Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bullet Tooth Tony wrote: ↑09/03/2021 19:36
amare vrbuj ljude za azijske nakaze po drugim temama
a sta je ova tema sveti gral neki ili grijesim?
to je s moje strane isplativije posto vidim da je bitna potrosnja,ja kad bi birao jedan bmw za sve,to bi bio 330iX karavan sa rucnim mjenjacem bez plina
basicm wrote: ↑09/03/2021 23:30
Ne vjerujem amare. To malo ko zeli.
535d i automatik bi te odvratio od toga.
zasto mislis da bi uopste gledao dizel?
mlad sam i volim rucni mjenjac,ima vremena za automatike i CVT ,jedino ako mislis da je tezi za vozit,nista strasno jer sam davno vozio malo audi 2.8 manuelni
Ko hoce da se glupira uzme manual, kome auto fakat treba svaki dan uzme automatik. Manual vise ne mozes ni dobit uz cestite motore, samo osnovne verzije. To dovoljno govori.
@UmaX ne glupiraj se , za taj 3.0 motor s 260 odnosno 270 KS, masa petice je pickin dim. Vecina ih je 520d i to je sasvim dobra motorizacija. Nije petica nikad bila lagana.
ado-nekad-sampion wrote: ↑10/03/2021 13:03
Ko hoce da se glupira uzme manual, kome auto fakat treba svaki dan uzme automatik. Manual vise ne mozes ni dobit uz cestite motore, samo osnovne verzije. To dovoljno govori.
@UmaX ne glupiraj se , za taj 3.0 motor s 260 odnosno 270 KS, masa petice je pickin dim. Vecina ih je 520d i to je sasvim dobra motorizacija. Nije petica nikad bila lagana.
ado-nekad-sampion wrote: ↑10/03/2021 13:03
Ejs.. A M4, M3, M2
Haha, pa rekoh ja, ko hoce da se glupira. Svaki M koji sam ja dosad vidio u Weltu, 2, 3, 4, 5, bio je automatik. Ne znam koji je tip mjenjaca kod M2, DSG? Ona kratka ruzna rucica.
Ovaj koji sam gledao je imao onu kratku ruznu rucicu, pa sam pretpostavio da nije standardni ZF. A znam da su na M uvijek eksperimentisali s mjenjacima. A vidim da ih na novijim vise nema.
SMG mjenjac.
Ja konto to neki zajebani automatik.
Gledam neki dan na wheelers dealers. U e46 m3. Odvojiše neki mehanicko/hidraulicni dio i pretvorise ga u manuelca bez otvaranja mjenjaca... veoma jednostavno...
ali izgleda to samo moze u e46.
Novi m4 nema vise dct. Opet je zf. Dobra odluka obzirom da automobil ima vise luksuza i komfora u odnosu na starije verzije. A u dct u proslim verzijama je imao problema. Cudna je i odluka standardni m3/m4 samo manuelni imaju. Ako hoces automatik moras uzeti competition.
Behemoth wrote: ↑11/03/2021 09:03
Novi m4 nema vise dct. Opet je zf. Dobra odluka obzirom da automobil ima vise luksuza i komfora u odnosu na starije verzije. A u dct u proslim verzijama je imao problema. Cudna je i odluka standardni m3/m4 samo manuelni imaju. Ako hoces automatik moras uzeti competition.