"Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post Reply
parapet

#3226 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Hafis wrote:
RahatHurmašica wrote:hafisaga dobro si me podsjetio na slavna vremena. Uvijek sam znao sa bojovnicima, i bojovnicama :D
Znači deflorator, kao i onaj naš majušni Gačanin :)

Znaš kako kažu: u malim bocama se drzi otrov...

Ali i govno za analizu...
RahatHurmašica

#3227 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:40, edited 1 time in total.
Skijaš

#3228 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Skijaš »

webby-x wrote:
Skijaš wrote:Ja sam uvijek bio optimista i mislim da je to puno zdraviji pristup životu nego zauzeti stav kako su narodi trajno podijeljeni, kako nema nade za multietnički koncept, ...
Dobro, sada svoju naivnost nazivaš optimizmom.
Možda je to naivnost, ali bih radije bio "naivan" nego cinični pametnjaković koji eto zna kako narodi ne mogu zajedno i kako su podjele neophodnost. Ja tvoje ideje o neophodnosti podjele ne mogu i neću zastupati jer ih smatram pogrešnim i siguran sam da nisu ni moralno, ni istorijski ni pravno utemeljene. I kako rekoh, uvijek ću naći zrno nade, BiH i multietnički koncept su bili puno, puno više ugroženi one odvratne devedeset treće pa sam sačuvao nadu a da se mirim sa šovinističkom idejom razdvajanja naroda danas kada je evidentno da trajne podjele ne može biti. Banja Luka mora mijenjati grb jer je dosadašnji sadržavao samo obilježja srpskog naroda, HDZ izgubio monopol nad hrvatskom kvotom u entitetskoj vlasti, u Sušićevoj reprezentaciji postepeno raste procenat nebošnjaka, a ja se kao danas trebam pomiriti sa neizbježnošću podjela. Pa baš smiješno.
parapet

#3229 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by parapet »

Skijaš wrote:
webby-x wrote:
Skijaš wrote:Ja sam uvijek bio optimista i mislim da je to puno zdraviji pristup životu nego zauzeti stav kako su narodi trajno podijeljeni, kako nema nade za multietnički koncept, ...
Možda je to naivnost, ali bih radije bio "naivan" nego cinični pametnjaković koji eto zna kako narodi ne mogu zajedno i kako su podjele neophodnost. Ja tvoje ideje o neophodnosti podjele ne mogu i neću zastupati jer ih smatram pogrešnim i siguran sam da nisu ni moralno, ni istorijski ni pravno utemeljene. I kako rekoh, uvijek ću naći zrno nade, BiH i multietnički koncept su bili puno, puno više ugroženi one odvratne devedeset treće pa sam sačuvao nadu a da se mirim sa šovinističkom idejom razdvajanja naroda danas kada je evidentno da trajne podjele ne može biti. Banja Luka mora mijenjati grb jer je dosadašnji sadržavao samo obilježja srpskog naroda, HDZ izgubio monopol nad hrvatskom kvotom u entitetskoj vlasti, u Sušićevoj reprezentaciji postepeno raste procenat nebošnjaka, a ja se kao danas trebam pomiriti sa neizbježnošću podjela. Pa baš smiješno.
Hoće reći da su Nijemci i Svicarci budale jer žive svaki u svojoj državi... :roll:

Ogradili se u torove umjesto da uzivaju zajedno prema multikulti receptu pametnih glava sa brdovitog Balkana...

A znamo da sve pametno dolazi sa Balkana...
vee-jay

#3230 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by vee-jay »

parapet wrote:
Skijaš wrote:
webby-x wrote: quote="Skijaš"
Ja sam uvijek bio optimista i mislim da je to puno zdraviji pristup životu nego zauzeti stav kako su narodi trajno podijeljeni, kako nema nade za multietnički koncept, ...
/quote

Hoće reći da su Nijemci i Svicarci budale jer žive svaki u svojoj državi... :roll:

Ogradili se u torove umjesto da uzivaju zajedno prema multikulti receptu pametnih glava sa brdovitog Balkana...

A znamo da sve pametno dolazi sa Balkana...
Pa to je upravo ono sto sam ja prije par stranica napisao.

Hrvati imaju svoju nacionalnu drzavu, Srbi imaju svoju nacionalnu drzavu... i Bosnjaci imaju svoju nacionalnu drzavu.

Btw. Svicarci :D :thumbup:
dalje

#3231 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

vee-jay wrote:
Pa to je upravo ono sto sam ja prije par stranica napisao.

Hrvati imaju svoju nacionalnu drzavu, Srbi imaju svoju nacionalnu drzavu... i Bosnjaci imaju svoju nacionalnu drzavu.

Btw. Svicarci :D :thumbup:
Sta je smiješno?
In the name of Almighty God!
The Swiss People and the Cantons,
mindful of their responsibility towards creation,
resolved to renew their alliance so as to strengthen liberty, democracy, independence
and peace in a spirit of solidarity and openness towards the world,
determined to live together with mutual consideration and respect for their diversity,
conscious of their common achievements and their responsibility towards future
generations,
and in the knowledge that only those who use their freedom remain free, and that the
strength of a people is measured by the well-being of its weakest members;
adopt the following Constitution
Logično, normalna država.
Imaće Bošnjaci nacionalnu državu kad im Bakir napravi Bošnjakistan. Nije Bošnja nego Bosna, znaš a ona nije ni bošnjačka ni srpska ni hrvatska.
dalje

#3232 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

Skijaš wrote:
webby-x wrote:
Mulitetnički koncept nikad nikad nije bio u planu niti će ikad biti. To je bila samo predstava za CNN i naivce poput tebe. Napravili su Bakir i Zlatko sebi multimonetarni koncept a ostala bagra samo čeka da upadne i šemu.
Mister Yes

#3233 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

dalje wrote:Nije Bošnja nego Bosna
:lol:
Idemo ponovo:

Srbija-Srbijanac-Srbin
Bosna-Bosanac-Bošnjak
dalje

#3234 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

Mister Yes wrote:
dalje wrote:Nije Bošnja nego Bosna
:lol:
Idemo ponovo:

Srbija-Srbijanac-Srbin
Bosna-Bosanac-Bošnjak
Jel to piše negdje u našem Ustavu?
Republika Srbija je država srpskog naroda i svih gradjana koji u njoj žive, zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi,
načelima gradjanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima.
Bosna ili će biti država bosanskog naroda ili je na kraju neće biti. A pošto nikom nije u interesu da se stvori bosanski narod onda ovu farsu teba raskrinakati do kraja.
Mister Yes

#3235 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

dalje wrote: Jel to piše negdje u našem Ustavu?
Pisaće. Polako gdje si navro. Ovo je proces. Ne može se nacionalna država dobiti preko noći. Do 93-e Bošnjaci su se zvali Muslimanima. Pa je iz gujice u glavu. Polako brate. Bitno je da shvatiš da Bošnjaci-Bosna ima isto smisla koliko i Srbi-Srbija. Nema razloga da se ibretiš tipa "nije Bošnja" jer kako ti je objašnjeno:

Srbija-Srbijanac-Srbin
Bosna-Bosanac-Bošnjak

Dakle, terminološki sve je spremno. Još da se malo promjeni ustav a za to ipak treba malo vremena. Sabur :thumbup:
dalje wrote: Bosna ili će biti država bosanskog naroda ili je na kraju neće biti.
Nope. Srbija nije država srbijanskog naroda već srpskog. Isto tako ni BiH ne mora biti bosanskog već može i bošnjačkog. Terminološki sve fercera. Još samo da se ustav uskladi :thumbup:
dalje

#3236 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by dalje »

:lol: Jel ti to Bakir obecao?
Hoce, hoce, cim napravi jos 5 vila na Poljinama. Sabura do tad.
Ako slučajno ne uspije, nema veze, uvjek se može baciti na pisanje pjesama. Kažu da to pod starost opušta.
Mister Yes

#3237 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Mister Yes »

dalje wrote::lol: Jel ti to Bakir obecao?
Hoce, hoce, cim napravi jos 5 vila na Poljinama. Sabura do tad.
Ako slučajno ne uspije, nema veze, uvjek se može baciti na pisanje pjesama. Kažu da to pod starost opušta.
Pa budemo vidjeli ne? Bitno je da smo razriješili tvoje dileme po pitanju terminologije :thumbup:
oakville

#3238 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by oakville »

Mister Yes wrote:
dalje wrote: Jel to piše negdje u našem Ustavu?
Pisaće. Polako gdje si navro. Ovo je proces. Ne može se nacionalna država dobiti preko noći. Do 93-e Bošnjaci su se zvali Muslimanima. Pa je iz gujice u glavu. Polako brate. Bitno je da shvatiš da Bošnjaci-Bosna ima isto smisla koliko i Srbi-Srbija. Nema razloga da se ibretiš tipa "nije Bošnja" jer kako ti je objašnjeno:

Srbija-Srbijanac-Srbin
Bosna-Bosanac-Bošnjak

Dakle, terminološki sve je spremno. Još da se malo promjeni ustav a za to ipak treba malo vremena. Sabur :thumbup:
dalje wrote: Bosna ili će biti država bosanskog naroda ili je na kraju neće biti.
Nope. Srbija nije država srbijanskog naroda već srpskog. Isto tako ni BiH ne mora biti bosanskog već može i bošnjačkog. Terminološki sve fercera. Još samo da se ustav uskladi :thumbup:
Dovoljno će biti da piše "Mi Narod BiH" i znat će se na koga se misli :D . Bit će ko u inostranstvu - spomeneš Bosnu, misli se na muslimane :D
Hafis

#3239 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Ovisi u kakvim se krugovima krećeš.
Ima isvakakvih inozemstava. Recimo, spomeneš Hercegovinu - nikom na pamet ne padnu muslimani :D
Stjui

#3240 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Stjui »

Hafis wrote:Ovisi u kakvim se krugovima krećeš.
Ima isvakakvih inozemstava. Recimo, spomeneš Hercegovinu - nikom na pamet ne padnu muslimani :D
slična situacija sa hrvatima kada se spomene predsjedništvo bosne. :lol:
RahatHurmašica

#3241 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:40, edited 2 times in total.
RahatHurmašica

#3242 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:40, edited 1 time in total.
Hafis

#3243 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Po što kupio, po to i prod'o :)
RahatHurmašica

#3244 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:40, edited 2 times in total.
Hafis

#3245 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

oakville wrote:
Dovoljno će biti da piše "Mi Narod BiH" i znat će se na koga se misli :D . Bit će ko u inostranstvu - spomeneš Bosnu, misli se na muslimane :D
Da se nisi preračunao gazijo?
RahatHurmašica

#3246 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:39, edited 1 time in total.
Hafis

#3247 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

Nije još kako će.

nego, hajd'mo mi na aktualnosti. Ima li govanaca po Neumu :)
RahatHurmašica

#3248 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 24/03/2015 15:39, edited 2 times in total.
Hafis

#3249 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Hafis »

A slabo vjeruješ li mi.
A inače, manje-više samo domaći proleterijat, a i to isključivo da se može u mahali pohvaliti da je bilo na ''moru''.
Bojovnici su ti većinom sjevernije....Makarska i okolina.
Alfons Kauders

#3250 Re: "Prudski sporazum" ponovo aktivan

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:A slabo vjeruješ li mi.
A inače, manje-više samo domaći proleterijat, a i to isključivo da se može u mahali pohvaliti da je bilo na ''moru''.
Bojovnici su ti većinom sjevernije....Makarska i okolina.
znaju gdje valja :D :D :D
Post Reply