more i jedno i drugo... ko quqa... yesul se dogovorili u dejtonu yesu, yel armija oslobadjala gradove poslije bombardovanja srba yest, yel zaprjeceno alagicu i atifu da ne ulaze u prijedor i banjaluku s hv i hvo, yest, yel postoji entitetska granica vecinski kako je bilo drzano 95 sem sarajeva i mrkonjica, yest, yesmoli probijali cetnicke linije pa se naredjivalo dase povuce, yest, yel komanda bila nesposobna, yest, yel alija bio lajik yest, yel sad demobilisani borci traze zlatne kasike obecane, yest, yel mu potomak vlada u avliji yest, yel mu snaha drma zrdavstvom yest, yel imas po miliona "boraca" yest, yel imas milion borackih udruzenja, yest, yel djeca ratnih profitera, dezertera, podrumasa, studiraju vani i drogirani gaze po cestama i uhljebljujuse, yest... yesmoli se borili za ovo nismo... selampici wrote:decembar2017 wrote:nemoj onda kukati ili barem opisivati neke erojske podvige i borbe kada sam priznajes da je odbrana bila ustvari rezultat Klintona i Alije a ne Armije RBIH. Nemoj biti kao i @dozer ili PM pa malo-malo o politickom dogovoru a onda o borbama zbog kojih im je drzava nesto duzna pa su danas kivni na sve i svakoga. Drzi se jedne price, pa ti odaberi koje, ili je sve bilo dogovoreno od politicara ili su stvarno borci Armije odbranili/oslobodili, ne mere i jedno i drugo.pici wrote:sta nas boli qurac i onako danas vecina zivi od njemacke peMzije...
p.s evo u maHali koga ja znam i ko je osto i ko je drzo pusku to sam ja i stari Ćamil... ovo ostalo je il vani il poginulo il pomrlo il dezertiro pa malo obidje staru mahalu itd... od sto ljudi vojno sposobnih samo nas dvojica... ma BJAAAZZIIII....[/quote
ne more i jedno i drugo , ili je sve bio dogovor ili se branilo/oslobodilo puskom jer ako vec hoces da se pozivas na Dejton onda bi trebao da znas da cetnici nisu ni trenutka pomisljali da se povuku ni centa prije dogovora jer su planirali da svaki taj cent koriste da bi dobili sto vise ustupaka na osnovu tog povlacenja.
Ako se vec pozivas na bombardovanje onda bi trebao da znas da cetnici nisu bombardovani da bi se unistili/onesposobili za borbu vec samo da se natjeraju da sjednu za pregovaracki sto. Da li ti znas uopste da njima nije uopste bombardovana zeljeznicka linija Doboj-BL-Prijedor kojom su prebacivali najbrzi i najjednostavnije svoje snage ili da su im bombardovali bas one isntalacije za koje su znali da mogu da nadokande ?
Jel tebi poznato da se naredjivalo povlacenje sa probijenih linija jer nije dovoljno da samo jedna jedinica probije liniju ako nisu i druge pa je obicno zato i dolazilo do povlacenja ? I bila je nesposobna komanda ali i obicna vojska, znas i ti sam sta se sve radilo i kako se vojska ponasala , da ne navodim primjere na forumu .
tako da ovo sto si ti naveo je bas ono tipicno ponavljanje onoga sto se naucilo u birtiji ili na ovom forumu od tipicnih politicara, navode se stvari koje se izvade iz konteksta, upakuju u politikanstvo i dobije se "istina od ovih koji su bili tu pa znaju "
za ovo ostalo ni da odgovaram jer nema nikakve veze.