Jemen

Post Reply
Opetja033

#3226 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Samo pokazujes u kolikoj si mjeri ogranicen i koji su tvoji intelektualni dometi. Nastavi. :thumbup:
Mlohavi

#3227 Re: Jemen

Post by Mlohavi »

Prekid vatre u Jemenu, mirovni pregovori u Svicarskoj.
Jucer im roknu Houti neke oficire, Saudi danas nemaju odgovor. Donji su u ovom sukobu. 8)
walter kurtz

#3228 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Image
RepublikanskaGarda

#3229 Re: Jemen

Post by RepublikanskaGarda »

Huti na izletu u Saudiji, upali u neke kraljevske urede

Image
Challenger__

#3230 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

:lol:

:thumbup:
Avetinho

#3231 Re: Jemen

Post by Avetinho »

RepublikanskaGarda wrote:Huti na izletu u Saudiji, upali u neke kraljevske urede

Image
Zanimljivo je da se slikaju pored saudijske zastave i ispod slika saudijskih princeva i kraljeva.

Zamisli Titove partizane da se slikaju pored zastave nacisticke Njemacke s kukastim krstom i ispod Hitlerove slike, s borbenim poklikom na usnama i stegnutom pesnicom. To je bila redovna pojava, jelde.

Imas li izvor za ovu sliku, ili si je samo onako nalijepio i izmislio sadrzaj.
insomnia78

#3232 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Pa kako bi inace dokazali da su stvarno tu?
RepublikanskaGarda

#3233 Re: Jemen

Post by RepublikanskaGarda »

Avetinho wrote:
RepublikanskaGarda wrote:Huti na izletu u Saudiji, upali u neke kraljevske urede

Image
Zanimljivo je da se slikaju pored saudijske zastave i ispod slika saudijskih princeva i kraljeva.

Zamisli Titove partizane da se slikaju pored zastave nacisticke Njemacke s kukastim krstom i ispod Hitlerove slike, s borbenim poklikom na usnama i stegnutom pesnicom. To je bila redovna pojava, jelde.

Imas li izvor za ovu sliku, ili si je samo onako nalijepio i izmislio sadrzaj.
Ova slika je izvađena iz snimka pro-Huti televizije, snimak je nastao u nekom saudijskom gradu u provinciji Najran kojeg su Huti zauzeli, ušli su zgradu lokalne uprave, namjestili se ispod slika, uzviknuli smrt americi, smrt izraelu i izašli. Čuj usporedbu titovih partizana sa hutima i sauda sa nacistima :D, ovo su huti, hute možeš uspoređivat jedino sa hutima.
Avetinho

#3234 Re: Jemen

Post by Avetinho »

insomnia78 wrote:Pa kako bi inace dokazali da su stvarno tu?
Ja bih, recimo, rasirio "nasu" zastavu pored njihove.
Avetinho

#3235 Re: Jemen

Post by Avetinho »

RepublikanskaGarda wrote:
Ova slika je izvađena iz snimka pro-Huti televizije, snimak je nastao u nekom saudijskom gradu u provinciji Najran kojeg su Huti zauzeli, ušli su zgradu lokalne uprave, namjestili se ispod slika, uzviknuli smrt americi, smrt izraelu i izašli. Čuj usporedbu titovih partizana sa hutima i sauda sa nacistima :D, ovo su huti, hute možeš uspoređivat jedino sa hutima.
Vazi, kad tako kazes.

Ova slika bi mogla biti slika dva vojnika bilo koje vojske koja se slika pred svojom zastavom ispod slika svojih lidera, s borbenim uzvicima i stegnutom pesnicom.

Po cemu znas da su ova dva lika Houti? Zato sto neki propagandni video za koji si cuo tako kaze? Mora bit da su teski propagandni amateri.
walter kurtz

#3236 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

avetinho odes na ratnu mapu jemena i vidis da su houthi upali na saudijski teritorij tako da nije tesko povjerovati
AleksoMKD

#3237 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

https://www.youtube.com/watch?v=BcW0BTBW5cA

Saudiski Apach protiv Huta na Jemensko - Saudiskoj granici.
insomnia78

#3238 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Avetinho wrote:
Ja bih, recimo, rasirio "nasu" zastavu pored njihove.
Dobra fora
Mada sumnjam da vojska, inace a pogotovo ne Huti, nosa zastavu po neprijateljskoj teritoriji
Last edited by insomnia78 on 18/12/2015 18:10, edited 1 time in total.
AleksoMKD

#3239 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 8uFQWW-RYU

Nemojte se svadjat ljudi.

Ta slika je kad su Huti zauzeli Rabuu, mali gradic u Saudiskoj Arabiji, evo snimka.

To je valjda policiska stanica gde su se slikali i posle su je razneli. Na 06:27 su likovi sa "pozdravom".
+18, ima na snimci mrtvih pripadnika Saudiske Nacionalne Garde (mislim da samo oni koriste neoklopljene dzipove sa mitraljezima).
Last edited by AleksoMKD on 18/12/2015 18:13, edited 1 time in total.
bvcx

#3240 Re: Jemen

Post by bvcx »

:lol: :lol:
Challenger__

#3241 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Stavljate snimke napravljene u iranskim i ruskim studijima da bi zbunili Avet. Nemojte ga zbunjivati ionako teško povezuje stvari. To su snimci iz okoline Teherana i Omska, RF.
Avetinho

#3242 Re: Jemen

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Stavljate snimke napravljene u iranskim i ruskim studijima da bi zbunili Avet. Nemojte ga zbunjivati ionako teško povezuje stvari. To su snimci iz okoline Teherana i Omska, RF.
Zasto sam skeptican prema ovakvim slikama bez linka i porijekla, koje moze tumaciti kako ko zeli? Ne sjecas se svog vlastitog pokusaja obmanjivanja foruma slikama sa Kopakabane za vrijeme Papine posjete Riju? Kad si odusevljeno tvrdio kako su krimski kapaciteti popunjeni? Ko se jednom opece i u jogurt puse. Moguce je da su ovo Houti, ali po slici mogli bi biti i ruski dobrovoljci na Kavkazu.
Challenger__

#3243 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Ne daj se prevariti aveti, sve su to anti-gay aktivisti.
Challenger__

#3244 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

AleksoMKD wrote:https://www.youtube.com/watch?time_cont ... 8uFQWW-RYU

Ta slika je kad su Huti zauzeli Rabuu, mali gradic u Saudiskoj Arabiji, evo snimka.

Alekso, Alekso, podvaljuješ nam isječke iz iranskih TV serija... :lol:
Ironmen

#3245 Re: Jemen

Post by Ironmen »

Ovi Huti su pravo ludi jbt ljudi razvaljuju rodjeni borci :lol: :lol: :thumbup: :bih:
AleksoMKD

#3246 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

Challenger__ wrote:

Ali istini za volju ova snimka je barem 7 dana stara.
Avetinho

#3247 Re: Jemen

Post by Avetinho »

AleksoMKD wrote:
Challenger__ wrote:

Ali istini za volju ova snimka je barem 7 dana stara.
Nije to nista sta nam je celo sve podvaljivao.
General War

#3248 Re: Jemen

Post by General War »

AleksoMKD wrote:https://www.youtube.com/watch?v=BcW0BTBW5cA

Saudiski Apach protiv Huta na Jemensko - Saudiskoj granici.
Odose sanadale :D

Inace smijesno je citati komentare kako huti razvaljuju (iako ih i sam gotivim)...to su samo takticki upadi, dobro koordinisani iz vise pravaca. ali na kraju price je unistavanje tehnike i povlacenje.
Opetja033

#3249 Re: Jemen

Post by Opetja033 »

Jbt kad citas komentare ovdje covjek bi rek'o da su Houti pregazili kompletan Jemen i pola Arapskog poluostrva - a ljudi u defanzivi duze od pola godine. Konstantno gube teritoriju, ne osvajaju ama bas nista.

U zadnja 24 sata vojska legitimne jemenske vlade sa svojim saveznicima oslobodila dva bitna, velika grada od kojih je jedan i glavni grad provincije (Jawf).
Yemeni forces and allied tribes have captured the capital of the northern Jawf province - the second rebel town to fall in 24 hours - as negotiators attempt to reach a peace agreement in Switzerland.

Troops loyal to President Abd-Rabbu Mansour Hadi and allied tribesmen seized Hazm on Friday after making significant gains in Marib, which lies south of Jawf, sources told the AFP news agency.

News of the government forces' advance briefly stalled the peace talks under way in Switzerland as the rebels refused to continue unless the UN condemned what it called government breaches.

Humanitarians warn of health system collapsing in Yemen
However, rebel representatives returned to the negotiating table later on Friday.

In an interview with Al Jazeera on Friday, Yemen's ambassador to the UN, Khaled al-Yamany, said it was necessary to maintain the ceasefire so that humanitarian workers could deliver aid to besieged cities.

Speaking from the Swiss city of Biel - where the peace talks are ongoing - Yamany said that while the major disagreements remain unresolved, showing up for negotiations was already "a real step forward".

Yemeni troops had also captured the northwestern town of Harad on Thursday after crossing over from Saudi Arabia where they had been trained and equipped.

Around 1,000 soldiers were involved in that operation, a Yemeni military official said, before adding that "intensive fighting took place in Harad".

Dozens of renegade troops allied with the Houthi rebels had been killed, according to the official.
sunceKOtepsija

#3250 Re: Jemen

Post by sunceKOtepsija »

walter kurtz wrote:avetinho odes na ratnu mapu jemena i vidis da su houthi upali na saudijski teritorij tako da nije tesko povjerovati
DuckZz wrote: sve se vidi po mapama...

Post Reply