Ko će ga riješiti ne znam
E jbg. Ti ko ljuta tinejdzerka, ne znas ni sama sta hoces, al' nisi sigurna ni sta neces.
Ja to gledam ovako:
HDZ, SNSD, SDS, HSP - boli ih kurac za ovo, jer tamo gdje su njihovi glasaci ovog problema nema. Pokazali su svoj stav obaranjem prijedloga izmjena zakona.
Nasa Stranka, DF- Otvoreno na strani cukoljubaca. Deklarativno, satjerani u cosak, kazu da su za rjesenje problema, ali cinjenica da u svojim redovima imaju likove tipa Dalide Kozlic itd postavlja stvari na svoje mjesto. Nisu ni postojali kada je 2009 donosen ovaj glupi zakon, ali nemam sumnje da bi billi za, jer su cak i sada protiv izmjena, kada je sasvim jasno da je zakon neprimjenjiv.
SBB, Stranka za BiH Kabil, Beriz, A. Basic, Dervoz - otvoreno protiv izmjena zakona. I SzBiH i SBBu sam pisao, i izrazio svoje razocarenje sto u svojim redovima imaju clanove koji nemaju sluha da prepoznaju stvari koje stvaraju probleme gradjanima itd...Uglavnom, mozda se uvale u neki nivo vlasti, ali na listama nema ni Kabila ni Dervoz, a golubar neka jebe svoju mater.
SDA Podrzali su prijedog izmjena zakona, bez da su nesto pretjerano aktivni bili, osim nekoliko parlamentaraca, kojim skidam kapu (Jagodic, Sepic). Na lokalnom nivou, Efendic je najvise uradio na rjesavanju ovog problema. Svi kandidati su bili ZA izmjene zakona.
SDP Veliki plus, Najvise zahvaljujuci Nermini ZU, koja je najvise uradila da prijedlog izmjena zakona uopste i dospije na dnevni red (iako redovnom procedurom, jer su govna sprijecila da udje u ubrzanu), lobirala...Svi kandidati su bili ZA izmjene zakona.
I to je to. Ne znam ko jos relevantan ostane? HDZ 1990? Nisu glasali. DNZ? Nije glasao (N. Puric).
Da se ogradim, ne ulazim u programe stranaka tipa rjesavanje nezaposlenosti, investicije i sl, ali posmatrano sa aspekta ovog problema, to je to. Jedini koji ce eventualno pokusati rijesiti ovo su SDP ili SDA. Ostali su ili protiv, iz njima poznatih razloga (ubjedjenje, pare), ili ih boli kurac. A sta je bilo, bilo je, sad idemo dalje.