cLo wrote:Kako reagujete na nenajavljene, nenadano-iznenadne posjete? Je li vam ok da vam neko bahne sa Saturna ravno u dnevni boravak? Ili najavi se u 6, a dođe u 8, bez izvinjenja, ono kao budite sretni što sam uopšte došao/la...Moram priznati da sam poprilično opuštena, ali ta nonšalancija prema tuđem vremenu me izbija iz cipela...Kad ljudima otvoreno kažeš da to tako ne ide, oni se uvrijede
...A ne mogu istrpit da ne kažem, udari mi na dostojanstvo, pa jarane nije mene mama rodila da tebi budem na raspolaganju, fuck you!
Žene pitaju žene
-
vryzas
#3226 Re: Žene pitaju žene
- cLo
#3227 Re: Žene pitaju žene
Šta je mornar?vryzas wrote:cLo wrote:Kako reagujete na nenajavljene, nenadano-iznenadne posjete? Je li vam ok da vam neko bahne sa Saturna ravno u dnevni boravak? Ili najavi se u 6, a dođe u 8, bez izvinjenja, ono kao budite sretni što sam uopšte došao/la...Moram priznati da sam poprilično opuštena, ali ta nonšalancija prema tuđem vremenu me izbija iz cipela...Kad ljudima otvoreno kažeš da to tako ne ide, oni se uvrijede
...A ne mogu istrpit da ne kažem, udari mi na dostojanstvo, pa jarane nije mene mama rodila da tebi budem na raspolaganju, fuck you!
![]()
- cLo
#3228 Re: Žene pitaju žene
E blago tebiBig Ang wrote:Bože jeste vi zajebane
Meni bane ko hoće i ode i sit i napit, ma kad da je došo![]()
jučer nam je ujutro banuo jedan par, usisivač na sred stana, vikleri na glavi....![]()
-
vryzas
#3229 Re: Žene pitaju žene
cccccccc Lo,
vidis da sam fino vaspitano dijete. 
-
bang and blame
#3230 Re: Žene pitaju žene
A, kako se snalazite u situacij kad vam neko dodje ( najavljeno) i onda zasjedne. Covjece, pa nikad otici i tako 3-4 sata.
Imala sam skoro takvu situaciju. Po.izdila sam. Ja ustala i pocela po kuci, pomalo raduckati, nebil' se doticna sjetila da ide. Ali, ne lezi vraze. Nije se dala smesti
Imala sam skoro takvu situaciju. Po.izdila sam. Ja ustala i pocela po kuci, pomalo raduckati, nebil' se doticna sjetila da ide. Ali, ne lezi vraze. Nije se dala smesti
- alkalna_baterija
#3231 Re: Žene pitaju žene
Ahahaha, muž i ja smo došli na ideju da skinemo s neta sliku jednog velikog pauka ili škorpije s neta, koja je uslikana u domaćoj atmosferi
a nabavimo i terarij...
I u takvim situacijama obavijestimo jedno drugo da je Johnny nestao iz terarija
samo zamišljam face
I u takvim situacijama obavijestimo jedno drugo da je Johnny nestao iz terarija
samo zamišljam face
- Bambi_na_kofeinu
#3232 Re: Žene pitaju žene
Treniram sama sebe da mi gost bude svetinja.
Volim svoju komociju pa i nije baš lahko, ali radim na tome.
Volim svoju komociju pa i nije baš lahko, ali radim na tome.
- Big Ang
#3233 Re: Žene pitaju žene
bang and blame wrote:A, kako se snalazite u situacij kad vam neko dodje ( najavljeno) i onda zasjedne. Covjece, pa nikad otici i tako 3-4 sata.
ja i to duram
da se razumijemo, ovo je sve u maminom prisustvu, da se mene pita nit bi nam ko došo nit bi mi gdje išli
- Big Ang
#3234 Re: Žene pitaju žene
joooj wrote:Jbte tacno ne mogu da vjerujem sta sve citam sada, a isto to u 5 deka cujem i u RL. Dodje mi da nikom nikad ne odem kuci, za sve prilike sjest cemo popiti kafu vani ili otici u restoran na rucak ma kakva god prilika bila. Meni se nikako ne svidjaju "ova" vremena kakva su dosla, zelim vremensku masinu da se vratim prije 70 godina
- Bambi_na_kofeinu
#3235 Re: Žene pitaju žene
Plašim se da se i u restoran ode da se pukne par selfija, ufotka desert i objavi lokacija na fb.joooj wrote:Jbte tacno ne mogu da vjerujem sta sve citam sada, a isto to u 5 deka cujem i u RL. Dodje mi da nikom nikad ne odem kuci, za sve prilike sjest cemo popiti kafu vani ili otici u restoran na rucak ma kakva god prilika bila. Meni se nikako ne svidjaju "ova" vremena kakva su dosla, zelim vremensku masinu da se vratim prije 70 godina
- Bambi_na_kofeinu
#3236 Re: Žene pitaju žene
Pretpostavljam da misle da si natukla 20 kila više pa si se povukla u ilegalujoooj wrote:@bambi, rece meni prijateljica jedna sta cu moram objaviti da ne pomisle da mi se nesto lose desava u zivotu
Sta li bi tek onda za mene pomislili nemam nijedne objave od marta
Ma ne, razumijem ja da je nekad ugodnije forumat u pidžami uflekanoj bestiljom, ali toliko vodimo računa što ćemo kome ponijeti na poklon (pa preskočimo babine jer nemamo para), šta ćemo poslužiti, jel' nam usisano, hoće li gosti otići prije serije...da se sve više samo lajkujemo na fejsbuku, gdje naš savršeni život prođe nekoliko filtera i cenzura.
Eto, sama sebe lomim protiv toga.
Najteži izazov su mi još uvijek gosti sa divljom djecom
-
bang and blame
#3237 Re: Žene pitaju žene
Posto ja nisam vec tri godine na fb-u, ljudi vjerovatno misle da sam mrtvajoooj wrote:@bambi, rece meni prijateljica jedna sta cu moram objaviti da ne pomisle da mi se nesto lose desava u zivotu
Sta li bi tek onda za mene pomislili nemam nijedne objave od marta
- cLo
#3238 Re: Žene pitaju žene
Prije 70 godina žene su bile vezane za kuću, mahom nisu radile, niti su imale nekih hobija osim heklanja, pletenja...Bilo je 100% manje stresa i bilo kakve posjete su bile dobrodošle, to je bio i jedini vid druženja...Danas ljudi jurcaju što fizički, što mentalno, 5000 problema, stresnih situacija, jedva čekaš da zgrabiš svojih 2 sa 2 i dahneš dušom...Čak i kada si kući cijeli dan jednostavno nisi psihički prazan za goste, treba ti malo tišine, mira, privatnosti...Družim se vani, kući se opuštam.
-
bang and blame
#3239 Re: Žene pitaju žene
Takve primam i ja u kucu ali, ipak.. Mora se znati nakav red. Mozemo se sresti bilo gdje ali, u pola radne sedmice, kad imam "tonu" obaveza, nema smisla tako bezobzirno nekome se "uvaliti" i cekati da ispuca "kvotu vremena" i kuci.krvava wrote:ja dosta često imam goste uživam u tome, nikad me nije briga kako mi je u kući jer mi dolaze ljudi koje volim ikoji me vole (to znam sigurno) i znam da mi neće zamjeriti neke sitne kreativne nerede...
volim kuhati za te drage goste nekad neka super ultra cool fancy jela, a nekad puru i grah... kako sam raspoložena
i pred svim tim ljudi koji mi dolaze, pred njima mogu i sudje prati i bilo šta drugo tako da mi ne smeta ni koliko dugo ostanu kod mene
-
bang and blame
#3240 Re: Žene pitaju žene
cLo wrote:Prije 70 godina žene su bile vezane za kuću, mahom nisu radile, niti su imale nekih hobija osim heklanja, pletenja...Bilo je 100% manje stresa i bilo kakve posjete su bile dobrodošle, to je bio i jedini vid druženja...Danas ljudi jurcaju što fizički, što mentalno, 5000 problema, stresnih situacija, jedva čekaš da zgrabiš svojih 2 sa 2 i dahneš dušom...Čak i kada si kući cijeli dan jednostavno nisi psihički prazan za goste, treba ti malo tišine, mira, privatnosti...Družim se vani, kući se opuštam.
- Secer_033
#3241 Re: Žene pitaju žene
Ja nekad molim Boga da mi neko bane nenajavljen da me prekine u ciscenju kuce. Ne mozes gosta ostaviti samog da sjedi 
- ilkbahar
#3242 Re: Žene pitaju žene
Sa ovim se u potpunistu slazem. Danas je jednostavno takvo vrijeme, da kuci provodim jako malo vremena i to vrijeme mi je neophodno da napunim baterije i psihicki se odmorima. Voljela bih ja da imam vise vremena za druzenja i slijela i rado bih ugostila prijatelje i rodbinu, ali jednostavno nemam vremena za to vise.bang and blame wrote:Takve primam i ja u kucu ali, ipak.. Mora se znati nakav red. Mozemo se sresti bilo gdje ali, u pola radne sedmice, kad imam "tonu" obaveza, nema smisla tako bezobzirno nekome se "uvaliti" i cekati da ispuca "kvotu vremena" i kuci.krvava wrote:ja dosta često imam goste uživam u tome, nikad me nije briga kako mi je u kući jer mi dolaze ljudi koje volim ikoji me vole (to znam sigurno) i znam da mi neće zamjeriti neke sitne kreativne nerede...
volim kuhati za te drage goste nekad neka super ultra cool fancy jela, a nekad puru i grah... kako sam raspoložena
i pred svim tim ljudi koji mi dolaze, pred njima mogu i sudje prati i bilo šta drugo tako da mi ne smeta ni koliko dugo ostanu kod mene
- Baby Jane
#3243 Re: Žene pitaju žene
eh zene..trebaju mi...PREPORUKE 
rodica mi se udaje u decembru aBd, i ja sam odlucila (sa obzirom na to da sam kuma) da sebi skrojim jednu prelijepu haljnu....tako da trazim krojaca kome cu moci donijeti sliku i reci de mi napravi ovakvu haljinu, i da to stvarno bude ta haljina bez nekih umjetnickih sloboda
Dakle, zaista bih cijenila iskrene preporuke krojaca u Sarajevu (po mogucnosti relacija Novo Sarajevo - Carsija).
Dankeee
rodica mi se udaje u decembru aBd, i ja sam odlucila (sa obzirom na to da sam kuma) da sebi skrojim jednu prelijepu haljnu....tako da trazim krojaca kome cu moci donijeti sliku i reci de mi napravi ovakvu haljinu, i da to stvarno bude ta haljina bez nekih umjetnickih sloboda
Dakle, zaista bih cijenila iskrene preporuke krojaca u Sarajevu (po mogucnosti relacija Novo Sarajevo - Carsija).
Dankeee
- Bambi_na_kofeinu
#3244 Re: Žene pitaju žene
Moja mama je radila, ali je održavala prijateljstva i rodbinske veze, pazila da se komšiluku ode na žalost/radost i da se iznese ono što ima u kući.
Ja sam rasla u takvoj atmosferi i sjećam se da smo svi uživali.
Ok, kuća nije uvijek izgledala reprezentativno, tv nije bio upaljen 24/7, a i ručak je često bio jaje na oko ili grah od jučer.
U nekom momentu sam se uhvatila kako odbijam pozive, ili se krijem kada neko nenajavljen pozvoni, jer kao imam pametnijeg posla.
Na kraju bih završila glancajući fuge u kupatilu, gledajući 3 epizode breaking bad zaredom ili kucajući mejlove...i neprimjetno prođe po mjesec dana između druženja sa prijateljima, koje me zapravo daleko više odmori.
Ja sam rasla u takvoj atmosferi i sjećam se da smo svi uživali.
Ok, kuća nije uvijek izgledala reprezentativno, tv nije bio upaljen 24/7, a i ručak je često bio jaje na oko ili grah od jučer.
U nekom momentu sam se uhvatila kako odbijam pozive, ili se krijem kada neko nenajavljen pozvoni, jer kao imam pametnijeg posla.
Na kraju bih završila glancajući fuge u kupatilu, gledajući 3 epizode breaking bad zaredom ili kucajući mejlove...i neprimjetno prođe po mjesec dana između druženja sa prijateljima, koje me zapravo daleko više odmori.
- cLo
#3245 Re: Žene pitaju žene
Najbolja prijateljica nije gost, i s obzirom da tačno zna moj raspored, sigurno mi neće upasti u nevakat, a i da upadne u nevakat, što kaže šećer033 niti njoj, niti meni nije problem ni da ostane bez pažnje, sjedi sama ili zajedno sa mnom čisti kuću, to su druge relacije.Milloni wrote:Upadam nenajavljena tamo gdje znam da mogu, iste osobe mogu i meni doci kad god zele...
Ja uzivam kada nas dvije, upadnemo trecoj poslije 21h, i pojedemo sve sto ima, jedemo petit sa sipkom i eurokremom, popijemo caj/kafu i smijemo se
- dobar osjecaj
#3246 Re: Žene pitaju žene
Gosti itd.
Zbog nacina zivota i radnog vremena rijetko sam kuci i rijetko mi mogu upasti i dragi i manje dragi ljudi. Nikad mi niko ne dolazi nenajavljeno jer bi to bilo prilicno glupo obzirom da u stanu gdje zivim najcesce samo prespavam. Vikendom imam dvije varijante, ili ga provedem u pidzami bez zelje da vidim bilo koga ili zbrisem iz grada. Kod mame me nerviraju ti padobranci od gostiju jer jos uvijek cesto dolaze nenajavljeni ili daju sebi prevelik prostor ako se najave u 12 a dodju zapravo u 4 poslijepodne. Mama nije neki strasni ljubitelj gostiju i bude mi zao gledati kako se pati i trpi a ne zna im reci i pokazati da nisu bas dobrodosli.
Zbog nacina zivota i radnog vremena rijetko sam kuci i rijetko mi mogu upasti i dragi i manje dragi ljudi. Nikad mi niko ne dolazi nenajavljeno jer bi to bilo prilicno glupo obzirom da u stanu gdje zivim najcesce samo prespavam. Vikendom imam dvije varijante, ili ga provedem u pidzami bez zelje da vidim bilo koga ili zbrisem iz grada. Kod mame me nerviraju ti padobranci od gostiju jer jos uvijek cesto dolaze nenajavljeni ili daju sebi prevelik prostor ako se najave u 12 a dodju zapravo u 4 poslijepodne. Mama nije neki strasni ljubitelj gostiju i bude mi zao gledati kako se pati i trpi a ne zna im reci i pokazati da nisu bas dobrodosli.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3247 Re: Žene pitaju žene
Jedna od iritantnijih stvari su mi ti sto dolaze nenajavljeni, srecom to je svake prestupne.
Ne radi se o tome da li je u kuci nered ili nije, vec o nekoj osnovnoj kulturi. Ako ja tebi ne idem nenajavljena, odakle tebi pravo da mi banes kad ti je cejf. Pa da smo ne znam koliko bliski.
A i ti sto kasne 2-3 sata su posebna prica
Ne radi se o tome da li je u kuci nered ili nije, vec o nekoj osnovnoj kulturi. Ako ja tebi ne idem nenajavljena, odakle tebi pravo da mi banes kad ti je cejf. Pa da smo ne znam koliko bliski.
A i ti sto kasne 2-3 sata su posebna prica
-
sweet_sin
#3248 Re: Žene pitaju žene
volim goste, i volim kad mi onako bahnu, nenajavljeni... samo se pojave.
- JThomas
#3249 Re: Žene pitaju žene
u kuću/stan je dobrodošao onaj ko inače živi tu. a onaj ko inače ne živi tu, nije, zna se gdje se ljudi druže.
-
saga
#3250 Re: Žene pitaju žene
Ne znam jesam li ikada ikome otisla nenajavljena... niti da je meni neko dosao nenajavljen
I tati javim da cu doci, pa makar naletila samo na 5 minuta.
Inace, ako mi niko nije javio da ce doci... a cujem zvono ne padne mi na pamet ni da pitam ko je, a narocito ne da otvorim.
A ako sam se vec dogovorila s nekim da mi dodje, ne brojim mu minute koliko sjedi
I tati javim da cu doci, pa makar naletila samo na 5 minuta.
Inace, ako mi niko nije javio da ce doci... a cujem zvono ne padne mi na pamet ni da pitam ko je, a narocito ne da otvorim.
A ako sam se vec dogovorila s nekim da mi dodje, ne brojim mu minute koliko sjedi