Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

emil_L

#3226 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:Vidim, pokazuju polako se rezultati tog koncepta. Od 15 zastupnika iz RS-a u PS BiH nigdje niti jednog Bošnjaka, a ne Hrvata.
a koliko se sijećam bilo ih je dvoje (ili troje) još do 2006. (ili 2002 - mrsko mi guglati)
Pa čemu žurba ? Da ti otkrijem tajnu ? :D (mada sam siguran da znaš o čemu se radi ali eto) Radi se o korelaciji sigurnih glasova, broja stanovnika i izlaznosti..ali et'...
emil_L

#3227 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Martinez_ wrote:
emil_L wrote:
Martinez_ wrote:
Zato jer će Srbi i Hrvati večito imati pravo veta, osim ako sami ne pristanu da ih se prevede u status nacionalne manjine. I zato što su Bošnjaci još uvek daleko od većine u RS.
Veta na što? I otkud ti da će Srbi i Hrvati uvjek stavljati "veto". Imamo mi Komšića koliko god poželiš. A ta ogromna etnička većina daje garancije njihobog izbora i političkog legitimiteta.
Vidim kako ide oko SF, sve sami Komšići sa druge strane spremni da ukinu dodatna prava Hrvatima.
Pa dobro ..super...Misli šta poželiš...
emil_L

#3228 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Represija wrote:
emil_L wrote: Pa npr. znači cijela plejada Željka Komšića samo ovaj puta i u genocidnom isprdku. Nesalomiv kapacitet izbornog inžinjeringa. Eto šta znači.
Popis je bio. Zvanični rezultati po etničkim odrednicama popisanih još nisu dostupni.
Pa kako onda znaš da su Bošnjaci nadpolovična većina?

Ako se ne varam, Republika Srpska bira predstavnika Srba u predsedništvu, tako da je neki Komšić kao predstavnik Srba još uvek u domenu nerealnih želja.
Pa znam :D

Da, slažem se, bira. I upravo je to ono o čemu ti pričam. Komšić je samo primjer. Cilj nisu državne institucije već entitetske. :mrgreen: Ali dobro..vrijeme je pred nama... :bih:
Martinez_

#3229 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

emil_L wrote:
Vidim kako ide oko SF, sve sami Komšići sa druge strane spremni da ukinu dodatna prava Hrvatima.
Pa dobro ..super...Misli šta poželiš...[/quote]

Ti a i mnogi pre tebe nikako da uklavire da trenutni sistem nije u korist Bošnjaka, realne većine izjednačene u svakom pogledu sa Srbima i Hrvatima. Interes Bošnjaka je da se taj sistem menja, milom ili silom. Da je bošnjačka demografska ekspanzija tako jaka kao što mnogi misle, potpisao bih da će rata biti koliko sutra. Samo mlade nacije idu u ratove.
emil_L

#3230 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
Represija wrote: Pa kako onda znaš da su Bošnjaci nadpolovična većina?

Ako se ne varam, Republika Srpska bira predstavnika Srba u predsedništvu, tako da je neki Komšić kao predstavnik Srba još uvek u domenu nerealnih želja.
Varaš se. Naš Emil_pravi ti sjedi na vrelu podataka (gatački klan blizak mostarskom muftiji Smajkiću) i uvijek ima neku povjerljivu informaciju koja je nedostupna običnim insanima.
Pa ko je škutorima kriv što ste neinformisani ? Jeli krugovalna postaja ne dosilja do Šušnjareve pojate? Morat ćete je izmaknuti nonomo na Hantalaševo guvno :-D
Represija

#3231 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

mezzo95 wrote:Nigdje ne treba srkletit..samo lagano..imamo kakvu-takvu drzavu, ok smo sa dugim i kratkim cijevima, a to je puuuuuuuuuuno vise nego sto smo imali poodavno..ako sagledamo istorijske procese u zadnjih par stotina godina, Boshnjaci su u neuporedivo boljem polozaju sad nego prije. Sto se ni u ludilu ne moze reci za druga dva konstituvna naroda u BiH. Dakle, mi jedino sto nemamo je politicare koji imaju dugorocnu strategiju u cilju poboljsavanju zivotnog standarda ljudi.
Po mom skromnom misljenju, jedinom kome se u ovoj situaciji mora i treba zuriti su BiH Hrvati. Po njihovu populaciju bilo bi pogubno da ostanu s "druge strane granice" interesnih zona. Zapadno od nas-eu. Istocno od nas-ruska shapa. Potanje koje biracko tjelo hrvatskog korpusa treba postavit svojim politicarima je sljedece:
Hocemo li mi pomoci Boshnjacima da odemo pod shvabu, ili cemo pomoci chetaljima da odemo pod ruse?
Ma nema šta...očigledno je da su Bošnjaci lokomotiva koja vuče BiH u EU i pod skute Nemcima.
Da li je tebe neko obavestio da je sve istočno od vas ili odavno u EU ili su kandidati za EU?
emil_L

#3232 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

dupli..
Hafis

#3233 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

mezzo95 wrote: Potanje koje biracko tjelo hrvatskog korpusa treba postavit svojim politicarima je sljedece:
Hocemo li mi pomoci Boshnjacima da odemo pod shvabu, ili cemo pomoci chetaljima da odemo pod ruse?
Okle bogati vas i Njemaca :) ?....A ja znam, mene budale, baš slabo kontam. Zaboravih na onu teoriju ''u Njemačkoj ima 4-5 milijuna Turaka, i imaju kako reče nas @tetje, izrazito jak lobi pa stoga, jel'te i ne čudi njemačka ljubav prema Bošnjacima. (jesam li blizu? :) )
Majke mi, ako ovo nije psihijatrija ili žešća paljevina. nije mi jasna teorija: nema tko ''vas'' ne voli na ovom svijetu: počevši od USA, preko EU, islamskih zemalja pa do Turske.
Represija

#3234 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

emil_L wrote: Pa znam :D

Da, slažem se, bira. I upravo je to ono o čemu ti pričam. Komšić je samo primjer. Cilj nisu državne institucije već entitetske. :mrgreen: Ali dobro..vrijeme je pred nama... :bih:
Ono jest...Albanskom taktikom Bošnjaci bi možda mogli i zauzeti institucije Republike Srpske za 50 godina.
Pitanje je koliko je Bošnjaka spremno na tu taktiku.
emil_L

#3235 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Martinez_ wrote:
emil_L wrote:

Ti a i mnogi pre tebe nikako da uklavire da trenutni sistem nije u korist Bošnjaka, realne većine izjednačene u svakom pogledu sa Srbima i Hrvatima. Interes Bošnjaka je da se taj sistem menja, milom ili silom. Da je bošnjačka demografska ekspanzija tako jaka kao što mnogi misle, potpisao bih da će rata biti koliko sutra. Samo mlade nacije idu u ratove.
Kako misliš da "uklavire" ? Pa "uklavirili su". Zato ti i govorim da se sistem mjenja dok ja i ti kuckamo. E to je što ti a i mnogi drugi prije tebe niste uklavirili. Dakle Bošnjaci sistem mijenjaju "milom". A drugi ga mogu očuvati jedino "silom"...a sile više nema, dakle mrka kapa
emil_L

#3236 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Represija wrote:
emil_L wrote: Pa znam :D

Ono jest...Albanskom taktikom Bošnjaci bi možda mogli i zauzeti institucije Republike Srpske za 50 godina.
Pitanje je koliko je Bošnjaka spremno na tu taktiku.
Ponovo greška. Nema potrebe za zauzimanjem institucija. Dovoljno ih je blokirati i ometati rad institucija koje su provele genocid. Za to nije potrebno 50 godina. čak ni blizu toliko..
emil_L

#3237 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by emil_L »

Hafis wrote:
mezzo95 wrote: Potanje koje biracko tjelo hrvatskog korpusa treba postavit svojim politicarima je sljedece:
Okle bogati vas i Njemaca :) ?....A ja znam, mene budale, baš slabo kontam. Zaboravih na onu teoriju ''u Njemačkoj ima 4-5 milijuna Turaka, i imaju kako reče nas @tetje, izrazito jak lobi pa stoga, jel'te i ne čudi njemačka ljubav prema Bošnjacima. (jesam li blizu? :) )
Majke mi, ako ovo nije psihijatrija ili žešća paljevina. nije mi jasna teorija: nema tko ''vas'' ne voli na ovom svijetu: počevši od USA, preko EU, islamskih zemalja pa do Turske.
krvi ti 'issove roćko, pa odakle ti ideja da "vi" trebate nuditi političke savjete bilo kome ? Mislim stvarno...ti "bukvalno" uzimaš onaj trmin "lukavi latinin" koji je očigledno debelo precijenjen. Kažu u Interex-u ga sada nude "gratis".
Represija

#3238 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Represija »

emil_L wrote: Ponovo greška. Nema potrebe za zauzimanjem institucija. Dovoljno ih je blokirati i ometati rad institucija koje su provele genocid. Za to nije potrebno 50 godina. čak ni blizu toliko..
Kako ometati i blokirati? Učemu? Gde?
Martinez_

#3239 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Martinez_ »

emil_L wrote:
Martinez_ wrote:
emil_L wrote:

Kako misliš da "uklavire" ? Pa "uklavirili su". Zato ti i govorim da se sistem mjenja dok ja i ti kuckamo. E to je što ti a i mnogi drugi prije tebe niste uklavirili. Dakle Bošnjaci sistem mijenjaju "milom". A drugi ga mogu očuvati jedino "silom"...a sile više nema, dakle mrka kapa
Govorim o sagovornicima na temi a ne nacijama generalno.

Misliš protestima ispred OHR i ''Komšić'' projektima? Super, čekamo prve rezultate za 170 godina
Hafis

#3240 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

emil_L wrote: Kako misliš da "uklavire" ? Pa "uklavirili su". Zato ti i govorim da se sistem mjenja dok ja i ti kuckamo. E to je što ti a i mnogi drugi prije tebe niste uklavirili. Dakle Bošnjaci sistem mijenjaju "milom". A drugi ga mogu očuvati jedino "silom"...a sile više nema, dakle mrka kapa
Jest, baš milom.
Ne možete maknuti Ljubu Bešlića iz 25% već devetu godinu, a mjenjalo bi sistem.
Što je najsmješnije, zastavnik Živko sam handri pola države kako mu se ujutro digne, i to što kažeš ''milom''.
OldMayor

#3241 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by OldMayor »

Onako nesto kontam, zasto bi mi morali ratovati ako RS hoce da se otcjepi. Znam, razumijem da je BiH suverena zemlja, ali ako jedan dio te zemlje ne zeli da bude u toj zemlji i bukvalno sve radi da vuce zemlju prema dole, pa nek idu u qrac vise. Jer da se RS otcjepi i da mi ponovo ratujemo, ponovo ne bi nista dobili. Ne moze jedna strana pobiti drugu, tako da nikad nece biti pobjednika. Uvijek ce jedna strana vuci na svoje, druga na svoje, to je vise ljudima u krvi. Drzava je sad podjeljenija nego sto je ikad prije bila, sad bukvalno postoje nacionalno cisti gradovi, nema tu vise multietnicnosti koje jeste bilo prije 92'.

Uzeti brate komadic zemlje i da je uredimo kako treba, pa jel to milion stanovnika, neka je. Neka to bude bosna i hercegovina, opet lakse cemo se dogovoriti sa jednom stranom, nego ovako sa tri. Mi vec imamo uredjenu drzavu, imamo reprezentaciju, svi u svijetu znaju za Bosnu i Hercegovinu, za njihovu RS niko ziv ne zna, a i onaj ko zna zna da je to para-drzava nastala genocidom.

Urediti taj komad zemlje kako treba, nastaviti samo ovu drzavnost, uci u NATO, EU i boli nas qrac, oni nek se makljaju. Jest da federacija ne funkcionise, ali opet bi novi ustav mogli nekako sastaviti valjda sa Hrvatima, zakopati ratnu sjekiru i krenuti naprijed. Ali ne uredjivati je onako kako je nas vrli Aljo zamislio, da napravi Iran u sred evrope, napraviti evropsku drzavu i izaci iz ovih govana.

Ne zagovaram podjelu drzave - niposto, ali ako do toga mora doci, ja ne mislim svoju glavu poturati za badava, jer znam da novi rat nista dobro nece donijeti, opet ce obicna raja izginuti nizasta.
Steely Dan

#3243 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

OldMayor wrote:Onako nesto kontam, zasto bi mi morali ratovati ako RS hoce da se otcjepi. Znam, razumijem da je BiH suverena zemlja, ali ako jedan dio te zemlje ne zeli da bude u toj zemlji i bukvalno sve radi da vuce zemlju prema dole, pa nek idu u qrac vise. Jer da se RS otcjepi i da mi ponovo ratujemo, ponovo ne bi nista dobili. Ne moze jedna strana pobiti drugu, tako da nikad nece biti pobjednika. Uvijek ce jedna strana vuci na svoje, druga na svoje, to je vise ljudima u krvi. Drzava je sad podjeljenija nego sto je ikad prije bila, sad bukvalno postoje nacionalno cisti gradovi, nema tu vise multietnicnosti koje jeste bilo prije 92'.

Uzeti brate komadic zemlje i da je uredimo kako treba, pa jel to milion stanovnika, neka je. Neka to bude bosna i hercegovina, opet lakse cemo se dogovoriti sa jednom stranom, nego ovako sa tri. Mi vec imamo uredjenu drzavu, imamo reprezentaciju, svi u svijetu znaju za Bosnu i Hercegovinu, za njihovu RS niko ziv ne zna, a i onaj ko zna zna da je to para-drzava nastala genocidom.

Urediti taj komad zemlje kako treba, nastaviti samo ovu drzavnost, uci u NATO, EU i boli nas qrac, oni nek se makljaju. Jest da federacija ne funkcionise, ali opet bi novi ustav mogli nekako sastaviti valjda sa Hrvatima, zakopati ratnu sjekiru i krenuti naprijed. Ali ne uredjivati je onako kako je nas vrli Aljo zamislio, da napravi Iran u sred evrope, napraviti evropsku drzavu i izaci iz ovih govana.

Ne zagovaram podjelu drzave - niposto, ali ako do toga mora doci, ja ne mislim svoju glavu poturati za badava, jer znam da novi rat nista dobro nece donijeti, opet ce obicna raja izginuti nizasta.
Svoje gace i svoj novcanik mozes podijeliti i pokloniti kome hoces . Providan si salonac
Steely Dan

#3244 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

OldMayor wrote:Onako nesto kontam, zasto bi mi morali ratovati ako RS hoce da se otcjepi. Znam, razumijem da je BiH suverena zemlja, ali ako jedan dio te zemlje ne zeli da bude u toj zemlji i bukvalno sve radi da vuce zemlju prema dole, pa nek idu u qrac vise. Jer da se RS otcjepi i da mi ponovo ratujemo, ponovo ne bi nista dobili. Ne moze jedna strana pobiti drugu, tako da nikad nece biti pobjednika. Uvijek ce jedna strana vuci na svoje, druga na svoje, to je vise ljudima u krvi. Drzava je sad podjeljenija nego sto je ikad prije bila, sad bukvalno postoje nacionalno cisti gradovi, nema tu vise multietnicnosti koje jeste bilo prije 92'.

Opet Seselju odvezali ruke :o
Steely Dan

#3245 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Steely Dan »

Uzeti brate komadic zemlje i da je uredimo kako treba, pa jel to milion stanovnika, neka je. Neka to bude bosna i hercegovina,
opet lakse cemo se dogovoriti sa jednom stranom, nego ovako sa tri. Mi vec imamo uredjenu drzavu, imamo reprezentaciju, svi u svijetu znaju za Bosnu i Hercegovinu, za njihovu RS niko ziv ne zna, a i onaj ko zna zna da je to para-drzava nastala genocidom.

Ne zagovaram podjelu drzave - niposto,
ali ako do toga mora doci, ja ne mislim svoju glavu poturati za badava, jer znam da novi rat nista dobro nece donijeti, opet ce obicna raja izginuti nizasta.
Ma jok gdje bi ti , zlatni orao i kokarda sa trolistom zagovarao podjelu Bosne :lol: :lol:
radostan dan

#3246 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

ovo mora da je feđa opet smotO džoint pa se logovO...
e vidi pacifiste meĐ alfa mužjacima, skuvO ručak ženi prije vremena, dosadno mu pa došO s nama vijetnamcima da tabiri...

Đeš bolan među primate, glavu da izgubiš, viŠ da se digla i kuka i motika, i kuso repato, generalštabi zasijedaju, dijaspora prikuplja novac, prvi humanitarni paketi se očekuju iza petka prvog koji dođe, tenkovi se turiraju, specijalci svuD okolo, a ti bi da beremo ljubičice i rade bEle...

bože ti sačuvaj ove neozbiljnosti.
mezzo95

#3247 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

Hafis wrote:
Opet me ne pratis druze.
Nema problema, mi budale psihijatrija i to, sve ok.
Haj sad opet:
Nama i vako dobro. Jebe nam se zivo za nijemce. Ali ne uzima eu jednu bugarsku, rumuniju, hrvatsku itd zato sto ih vole. To samo glupan moze pomisliti. Radi se o zonama interesa. Haj da ti nacrtam:
U siriji je rat. Ali..s jedne strane imas iran, ruse, kineze itd, a s druge amere, zidove itd. Kontas sad malo bolje? Dakle rastezu ovi veliki misice, pa ko bude jaci, ta i ta zemlja pripadne njihovoj zoni, pa s njom rade kako hoce.
Eh sad opet da se vratimo na BiH. Radi ilustracije, bil volio da u ovim granicama, zemlja padne pod npr habsburg, il osmanlije? Odgovor je naravno habsburg. Pa te pitam sad: bil volio BiH u ovim granicama u eu, il Boga pitaj kome vamo, rusima, turcima, il ko vec napinje misice s istoka..
Izvinjavam se drugim forumasima, drug hafiz ima poteskoca sa koncentracijom, pa da pomognem kolegi forumasu u nedaci.
madner

#3248 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

radostan dan wrote:ovo mora da je feđa opet smotO džoint pa se logovO...
e vidi pacifiste meĐ alfa mužjacima, skuvO ručak ženi prije vremena, dosadno mu pa došO s nama vijetnamcima da tabiri...

Đeš bolan među primate, glavu da izgubiš, viŠ da se digla i kuka i motika, i kuso repato, generalštabi zasijedaju, dijaspora prikuplja novac, prvi humanitarni paketi se očekuju iza petka prvog koji dođe, tenkovi se turiraju, specijalci svuD okolo, a ti bi da beremo ljubičice i rade bEle...

bože ti sačuvaj ove neozbiljnosti.
Ne kaze se generalstab nego djeneralstab.

Nema mi nista gore od ovih nepreciznosti. :D
radostan dan

#3249 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by radostan dan »

evo vidiš, povedi se madnerovim primjerom ...mjesto da kupi tastaturu sa đ, š, č, on se žrtvovao i već priložio dva - tri evra za pravu stvar.
od njega ti je konzerva sa tunjevinom, samo da znaš...
Srpscanin

#3250 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

huone wrote: U narednom ratu cemo nestati ili mi Bosnjaci
Bicete porazeni,politicki uz asistenciju med.faktora a u krajenjem i vojno ali da cete nestati ne vjerujem.
Locked