Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
diablobih

#3226 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

Pa onda nema se sta desavati drugim kompanijama iz Kine, jer ne rade sto radi Huawei. Vrlo jednostavno.

Ako se ikako Huawei uspije dogovoriti, uspije. Ako ne uspije, onda ce guliti sebi kozu narednih 5-6 godina i to je to.
nosara

#3227 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

Trump's trade war against China is 'dumb and getting dumber'

The China-U.S. trade war was "dumb" to begin with. Now it is "getting dumber." As if the trade war which has cost the U.S. economy tens of billions of dollars already was not bad enough, the U.S. president went on to increase tariffs from 10 percent to 15 percent on 200 billion U.S. dollars of Chinese goods and threatened to impose duties on all Chinese "imports."

Impact of the trade war on the U.S. economy

The impact of increasing tariffs from 10 percent to 25 percent on 200 billion U.S. dollars of Chinese goods would cost the U.S. economy 0.37 percent of its values over three years, eliminate 934,700 jobs and reduce family income by 767 U.S. dollars each year, according to Trade Partnership Worldwide (TPW), a U.S. consultancy.

Should Trump follow through with his threats of imposing 25 percent tariff on all Chinese imports, the damages to the economy would be enormous, potentially shaving off over 1.01 percent off U.S. GDP, wiping out about 2.1 million jobs and costing each family of four almost 2,300 U.S. dollars each year, according to TPW.

Decoupling from China's technology firms would, therefore, amount to shutting down the Asian, American and European firms, at least in the short run.

Further, U.S. technology firms could lose the China market, their biggest customer, from which Qualcomm gets 65 percent of its revenue. According to a report of Information Technology and Innovation Foundation published on May 20, U.S. firms could lose 14.1 billion to 56.3 billion U.S. dollars in export sales over five years as the U.S. export controls are getting restrictive.

Apple is already feeling the "pain," having its China market share fell from over 10.2 percent in last year's first quarter year ago to 7.4 percent in that of 2019, according to the U.S. online portal macrumors.com April 30 report.

For example, it was Japanese firms in the 1980s; now it is those of China that are at the receiving end of hostile U.S. trade policies. It could be India in the future, who knows. In the long-run, U.S. credibility and trustworthiness would be at risk if they are not already.
nosara

#3228 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

Huawei founder praises and defends Apple, would protest if China banned it

:lol:
nosara

#3229 Re: Huawei telefoni

Post by nosara »

Gray

#3231 Re: Huawei telefoni

Post by Gray »

Odustao sam od P30 Pro, legao je S10+, nemam živaca da razmišljam šta će biti sa njima, imam svojih problema :D
славянин

#3233 Re: Huawei telefoni

Post by славянин »

jarobot

#3234 Re: Huawei telefoni

Post by jarobot »

славянин wrote:https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190527051

Ukidaju im i sd kartice :lol:
Prvo sd kartica u današnjim smartfonima i nije neophodna svi imaju ogromnu unutrašnju memoriju 128 gb i više ,
Drugo Huawei većima implementiranu svoju verziju koju zovu nano SD.
To je namanji problem za huawei pravi problem je ban neophodnih komponenti za dalji razvoj i izradu procesora ,pa poslije tog guglov ban.
Melo15

#3235 Re: Huawei telefoni

Post by Melo15 »

Koji je zadnji uredjaj u Huawei-u koji podrzava SD kartice? Ljudi ubace dovoljno interne memorije da im SD vise nije ni trebao...Isto da sad neko vegetarijancima ukine meso iz ishrane, smirite malo dozivljaj
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3236 Re: Huawei telefoni

Post by un1ted »

JavierBosnia

#3237 Re: Huawei telefoni

Post by JavierBosnia »

Gray wrote:Odustao sam od P30 Pro, legao je S10+, nemam živaca da razmišljam šta će biti sa njima, imam svojih problema :D
Ista odluka pala, samo što ću ja čin kupovine odložiti još :D

Javi kakav je dojam sa S10+ jel velik za korištenje, mada eno gledam i softverske nadogradnje stigle, noćni režim rada u kameri dosta dosta bolji i skener otiska još poboljšan, bez greške telefon.
arnes_king

#3238 Re: Huawei telefoni

Post by arnes_king »

jarobot wrote:
славянин wrote:https://www.klix.ba/scitech/tehnologija ... /190527051

Ukidaju im i sd kartice :lol:
Prvo sd kartica u današnjim smartfonima i nije neophodna svi imaju ogromnu unutrašnju memoriju 128 gb i više ,
Drugo Huawei većima implementiranu svoju verziju koju zovu nano SD.
To je namanji problem za huawei pravi problem je ban neophodnih komponenti za dalji razvoj i izradu procesora ,pa poslije tog guglov ban.
Ipak volim da imam odvojenu externu memoriju. Istina, nije tesko napraviti svoj neki format, samo je onda ogranicen i radi samo na tim uredjajima.
arnes_king

#3239 Re: Huawei telefoni

Post by arnes_king »

Melo15 wrote:Koji je zadnji uredjaj u Huawei-u koji podrzava SD kartice? Ljudi ubace dovoljno interne memorije da im SD vise nije ni trebao...Isto da sad neko vegetarijancima ukine meso iz ishrane, smirite malo dozivljaj
To sto neko izbaci neku stvar ne znaci da nije ni potrebna. Izbacuje ih dosta i 3,55mm jack za slusalice, pa to ne znaci odmah da nije ni potrebno da se ima.
Gray

#3240 Re: Huawei telefoni

Post by Gray »

JavierBosnia wrote:
Gray wrote:Odustao sam od P30 Pro, legao je S10+, nemam živaca da razmišljam šta će biti sa njima, imam svojih problema :D
Ista odluka pala, samo što ću ja čin kupovine odložiti još :D

Javi kakav je dojam sa S10+ jel velik za korištenje, mada eno gledam i softverske nadogradnje stigle, noćni režim rada u kameri dosta dosta bolji i skener otiska još poboljšan, bez greške telefon.

Tek sam ga danas uzeo, još je u kutiji. Sada imam S8+ i čini mi se da je S10+ u ruci malo bolji, 2 mm je uži, tako da meni nije velik, ja sam navikao :D
Melo15

#3241 Re: Huawei telefoni

Post by Melo15 »

arnes_king wrote:
Melo15 wrote:Koji je zadnji uredjaj u Huawei-u koji podrzava SD kartice? Ljudi ubace dovoljno interne memorije da im SD vise nije ni trebao...Isto da sad neko vegetarijancima ukine meso iz ishrane, smirite malo dozivljaj
To sto neko izbaci neku stvar ne znaci da nije ni potrebna. Izbacuje ih dosta i 3,55mm jack za slusalice, pa to ne znaci odmah da nije ni potrebno da se ima.
To sto bi neko volio da ima to ne znaci da ce na Huawei uticati sto su ovi im onemogućili SD kartice, kako se to ovde predstavlja... Ovo ima istog uticaja kao kad bih im ja sad nesto zabranio..
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3242 Re: Huawei telefoni

Post by konektovan »

A lowcost i midrange telefoni, dobar broj mobitela nema veliku memoriju, osudjeni su imati sd slot...
shape of despair

#3243 Re: Huawei telefoni

Post by shape of despair »

Pa kod mene je sve na kartici. Bude nešto telefonu haj ti vrati podatke da imam vala i 1GB prostora.
Telefone bez kartice ne kupujem
arnes_king

#3244 Re: Huawei telefoni

Post by arnes_king »

shape of despair wrote:Pa kod mene je sve na kartici. Bude nešto telefonu haj ti vrati podatke da imam vala i 1GB prostora.
Isto tako, danas dosta raje koristi cloud servise, ali vise ja volim imati kod sebe na kartici nego kod njih na oblaku.
azdralovic

#3245 Re: Huawei telefoni

Post by azdralovic »

shape of despair wrote:Pa kod mene je sve na kartici. Bude nešto telefonu haj ti vrati podatke da imam vala i 1GB prostora.
Pa ako imas manje od 1GB na telefonu, razumijem zasto ti treba kartica :)
diablobih

#3246 Re: Huawei telefoni

Post by diablobih »

E cuj haj ti vrati podatke, pa nema nista jednostavnije, jer za to sluzi cloud. Onaj eno kao ne vjeruje cloud servisima, ovaj gigu ubaci u mobitel, a ima vjerovatno normalnu kolicinu interne. Bas smjehurija hahah
azdralovic

#3247 Re: Huawei telefoni

Post by azdralovic »

diablobih wrote:E cuj haj ti vrati podatke, pa nema nista jednostavnije, jer za to sluzi cloud. Onaj eno kao ne vjeruje cloud servisima, ovaj gigu ubaci u mobitel, a ima vjerovatno normalnu kolicinu interne. Bas smjehurija hahah
pa kartice su sigurnije od clouda...

NOT
Tesla Edison

#3248 Re: Huawei telefoni

Post by Tesla Edison »

Da samo osim toga Huawei je izbačen i iz UTI-a, WIFI aliance, GSM aliance, SD Aliance,....

Dakle više im nisu dostupne ni WiFi tehnologije ni GSM tehnologije ni ARM kao ni Google servisi i sl. a uskoro vjerovatno ni GPS kao ni GALILEO.

Huawei-u je trenutno ostala samo Leica i lijep izgled. Ostalo će po specifikacijama biti u rangu Hamhung telefona iz S. Koreje.
shape of despair

#3249 Re: Huawei telefoni

Post by shape of despair »

diablobih wrote:E cuj haj ti vrati podatke, pa nema nista jednostavnije, jer za to sluzi cloud. Onaj eno kao ne vjeruje cloud servisima, ovaj gigu ubaci u mobitel, a ima vjerovatno normalnu kolicinu interne. Bas smjehurija hahah
Greska, 1TB.
Jah cloud, mrski su mi,zajebancija sa njima, napunit će se začas, rade u pozadini, slabiji telefoni će se usporiti-nema svako 1000KM za telefon, ma u principu nije neko rješenje
Melo15

#3250 Re: Huawei telefoni

Post by Melo15 »

TESLA_EDISON wrote:
Da samo osim toga Huawei je izbačen i iz UTI-a, WIFI aliance, GSM aliance, SD Aliance,....

Dakle više im nisu dostupne ni WiFi tehnologije ni GSM tehnologije ni ARM kao ni Google servisi i sl. a uskoro vjerovatno ni GPS kao ni GALILEO.

Huawei-u je trenutno ostala samo Leica i lijep izgled. Ostalo će po specifikacijama biti u rangu Hamhung telefona iz S. Koreje.
Huawei nije izbacen iz WIFI alianse, nego su sami istupili, dostupne su im WiFi tehnologije ali ne mogu uticati na izmjene koje ce se desavati na istim...
Post Reply