http://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasada ... /140516161
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- pink floydd
- shibonja
#3227 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.youtube.com/watch?v=uCK9YdKQcpgStupskaBitanga wrote:šta je sa Bijeljinom?
- O'zone
- Globalni moderator
#3228 Re: Poplave u cijeloj BiH
U akciju spašavanja na području opštine Modriča se uključio i helikopter EUFOR-a, koji je krenuo sa spašavanjem porodica koje nisu mogle biti evakuisane čamcima. Na stadionu je hitna koja dočekuje te kasnije prevozi u Svetosavski dom. - Civilna zaštita opštine Modriča
-
StupskaBitanga
- O'zone
- Globalni moderator
#3230 Re: Poplave u cijeloj BiH
Za sve one na području opštine Odžak!!
Svi koji nisu u mogućnosti da sebi priušte hljeb/kruh ili više nemaju zaliha, neka slobodno dođu u pekaru Pekara "Složna Braća", dobiće besplatno! Slobodno otiđite, bez ikakvog ustručavanja, oni su tu da vas usluže! Javite im se u inbox!
- O'zone
- Globalni moderator
-
moke33-sa
#3232 Re: Poplave u cijeloj BiH
ladyblue18 wrote:Sve prituzbe koje imate na TV kuce http://www.klix.ba/forum/medijsko-prace ... .html-f=34
Ovu temu mimoidjite od sada pa ubuduce.
Trollovi pobrisani, ne odgovarajte im nego prijavite.
Hvala lijepo.![]()
sta je tebi napacena od metar i zilet jesi ti to smradonicieva placenica ili te kara na zadnjem spratu avaza,doduse ko ce tebe karati kada si zdepasta i debela moras biti bas pacenik ili imati debeo razlog da tebe jebe neko..smrduljo jedna smrdljiva idi radije obidji kakvog dobrog dr.da ti nadje ljek za taj smrad koji iz tebe izlazi..jebo te babo ona mrtvi eto sad me banuj dozivotno jebem i tebe i forum i radoncica i sve vas koji ste za njega jebo ti on mamu i sestru i djete(doduse ti ne mozes imati djece)eto sve ti je sada jasno ne moras vise nista kontati..bolje bi ti bilo da pomognes narodu napacenom a ne da smrdis ovde i glumis sudiju jebo te otac mrtvi nesposobni mrssss..kujo
- It_is_a_Leclerc
#3233 Re: Poplave u cijeloj BiH
Vlada Luksemburga na HITNOJ sjednici odobrila slanje čamaca i ekipa za pomoć BiH.
-
sha_ba
#3234 Re: Poplave u cijeloj BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Vlada Luksemburga na HITNOJ sjednici odobrila slanje čamaca i ekipa za pomoć BiH.
- pink floydd
#3235 Re: Poplave u cijeloj BiH
http://--- NO LINKS ---/clanak/22695161945 ... j%20zemljiIt_is_a_Leclerc wrote:Vlada Luksemburga na HITNOJ sjednici odobrila slanje čamaca i ekipa za pomoć BiH.
EU je aktivirala Mehanizam za civilnu zaštitu na zahtjev Srbije i BiH zbog velikih poplava koje su zahvatile ogromna područja u obje zemlje i uputiće im tehničku i stručnu pomoć, saopštila je danas Evropska komisija.
U saopštenju se navodi da su Slovenija, Luksemburg i Austrija ponudili BiH helikoptere i motorizovane čamce za akcije evakuacije i transporta.
Srbiji su hitno potrebne vodene pumpe velikog kapaciteta i ekspertski timovi i ta pomoć će biti poslata u poplavljena područja što je prije moguće, piše u saopštenju.
U tekstu se navodi da su Njemačka, Bugarska, Austrija i Slovenija ponudile pomoć u roku od nekoliko časova nakon što je Srbija zatražila pomoć.
"Zahvalna sam Njemačkoj, Bugarskoj, Austriji, Sloveniji i Luksemburgu na ovoj brzoj demonstraciji solidarnosti. Još jednom smo pokazali da zemlje koje su susjedi Unije mogu da računaju na nas u teškim trenucima", rekla je Kristalina Georgijeva, komesar EU za unutrašnji saradnju.
U saopštenju se dodaje da je Koordinaiconi centar EU u bliskom kontaktu sa pogođenim zemljama i članicama Unije da bi se utvrdila mogućnost za slanje pomoći u budućnosti.
Last edited by pink floydd on 16/05/2014 19:04, edited 1 time in total.
- House
#3236 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sanski Most

Last edited by House on 16/05/2014 19:02, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#3237 Re: Poplave u cijeloj BiH
Antifriz+ wrote:Danas u 15:00
gdje je ovo?
-
StupskaBitanga
#3238 Re: Poplave u cijeloj BiH
Modrac-Branakakavdanakneiskustvu wrote:Antifriz+ wrote:Danas u 15:00
gdje je ovo?
- O'zone
- Globalni moderator
#3239 Re: Poplave u cijeloj BiH
Saznajemo da se urušilo dosta kuća na području modričkog Luga koje se nalazi uz rijeku Bosnu! Nadamo se da su svi ljudi odatle spašeni i evakuisani!
-
Paradajz50
#3240 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nisam se namjeravao registrovat al' moram samo zbog jedne stvari.
Lijep pozdrav svim ljudima(ovdje su gusto posijani, rijetko nikli).
Zao mi je svih ovih ljudi koji su pretrpjeli stete u ovom velikom iskusenju po nas kao drzavu i kao narod, Bog neka im podari strpljenja a nama mogucnosti i volje da im pomognemo na svaki moguci nam nacin.
E sad stvar zbog koje sam se registrovao je ovo idiotsko panicenje koje moze imati ozbiljne posljedice. Brana MODRAC nije 200m visoka kao sto ste sebi uvrtili u glave. Maksimalna visina brane Modrac je 28 metara a tih 200m u vasim glavama su ustvari 200 metara nadmorske visine.
Ljudi za koje bi prema komentarima pomislio da su kroz zivot naucili stvar-dvije, ovdje pisu o nekih 200m i mnogo mi podizu kosu na glavi. Genijalci moji lijepi visina Hoover brane je nesto preko 200m, e sad Modrac je tu negdje, 180 metara gore-dole.
Nije to bezazlena akumulacija vode ali dubina vode trenutno u akumulaciji ne vjerujem da je preko 10m, daleko od onog sto vase glavice umisljaju.
Ostavite se panicarenja, fizicki rad izbija to govno iz glave zato brze bolje uhvatit se kakve lopate...
Lijep pozdrav svim ljudima(ovdje su gusto posijani, rijetko nikli).
Zao mi je svih ovih ljudi koji su pretrpjeli stete u ovom velikom iskusenju po nas kao drzavu i kao narod, Bog neka im podari strpljenja a nama mogucnosti i volje da im pomognemo na svaki moguci nam nacin.
E sad stvar zbog koje sam se registrovao je ovo idiotsko panicenje koje moze imati ozbiljne posljedice. Brana MODRAC nije 200m visoka kao sto ste sebi uvrtili u glave. Maksimalna visina brane Modrac je 28 metara a tih 200m u vasim glavama su ustvari 200 metara nadmorske visine.
Ljudi za koje bi prema komentarima pomislio da su kroz zivot naucili stvar-dvije, ovdje pisu o nekih 200m i mnogo mi podizu kosu na glavi. Genijalci moji lijepi visina Hoover brane je nesto preko 200m, e sad Modrac je tu negdje, 180 metara gore-dole.
Nije to bezazlena akumulacija vode ali dubina vode trenutno u akumulaciji ne vjerujem da je preko 10m, daleko od onog sto vase glavice umisljaju.
Ostavite se panicarenja, fizicki rad izbija to govno iz glave zato brze bolje uhvatit se kakve lopate...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3241 Re: Poplave u cijeloj BiH
Djes ti naograisomoke33-sa wrote:ladyblue18 wrote:Sve prituzbe koje imate na TV kuce http://www.klix.ba/forum/medijsko-prace ... .html-f=34
Hvala lijepo.![]()
![]()
![]()
sta je tebi napacena od metar i zilet jesi ti to smradonicieva placenica ili te kara na zadnjem spratu avaza,doduse ko ce tebe karati kada si zdepasta i debela moras biti bas pacenik ili imati debeo razlog da tebe jebe neko..smrduljo jedna smrdljiva idi radije obidji kakvog dobrog dr.da ti nadje ljek za taj smrad koji iz tebe izlazi..jebo te babo ona mrtvi eto sad me banuj dozivotno jebem i tebe i forum i radoncica i sve vas koji ste za njega jebo ti on mamu i sestru i djete(doduse ti ne mozes imati djece)eto sve ti je sada jasno ne moras vise nista kontati..bolje bi ti bilo da pomognes narodu napacenom a ne da smrdis ovde i glumis sudiju jebo te otac mrtvi nesposobni mrssss..kujo
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» moke33-sa
-
kakavdanakneiskustvu
#3242 Re: Poplave u cijeloj BiH
O'zone wrote:Na Vareš svi zaboraviliZaboravljeni Vareš u potpunoj izolaciji
16. maj 2014. u 18:14
Premda je prvog dana velikih poplava u Bosni i Hercegovini područje Vareša ocijenjeno kao jedno od najteže pogođenih, informacije iz ovog grada rijetko su pristizale.
No, kako za portal --- NO LINKS --- kaže čitatelja Šejla Eskić, situacija je veoma loša.
''Grad je zatrpan sa svih strana, ne može se ni ući ni izaći. Aktivno je nekoliko klizišta, kuće su poplavljene, ceste uništene. Vareš je zaboravljen grad'', priča Šejla za naš portal.
ne prvi put
- House
#3243 Re: Poplave u cijeloj BiH
ladyblue18 wrote:Djes ti naograisomoke33-sa wrote:ladyblue18 wrote:Sve prituzbe koje imate na TV kuce http://www.klix.ba/forum/medijsko-prace ... .html-f=34
Hvala lijepo.![]()
![]()
![]()
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “”
» moke33-sa
- kamen spoticanja
#3244 Re: Poplave u cijeloj BiH
Pakash stavljao selfije s odrona u nemili...ko biva politicar uz narod...u rozoj kosuljiciCoCoLoCo wrote:Takodze, posebno Duvnjaku, sinoc u neka doba beskicmenjak zaustavlja auto na bulevaru i tovari vrece pjeska, haman za vikendicu il sta li, baca neki tops i kiselu, reko ne primamo od Duvnjaka ni zlato kamol tops, nek si ga u dupe turi ko zeton, podjosmo ga prcat da mu je dzaba, nece dobit glasove opet, pokunji se klocina i ode.Not My Idea wrote:Samo da se jednom sjetim familije svim politicarima. Matem im jebem,sto nisu svi dali pa pet hiljada da se narodu kupi hrane I vode
- O'zone
- Globalni moderator
#3245 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ambasada Slovenije u BiH: Večeras slijeće jedan, a sutra drugi helikopter
Helikopter Vojske Slovenije večeras će u 19.30 sletjeti na Međunarodni aerodrom Sarajevo, kako bi, kao čin pomoći Vlade Republike Slovenije, bio stavljen u službu pomoći građanima Bosne i Hercegovine u ugroženim područjima.
Helikopter će na Aerodromu u Sarajevu dočekati ambasador Republike Slovenije u BiH Iztok Grmek.
Kako je saopćeno, drugi, policijski helikopter osposobljen za noćne letove na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletjet će sutra u 9.30 sati.
Osim dva helikoptera, Slovenija će u BiH uputiti i četiri čamca za spašavanje sa ekipom od ukupno 12 osoba
-
kakavdanakneiskustvu
#3246 Re: Poplave u cijeloj BiH
Butmiran wrote:Veliko srce imamo, svaka nam čast svima.
- O'zone
- Globalni moderator
#3247 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gaj opština Sapna, ovo bi na žalost sve moglo brzo završiti dole

- luckylaka
#3248 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ista stvar.Sreca u nesreci sto moram na posao pa ne mogu pratiti vise srce bi mi puklo od tuge.Drz se narode moj prosli smo i gore i ovo cemotataćusak wrote:jbo mater odrastao sam čovjek ali deseti put danas su mi oči pune suza. Šta da radimo, žao mi je ljudi ......... sjedim za kompom ko debil.....gledam Vučića poziva ljude.....angažuje ministre.....napravio čovjek pravi krizni štab. Kod nas....jad i čemer, nigdje ništa. RTS radi ljudski posao, ne profesionalni, već ljudski.
Naši ljudi, prepušteni sami sebi![]()
![]()
![]()
,
Samo da se angažovala mehanizacija sa auto puta mogli smo odbraniti jedan grad...Mi čekamo da prođe samo od sebe....
-
StupskaBitanga
- motorna_pila
#3250 Re: Poplave u cijeloj BiH
Uh ova kuca iz Sapne samo sto nije se srusila.. Na ovoj drugi slici temelji vise na zraku...
Haos, da Boze da ne ode...