Deblokada Sarajeva???

Post Reply
decembar2017

#3226 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

pici wrote:
decembar2017 wrote:
pici wrote:sta nas boli qurac i onako danas vecina zivi od njemacke peMzije...
nemoj onda kukati ili barem opisivati neke erojske podvige i borbe kada sam priznajes da je odbrana bila ustvari rezultat Klintona i Alije a ne Armije RBIH. Nemoj biti kao i @dozer ili PM pa malo-malo o politickom dogovoru a onda o borbama zbog kojih im je drzava nesto duzna pa su danas kivni na sve i svakoga. Drzi se jedne price, pa ti odaberi koje, ili je sve bilo dogovoreno od politicara ili su stvarno borci Armije odbranili/oslobodili, ne mere i jedno i drugo.
more i jedno i drugo... ko quqa... yesul se dogovorili u dejtonu yesu, yel armija oslobadjala gradove poslije bombardovanja srba yest, yel zaprjeceno alagicu i atifu da ne ulaze u prijedor i banjaluku s hv i hvo, yest, yel postoji entitetska granica vecinski kako je bilo drzano 95 sem sarajeva i mrkonjica, yest, yesmoli probijali cetnicke linije pa se naredjivalo dase povuce, yest, yel komanda bila nesposobna, yest, yel alija bio lajik yest, yel sad demobilisani borci traze zlatne kasike obecane, yest, yel mu potomak vlada u avliji yest, yel mu snaha drma zrdavstvom yest, yel imas po miliona "boraca" yest, yel imas milion borackih udruzenja, yest, yel djeca ratnih profitera, dezertera, podrumasa, studiraju vani i drogirani gaze po cestama i uhljebljujuse, yest... yesmoli se borili za ovo nismo... selam :bih:

p.s evo u maHali koga ja znam i ko je osto i ko je drzo pusku to sam ja i stari Ćamil... ovo ostalo je il vani il poginulo il pomrlo il dezertiro pa malo obidje staru mahalu itd... od sto ljudi vojno sposobnih samo nas dvojica... ma BJAAAZZIIII....[/quote

ne more i jedno i drugo , ili je sve bio dogovor ili se branilo/oslobodilo puskom jer ako vec hoces da se pozivas na Dejton onda bi trebao da znas da cetnici nisu ni trenutka pomisljali da se povuku ni centa prije dogovora jer su planirali da svaki taj cent koriste da bi dobili sto vise ustupaka na osnovu tog povlacenja.
Ako se vec pozivas na bombardovanje onda bi trebao da znas da cetnici nisu bombardovani da bi se unistili/onesposobili za borbu vec samo da se natjeraju da sjednu za pregovaracki sto. Da li ti znas uopste da njima nije uopste bombardovana zeljeznicka linija Doboj-BL-Prijedor kojom su prebacivali najbrzi i najjednostavnije svoje snage ili da su im bombardovali bas one isntalacije za koje su znali da mogu da nadokande ?

Jel tebi poznato da se naredjivalo povlacenje sa probijenih linija jer nije dovoljno da samo jedna jedinica probije liniju ako nisu i druge pa je obicno zato i dolazilo do povlacenja ? I bila je nesposobna komanda ali i obicna vojska, znas i ti sam sta se sve radilo i kako se vojska ponasala , da ne navodim primjere na forumu .

tako da ovo sto si ti naveo je bas ono tipicno ponavljanje onoga sto se naucilo u birtiji ili na ovom forumu od tipicnih politicara, navode se stvari koje se izvade iz konteksta, upakuju u politikanstvo i dobije se "istina od ovih koji su bili tu pa znaju " :-)

za ovo ostalo ni da odgovaram jer nema nikakve veze.
Last edited by decembar2017 on 21/08/2019 10:48, edited 1 time in total.
decembar2017

#3227 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

PM72 wrote:
decembar2017 wrote:
pici wrote:sta nas boli qurac i onako danas vecina zivi od njemacke peMzije...
nemoj onda kukati ili barem opisivati neke erojske podvige i borbe kada sam priznajes da je odbrana bila ustvari rezultat Klintona i Alije a ne Armije RBIH. Nemoj biti kao i @dozer ili PM pa malo-malo o politickom dogovoru a onda o borbama zbog kojih im je drzava nesto duzna pa su danas kivni na sve i svakoga. Drzi se jedne price, pa ti odaberi koje, ili je sve bilo dogovoreno od politicara ili su stvarno borci Armije odbranili/oslobodili, ne mere i jedno i drugo.

Drž' se teme ili opiši svoj lični doprinos - nemoj lupati ko kita po samaru...tema je "deblokada Sarajeva" a za tvoju informaciju, Dozer i ja bili smo aktivni sudionici iste.I nikad i nigdje nismo napisali da nam je neko dužan ili da nešto tražimo zauzvrat.To lažeš ko pašče.
Ako je vec sve bilo unaprijed dogovoreno kakve veze ima to sto si ti bio aktivni ucesnik bilo cega ? sta si to ODBRANIO/OSLOBODIO ako je sve bilo dogovoreno ?

I sta sada , kao "aktivni sudionik " ne mozete da lazete i izvrcete , jel to hoces da kazes ? "Bio tu i znas " jel tako ? Pa bio je " tu i zna " i onaj pripadnik Armije koji je zvanicno , na sudu , pod zakletvom , a ne kao ti kao anonimni mis na forumu , tvrdio da je "bio tu " kada su Talijan i Sefer organizovali granatiranje Markala !!! Hocemo li i tada da vjerujemo "aktivnim ucesnicima " jel im i tada svaka zlatna kao sto zelis da povjerujemo tebi i dozeru i svima vama koji prodajete muda pod bubrege pod maskom erojstva i cojstva jer ste "bili tu " ? Ja uvijek kazem, odlucite sami kakvu hocete pricu da vam vjerujemo , pa da vidimo sta vam je draze , politikanstvo ili erojstvo ?

A pasce ti je onaj ko je trebao da te vaspita a vidim da nije jer koliko sam te samo ja na ovom forumu uhvatio u laz pa ti se nisam tako obracao ? I nisam samo ja , vec i ostali su se uvjerili da je vecina tvojih postova , od samog pocetka obicna laz. Kada si na pocetku forumaske " karijere " poceo da lovackim pricama pa sve do sada kada si se prebacio na politikanstvo, koliko si samo lazi napisao i sto je jos gore sam sebe hvatao u laz pa ti se nisam tako obracao kao sto ti radis. Sram te bilo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3228 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

aldinjo wrote:i dalje ljudi spominju izmišljene "zlatne kašike". :roll:

ko kaze da su izmisljene...
decembar2017 wrote:
ne more i jedno i drugo , ili je sve bio dogovor ili se branilo/oslobodilo puskom jer ako vec hoces da se pozivas na Dejton onda bi trebao da znas da cetnici nisu ni trenutka pomisljali da se povuku ni centa prije dogovora jer su planirali da svaki taj cent koriste da bi dobili sto vise ustupaka na osnovu tog povlacenja.
Ako se vec pozivas na bombardovanje onda bi trebao da znas da cetnici nisu bombardovani da bi se unistili/onesposobili za borbu vec samo da se natjeraju da sjednu za pregovaracki sto. Da li ti znas uopste da njima nije uopste bombardovana zeljeznicka linija Doboj-BL-Prijedor kojom su prebacivali najbrzi i najjednostavnije svoje snage ili da su im bombardovali bas one isntalacije za koje su znali da mogu da nadokande ?

Jel tebi poznato da se naredjivalo povlacenje sa probijenih linija jer nije dovoljno da samo jedna jedinica probije liniju ako nisu i druge pa je obicno zato i dolazilo do povlacenja ? I bila je nesposobna komanda ali i obicna vojska, znas i ti sam sta se sve radilo i kako se vojska ponasala , da ne navodim primjere na forumu .

pa ti ko radio u nekoj komandi pa sve znas i sta su im bombardovali i koliko i s cim i sta sve ne... da nije bilo te obicne vojske, sad govorim za sarajevo jer smo otisli na citavu BiH, sarajevo bi palo po aliji i komandi u roku tri dana... ljudi su pistoljima i papovkama zaustavljali do zuba naoruzane cetnike... jedan moj komsija je sa kasikarom krenuo u borbu nije imao nista vise... ja sam 1 maja bio preko puta kasarne marsal tito i samo se cekalo da se naredi da se uleti u nju... ostavljaj ne diraj... predsjednika valja oslobodit... znas li kolko su ljudi na motorolama jebali tad aliji mater... bolje da ne znas... kasnije su pustili kasarnu i jedan dio se odvojio i otisao na grbavicu tad je grbavica definitivno pala... nastavi citati sdO glasila i referate propalih komadanata... selam :bih:

momci su isli eno vikic je zivi svjedok da ga mole da da oruzije i da idu u borbu... bukvalno ga molili. Ovi iz sdO koje ja znam ima jedan alija pokretac ko nekog otpora, dao mi papovku i brisno za svecku gdje je i dan danas, bio je u sdO partiji. Jukini, Celini, Puskini itd pljackali magacine i radnje, stanove itd... najbolju organizaciju sam vidio ma žuči gdje se je borilo al ono bas borilo, bio sam sa hakijom mrsom rame uz rame...
decembar2017

#3229 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

pici wrote:

decembar2017 wrote:

pa ti ko radio u nekoj komandi pa sve znas i sta su im bombardovali i koliko i s cim i sta sve ne... da nije bilo te obicne vojske, sad govorim za sarajevo jer smo otisli na citavu BiH, sarajevo bi palo po aliji i komandi u roku tri dana... ljudi su pistoljima i papovkama zaustavljali do zuba naoruzane cetnike... jedan moj komsija je sa kasikarom krenuo u borbu nije imao nista vise... ja sam 1 maja bio preko puta kasarne marsal tito i samo se cekalo da se naredi da se uleti u nju... ostavljaj ne diraj... predsjednika valja oslobodit... znas li kolko su ljudi na motorolama jebali tad aliji mater... bolje da ne znas... kasnije su pustili kasarnu i jedan dio se odvojio i otisao na grbavicu tad je grbavica definitivno pala... nastavi citati sdO glasila i referate propalih komadanata... selam :bih:

momci su isli eno vikic je zivi svjedok da ga mole da da oruzije i da idu u borbu... bukvalno ga molili. Ovi iz sdO koje ja znam ima jedan alija pokretac ko nekog otpora, dao mi papovku i brisno za svecku gdje je i dan danas, bio je u sdO partiji. Jukini, Celini, Puskini itd pljackali magacine i radnje, stanove itd... najbolju organizaciju sam vidio ma žuči gdje se je borilo al ono bas borilo, bio sam sa hakijom mrsom rame uz rame...
Upravo tako, radio sam gdje mi je bio zadatak da znam i sta i kako i znam prepoznati lovacke price i da nije uvijek onako kako na prvi pogled izgleda.

I opet ti mjesas, kazem ti odluci se : ili su borci Armije/MUP-a Republike Bosne i Hercegovine odbranili/oslobodili sa puskom ili je bio dogovor ? NE MOZE I jedno i drugo , shvati to pa prestani vise sa politikanstvom.

I hebali su mater aliji kada je dosla kama do grla a koliko ih je prije toga trazilo oruzje ? Da ih je 10 % od onih koji su isli krajem 1991 , pocetkom 1992 isli na koncerte za mir i vikali kako hebu mater aliji jer ih zeli da zavadi sa komisijama trazilo pusku ne bi bili u situaciji maja 1992 u kakvoj su bili. O tome se inace i radi, znam slucaj gdje su FGR , rezervnim oficirima nudili krajem 1991 da vode pripreme za odbranu i gdje je od 5 upitanih 5 odbilo, jedan cak uz hebanje alijine mame jer " on je jugosloven i ne zeli da se bori za nacionaliste " i tek je juna 1992 otisao u Armiju jer je shvatio da cetnici ne kolju samo alinije vec redom. Ali tada je vec bilo kasno, prosao voz vec je bila borba za prezivljavanje na ho-ruk a ne nesto planski jer svako ko je mogao to da planira na vrijeme je to odbio. I kriv Alija i kriva SDA a FGR, ne-nacionalisti kada su imali sansu hebali aliji mamu jer im se nije borilo ni za njega a ni za drzavu i narod.
Zato nemoj meni prodavati tu pricu , tacno znam kako je bilo i kada se trazilo oruzje i ko ga je i kada trazio. Ogromna vecina nije kada je ustvari trebalo , vec tek kada je kama dosla pod grlo ali tada je obicno bilo kasno.
Dozer

#3230 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Moj @pici...
Dzaba ti njemu to pricas... On ima svoje "izvore", kojekakve knjige kojekakvih komandanata, ala onaj Mustafa Polutak...
Mislim...covjek mrtav-hladan u Otoj knjiGi napise da se Sarajevo odbranilo protiv-oklopnim sredstvima (lanseri i projektili) koji su se u grad dovlacili, pazi sad - motorizovanim zmajevima! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ni jedne jedine rijeci ne napise o pravoj istini odakle su zapravo "dosla" ta PO sredstva, na koji nacin, i ko je najzasluzniji za to. A tu istinu znaju svi koji su bili ovdje.
decembar2017 wrote:@
Kad vec sve znas, hajde mi reci malo vise o ovome:
- Koliko je PL imala ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92?
- Koliko su ZB imale ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92?
- Koja jedinica je iznijela najveci teret odbrane grada tokom aprila i maja, skacuci s kraja na kraj grada i na svako mjesto gdje se pucalo?
- Odakle su i kako dosla PO sredstva u grad u aprilu '92, i ko je najzasluzniji za to?
- Ko je najzasluzniji za prepustanje svih magacina TO JNA?
- Ko je od JNA kupovao puske po 300-400 DEM, pa ih prodavao narodu po 1200-1300 DEM?

Ovo je cisto zato jer ja (i PM, a i ostali) prodajemo "muda pod bubrege". Da vidimo sta ces nam ti sad "prodati", posto znas sve... Zivo me zanima..
Last edited by Dozer on 21/08/2019 11:43, edited 3 times in total.
pici

#3231 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

decembar2017 wrote:
pici wrote:

decembar2017 wrote:

Upravo tako, radio sam gdje mi je bio zadatak da znam i sta i kako i znam prepoznati lovacke price i da nije uvijek onako kako na prvi pogled izgleda.

I opet ti mjesas, kazem ti odluci se : ili su borci Armije/MUP-a Republike Bosne i Hercegovine odbranili/oslobodili sa puskom ili je bio dogovor ? NE MOZE I jedno i drugo , shvati to pa prestani vise sa politikanstvom.

I hebali su mater aliji kada je dosla kama do grla a koliko ih je prije toga trazilo oruzje ? Da ih je 10 % od onih koji su isli krajem 1991 , pocetkom 1992 isli na koncerte za mir i vikali kako hebu mater aliji jer ih zeli da zavadi sa komisijama trazilo pusku ne bi bili u situaciji maja 1992 u kakvoj su bili. O tome se inace i radi, znam slucaj gdje su FGR , rezervnim oficirima nudili krajem 1991 da vode pripreme za odbranu i gdje je od 5 upitanih 5 odbilo, jedan cak uz hebanje alijine mame jer " on je jugosloven i ne zeli da se bori za nacionaliste " i tek je juna 1992 otisao u Armiju jer je shvatio da cetnici ne kolju samo alinije vec redom. Ali tada je vec bilo kasno, prosao voz vec je bila borba za prezivljavanje na ho-ruk a ne nesto planski jer svako ko je mogao to da planira na vrijeme je to odbio. I kriv Alija i kriva SDA a FGR, ne-nacionalisti kada su imali sansu hebali aliji mamu jer im se nije borilo ni za njega a ni za drzavu i narod.
Zato nemoj meni prodavati tu pricu , tacno znam kako je bilo i kada se trazilo oruzje i ko ga je i kada trazio. Ogromna vecina nije kada je ustvari trebalo , vec tek kada je kama dosla pod grlo ali tada je obicno bilo kasno.

koji FGR o Kcemu ti bulazis... sdO nabaljaci prodavali puske za 500 DM meni licno nudili, u lokalnoj dzamiji bilo hrane i humanitarne za snadbjet diviziju, hodze bili cate i referenti za moral, uzimali puske i davali sinovima da pucaju iz svojih avlija... rejoni se pravili cije je cije za pokrast, ja sam jugosloven pa sam isao odmah iza 1 marta na barikade da se suprostavim cetnicima, znas li kad je napadana jajce kasarna i u koje vrijeme... ko je okruzio kasrne tad to je sve prije 1 maja 92... pitaj vikica koliko mu je ljudi doslo da ga mole da idu u borbu... znasli ciji su tenkovi preko vogosce trebali da udju u sam centar sarajeva i ko je to zaustavio i kako... mani mi se sdO propagande... selam :bih:
pici

#3232 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

Dozer wrote:Moj @pici...
Dzaba ti njemu to pricas... On ima svoje "izvore", kojekakve knjige kojekakvih komandanata, ala onaj Mustafa Polutak...
Mislim...covjek mrtav-hladan u Otoj knjiGi napise da se Sarajevo odbranilo protiv-oklopnim sredstvima (lanseri i projektili) koji su se u grad dovlacili, pazi sad - motorizovanim zmajevima! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ni jedne jedine rijeci ne napise o pravoj istini odakle su zapravo "dosla" ta PO sredstva, na koji nacin, i ko je najzasluzniji za to. A tu istinu znaju svi koji su bili ovdje.

@decembar
- Koliko je PL imala ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92?
- Koliko su ZB imale ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92?
- Koja jedinica je iznijela najveci teret odbrane grada tokom aprila i maja, skacuci s kraja na kraj grada i na svako mjesto gdje se pucalo?
- Odakle su i kako dosla PO sredstva u grad u aprilu '92, i ko je najzasluzniji za to?
- Ko je najzasluzniji za prepustanje svih magacina TO JNA?
- Ko je od JNA kupovao puske po 300-400 DEM, pa ih prodavao narodu po 1200-1300 DEM?

Ovo je cisto zato jer ja (i PM, a i ostali) prodajemo "muda pod bubrege". Da vidimo sta ces nam ti sad "prodati", posto znas sve... Zivo me zanima..
:thumbup: ovo je sa ovim sdO junosama vec postalo degutantno... nacitaju se nekih dokumenata i memoara propalih oficira i pocnu solit pamet jebote koda su rahmetli sehovic il zajko licno... nemerem bilivit :shock: strasno
PM72

#3233 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Dozer jarane,

Ne troši zalud slova jer će te bilmez dobiti na iskustvo. :D
Dozer

#3234 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
strucnjakdemagog

#3235 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by strucnjakdemagog »

Pa jeste bilo i jedno i drugo. Političari su igrali svoju igru, vojske svoju.

Evo recimo meni je poznato da je još 93. dogovoreno da se Ilijaš i Vogošća mijenjaju za Srebrenicu i Žepu. Mislim da je i sam Krajišnik svjedočio o tome. Naravno nisu to mogli dogovoriti za zelenim stolom, već da to bude u borbi. Srebrenica je pala 11.07.95. dok je u toku bila "deblokada Sarajeva" (čini mi se akcija "Sloboda 95" se zvala) i tada je ARBiH trebala zauzeti Vogošću i Ilijaš. Međutim, političari nisu očekivali da će se Srbi tamo odbraniti, jer nisu dobili nikakvo pojačanje sa strane.
dječak sa šibicama

#3236 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by dječak sa šibicama »

Jesu li se dogovarali oko zamjene Zepa/Srebrenica za Ilijas/Vogoscu moze se samo nagadjati, ali da su Zepa/Srebrenica zamijenjene za Ilijas/Vogoscu vidi svako ko ima tri klikera u glavi.
Dozer

#3237 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

strucnjakdemagog wrote:Pa jeste bilo i jedno i drugo. Političari su igrali svoju igru, vojske svoju.

Evo recimo meni je poznato da je još 93. dogovoreno da se Ilijaš i Vogošća mijenjaju za Srebrenicu i Žepu. Mislim da je i sam Krajišnik svjedočio o tome. Naravno nisu to mogli dogovoriti za zelenim stolom, već da to bude u borbi. Srebrenica je pala 11.07.95. dok je u toku bila "deblokada Sarajeva" (čini mi se akcija "Sloboda 95" se zvala) i tada je ARBiH trebala zauzeti Vogošću i Ilijaš. Međutim, političari nisu očekivali da će se Srbi tamo odbraniti, jer nisu dobili nikakvo pojačanje sa strane.
I kad je Hakija Meholjic progovorio o tome, da mu je Alija '93 govorio da se mijenja Srebrenica za Vogoscu, odmah su ga diskreditovali svim mogucim sredstvima - da je alkos, ratni profiter, kriminalac, ovakav, onakav...
A cinjenicu da je VRS pri reintegraciji sve Srbe iz Vogosce i Ilijasa natjerala u kamione i autobuse, samo s osnovim licnim stvarima, i odvukli u Srrebrenicu, o tome svi sute.
Kao i o tome da je danas u Vogosci haman kompletna Srebrenica...
Necemo ni o tome da ni jednoj jedinici iz TK, iako su bili spremni da idu, nije ni naredjeno ni dozvoljneo da odu u pomoc Srebrenici...
Necemo ni o tome da je sav komandni kadar iz Srrebrenice izvucen "radi obuke" mjesec prije pocetka napada...

Necemo ni o cemu...sutimo, glavu u pijesak, ne treba pricati tako o "nasima", jbg...

P.S. Gdje ispari onaj decembar2017...? Cekamo odgovore...
pici

#3238 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

odsHo do staba :oops:
Dozer

#3239 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Najgore je sto mu ni u stabu nece niko moci dati odgovore jer - nemaju ni oni pojma :lol:
Ali ,ipak su to nasi "organizatori otpora", zar ne :D
Da su gledali bar koji stari film, ala "Valter brani Sarajevo", "Otpisane" i sl., pa da su skontali sta se sve moze "iz ilegale", mozda bi ta organizacija bila i nesto bolja...
aldinjo

#3240 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by aldinjo »

A vidi SDP-ovih glasača! Skoro svaku temu su na ovom pdf-u uspjeli "uništiti" svojom propagandom, kao što je ova o "zlatnim kašikama". Laž koja se ubacila nekad davno vjerovatno od strane nekog Bošnjaka i još se održava i ubacuje na društvenim mrežama.
Nadam se da će ove gluposti "očistiti" uskoro Sarajmen
Dozer

#3241 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Zasto ce cistiti? Jer se ukazuje i na ne bas pametne, postene i dobronamjerne radnje "nasih"...?

Da bi se znalo zasto naslov teme nikada nije uspio, valjda treba znati i zbog cega je to tako bilo, ko je kriv, zasto, itd....? Ili cemo k'o i braca Srbi - opleti po mitomaniji, velicaj glupost, hvali nesposobnost, a sve samo jer su to "nasi"..?

Neka, hvala. Ja sam ipak za istinu, pa kakva god da je. Kome lazi, petljavine, kriminal itd. mogu pod kozu, to je do njega i njegovog obraza. Ja svoj niti sam ikada dao, niti cu ikada dati.
decembar2017

#3242 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:Moj @pici...

decembar2017 wrote:@
- Koliko je PL imala ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92? da je jedan opet je vise nego komunjare i FGR
- Koliko su ZB imale ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92? da je jedan opet je vise nego komunjare i FGR
- Koja jedinica je iznijela najveci teret odbrane grada tokom aprila i maja, skacuci s kraja na kraj grada i na svako mjesto gdje se pucalo? da nisu slucajno "odbranili " ono sto je radovan dogovorio da nece da uzima vec krajem 1991 , barem si ti tako tvrdio da je sve bilo dogovoreno vec tada tako da si slagao za to ili sada kada nam prodajes pricu o nekoj odbrani
- Odakle su i kako dosla PO sredstva u grad u aprilu '92, i ko je najzasluzniji za to? iz srpskih magacina i srbi koji su to prodali , na isti nacin kao sto si sam priznao da su prodavali oruzje 1993 samo da rat sto vise potraje pa da mogu da kradu u talu sa "nasima", da nam i to nisi slagao
- Ko je najzasluzniji za prepustanje svih magacina TO JNA? komunjare vec 1990
- Ko je od JNA kupovao puske po 300-400 DEM, pa ih prodavao narodu po 1200-1300 DEM? komunjare i FGR sigurno nisu, ni kupovale ni davale dzabe

Last edited by decembar2017 on 22/08/2019 08:06, edited 2 times in total.
decembar2017

#3243 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

pici wrote:

koji FGR o Kcemu ti bulazis... sdO nabaljaci prodavali puske za 500 DM meni licno nudili, u lokalnoj dzamiji bilo hrane i humanitarne za snadbjet diviziju, hodze bili cate i referenti za moral, uzimali puske i davali sinovima da pucaju iz svojih avlija... rejoni se pravili cije je cije za pokrast, ja sam jugosloven pa sam isao odmah iza 1 marta na barikade da se suprostavim cetnicima, znas li kad je napadana jajce kasarna i u koje vrijeme... ko je okruzio kasrne tad to je sve prije 1 maja 92... pitaj vikica koliko mu je ljudi doslo da ga mole da idu u borbu... znasli ciji su tenkovi preko vogosce trebali da udju u sam centar sarajeva i ko je to zaustavio i kako... mani mi se sdO propagande... selam :bih:
sto ce lopovi da prodaju oruzje kada se zna da su komunjare i FGR dzabe dijelili :D

a to ko je sta napadao reci dozeru, on nam prodaje pricu da je sve unaprijed dogovoreno pa neka objasni ko je sta odbranio/oslobodio ako je sve bilo uanprijed dogovoreno.

i te neke primjere kako su trazili oruzje aprila/maja 1992 su primjer patetike komunjara i FGR koji su do tada organizovali jedino koncerte za mir i hebali aliji mamu jer ih je zavadio sa komsijama po Sarajvu u kojem ne moze biti rata jer " tu je prava raja a ne papci " , primjer kako se trazilo oruzje kada je proradio primitivni nagon spasavanja golog zivota nije primjer patriotizma moj @pici vec suprotno.
Last edited by decembar2017 on 22/08/2019 08:14, edited 1 time in total.
decembar2017

#3244 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by decembar2017 »

[quote="Dozer"]Najgore je sto mu ni u stabu nece niko moci dati odgovore jer - nemaju ni oni pojma :lol:
Ali ,ipak su to nasi "organizatori otpora", zar ne :D
Da su gledali bar koji stari film, ala "Valter brani Sarajevo", "Otpisane" i sl., pa da su skontali sta se sve moze "iz ilegale", mozda bi ta organizacija bila i nesto bolja...[/quote]

steta da to nisu pogledali komunjare i FGR pa da oni organizuju iz "ilegale " barem jedan vod u citavoj BIH pa da mart 1992 docekaju spremeni..ali prc, ni kod komunjara nema nista od ilegale, sve se svelo na kuknjavu, koncerte za mir i ko nas bre zavadi kako tada tako i danas
pici

#3245 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by pici »

decembar2017 wrote:
pici wrote:

sto ce lopovi da prodaju oruzje kada se zna da su komunjare i FGR dzabe dijelili :D
komunjare i FGR :lol: :lol: :lol: :lol: dovoljno je Čampi jes to ti :lol: :lol: :lol:
Dozer

#3246 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:........
Sta reci na ovu gomilu gluposti... :D

Inace, ovako SDA junose uvijek sami sebe diskredituju iz svake iole normalne i ozbiljne diskusije - neznanjem, lupetanjem, baljezganjem, izmisljanjem, podmetanjem, spinom... :D
Ali, posto ja volim vas takve nadobudne, ober pametne, visprene i inteligentne ( :roll: ), onda vam volim i odgovoriti na gluposti koje valjate :D
- Koliko je PL imala ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92? da je jedan opet je vise nego komunjare i FGR
Jel' ovo FGR znaci Foca-Gorazde-Rogatica...? I, ko su te "komunjare"? :D
A, kao sto sam vec znao - nemas blage veze ni o cemu, i onda ti je spin jedini nacin da kako-tako ostanes u diskusiji. Klasicna SDA/HDZ/SDS-SNSD imbecilna matrica.
- Koliko su ZB imale ljudi i komada oruzja (i kakvog) pocetkom aprila '92? da je jedan opet je vise nego komunjare i FGR
Jel' ovo FGR znaci Foca-Gorazde-Rogatica...? I, ko su te "komunjare"? :D
A, kao sto sam vec znao - nemas blage veze ni o cemu, i onda ti je spin jedini nacin da kako-tako ostanes u diskusiji. Klasicna SDA/HDZ/SDS-SNSD imbecilna matrica.
- Koja jedinica je iznijela najveci teret odbrane grada tokom aprila i maja, skacuci s kraja na kraj grada i na svako mjesto gdje se pucalo? da nisu slucajno "odbranili " ono sto je radovan dogovorio da nece da uzima vec krajem 1991 , barem si ti tako tvrdio da je sve bilo dogovoreno vec tada tako da si slagao za to ili sada kada nam prodajes pricu o nekoj odbrani
Dakle, opet - nemas pojma, pa onda lupetas ovako kako lupetas i pokusavas spinovati kao i ranije. :D
Pored toga, ne znas ni citati, a ni citirati, jer ja nikad nisam rekao ovo na nacin na koji ti ovdje tvrdis :D
- Odakle su i kako dosla PO sredstva u grad u aprilu '92, i ko je najzasluzniji za to? iz srpskih magacina i srbi koji su to prodali , na isti nacin kao sto si sam priznao da su prodavali oruzje 1993 samo da rat sto vise potraje pa da mogu da kradu u talu sa "nasima", da nam i to nisi slagao
I opet potvrdjujes da ne znas citati, ili se samo namjerno pravis blesav jer, kao i ranije, ni ovdje nemas pojma o onome sto te se pitalo? :D
U pitanju lijepo stoji period, evo podebljacu da bolje vidis: APRIL '92. 1993. je druga prica, i da - bila je upravo takva kako sam i ranije pisao. 90% municije koja je dosla na sebi imala oznaku PPU. Naravno, ti znas sta je PPU, jel' tako :D
- Ko je najzasluzniji za prepustanje svih magacina TO JNA? komunjare vec 1990
:lol: :lol: :lol:
I opet - lupetanje gluposti. Kakve ba komunjare i magacini TO 1990... :lol: :lol: :lol:
Za tvoju info - 1990. nije ni bilo rata ovdje. Ni u HR. Niko nije ni razmisljao o bilo kakvim magacinima. A onda, 1991. - dodje tvoja voljena SDA. I pocese se "organizovati", za nekakav otpor. A kako se najbolje organizovati nego - predajom svega neprijatelju, jel' tako? :D
- Ko je od JNA kupovao puske po 300-400 DEM, pa ih prodavao narodu po 1200-1300 DEM? komunjare i FGR sigurno nisu, ni kupovale ni davale dzabe
Bar nesto tacno da odgovoris, iako si "zaboravio" napisati ko jeste to radio. :D
Evo, ja cu ti pomoci - tvoja SDA. A dzaba su davali samo svojim "istaknutim pojedincima". Ostalima su prodavali, i to po 3x visim ciframa od onih po kojim su kupovali. Znas od koga su kupovali? Od istih onih od kojih i '93 :D

Hajd' sad popij mlijeko, ruzice te mama... I nemoj se zaboraviti obrisati oko usta, da ne hodas musav :D
Last edited by Dozer on 22/08/2019 10:07, edited 1 time in total.
PM72

#3247 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

PM72 wrote:Dozer jarane,

Ne troši zalud slova jer će te bilmez dobiti na iskustvo. :D
Dozer

#3248 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

Sad ce on...s iskustvom, znanjem, itd... o "komunjarama i FGR" :lol: :lol: :lol:
PM72

#3249 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Nije on kriv...
sumirprimus

#3250 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by sumirprimus »

mali OT, komunjare su kod nas u Tz... :D
Post Reply