Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
karanana wrote:sta ovo sarajevo dovodi ovog trenera?
jos jedan u dugom nizu losih kadrovskih potreza ibrakovitsa, kako igrackih tako i trenerskih.
dokle ce se to trpiti? do kada su neki nedodirljivi i pored ociglednih gresaka i bacanja para?
Ne sikiraj se ti za Sarajevo. Moramo i mi imati trenera, valjda je to pravilo u fudbalu. Istina mi bolje igramo kad nemamo trenera ali necemo vise da placamo kazne savezu.
Jesic je dobar trener i provjereno ime tako da bi konacno trebali da rijesimo na duzi period trenersku poziciju. Vrijeme ce pokazati koliko je dobar izbor ali trenutno u ovoj nasoj ligi samo Sarajevo moze sebi priustiti ovakvog trenera. Mi kad saberemo i oduzememo Ibrakovic je zasluzan za puno vise nego sto je kriv. Sami transferi nasih igraca u zadnje vrijeme su donijeli preko 2,5 miliona KM sto je san za sve ostale klubove. Toliko o trpljenju Ibrakovica. O rezultatima da ne govorimo. Istina da jesmo malo nezadovoljni (prije svega europskim nastupom i losim igrama u par utakmica) jer mozemo vise ali sa pravim tenerom bit ce jos vise i bolje.
bjelave wrote:Palermo, ne znam je li bas sindrom Gaze ili balkanska kaljuza ali eto po ovome sto pises ispada da se Safa i Niksic, kolju preko Veleza.
Ko god vam rusi klub kompromitujte ga koliko mozete.
Na kraju je do vas, vaseg jedinstva i pameti.
Hebiga, znam da je lako reci a teze ostvariti.
Ovo je samo jos jedan dokaz da gdje se god politicari umjesaju neminovna je propast. Fudabal je takav da privlaci politicare ali jos vise kriminalce. Najbolji je nacin da se privatizuje klub i onda su im vrata zatvorena ako gazda hoce tako.
jos jedan u dugom nizu losih kadrovskih potreza ibrakovitsa, kako igrackih tako i trenerskih.
dokle ce se to trpiti? do kada su neki nedodirljivi i pored ociglednih gresaka i bacanja para?
Ibrakovicevo kadriranje donijelo dva trofeja i play off evropskog takmicenja u dvije sezone, plus odlicnu zaradu od transfera. Imamo najjacu ekipu u ligi i nemamo razloga da sumnjamo da cemo i ove godine zakaciti trofej, tako da nema mjesta panici.
Ako može Ante Čačić biti selektor Hrvatske , ako može Meša bez nekih većih trenerskih uspjeha biti selektor BiH, ako može Kruno Jurčić preuzeti Maribor, može vala i Ješić Sarajevo a da ga se unaprijed ne omalovažava ..Mi da smo ovog trenera doveli prije 3 godine, ovo bi bila vijest mjeseca, poput transfera Cimirota, i jača, ali toliko se trenera promijenilo, raja skeptična i da se Klopp dovede
Zašto Ješića odmah gledaš kao grešku? Zašto je on bacanje para?
Nije da nema uspjeha u svojoj karijeri. Tačnije, osvojio je tu i tamo neki trofej, radio u mnogim klubovima (ovo može biti i negativna strana), ima iskustva.
Nisam siguran hoćemo li ubosti sa njim, ali isto tako neću ga gledati kao trenera na kojeg se bespotrebno bacaju pare.
Realno Jesic je karinas, Ibrakovic standardno po svom sablonu. Doveo ime radije nego kvalitet.
Namazana mu je politika sto jeste jeste. Ako Jesic bude karina kao sto ocekujem, bice "jebi ga barem smo doveli ime, halo ba znas sta ti je Jesic, ko bi drugi u ovoj ligi mogao takvo ime dovesti?!", ako bude dobar bice "Kvalitetno uradio posao doveo odlicnog trenera".
todd_smith wrote:Realno Jesic je karinas, Ibrakovic standardno po svom sablonu. Doveo ime radije nego kvalitet.
Namazana mu je politika sto jeste jeste. Ako Jesic bude karina kao sto ocekujem, bice "jebi ga barem smo doveli ime, halo ba znas sta ti je Jesic, ko bi drugi u ovoj ligi mogao takvo ime dovesti?!", ako bude dobar bice "Kvalitetno uradio posao doveo odlicnog trenera".
Win-Win. Kako god okrenes. Za Ibraka to jest.
Kako to, karinaš a ime? Pa na čemu je napravio to nekakvo ime? Ne kontam matere mi... Ovdje koga god da dovedeš, lutrija ti je. Nema tog kvaliteta ni imena koje ti može garantovati uspjeh.
Ma dobro, Ljupko je i meni bio nebuloza, onda smo mogli i Ćiru dovesti, tu su negdje po godinama.
Ne znam, nisam ovome Ješiću nešto detaljno tabirio karijeru, samo sam vidio da je osvojio nekakvih trofeja po Bugarskoj, Kini itd. Ipak kontam treneri valjda ne propadaju valjda tako lako kao igrači, ne bilo primijenjeno ovo poređenje s Alispahićem...
Pa nama i ne treba neki aman takticar strucnjak sta vec, nego neko ko ce im se najebat majki kad budu igrali preko kurca, naravno uz podrsku uprave.Taktike neke kod nas ne piju puno vode s obzirom na kakvim se terenima igra i protiv kakvih mesara se igra.Jebiga valjda moze nadmudrit magove kao sto je Memic ili Capljic.ne trazimo puno
1946--1987 wrote:Pa nama i ne treba neki aman takticar strucnjak sta vec, nego neko ko ce im se najebat majki kad budu igrali preko kurca, naravno uz podrsku uprave.Taktike neke kod nas ne piju puno vode s obzirom na kakvim se terenima igra i protiv kakvih mesara se igra.Jebiga valjda moze nadmudrit magove kao sto je Memic ili Capljic.ne trazimo puno
sto apsolutno niti jedan trener nije imao do sada...
Stvarno ne kontam ove poteze uprave FK Sarajeva. Hoće da budu neka naša verzija Dinama, da naprave iskorak u Evropi, i onda dovedu ovakvog trenera. Lik nije nigdje izdržao duže od godine, a sumnjam da će i na kormilu bordo tima dočekati proljeće.
Boris Pavic odlazi iz Zence nakon 8 mjeseci (!) jer nije uspio dobiti boravisnu i radnu dozvolu. Svasta.
A kaze da nije dobio dozvole jer je klub u dugovima.
Hajde mi smo platili svoje, Zeljo kao sto Gredic rece za Zakonom, imaju plan ide normala. Sloboda koliko znam isto ima plan kakav takav rade zbog Husica, Borac jbte 14m KM duga ima, a ovi prije par mjeseci bili ispred Borca?! Wtf?