Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Laplace

#3226 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Laplace »

HardCore wrote:Ja sam uzeo od pc od ovih iz banjaluke izaso me oko 1500 KM, dok bi me npr u imtecu izaso preko 2000KM, sve novo, dobio garanciju i sad sam rahat, pc ne da zvizdi vec grmi,,,a inace polovno kad kupujes imas veliki rizik, da je pokvareno ili da ce se uskoro pokvarit :D
Ako grmi, onda mu je nešto žešće u kvaru. Pravi li veliku buku, je li grmljavina ili stuganje ili šta već?
quarterback

#3227 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by quarterback »

Laplace wrote:
HardCore wrote:Ja sam uzeo od pc od ovih iz banjaluke izaso me oko 1500 KM, dok bi me npr u imtecu izaso preko 2000KM, sve novo, dobio garanciju i sad sam rahat, pc ne da zvizdi vec grmi,,,a inace polovno kad kupujes imas veliki rizik, da je pokvareno ili da ce se uskoro pokvarit :D
Ako grmi, onda mu je nešto žešće u kvaru. Pravi li veliku buku, je li grmljavina ili stuganje ili šta već?

:lol:
PikHater

#3228 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Brate za 1500 si mogao G2 dizela nabaciti NEregistrovanog.. zvuk paljenja najboljeg covjekovog prijatelja... neprocijenjivo! :D
http://www.youtube.com/watch?v=q2jKhk3biW8
Umalo popisivac

#3229 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Umalo popisivac »

Lopov-eliminator wrote:
Umalo popisivac wrote:Kako Pik nije kriv? Pa je li se na njihovoj stranici rede te prevare? Je li oni dobivaju pare za oglase? Ovo je neka kopija e baya na bosanski nacin. Ziva sprdancija.
Jel ti ovo ozbiljno ili se zezas? Prevare se ne rade na Piku nego u realnom svijetu, Pik je samo posrednik u transakcijama izmedju 2 subjekta koji, izmedju ostalog, tezi dati sto vise relevantnih informacija prvoj strani o drugoj strani i obrnuto kroz prikaz povjerenja, dojmova itd. To kako ce se sama transakcija odviti u realnosti zavisi samo izmedju dvije strane, ne od Pika. Ne moze biti Pik kriv npr. kad ti neko proda artikal a presuti nedostatak, kriv je taj koji ti je prodao, nije ti Pik uvalio artikal.
Pik je jedino nadlezan za rjesavanje slucajeva vezanih za sami Pik kao sto su laziranje dojmova i sl. Pik ne dobiva nikakve pare za oglase, oglasi su besplatni, osim u slucaju Pik radnji koje Piku placaju prostor na sajtu. Ako mislis da je na eBayu sve fino i krasno prevario si se, eno ti na YouTube hrpa snimaka ljudi koji su prevareni u transakcijama preko eBaya.
Upravu si. Ali ipak meni to djeluje neozbiljno. Doduse to je vjerovatno do ljudi. "Moze zamjena za nesto sa mog profila"- :-)
Mehemed
Vozim: automobil

#3230 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Lopov-eliminator wrote: Jel ti ovo ozbiljno ili se zezas? Prevare se ne rade na Piku nego u realnom svijetu, Pik je samo posrednik u transakcijama izmedju 2 subjekta koji, izmedju ostalog, tezi dati sto vise relevantnih informacija prvoj strani o drugoj strani i obrnuto kroz prikaz povjerenja, dojmova itd. To kako ce se sama transakcija odviti u realnosti zavisi samo izmedju dvije strane, ne od Pika. Ne moze biti Pik kriv npr. kad ti neko proda artikal a presuti nedostatak, kriv je taj koji ti je prodao, nije ti Pik uvalio artikal.
Pik je jedino nadlezan za rjesavanje slucajeva vezanih za sami Pik kao sto su laziranje dojmova i sl. Pik ne dobiva nikakve pare za oglase, oglasi su besplatni, osim u slucaju Pik radnji koje Piku placaju prostor na sajtu. Ako mislis da je na eBayu sve fino i krasno prevario si se, eno ti na YouTube hrpa snimaka ljudi koji su prevareni u transakcijama preko eBaya.
Na eBayu nije sve fino i krasno, ali se sigurno dešava manje prevara nego na PIK-u. Kada ti stigne nešto sa ebay-a lijepo snimaš otpakivanje i testiranje proizvoda, ako ne bude uredu ima case, i kada vide video presudit će pravedno, nekoliko puta je bilo tako, ali nisam se morao natezati sa sellerom, vrati sav novac ili dio novca ako je predmet upotrebljiv u nekom smislu jer pretežno kupujem od sellera sa 10000 i više transakcija i preko 95% povjerenjem
HardCore

#3231 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by HardCore »

ArmenVENOM Korisnik je suspendovan, i dobio sam 2 Pik kredita pfff :/ mislim da sam zasluzio minimalno 20 xD
PikHater

#3232 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

HardCore wrote:ArmenVENOM Korisnik je suspendovan, i dobio sam 2 Pik kredita pfff :/ mislim da sam zasluzio minimalno 20 xD
Jasta prijavio sam ga maloprije zadnji put da me nije ispostovao i stvarno ljudi u roku pola sata ga banovase i jos su izbrisali transakcije mu i sa ovog mu profila http://www.pik.ba/profil/Dzemo1902
Hvala svim ostalim sto su pomogli u utjerivanju pravde :izet:
PikHater

#3233 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Evo naseg junaka javio se....

edinashop
16.01.2014 u 15:48
eeeeee majmuneee **** ti mater usta ja jesi cuo ti malo aaa
nes nikad dobit para nikad umri **** ti krv odvratnu umri crkni od gladi od mene neces dobit para nikad!!! nikad da znass mislis da me ovim mozes natjerat hahahahahahahah mrs sestru ti **** usta i tebe i sve dzubre jedno bjednicko nemas para ahhahahahah nemoj jado za kifle nikad dabogda nemoooo jadoooo nikad dabogda ahhahhahhahahha nikad tebi bog nece dat da znas nikad jer si supak pravi jebo majku svoju prosipas molis me da ti upatim hahhahaha ee nedam para neadm dzubretu mislio sam ti dat sinoc al sad nedammmm kad povratis profil moj onda cu ti uplatit pozzz
Sanchez22

#3234 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Sanchez22 »

PikHater wrote:Evo naseg junaka javio se....

edinashop
16.01.2014 u 15:48
eeeeee majmuneee **** ti mater usta ja jesi cuo ti malo aaa
nes nikad dobit para nikad umri **** ti krv odvratnu umri crkni od gladi od mene neces dobit para nikad!!! nikad da znass mislis da me ovim mozes natjerat hahahahahahahah mrs sestru ti **** usta i tebe i sve dzubre jedno bjednicko nemas para ahhahahahah nemoj jado za kifle nikad dabogda nemoooo jadoooo nikad dabogda ahhahhahhahahha nikad tebi bog nece dat da znas nikad jer si supak pravi jebo majku svoju prosipas molis me da ti upatim hahhahaha ee nedam para neadm dzubretu mislio sam ti dat sinoc al sad nedammmm kad povratis profil moj onda cu ti uplatit pozzz
Bolesnici svuda :)
Neradnik

#3235 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Neradnik »

lik je em nepismen em seljacina :lol: :lol:
PikHater

#3236 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by PikHater »

Ma mali klosarcic fol carsijaner, napravice on jos profila prodavati al nece mi se kofrciti sa 160 dojmova pozitivnih po piku..
Smjesne su pare u ovom slucaju bile odmah da kazem ali ustrajao sam tri mjeseca da ga proganjam kad god mi je dosadno bilo pisao sam mu naravno morao sam svaki put napraviti novi profil jer je moj davnih dana blokirao.
Drugi lik mi je uvalio neispravan ssd disk skuplji tri puta od njegovog artikla ali ucinio mi se ok lik i ostavim mu pozitivan dojam, nisam imao vremena odmah da pogledam od posla i vidim posle par dana da se javljaju greske na disku ,javim mu se on mi napise ` ne znam meni je radio`.. i tacka. Nisam mu se nikad vise obratio niti prijavljivao nekome sta cu sam sam kriv imao sam sansu negativan dojam da mu ostavim ili nesto, ali eto vidim covjek normala prodaje normalne stvari po piku, sta ja znam vidi se nekako ko je mutljaros po profilu i prici odmah, pomislim mozda nije ni znao za te greske na disku mozda ga nije ni koristio on licno i eto ides dalje prezalis...
Ali ovaj me klosarcic svjesno prevario i na bezobrazan nacin prvo je izbrisao artikal na koji sam kliknuo da kupujem da bar neku moralnu satisfakciju imam a drugo sve ostalo ponasanje sto sam navodio u prethodnim postovima...
Lopov-eliminator

#3237 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Nigdje ni tacke ni zareza u poruci a tek sto je nepismen... Sto ce ovaj lopovcic popiti degeneka negdje kad naleti na neku budaletinu. Evo i ovaj mu profil edinashop suspendovan :D :D
Ko sto rece Pikhater nek se vise nece kofrciti sa 160 pozitivnih dojmova. Ovakvi kao on degradiraju postene prodavace koji imaju 100+ transakcija koje mukotrpno godinama rada zarade, treba stati u kraj svakom debilcicu kao sto je ovaj.
Last edited by Lopov-eliminator on 16/01/2014 22:59, edited 1 time in total.
van helsing

#3238 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by van helsing »

Lopov-eliminator,nemoj da vrijedjas. PTSP bolujem nekih 7 godina,ali sebe ne smatram budaletinom,ni ostale ljude koji imaju problem sa tim.
Nisam ni najpametniji,da ne bude zabune,ali nisam ni budaletina.
A sto se tice ovog edinashop,pa nasao bih ga da je u tunguziji,ne zbog para,nego psovki i ponasanja.
Lopov-eliminator

#3239 Re: Prevaranti na PIK-u

van helsing wrote:Lopov-eliminator,nemoj da vrijedjas. PTSP bolujem nekih 7 godina,ali sebe ne smatram budaletinom,ni ostale ljude koji imaju problem sa tim.
Nisam ni najpametniji,da ne bude zabune,ali nisam ni budaletina.
A sto se tice ovog edinashop,pa nasao bih ga da je u tunguziji,ne zbog para,nego psovki i ponasanja.
Nisi shvatio, ima ljudi koji su ono bas otisli zestoko zbog svega sto se desavalo, a znamo vec sta (da offtopic ne pucam dalje), pa su spremni na ovakve pokusaje prevare reagovati prilicno nasilno i ovakve kao doticni domacinski isprebijati. Izvinjavam se ako sam te uvrijedio a namjera mi nije bila, ispravicu sadrzaj posta.
stajeba
Grijem se na: sex
Vozim: svoj fazon
Horoskop: je za nevjernike

#3240 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by stajeba »

Meni prije tjedan dana jedan lik prodo pokvaren artikl 100km. Dal da prijavim?
aless

#3241 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by aless »

stajeba wrote:Meni prije tjedan dana jedan lik prodo pokvaren artikl 100km. Dal da prijavim?
Ne, nemoj.
aless

#3242 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by aless »

stajeba wrote:Meni prije tjedan dana jedan lik prodo pokvaren artikl 100km. Dal da prijavim?
Ne, nemoj.
Lucazode

#3243 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lucazode »

aless wrote:
Ne, nemoj.
Grehota :grin:
Averus

#3244 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Averus »

De opiši slučaj, šta se desilo?
Kofer

#3245 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Evo još jednog prevaranta:

http://www.pik.ba/profil/xxx1987xxx/

Naime mene je prevaril tj. poslal mi je neispravne kablove,a kasnije kada sam ga pital da mi vrati pare a ja njemu artikal,on je počel psovat i blokiral me.Pokušal sam ga prijaviti ali bezuspješno,pa ako nije problem da ga i vi prijavite,da ga suspendiraju,ko zna koga će još prevariti.
Lopov-eliminator

#3246 Re: Prevaranti na PIK-u

aless wrote:
Ne, nemoj.
Ajde ne zezajte cojka :) , @stajeba mozes li opisati ovdje konkretno sta se desilo i koji mu je profil na Piku?
Mehemed
Vozim: automobil

#3247 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Kofer wrote:Evo još jednog prevaranta:

Naime mene je prevaril tj. poslal mi je neispravne kablove,a kasnije kada sam ga pital da mi vrati pare a ja njemu artikal,on je počel psovat i blokiral me.Pokušal sam ga prijaviti ali bezuspješno,pa ako nije problem da ga i vi prijavite,da ga suspendiraju,ko zna koga će još prevariti.
daj ss razgovora, ako hoćeš zamagli nick svog pik-a
Kofer

#3248 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Mehemed wrote:
Kofer wrote:Evo još jednog prevaranta:

daj ss razgovora, ako hoćeš zamagli nick svog pik-a
Izbrisal sam poruku,jer mi je popizdil.
xamp

#3249 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Kofer wrote:
Ne ocekujes onda da ti fkt vjerujemo? :)
Kofer

#3250 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

xamp wrote:
Kofer wrote:
Ne ocekujes onda da ti fkt vjerujemo? :)
Ja znam šta je bilo,vjeroval ili ne.
Post Reply