PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#3226 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Bloo wrote:
Alfons Kauders wrote:jest se bakir otvorioooo :D
seksi je sa flasterom...odvlaci paznju od dijareje koja mu izlazi iz usta :D

on isto ko da je do sada zivio kod hobita pa se sada budi
komsic mi ko poslije boce vina i par loza... pogodilo ga

a bakir... ko da je na kokainu...

wolf of aziza sacirbegovic street :D :D :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3227 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Chmoljo wrote:eh... hoćemo li? :D

Ajmo, a gdje?
Image
Bodkin

#3228 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

cuj demagoga. on bi fond napravio i BONOVE IZDAVAO :lol: :lol: sta ima ekonomisto. drzava da otvara radna mjesta. :lol: :lol: :lol: pa tek sad vidim kakve ovce politicki neobrazovane glasaju na izborima kad ovaj i njegova stranka uzimaju vec 20 godina
VjecitiStudent

#3229 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

Demonstranti sad se dobro pazite, sad kad tužilaštva počnu tovariti i nedolazak Zare, teška robija ne gine. :D
Begovica

#3230 Re: PROTESTI!!!

Post by Begovica »

Lakat Jebić wrote:meni zao bakira, jadan ni kola nema

:lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#3231 Re: PROTESTI!!!

Post by plain vanilla »

emmir1 wrote:

Ja sam svaki dan na protestima .

Danas sam bio.

Nakon protesta pred Mup-om sam napustio protest , znači oko 14-30.

Danas se protestovalo da se puste huligani koji su pljačkali i palili.
Ja ne protestujem zbog toga.

Ja sam za to da se oni kazne .

Ja kao građanin sam protiv ove lopovske vlade ,ali ne da u gradu bude stanje haosa i nesigurnosti.

Ja imam dvoje male djece i osjećam strah i nesigurnost za njih.

Danas sam bio i bilo je jako pismenih ljudi s kojima se moglo da priča , oko pola 1 pojavilo se 20-30 klošara , huligana koji su preuzeli glavnu riječ sa nekom galamom i izlizanim frazama .
Stavili su fantomke na glave , marame i dosta ljudi je napustilo proteste.

Ako ne možemo mi odmah odstraniti te huligane onda ne treba da protestujemo jer im time dajemo šansu da ostvare svoje planove.

Razočaran sam .
:thumbup:

ljudi ne kontaju da je kriminalac kriminalac, pa sjedio on u vladi ili pljackao ili palio grad

onaj ko unistava drzavu je sljam, a on sebe nek zove kako hoce, meni je to isto

u Tuzli su zapalili zgradu Vlade koja nije vlasnistvo ni premijera niti ijedne stranke nego Solane
zapalili su zgradu Opcine koja je bila Komanda u ratu.. od nacelnika i vjecnika nista nisu trazili ni prije ni poslije paljenja, dakle zapalili su je iz hira

i to neki heroji sad? ma to su stetocine i kriminalci kao i ovi politicari
Bloo
Globalna šefica

#3232 Re: PROTESTI!!!

Post by Bloo »

sreca pa je gotovo..ja se facepalmala i rukama i nogama :mrgreen:
jasko_ja

#3233 Re: PROTESTI!!!

Post by jasko_ja »

Chmoljo wrote:eh... hoćemo li? :D
To ti u treću....
agnostic_front

#3234 Re: PROTESTI!!!

Post by agnostic_front »

greenman wrote:
IDontCare wrote:
greenman wrote:Bošnjaci treba da izaberu kralja i proglase kraljevinu, to oni najviše žele. Srbe i Hrvate ko jebe, ako hoće nek žive u Kraljevini Bosni ako neće nemoraju.
Ti i dodo pod ruku i jedan drugom !
Bošnjake kao velike podbornike Kotromanića, jedino kraljevina može spasiti, ovo sve ostalo je pucanj u prazno. Dodo je izumrla ptica sa Madagaskara.
Šta znači podbornik?
Corto Maltese

#3235 Re: PROTESTI!!!

Post by Corto Maltese »

omega369 wrote:KO je branio BiH? Komsic???? Bio u komandi na trgu, liniju je vjerovatno jednom u zivotu vidio. nedovoljno za 4-5 milja plate a borci koji su za razliku od njega bili po linijama ne mogu naci posao, truhnu po biroima. ma sikter ba :!:
Iz tebe izbija mržnja prema pomoćnicima za bezbjednost, što je čudno jer su bezveznjaci bili pravo omiljeni kod boraca linijaša :)
_mufljuz_

#3236 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

kakvi hamelji bog te ....
@mba

#3237 Re: PROTESTI!!!

Post by @mba »

alanx wrote:Svi vasi problemi leze u BL - ako sta treba spaliti, a to Banja Luku do temelja.

ova to stoji djelomicno, samo ne moze banja luka biti razlog da se veci dio bosne i hercegovien oranizuje, da se privuku strani investitori, da se ukinu kantoni i 10000000000 premijera i parlamentaraca....ne nije banja luka razlog...razlog su samo prozvani lideri bosnjaka!!!
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3238 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

uskrsno_respo wrote:
Alfons Kauders wrote:a izgledaju mi malo uigrano, cak ko da su vjezbali :D :D godine iskustva
jbt to mi je palo napamet
al ne uigrano nego komsu ovi preveslali

izgleda nema vise odgovora bakiru od strane zeljke kao u 60 minuta
hoces da ti kazem gdje si bio
u trezoru centralne banke
a sad bakir kao gasio predsjednistvo :-)

Isti je Komsic k'o i oni, jebem im sve po spisku.
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3239 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

uskrsno_respo wrote:
Alfons Kauders wrote:a izgledaju mi malo uigrano, cak ko da su vjezbali :D :D godine iskustva
jbt to mi je palo napamet
al ne uigrano nego komsu ovi preveslali

izgleda nema vise odgovora bakiru od strane zeljke kao u 60 minuta
hoces da ti kazem gdje si bio
u trezoru centralne banke
a sad bakir kao gasio predsjednistvo :-)

Isti je Komsic k'o i oni, jebem im sve po spisku.
Alfons Kauders

#3240 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

p206 wrote:
Alfons Kauders wrote:jest se bakir otvorioooo :D
vidiš da ima fajde od svega ovoga... slab si prognozer
nadajmo se da jesam, u protivnom smo svi jebani
k1ks

#3241 Re: PROTESTI!!!

Post by k1ks »

Logovan wrote:
k1ks wrote:Sad me je stid sto zivim u BiH,da se hoce zaratit da sto lakse odem iz ove zemlje !!!!!!!!!!!!!! :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Bujrum brate idi odmah iz države. Nemoj čekati rat.

I čuj stid te što živiš u BiH. :run:
Jeste i sto se mene tice kad vidim ko me je vodio sve ove godine i od koga meni zivot zavisi da se hoce i raspast sve !!!
a planiram nego lakse je azil dobit kad je ratno stanje. Moram li ti pojasnit sta je azil ???
don vito

#3242 Re: PROTESTI!!!

Post by don vito »

Logovan wrote:Ama PRESTANIMO se već jednom dijeliti. Pa fakat niste normalni sa ovakvim podjelama. Psujemo političarima što su nam podijelili državu na par nekakvih dijelova a mi to isto radimo. Fuj, fuj, fuj.
Iluzija je da se mozemo prestati dijeliti jer smo duboko podijeljeni na dvije grupe:
1. Nezaposleni i radnici u realnom sektoru koji zive i rade po pravilima kapitalizma i trzisne ekonomije
2. Uhljupi sa drzavne sise za koje vazi socijalizam (radio ne radio svira radio, tu je MMF, ako te ko upita za odgovornost uvijek mozes prebacivati lopticu na nedostastak nadleznosti opcina, kantona, entiteta...)

Ovi pod tackom 2. (budzetski uhljupi) bore se za status quo, odrzavanje svojih privilegija glasanjem i podrzavanjem dvije mafijaske organizacije SDA i SDP.

Nema druge nego se boriti za promjene uprkos svim mogucim spinovanjima uhljupa.
Symantec

#3243 Re: PROTESTI!!!

Post by Symantec »

E Bakire halal ti bilo ovih dvadeset godina kada si priznao sta posjedujes.
Nemojte ga dirati vidite li da je tobe dosao.
Dr. Kuca

#3244 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Joj ovi u tuzli, gori od politicara. Sad ce se oni uvaliti negdje.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3245 Re: PROTESTI!!!

Post by hrasno38 »

omega369 wrote:KO je branio BiH? Komsic???? Bio u komandi na trgu, liniju je vjerovatno jednom u zivotu vidio. nedovoljno za 4-5 milja plate a borci koji su za razliku od njega bili po linijama ne mogu naci posao, truhnu po biroima. ma sikter ba :!:

ministrima plata 2,5 - 3000 i kapak, ko hoce, hoce, ko nece nek ide 'privatno' zaradjivati vise. pocistiti ostatak administracije i vrlo jednostavo, ostaje 1/3 milijarde u budzetu minimum
ajde ne jedi govna i ne pricaj o onome o cemu nemas pojma. Zeljko ima vise dana linije nego sto ti imas skole.
hhaarree

#3246 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

stigo čmoks :kiss: :mrgreen:

jao sto bakir i komso ispovracase nebuloza raznoraznih, to neko procesuiranje, to fond od milijardu za nezbrinute, to bonovi za kupovinu domacih proizvoda za siromasne, ma haus, jebo ti norvesku kako ce oni da srede fedrejšn za 2 do 3 dana
svi u napad

#3247 Re: PROTESTI!!!

Post by svi u napad »

Neko razuman mora stati na celo i usmjeriti sve ovo. To nije Fahro i kompanija jer ni njegovo maslo nije za ramazana. Pored zahtjeva za preustroj Federacije, smanjenja budzetlija za 50% svim sadasnjim politicarima ispitati porijeklo imovine i oduzeti sve nelegalno steceno uz odgovarajuce pravne sankcije. To uopste nije tesko. Pogledas sta je imao prije rata on i njegova najbliza familija (zena, brat, punac, punica itd) kolika su mu primanja od rata na ovamo i dobijes rezultat njegovog rada tj. imovine. Najzalosnije kad Covic kaze kako je njegov otac bio bogatiji onda nego on sad i kad kaze da on i zena imaju 60 godina radnog staza. Onako od oka za ono sto ima morao bi imati bar 60 000 godina staza. Zlajin punac od penzije 530 KM dobiva stotine hiljada kredita a kad uredno plati rezije ostane mu za hljeb i mlijeko. Fahrica proda sve "bivsoj" zeni koja nikad nije zaradila ni jednu KM jer nikad nije ni radila. Puna mu usta korupcije i lopvluka kod politicara a on ministar jos nikog nije uhapsio. Zao mi je sto jedna grupa besposlicara koristi ove proteste da krade i unistava privatnu imovinu koju su posteni ljudi radom i znojem zaradili. Unistavajte i kradite od onih koji su nas doveli do ovog. Ovakvo licemjerstvo i kriza morala nije vidjena ni u S. Koreji i slicnim diktaturama. Jebo te Bakir postavi svoju zenu za direktora centra, onaj jado od Niksica brata za dirktora cesta uz opravdanje on bio u WC kad su ga ovi iz vlade izabrali. Evo sad po njihovom uzoru i ono jedino sto je bilo svijetlo je na putu da potamni. Susic zove bratica u repku koji je brat bratu jedno 120 po redu koga bi trebalo zovnuti a da ne pricamo o angazovanju igraca iz bratove agencije. Dokle ce sve ovo trajati. Mozda je zaista rjesenje da zamolimo USA, Austriju ili Svicu (Njemacku ne smijemo zbog Srba, mada njima niko osim Grka ne bi odgovarao) da nas preuzmu na jedno 20-30 godina uz dobru nadoknadu, kako bi najzad ova prelijepa prirodom zemlja profunkcionisala i postala normalna. Naprijed BiH.
Alfons Kauders

#3248 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Symantec wrote:E Bakire halal ti bilo ovih dvadeset godina kada si priznao sta posjedujes.
Nemojte ga dirati vidite li da je tobe dosao.
zli jezici bi rekli da je u podsvijesti furao "ne daj bakire da i BBI lupaju"
charrrmed

#3249 Re: PROTESTI!!!

Post by charrrmed »

Evo na dnevniku kazu da se grupa u Bijeljini okupila i vikala: "Ovo je Srbija" :-?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3250 Re: PROTESTI!!!

Post by Velkoski »

Image

:!: :!:
Post Reply