AO 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked

AO osvaja

Novak Đoković
40
17%
Andy Murray
4
2%
Rafael Nadal
27
12%
Roger Federer
18
8%
Damir Džumhur
104
45%
Neko drugi
3
1%
Serena Williams
21
9%
Victoria Azarenka
6
3%
Maria Sharapova
4
2%
Agnieszka Radwańska
4
2%

Total votes: 231

tabija

#3226 Re: AO 2014

Post by tabija »

Strah je cudo... :D

Nego kakve veze ima sam Nadal sa cinjenicom da sudija nije htio reci Wawrinki zasto je otisao u svlacionicu? Da mu to Rafa nije trebao reci mozda? Vidio je da ga bole leđa i šta je problem?
A i da nije vidio nije njegovo da mu ista govori (Nadalovo).Ima sudija koji treba uraditi sta treba, dal i je postupio ispravno ili ne, ne znam ali to veze sa Nadalom nema.

I nije mi jasno kakva osoba moras biti da ista Nadalu prigovoris.Uradio je sve dostojanstveno da nije bolje moglo.
Ali mrzitelji su tu, dosad su ga mrzili ovi Đokovićevci ali kad se vidjelo da je sve izvjesnije da stigne Rogera po GS-ovima i oni su počelu,... :thumbup:
shake69

#3227 Re: AO 2014

Post by shake69 »

BureCe, zakljucaj ovo , ziv bio. Sto se imalo kazati - kazalo se! :D
Better Man

#3228 Re: AO 2014

Post by Better Man »

shmizlica wrote:stvarno, čemu toliki antagonizam prema rafi?
To ti je klasična zavist iskompleksiranih ljudi koji nisu ništa uživotu napravili i koji na taj način pokazuju sav svoj primitivizam i nekulturu, da ne govorim kako pojedini ovdje koriste takve prostote i uvrede i time pokazuju svoj kućni odgoj. Stan je zasluženo osvojio AO, jer je pobijedio dva najbolja tenisera u ovom trenutku. Nadal danas nije imao šanse protiv raspoloženog Stana. Ali bez obzira na sve Nadal je odlično profitirao u bodovnom smislu nna ovom AO.
JohnnyS

#3229 Re: AO 2014

Post by JohnnyS »

ultima_palabra wrote:
Meni je to uvijek bilo fascinantno... veliki sportista i šampion, skroman lik, generalno simpatičan i jednostavan i da privlači toliku količinu mržnje :-) Tako je i na stranim portalima i forumima... mislim da to ima veze sa njegovim rezultatima protiv Federera, a ima i malo rasizma.

Ne znam za ostale, evo reći ću ti što kod mene izaziva antagonizam. Prva je stvar što navijam za Federera :D A sad objektivni razlozi. Stenje. Jebemu život, jel kakvo žensko?! Onda, meni je njegov tenis negledljiv i dosadan, svodi se na sirovu snagu, bez imalo elegancije i vica, mori i pobjeđuje protivnika dosadom. Odugovlači sa servisima, pepa lopticu sto godina, češka se, ruka mu je u dupetu prije svakog servisa.

Izvrstan je tenisač, najbolji zemljaš svih vremena, nabio je Federeru komplekse ko malo tko malo kome, ali mi je odbojan za popizdit.

I sad svi spominju, da nema ozljeda, prestigao bi Federera, ovo ono. Pa ozljede su posljedica njegovog nenormalnog forsiranja. Da se ne napreže ko životinja ne bi bio ozlijeđen svako malo, ali također bez tog naprezanja ne bi s onakvim talentom dogurao dalje od pokojeg polufinala mastersa u Rimu ili Madridu. Federer je prošao karijeru bez ozljeda jer je njegov tenis lagan i bez pretjeranog forsiranja, a ovome sve leži u mišićima, zato i pucaju.
ultima_palabra

#3230 Re: AO 2014

Post by ultima_palabra »

Pa eto danas se nije mogao naprezati nikako, pa opet uze set Wawrinki... valjda tu ima i nekog talenta? Da je samo do snage, valjda bi se dosad pojavio neki novi Nadal?

Razumijem da ga neki ljudi ne gotive, ali neki izljevi gnjeva i radovanje povredama su mi neshvatljivi.
area51

#3231 Re: AO 2014

Post by area51 »

Ma Rafa je pravi borac,desi se s vremena na vrijeme da ponekad iziritira(uostalom kao i svi igrači) ali sve je to u granicama normale
Mr. Brightside

#3232 Re: AO 2014

Post by Mr. Brightside »

JohnnyS wrote: I sad svi spominju, da nema ozljeda, prestigao bi Federera, ovo ono. Pa ozljede su posljedica njegovog nenormalnog forsiranja. Da se ne napreže ko životinja ne bi bio ozlijeđen svako malo, ali također bez tog naprezanja ne bi s onakvim talentom dogurao dalje od pokojeg polufinala mastersa u Rimu ili Madridu. Federer je prošao karijeru bez ozljeda jer je njegov tenis lagan i bez pretjeranog forsiranja, a ovome sve leži u mišićima, zato i pucaju.
Ovo je apsolutna glupost, masa vrhunskih sportista koji su fizički na nivou Nadala u raznim sportovima, se vrlo rijetko povrijeđuju, naprezanje i rad na mišićima više je sprječavanje povrede nego izazivanje, čista logika...

I ne može povreda koja je sticaj okolnosti biti izreka uvijek kada je loš rezultat, a kad se već hvataš tog argumenta, Federer da nije imao mononukleozu( koja je po mnogo čemu gora od ruptura mišića, prepona, ovog onog) bi držao dominaciju bar dvije godine duže..
Bodkin

#3233 Re: AO 2014

Post by Bodkin »

Better Man wrote:
To ti je klasična zavist iskompleksiranih ljudi koji nisu ništa uživotu napravili i koji na taj način pokazuju sav svoj primitivizam i nekulturu, da ne govorim kako pojedini ovdje koriste takve prostote i uvrede i time pokazuju svoj kućni odgoj. Stan je zasluženo osvojio AO, jer je pobijedio dva najbolja tenisera u ovom trenutku. Nadal danas nije imao šanse protiv raspoloženog Stana. Ali bez obzira na sve Nadal je odlično profitirao u bodovnom smislu nna ovom AO.
:lol: :lol: :lol:
radostan dan

#3234 Re: AO 2014

Post by radostan dan »

mislim da nevješto prebacujete lopticu u đokovićevo dvorište, a priča se o nečem drugom.:wink:

rivalitet đo vs ro, đo vd nad, i nad vs ro su tri različite kategorije...

Postao/la JohnnyS dana 26/01/2014 20:59

Ne znam za ostale, evo reći ću ti što kod mene izaziva antagonizam. Prva je stvar što navijam za Federera :D A sad objektivni razlozi. Stenje
prevelika su ti očekivanja.
teško je izvući bariton u datoj situaciji...
Last edited by radostan dan on 26/01/2014 22:11, edited 1 time in total.
JohnnyS

#3235 Re: AO 2014

Post by JohnnyS »

Sad ja imam pitanje, što Novakovi navijači nikako ne mogu Federera? :D Kad čitam b92 i komentare tamo, više je nego očito...
radostan dan

#3236 Re: AO 2014

Post by radostan dan »

Postao/la tabija dana 26/01/2014 19:13

I nije mi jasno kakva osoba moras biti da ista Nadalu prigovoris.Uradio je sve dostojanstveno da nije bolje moglo.
Ali mrzitelji su tu, dosad su ga mrzili ovi Đokovićevci ali kad se vidjelo da je sve izvjesnije da stigne Rogera po GS-ovima i oni su počelu,... :thumbup:
poistovjećuješ navijanje za svog sa mržnjom prema rivalu. nemam taj utisak, šta više, poštovanje, i kad ga je tamburao, i kada je bio tamburisan. od strane svih navijača đokovića, a razumiju se ili konstantno prate tenis.
area51

#3237 Re: AO 2014

Post by area51 »

JohnnyS wrote:Sad ja imam pitanje, što Novakovi navijači nikako ne mogu Federera? :D Kad čitam b92 i komentare tamo, više je nego očito...
Sve se promjenilo od onog finala(AO) kad je cmizdrio pa do "pametovanja" ovaj teniser radi ovo,onaj ne bi trebao ono...
Voli da laprda o kolegama obično u negativnom kontekstu
I meni samom sve do tog momenta(finale AO sa rafom) je bio simpatičan ali od tada...
Ne znam,djeluje mi ljigavo,možda griješim ali takav mi utisak ostavlja
findingneverland01

#3238 Re: AO 2014

Post by findingneverland01 »

radostan dan wrote:

poistovjećuješ navijanje za svog sa mržnjom prema rivalu. nemam taj utisak, šta više, poštovanje, i kad ga je tamburao, i kada je bio tamburisan. od strane svih navijača đokovića, a razumiju se ili konstantno prate tenis.
Radosni, Radosni - nemoj farbati narod :wink: Citam b 92 godinama i znam vrlo dobro kako se promijenio stav Novakovih navijaca prema Nadalu, pocevsi od 2011. Do tada je sve bilo ok, ali poslje :-)

I ne samo navijaca nego i novinara sa b 92. 'Legalni doping', zvuci poznato? :wink: A isto je i na ostalim stranim teniskim forumima po pitanju Novakovih fanova. Nemoj da trazim sad postove :)

A tek kad se vratio prosle godine, kad su svi mislili da je gotov pa onda onako skide Djokicu sa 1. mjesta i pogotovo onaj poraz na RG-u. Tada je bukvalno krenuo linc na Nadala.
radostan dan

#3239 Re: AO 2014

Post by radostan dan »

Postao/la JohnnyS dana 26/01/2014 22:11

Sad ja imam pitanje, što Novakovi navijači nikako ne mogu Federera? :D Kad čitam b92 i komentare tamo, više je nego očito...
ovo ti pitanje podrazumjeva ispravnu tastaturu kod mene i duži odgovor...što kod mene nije slučaj, kuckam preko on-screen keya :-) , pa skraćujem što više mogu...

ima toga, tačno, a istorijat je malo poduži... :) ...no, ako čitaš, primjetićeš i da ima dosta rodž. navijača, koji navijaju za njega u sred finala mastersa u londonu, a sve protiv đokovića, na srbijanskom forumu...
moraš priznati, nezamisliva situacija na klix-u, da npr bašić igra finale i da se ovdje jave likovi i navijaju za dimitrova u tom finalu, npr., a da im se niko ne na :izet: mamare. :wink:
area51

#3240 Re: AO 2014

Post by area51 »

radostan dan wrote:

ovo ti pitanje podrazumjeva ispravnu tastaturu kod mene i duži odgovor...što kod mene nije slučaj, kuckam preko on-screen keya :-) , pa skraćujem što više mogu...

ima toga, tačno, a istorijat je malo poduži... :) ...no, ako čitaš, primjetićeš i da ima dosta rodž. navijača, koji navijaju za njega u sred finala mastersa u londonu, a sve protiv đokovića, na srbijanskom forumu...
moraš priznati, nezamisliva situacija na klix-u, da npr bašić igra finale i da se ovdje jave likovi i navijaju za dimitrova u tom finalu, npr., a da im se niko ne na :izet: mamare. :wink:
Pozdravlja te Šefik Denis :D
radostan dan

#3241 Re: AO 2014

Post by radostan dan »

area51 wrote: Sve se promjenilo od onog finala(AO) kad je cmizdrio pa do "pametovanja" ovaj teniser radi ovo,onaj ne bi trebao ono...
I meni samom sve do tog momenta(finale AO sa rafom) je bio simpatičan ali od tada...
isjaaaaaaa, što ga ti skrati.... :mrgreen:
ranije, još ranije, dok je bio sam na tronu, a rafa tako daleko, još uvijek, a novak u pelenama tek...
JohnnyS

#3242 Re: AO 2014

Post by JohnnyS »

radostan dan wrote:

Jest, i to mi je upalo u oko, nemal broj Srba, a baš zdušno navijaju za federera protiv đokovića... Zanimljiv mi je taj rivalitet RF vs NĐ kod navijača jer im se prajmovi nisu baš poklopili, kad je Novak ušao u prime, Federer je iz istoga počeo izlaziti...
tabija

#3243 Re: AO 2014

Post by tabija »

radostan dan wrote:

Upravu si, malo sam pretjerao mada ti je vec neko odgovorio.Na vasim portalima i forumima se najvise moze procitati kako se Nadal dopinguje, sto je totalni nonsens.

I jos nesto, ovo je tenis a ne fudbal/kosarka ili bilo koji ekipni sport.Nacija ne igra veliku ulogu.Ja Rafu pratim od 2008 aktivno (i to prije onog WB-a) a i koju godinu prije dok se probijao sam ga cesto znao pogledati.
Da se ove godine pojavi neki bosanac koji ce biti konkurentan za osvajanje GS-ova ja nisam siguran da bi navijao za njega protiv Rafe...
findingneverland01

#3244 Re: AO 2014

Post by findingneverland01 »

Tabija - ja ti mogu odmah odgovoriti da ne bih nikad navijala za nekog drugog, pa makar to bio i Bosanac, protiv Rafe.

Tenis apsolutno nema nikakve veze sa reprezentacijom ili drzavom, to je pojedinacni sport. Da sad kojim cudom Dzumhur igra finale protiv Rafe, ja bih navijala za Nadala.

Da odgovorim Johnny-ju u vezi njegovog posta o Rafi:

Nadalove povrede, pogotovo koljena, nisu posljedica njegovog stila igre. Covjek ima urodjeni deformitet lijevog stopala gdje mu jedna od metatarzalnih koscica nije srasla kako treba u pubertetu pa zbog toga ima dugogodisnjih problema s koljenima.

Ljekari su posebno za njega kreirali ortopedske patike sa specijalnim dzonom kako bi se otklonio pritisak sa kosti stopala i rasporedila tezina. To je medjutim dovelo do toga da se pritisak prerasporedio sa kosti stopala na ostale kosti i zglobove u tijelu koji nose glavnu tezinu tijela, prvenstveno koljena. To je bila jedina solucija kako bi mogao nastaviti karijeru nakon ozbiljne povrede stopala 2005. i covjek je pristao na to, ali zato svakodnevno placa cijenu povredama koljena.

Ne znam da li znas, ali Federer ima hronicnu povredu ledja zbog koje nije mogao sluziti u vojsci. I sta bi trebalo ja sad da kazem, da je sam kriv sto se povrijedio i imao onako losu sezonu prosle godine? :roll:

Sto se tice njegovog stila igre, pricas kao tipicni Fedtard i covjek koji je pokupio gomilu predrasuda s drugih foruma ili cuo
sta vecina, koja nije upucena, misli o njemu.

Rafa je iznimno talentovan, nije talentovan kao Federer (ali ko uostalom jeste, kad je covjek klasa za sebe po tom pitanju).

Ima vjerovatno jedne od najboljih passing shotova ikada (mozda i najbolji), jedan od najboljih forehanda ikada, uz Federera naravno i sama cinjenica da niko nije u stanju da proizvede toliku kolicinu spina na svome forehandu, govori da je to jedinstven udarac. Ako je covjek netalentovan i igra samo na snagu, zasto niko nije u stanju replicirati njegov stil i igrati poput njega?

Eto imas kopiju (donekle) Federera u vidu Dimitrova, Gasquet-a su takodje zvali Baby Fedom, ali niko ne igra kao Rafa. Pogotovo ako se uzme u obzir da to sve radi svojom nedominantnom rukom jer je prirodno desnjak.

Pa pogledaj mu samo kretanje, nevjerovatnu defanzivu, anticipaciju, gomila sitnih koraka unazad kada optrci oko lopte i izvuce se na forehand 8) Jednostavno stvar ljepote :) Njegova forehand paralela (forehand dtl) kada mislis da lopta ide van, u out, ali onda jednostavno sklizne u teren zbog kolicine spina, je prelijepa :) Forehand iz trka takodje, u tome je neprevazidjen.

Pored toga, ima sasvim pristojan servis (vise ide na plasiranost nego brzinu) koji tacno podrzava njegovu ground game. A u stanju je servirati i bombe u stilu najboljih servera na turu ( samo pogledati njegov servis sa US Opena 2010 od 135 mph)

Uz Federera, najbolji smec na turu, pogotovo backhand smec. Voleji i vise nego dobri, pogotovo otkako se posvetio dublu i poceo i njega igrati ozbiljnije. Uostalom, ako se ne varam, jedini je od velike cetvorke koji je osvajao masterse u dublu.

Ako uporedis ove segmente igre Nadala sa Djokovicem, uocices da je potonji kriminalan sto se toga tice, i smeca i voleja (pogotovo smeca) i koliko je samo vaznih meceva u karijeri izgubio zbog ovih udaraca. Ali eto, opet Djokovica neki smatraju talentovanijim.

Backhand je u mnogome popravio, pogotovo crosscourt, a razvio je i dobar defanzivni backhand slice. Za najbolji backhand pogledati AO 2009. i US Open 2010. U stanju je i izravnati svoje udarce (flat), a mnogi govore kako je na treningu puno ofanzivniji i udara ravnije.

Apsolutno nema nista ruzno u Rafinoj igri, pogotovo kada je agresivan, zapravo za mene je njegova igra najbolja i najljepsa i to je jedan od mnogobrojnih razloga zasto sam njegov fan :) Samo neznalica moze tvrditi kako nije talentovan i pobjedjuje na snagu.

Kad god se prave highlightsi i hot - shot udarci meceva i turnira, Rafa je uvijek u samom vrhu. Neki od najboljih meceva ikada odigranih, su upravo mecevi u kojima je on bio sudionik, bilo kao pobjednik ili porazeni ( Wimbledon 2007. i 2008., AO SF i F 2009. protiv Verdasca i Federera, Rim F 2005., Rim F 2006., RG SF 2013., Madrid SF 2009., AO F 2012. itd. itd.)

Igrac koji navodno samo pobjedjuje na snagu, ne moze biti jedan od najboljih igraca ikada, vjerovatno u top 5 ikada, sa:

Career slam ( sva 4 slama), Career Golden slam ( sva 4 slama + olimpijsko zlato na brzom betonu), rekordnih 26 atp mastersa 1000, 61 titulom ukupno na sve 3 podloge, 4 Davis Cup titule, 3 sezone zavrsene na broju 1, 117 sedmica na broju 1, 7 uzastopnih sezona zavrsenih na broju 1 ili 2 :shock: , 2 channel slama (RG + Wimbledon u istoj sezoni, rekorder je Borg sa 3, Federer ima 1, clay slam (Monte Carlo, Rim, Madrid, RG u istoj sezoni), grass slam (Queens + Wimbledon u istoj sezoni), NA summer slam (Rogers Cup, Cincinnati, US Open u istoj sezoni, zadnji koji je ovo postigao je Roddick prije 10 godina, to nemaju ni Federer, ni Djokovic, Murray, Sampras, Agassi itd. itd.), 13 grand slamova ( 3. svih vremena iza Federera (17) i Samprasa (14)), 19 slam finala (2. svih vremena iza Federera) i jos gomila, gomila rekorda i rezultata.

Ako je Nadal netalentovan, jednodimenzionalan i pobjedjuje samo na snagu, kako svetalentovani Federer sa svom lepezom udaraca na raspolaganju, nema odgovor na njega? :-D

Zasto Ferrer, Simon i drugi defanzivci i oni koji igraju na snagu nemaju isto tako uspjeha protiv Feda? :-D

Nece moci, izgleda da je ipak nesto vise u tom Nadalu od snage, antitalenta i misica kada je i Federerova ultratalentovanost nemocna pred njim.

A i 'talenat' svih ostalih igraca buduci da Nadal ima pozitivan skor sa svima iz top 30, mozda i top 40 :-D

Sto se tice izvlacenja gaca, diranja pozadine, da te pitam - je li ti smetao Roddick svojevremeno buduci da je jedno vrijeme bio Fedov najveci rival, a pipkao se i ceskao stalno naprijed po genitalijama? :-D Nekako sumnjam da si to i primijetio.

Vrijeme izmedju servisa - ima i drugih, poput Djokovica i Del Potra, ali sumnjam da si njih i primijetio, je li tako?
BHF_Manijak

#3245 Re: AO 2014

Post by BHF_Manijak »

area51 wrote: Sve se promjenilo od onog finala(AO) kad je cmizdrio pa do "pametovanja" ovaj teniser radi ovo,onaj ne bi trebao ono...
Onaj plac je bio rezultat nakupljanja negativne energije, nemoci i kompleksa. Nije vise moglo pod kozu. Fakat sam nakon tog finala vidio da ima prejeben kompleks od Nadala.
Od njih trojice, mislim da je Roger psihicki naj nestabilniji. Da je angazovao psihologa kroz karijeru, imam osjecaj da bi dogurao do 21-22 GS-a.
Ali to je vec domen sbb-kbb.
shalla

#3246 Re: AO 2014

Post by shalla »

Wow, ni predsjednik fun cluba Vamos Rafa ne bi bio ovoliko opsezan :roll:

Razglabajte na temi tenis, ovo je tema AO 2014 i glupo je svesti temu na prepucavanja "moj je tata jaci od tvog", pogotovo iz razloga sto je ovogodisnji pobjednik AO dobio tri igraca bolje rangirana od njega i prema tome, WELL DONE STAN!

Sent from my HTC One
fosil

#3247 Re: AO 2014

Post by fosil »

Ko procita pricace. :D
area51

#3248 Re: AO 2014

Post by area51 »

BHF_Manijak wrote:
Onaj plac je bio rezultat nakupljanja negativne energije, nemoci i kompleksa. Nije vise moglo pod kozu. Fakat sam nakon tog finala vidio da ima prejeben kompleks od Nadala.
Od njih trojice, mislim da je Roger psihicki naj nestabilniji. Da je angazovao psihologa kroz karijeru, imam osjecaj da bi dogurao do 21-22 GS-a.
Ali to je vec domen sbb-kbb.
Hajde mi daj jedan normalan razlog za onaj plač ? Sve je osvojio pa i tu Australiju nekoliko puta,najbolji teniser(po rezultatima) svih vremena,dobro se opario... i izgubi jedno jebeno finale i cmizdri ko kakva pichka.
Da zaplače neko ko je u tenisu godinama(recimo Ferer) a nikad ni jedne GS titule nije uzeo,pa da dođe u finale i u finalu da izgubi pa da zaplače čovjek bi se saosjećao i razumio.Da je recimo Stan danas izgubio pa da pusti suzu i to bi razumio ali njega,stvarno ne kontam.
Pa vidjelo se onda i Rafi je neprijatno bilo,ono konta u sebi:"da sam znao da ćeš cmizdriti pusto bi te,glanĆeru" :D
tabija

#3249 Re: AO 2014

Post by tabija »

@findingneverland01

Dobro si to sve napisao.Mnogi ne znaju za tu povredu stopala kada su mu rekli operacija ali se nikada neces moci baviti tenisom ili ako ne operises onda neces moci ni hodati, da dobro ste procitali, u jednom trenutku je i dotle došlo...
Tu je Nike uradio svoje sa tim posebnim patikama koje smanjuju pritisak i raspoređuju tezinu.I dan danas sve patike su takve...
Takve stvari se doduse i ne mogu saznati svugdje, nema puno na netu toga.To uzmes njegovu knjigu i procitas...:) malo vjezbas engleski a i saznas razne stvari :)
U tom trenutku je kaze uzimao stolicu, stavljao je na teren, sjedio na njoj i udarao lopticu sjedeci.

Mene je fascinirala njegova upravo predanost, upornost, zelja za uspjehom uz sve to velika poniznost i skromnost.Pravo lavovsko srce ima
BHF_Manijak

#3250 Re: AO 2014

Post by BHF_Manijak »

area51 wrote: Hajde mi daj jedan normalan razlog za onaj plač ? Sve je osvojio pa i tu Australiju nekoliko puta,najbolji teniser(po rezultatima) svih vremena,dobro se opario... i izgubi jedno jebeno finale i cmizdri ko kakva pichka.
Da zaplače neko ko je u tenisu godinama(recimo Ferer) a nikad ni jedne GS titule nije uzeo,pa da dođe u finale i u finalu da izgubi pa da zaplače čovjek bi se saosjećao i razumio.Da je recimo Stan danas izgubio pa da pusti suzu i to bi razumio ali njega,stvarno ne kontam.
Pa vidjelo se onda i Rafi je neprijatno bilo,ono konta u sebi:"da sam znao da ćeš cmizdriti pusto bi te,glanĆeru" :D
Ne znam iz koje recenice ili rijeci si izvukao da opravdam gest. :-) :roll: Govorim uzrok, ne spominjuci opravdanje.
Locked