Damiru se najkasnije do kraja februara otvara fina sansa i za Top 20, iako sam mislio da ovo nikad necu napisati, od cega posebno na AO imamo razloga za nadu jer tu je igrao najbolji GS do sada.
Po meni, on opcenito previse igra (32 turnira) i to se mora smanjiti, bar na 22-23 turnira da ne trosi tijelo i vjerujem da ce sada pazljivije birati gdje i koliko igrati.
Ako se pogledaju njegovih 18 countable tournaments i 4 not-countable tournaments a gdje ima neke bodovne zalihe, on u oktobru, januaru i februaru ima bas lijepu priliku za napredak, iako je i ovo iznad ocekivanja. Treba mu u tih desetak turnira 3-4 bolja rezultata i dosao bi vrlo blizu Top 20. Ocekujem da konkurencija izmedju 20-30 mjesta klizne jer je tu puno isluzenih igraca koje drzi par rezultata visoko pa ce i na taj nacin napredovati jer brani 85 bodova do kraja februara, kako mi se cini, ako pogledamo i not-countable tournaments koji uskacu ako zijani u Wienu ili Memphis recimo, u februaru.
Konkurencija je umorna a on na vrhuncu karijere do sada i to se mora iskoristiti.
Ocekujem da Ivica Ancic unese nekih noviteta u njegovoj igri, a mozda i dovede brata Maria za neki besplatan cas iz servisa jer Nerfid i Damir su jos uvijek poprilicno skrti i okrecu svaki dolar tri-cetiri puta,

sto mi je neshvatljivo ako se pogleda da ce probiti 2 miliona dolara od prize money do polovine oktobra.
Sada je sve na njemu i oktobar se, kako rekoh mora jos eksploatisati. Ko zna kad ce ovakvu formu ponovo imati, e da bi narednu godinu poceo s pripremama vec krajem novembra.
Imat ce skoro cetiri hefte u novembru za damu sa splavova, sarajevsku šišu i druzenje s rajom iz sehera.