mene to strah uraditi hahah, a dolazili su mi takvi na review 5 keywords pokvarena slika i te riječiMerengues wrote:sad odradi create keywords i sve mi dođose oni broken pictures :
Ja tu upisujem:
white, blank, empty, icon, nobody
Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
- jao_situacije
#3226 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
-
Merengues
#3227 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
to sam onda ja prihvatajjj ! 
- mikrozadatak
#3228 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Hvala zakasnila, ti na vrijemezakasnila wrote:@mikrozadatak Sad sam pogledala i pojavio se u 17:50h tačno! Treba sutra dežurati
Treba obratiti pažnju nekoliko narednih dana. Možda će ići u serijama kao Deal Search Relevance (već danima se pojavi oko 19h gore - dole desetak minuta). Vidio sam da je danas bio isti job, ja sam nastavio gdje sam juče stao. Mislim da sam ukupno na 70-tak.
Radite li Moderate Posts for Inappropriate Content. Ja svako minut-dva uradim bar po jedan. Laganih 8 centi.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3229 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Evo i ja dobih mail . mnogo sam sretan, vec sam razmisljao da cu morati na ljetovanje u Hrvatsku 
- mikrozadatak
#3230 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ja iduće godine furam u Albaniju, odoh tražiti referaleSlo Burner wrote:Evo i ja dobih mail . mnogo sam sretan, vec sam razmisljao da cu morati na ljetovanje u Hrvatsku
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#3231 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ako bude islo planiranim tempom Egipat 
-
malimrav1978
#3232 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ma ja u petak odoh u Beograd, uzeo 200$ može mi bit.
- ODB
#3233 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ništa to,samo u S.Koreju 
-
Merengues
#3234 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ma jedan dan janje okrenuti kavi egipti i crne gore
odmorit dusu malo od sentimenta errorsa i keep taskinga 
- zakasnila
#3235 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Veceras na vrijeme, zato sam sinoc zakasnilamikrozadatak wrote:Hvala zakasnila, ti na vrijemezakasnila wrote:@mikrozadatak Sad sam pogledala i pojavio se u 17:50h tačno! Treba sutra dežurati
![]()
Treba obratiti pažnju nekoliko narednih dana. Možda će ići u serijama kao Deal Search Relevance (već danima se pojavi oko 19h gore - dole desetak minuta). Vidio sam da je danas bio isti job, ja sam nastavio gdje sam juče stao. Mislim da sam ukupno na 70-tak.
Radite li Moderate Posts for Inappropriate Content. Ja svako minut-dva uradim bar po jedan. Laganih 8 centi.
Ima i onaj drugi zadatak Decide if a word can serve as a valid occupation title i ovaj Decide if two titles refer to the same or different occupation, slicni su, veceras su se pojavili jedan iza drugog! Vidim da su neki i sinoc kasno radili, znaci da ga mozemo opet ocekivati
- babaroga1x
#3236 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Čitat o mikrozadacima stalno po netu, baš pratim tu tematiku...ODB wrote:Pitanje za ove starije radnike.
Šta mislite do kada će ovo trajati ovako,da li ima nagovještaja da će ovaj Crowd uraditi nešto kao Amazon Mturk ?
Kako vam ide zarada iz mjeseca u mjesec? Gledam svakim danom sve više nas radi,samim tim broj poslova po osobi bi se trebao smanjiti.
Niste trebali ovu temu otvarati
za početak, CF je već nekih godinu dana, ako ne i više prekinuo suradnju s Amazon Turkom...
Amazon Turk je takodjer zabranio svima koji nisu iz Sad-a da rade kod njih... dapače, ne samo da ne možeš rješavati zadatke kod njih, nego ne možeš objaviti ni posao kod njih ako nisi iz Sad-a il imaš podružnicu kod njih... izašli iz tog sektora totalno...
CF je već duže vrijeme glavni u ovome... možda se u dogledno vrijeme pojavi neki novi igrač, ali bit će mu jebeno teško... takodjer, CF je narastao s 5 ljudi na 60, prošle godine su dobili investiciju od 12,5 miliona $ i rastu nenormalno... vjerovatno to razlog svih ovih bugova...
jedino se nadam da će CF u dogledno vrijeme popraviti politiku prema channelima, tko smije distribuirati taskove... jer ima jako puno scammera... kupiš skriptu i imaš svoj sajt za 100 dolara, svi troškovi i online si u roku 24 h..
ovaj sektor će sve više rasti... zašto bi netko zapošljavao administraciju kad neki ogroman posao može biti gotov za kratko vrijeme...
primjera radi, sredjivanje zadnjeg popisa stanovništva u RH je trajalo nekih 2 godine i koštalo preko 20 miliona $... ukucavanje, kontrola, klasifikacija...
vjerujem da bi mi ovdje to sredili, ako su naravno taskovi dobro postavljeni, za mjesec dana, za 10 puta manju cijenu... pola nama, pola CF-u i svi sretni
Baba
P. S. tko si u dogledno vrijeme postavi temelje referal liste je na konju
- ODB
#3237 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Hvala baba na informacijama.
U vezi zadnjeg što si pisao (popis stanovništa i ostalo ozbiljnije npr.) primjetio sam ,a i sugran sam,da i mi dosta loše odradimo neke zadatke i budemo plaćeni.Naravno krivi su ti što postavljaju loše ali kontam ako se to ne sredi da će CF gubiti ponuđače poslova.
Nmg se sada sjetiti ali evo npr. onaj Ebay zadatak.Ono treće pitanje je skoro uvijek bilo NO ali ja sam dosta puto vidio da treba YES u početku ali sam opet išao NO i prihvatalo je.Tako i za Gettin' down the bussines zadatak one podkategorije.
Mislim oni su krivi svakako ali za jednu ozbiljnu kompaniju kao Ebay i sl. to nije dobro urađeno filtriranje podataka.Vjerujem da često ponove iste zadatke jer su nezadovoljni prethodnim ,a platili su masno sve.Garant ih CF nekada i časti od sebe zbog toga ,a vama vamo pravi probleme ,daju te flagove bez potrebe i slično.
Moraće se popraviti i porigoroziti pravila ako misle opstati na visokom nivou,bar ja tako mislim za ovo malo što sam vidio do sada i pročitao.
Nekako mi još ovo izgleda nerealno.Zadatak isti jedna osoba uradi 363 puta i bude plaćena puta koliko nas radi,ogromne su to pare ,a stekao sam dojam radeći zadatke da dosta lufta ima.
Mislim ne smeta mi naravno
samo se brinem da ne dođe do smanjena nuđenja posla od strane kompanija jer mi i sajt izgleda labavo,dosta rupa imaju na nekim drugim stvarima.
Ovo je samo mišljenje moje,izvinjavam se na ovolikom postu ali volim detaljnost i teoretisanje
Drago mi je čuti da su toliki novac uložili ,sad se manje brinem u opstanak ovoga ali eto

U vezi zadnjeg što si pisao (popis stanovništa i ostalo ozbiljnije npr.) primjetio sam ,a i sugran sam,da i mi dosta loše odradimo neke zadatke i budemo plaćeni.Naravno krivi su ti što postavljaju loše ali kontam ako se to ne sredi da će CF gubiti ponuđače poslova.
Nmg se sada sjetiti ali evo npr. onaj Ebay zadatak.Ono treće pitanje je skoro uvijek bilo NO ali ja sam dosta puto vidio da treba YES u početku ali sam opet išao NO i prihvatalo je.Tako i za Gettin' down the bussines zadatak one podkategorije.
Mislim oni su krivi svakako ali za jednu ozbiljnu kompaniju kao Ebay i sl. to nije dobro urađeno filtriranje podataka.Vjerujem da često ponove iste zadatke jer su nezadovoljni prethodnim ,a platili su masno sve.Garant ih CF nekada i časti od sebe zbog toga ,a vama vamo pravi probleme ,daju te flagove bez potrebe i slično.
Moraće se popraviti i porigoroziti pravila ako misle opstati na visokom nivou,bar ja tako mislim za ovo malo što sam vidio do sada i pročitao.
Nekako mi još ovo izgleda nerealno.Zadatak isti jedna osoba uradi 363 puta i bude plaćena puta koliko nas radi,ogromne su to pare ,a stekao sam dojam radeći zadatke da dosta lufta ima.
Mislim ne smeta mi naravno
Ovo je samo mišljenje moje,izvinjavam se na ovolikom postu ali volim detaljnost i teoretisanje
Drago mi je čuti da su toliki novac uložili ,sad se manje brinem u opstanak ovoga ali eto

- mikrozadatak
#3238 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Vazduh trepti kao da nebo gori ... 
-
Merengues
#3239 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Dal se sprema oluja il suša na zadacimamikrozadatak wrote:Vazduh trepti kao da nebo gori ...
- mikrozadatak
#3240 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ja sam vječiti optimistaMerengues wrote:Dal se sprema oluja il suša na zadacimamikrozadatak wrote:Vazduh trepti kao da nebo gori ...
Mada ovaj mjesec sam već zaradio odlično, čak sam nadmašio sve moje optimistične planove
Čekamo da nam vrate levele, rekli su najdalje za 48h
-
Merengues
#3241 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ma i ja sam zadovoljan dosadašnjom zaradom ali et valjalo bi to jos malo popravit
Sreca meni ono jednom uzese levele al istu noc vratili i nisu me vise dirali
Valjda ce i vama to uskoro popraviti
Sreca meni ono jednom uzese levele al istu noc vratili i nisu me vise dirali
- IcedMFEarth
#3242 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ma oni svima poslali ove mejlove da će skinuti flagove u isto vrijeme. Znači opet automatska poruka da daje lažnu nadu. Sumnjam da će to još u skorije vrijeme.
- mikrozadatak
#3243 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Probaj upratiti večeras one dvije vrste taskova, očekujemo ih oko 17.50. Vidjećemo dal smo dobru prognozu napravili.
IcedMFEarth ne možeš tako sa mnom optimistom
Čitao sam na NB forumu, neki kažu da su dobili isti mail i poslije 3 dana im vratili levele.
IcedMFEarth ne možeš tako sa mnom optimistom
Čitao sam na NB forumu, neki kažu da su dobili isti mail i poslije 3 dana im vratili levele.
-
Merengues
#3244 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Sinoc sam ih cekao poslije ponoci ali ih ne bi il sam ja zaspao prije 
- IcedMFEarth
#3245 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Listam 9gag i naletim na ovu sliku http://9gag.com/gag/avZ6nAn
Moja prva reakcija: "Fence, grass, road, sky, clouds"
Prva profesionalna deformacija
-
Merengues
#3246 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Window, mountain, animalsIcedMFEarth wrote:Listam 9gag i naletim na ovu sliku http://9gag.com/gag/avZ6nAn
Definitivno deformacije su vidljive
- mikrozadatak
#3247 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Kod mene nema više ništa u feninzima, stalno cente spominjem. Provaljujem se u raji 
- ODB
-
Merengues
#3249 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Šta je to biloo ?
- ODB
#3250 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Pa vidiš šta piše.
Ako se ovo samo meni dešava onda jedini odgovor je da me neko hakovao ,tj. dokopao se šifre i ulazio.
Ne koristim proxy i slične gluposti.
Ako se ovo samo meni dešava onda jedini odgovor je da me neko hakovao ,tj. dokopao se šifre i ulazio.
Ne koristim proxy i slične gluposti.