedrim nebom zajedno s drugima od kojih vecinu upoznaju, ako, tu istu noc. Takodjer, upuceni su u svakoj drzavi na ljude koji se bave traffickingom pa jebote i ja bih nosio cakiju sa sobom. A eto se u Krajini rijetko kad cakija povuce :oops: :D. Prije mi je jasno zasto ovi ljudi imaju improvizirane ostrice, nego sto ovi nasi cekachi drugog poluvremena imaju po tavanima i podrumima.

Pa koji je razlog racionalniji:

Mi cemo njih preventivno, da oni ne bi nas ko '42, ('92), jer ako mi njih ne ubekimo, treceg nema, oni ce nas.

Idem u nepoznat svijet, ilegalno preko granica, upucen sam na najveci olos u tim drzavama, plus ko zna kakav olos putuje sa mnom.

Meni je ovo drugo puno neposredniji i racionalniji razlog za ponijeti noz.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3238 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Posten i nasilju nesklon covjek vjerovatno hoce nabaviti noz/pistolj kad mu prijeti opasnost.

Ali ce ga potegnuti i upotrijebiti u izuzetno rijetkim prilikama.

Sve su prilike da je ovo ipak djelo covjeka kome nozekanje nije strano :wink:
animals

#3239 Re: Migranti

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:Posten i nasilju nesklon covjek vjerovatno hoce nabaviti noz/pistolj kad mu prijeti opasnost.

Ali ce ga potegnuti i upotrijebiti u izuzetno rijetkim prilikama.

Sve su prilike da je ovo ipak djelo covjeka kome nozekanje nije strano :wink:
Ovima migrantima je noz ko nama olovka..
svaki dan citam Afgane izbo nozem ili svoju zenu ili nekog drugog..
jako skloni nasilju..
Maraschino

#3240 Re: Migranti

Post by Maraschino »

It_is_a_Leclerc wrote:
Sve sto pises u vezi ovih ljudi. Narkomani, silovatelji, ubice...narod uplasen,stavlja demire na prozore, viri iza zavjesa...sve to treba prije zik-zik okovati u zenicki kazamat...to su osobe nize ljudske vrijednosti...

Razumijem da nas zatekao problem ali ne toliki koliki se zeli prikazati. Ti si isti ovi iz B.Luke sto nesto kritikuju a *urcem nisu makli da se ponude kao pomoc nego jos doljevaju ulje na vatru.
Ta grupa ili grupe ne moze i nece ugroziti nikakvu sigurnost ako ih se zeli drzati pod kontrolom...na kraju krajeva, ne traze autonomiju nego da idu dalje sto im treba omoguciti.

Cak su ih pretresli do gola, gdje su droga, sprice, kokain...visak novca. Ono sto je nadjeno je jadno.

USK pa i svi drugi bi bas bili mirni i bez kriminala da nema ovih jadnika.
It_is_a_Leclerc

#3241 Re: Migranti

Maraschino wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Sve sto pises u vezi ovih ljudi. Narkomani, silovatelji, ubice...narod uplasen,stavlja demire na prozore, viri iza zavjesa...sve to treba prije zik-zik okovati u zenicki kazamat...to su osobe nize ljudske vrijednosti...

Razumijem da nas zatekao problem ali ne toliki koliki se zeli prikazati. Ti si isti ovi iz B.Luke sto nesto kritikuju a *urcem nisu makli da se ponude kao pomoc nego jos doljevaju ulje na vatru.
Ta grupa ili grupe ne moze i nece ugroziti nikakvu sigurnost ako ih se zeli drzati pod kontrolom...na kraju krajeva, ne traze autonomiju nego da idu dalje sto im treba omoguciti.

Cak su ih pretresli do gola, gdje su droga, sprice, kokain...visak novca. Ono sto je nadjeno je jadno.

USK pa i svi drugi bi bas bili mirni i bez kriminala da nema ovih jadnika.
Da među njima ima dobar dio narkomana, silovatelja i ubica nisu moje proizvoljne ocjene, već izjava ministra unutrašnjih poslova, ministra sigurnosti BIH i premijera USK. Da je neko osoba niže vrijednosti nisam nigdje rekao.
Narod jeste uplašen. Odi, pa pitaj. Ministar unutrašnjih poslova USK je jučer izjavio da je sigurnosna situacija u USK narušena i da je MUP više ne može garantovati. Kome da ja vjerujem? Tebi ili njemu?
Kako da im omogućima da idu dalje? Hrvatska ne želi i neće nikad, ni za milijardu godina, pustiti ijednog preko granice? Daj mi, molim te, objasni kako da ih prebacimo preko Hrvatske? Avionima?
Maraschino

#3242 Re: Migranti

Post by Maraschino »

Kad bi ti znao sta sabur radi ali et... :D
tap3ah75

#3243 Re: Migranti

Post by tap3ah75 »

Kakvo ćete opravdanje naći kad nedajbože bude zboden neko iz BiH.
CPT

#3244 Re: Migranti

Post by CPT »

dječak sa šibicama wrote:a ono jes, kad vec bosanci i hercegovci imaju poneku pusku, sto nebi i migrantima istolerisali par haubica
Ono kad svaka druga kuca u stali krije bar automatsku pusku a sokirani kad neko preko citave Evrope putuje sa cakijom... mislim strasno :wink: Bosnjo ni svatove nece bez 9mm. Da pretreses prosjecan nocni klub nasao bi veci arsenal al ok... Samo jos karikature pa ce biti kao pred WWII sa Zidovima. Stakori ovo ono...
animals

#3245 Re: Migranti

Post by animals »

tap3ah75 wrote:Kakvo ćete opravdanje naći kad nedajbože bude zboden neko iz BiH.
ma jebo Bosanca, vazni su ovi migranti pojedincima..
CPT

#3246 Re: Migranti

Post by CPT »

Smanji malo dozviljaj. Nije ovo prvi, zadnji ili najveci val. Svi ce oni proci kad drugi o tome odluce. Ovo "ritanje" je postalo vec pomalo debilno. VEc je odluceno da ce svaka EU drzava dobiti kvotu (i nadokanadu). Svi ostali penale.

Pola Velike Kladuse otislo bas kao i ova sirotinja a sad svi veci katolici od Pape... nc nc nc.
CPT

#3247 Re: Migranti

Post by CPT »

tap3ah75 wrote:Kakvo ćete opravdanje naći kad nedajbože bude zboden neko iz BiH.
Ako se bude sirila histerija kao sto se to radi sad, to je vise manje samo pitanje dana/sati.
CPT

#3248 Re: Migranti

Post by CPT »

_BataZiv_0809 wrote:Posten i nasilju nesklon covjek vjerovatno hoce nabaviti noz/pistolj kad mu prijeti opasnost.

Ali ce ga potegnuti i upotrijebiti u izuzetno rijetkim prilikama. :
Balkan je poznat po tome... Pogotovo jedan od naroda na Balkanu.
Edin H.

#3249 Re: Migranti

Post by Edin H. »

3 mlada Eritrijca izvrsila samoubistvo u Londonu. :(
Prosli golgotu putovanja i onda valjda dodje razocarenje surovosti tretmana i zivota na Zapadu :(

https://www.theguardian.com/uk-news/201 ... s-eritrean
swanfilter

#3250 Re: Migranti

Post by swanfilter »

Mah, sljam do sljama i tjerati ih van drzave kako god. Nastavi li se ovako, proljece iduce godine 15 hiljada. I pisi propalo ...
Locked