KUP BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Eborg
#3226 Re: KUP BiH
Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#3227 Re: KUP BiH
realno vi ste se vec usrali i samo pricate o tom psiholoskom momentuEborg wrote:Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
svaka vasa prica na temu utakmice se svodi na to da cete se vi zainatiti, da se mi nafuravamo, da smo se osilili isl...
mislim nije da niste u pravu ali isto tako pretjerujete s tom pricom...
- phillie
#3228 Re: KUP BiH
Eborg wrote:Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
Jos kad bi i igraci ovako razmisljali kako razmisljaju navijaci Sarajeva na forumu
- omega369
#3229 Re: KUP BiH
a vi ste poznati da se skoro svake godine borite za opstanak, pa mislim... sto bi se vas iko bojao? dobro vam ljudi kazu, bez veze se nesto dizete i nafuravate.
prvo kolo i onaj slucajan pogodak i pobjeda guzovace se ako Bog da ne moze 2x ponoviti. vase kvalitete znamo a oni su samo i iskljucivo borbenost i to je to. OVo sarajevo je takodjer borbeno a kvalitet je na nasoj strani. Hoce li to biti dovoljno to cemo vidjeti. ja mislim da hoce
- phillie
#3230 Re: KUP BiH
Niko ne spori da ste u finalu favoriti, sto zbog kvalitetnijeg, po imenima, sastava, sto zbog pozicije na tabeli, sto zbog rezultata iz proteklih sezona. Mi sve sto imamo je borbenost nasih igraca. Hoce li to biti dovoljno za osvajanje Kupa, ja mislim da hoce 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#3231 Re: KUP BiH
Dodao bih.
Celik vec 2-3 kola igra rekreativno. Vjerovatno ce tako i do finala.
Oni mozda misle da odmaraju ekipu tako, teoretski i jeste tako. Samo su totalno zanemarilu momenat sto to odmaranje ekipe i rekreativno odigravanje ligaskih utakmica, donosi sa sobom i cinjenicu da ce im igraci izaci iz takmicarskog momentuma i da vrlo vjerovatno sve to moze umanjiti njihov takmicarski potencijal i formu.
Oni mozda misle da odmaraju ekipu tako, teoretski i jeste tako. Samo su totalno zanemarilu momenat sto to odmaranje ekipe i rekreativno odigravanje ligaskih utakmica, donosi sa sobom i cinjenicu da ce im igraci izaci iz takmicarskog momentuma i da vrlo vjerovatno sve to moze umanjiti njihov takmicarski potencijal i formu.
- Oi
#3232 Re: KUP BiH
ja ih apsolutno podrzavam u tom razmisljanju!Eborg wrote:Ja na ovo FKS potcjenjivanje, nafuravanje i upisivanje pobjede, gazenja i pehara gledam pozitivno. Sto se vise naloze da su favoriti (jesu, ali ne 90% kao sto je u njihovim glavama) to ce nama biti lakse igrati a njima veci pritisak. Poznati su po tome da sve "titule" proslave u 5. kolu pa onda prdnu u cabar. Nadam se da ce ih ovaj mentalitet i ovdje kostati trofeja.
- phillie
#3233 Re: KUP BiH
Mislim da bi ova teorija bila tacnnija kad bi Celik igrao svoje utakmice sa kombinovanim sastavom tj. da 5-6 prvotimaca nikako ne igra prvenstvene utakmice. Ali, Celik igra sa najjacim sastavom (ukoliko nisu suspendovani ili kao golman Adilovic povrijedjeni), e sad sto oni ne pruzaju 100% svojih mogucnosti na terenu, da li je to cuvanje snage i tempiranje forme za finale, ili umanjivanje takmicarske forme ostaje da se vidi. Ni poredjenje strucnjaka koji vode Celik i Sarajevo ne daje nekom prednost u odnosu na drugog. Sve u svemu bice zanimljivo finale, jos da ukinu zabranu, pa da savez dobije hvalospjevke-LIBERO- wrote:Dodao bih.
-
tcz
#3234 Re: KUP BiH
To ce bit dvije zanimljive tekme, po meni Celiku je prednost sto prvu igra kuci (gledajuci statistiku na Kosevu) tu ako sta uradi uradio je. Kako sam uspjeo upratiti Celiku je najveci problem ako prvi primi gol tad se njihova igra raspada a do tad igraju cvrsto.
Sarajevu je bitno da ne izgubi vise od jedan u Zenici i onda su u velikoj prednosti. Trenutno je FKS u pozitivnom soku i nadam se da ce tako i ostati do kraja. Imamo sirinu prema naprijed, Dzeno je i odbranu poslozio onako kako Bog zapovjeda.
U svakom slucaju bit ce zanimljivo...
kup, kup, kup je nas fks <3
Sarajevu je bitno da ne izgubi vise od jedan u Zenici i onda su u velikoj prednosti. Trenutno je FKS u pozitivnom soku i nadam se da ce tako i ostati do kraja. Imamo sirinu prema naprijed, Dzeno je i odbranu poslozio onako kako Bog zapovjeda.
U svakom slucaju bit ce zanimljivo...
kup, kup, kup je nas fks <3
- splend
#3235 Re: KUP BiH
pitari su i u prvom kolu govorili da na bilino dolaze da zabiju 5 komada i da se vrate kuci.
pitari tako pricaju svake godine.
pitari opet pricaju...

pitari opet pricaju...
- MOSALJOZE
#3236 Re: KUP BiH
Ne znam njihovih 11 za ovu sezonu,ali mislim da je protiv Zrinjskog igrala sasvim respektabilna ekipa.-LIBERO- wrote:Dodao bih.
-
tcz
#3237 Re: KUP BiH
pitari ce to i da uradesplend wrote:pitari su i u prvom kolu govorili da na bilino dolaze da zabiju 5 komada i da se vrate kuci.
pitari opet pricaju...
- omega369
#3238 Re: KUP BiH
i vi svake godine pricate o evropi i trofejima a na kraju vam se sezona svede na mec sa Sarajevo, jer zna se " sta je to" 
-
Eborg
#3239 Re: KUP BiH
Vala niko se nije "usrao" Sarajeva. Ako smo vam uvalili "bezveze" gol sto nam ga, zivi bili, niste uvalili i vi nama? Zato sto ste bili kita na terenu eto zasto.
Stoji da ste uigraniji sada nego tada no i veci je pritisak, pogotovo sa totalno neiskusnim trenerom (doduse nije ni nas nesto bolji po tom pitanju).
Uostalom, ako se ijedna ekipa moze "prepasti" protivnickih navijaca to definitivno nije Celik. Navikli su na hiljade navijaca na svom stadionu i kad je najgore a i na cinjenicu da su uglavnom omrazeni i popljuvani na vecini stadiona na strani (vise ili manje zasluzeno) pa nije to nesto sto ce ih kao sokirati.
Slozio bih se sa @-LIBERO-m da nije u redu ova "forma na prekidac" gdje cemo se kao zajebavati u ligi i onda odigrati utakmicu sezone. Ako je vjerovati treneru, tome je dosao kraj, "od ponedjeljka pravna drzava".
Stoji da ste uigraniji sada nego tada no i veci je pritisak, pogotovo sa totalno neiskusnim trenerom (doduse nije ni nas nesto bolji po tom pitanju).
Uostalom, ako se ijedna ekipa moze "prepasti" protivnickih navijaca to definitivno nije Celik. Navikli su na hiljade navijaca na svom stadionu i kad je najgore a i na cinjenicu da su uglavnom omrazeni i popljuvani na vecini stadiona na strani (vise ili manje zasluzeno) pa nije to nesto sto ce ih kao sokirati.
Slozio bih se sa @-LIBERO-m da nije u redu ova "forma na prekidac" gdje cemo se kao zajebavati u ligi i onda odigrati utakmicu sezone. Ako je vjerovati treneru, tome je dosao kraj, "od ponedjeljka pravna drzava".
- splend
#3240 Re: KUP BiH
i vi svake godine pricate o trofejima, tu smo izgleda istiomega369 wrote:i vi svake godine pricate o evropi i trofejima a na kraju vam se sezona svede na mec sa Sarajevo, jer zna se " sta je to"
da se ovo finale bilo kad ranije igralo, rekao bih da je sarajevo favorit. al' s ovom ekipom, koju sam gledao u prvom kolu u zenici, sanse su 50-50. to sto vi mislite da ste fol naka ekipa u odnosu na nas, to ce vas najprije i kostat...
- omega369
#3241 Re: KUP BiH
Svi imamo pravo na svoje misljenje. ja mislim da ste se u cijeloj ovoj prici jedini vi ufurali da ste neka ekipa i taj jedan slucajan gol kojeg ste postigli vas nesto nosi
ma ok sve cemo vidjeti
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#3242 Re: KUP BiH
Eborg wrote:Vala niko se nije "usrao" Sarajeva. Ako smo vam uvalili "bezveze" gol sto nam ga, zivi bili, niste uvalili i vi nama? Zato sto ste bili kita na terenu eto zasto.
Ja ne kazem da cemo mi vas dobiti u Zenici. Malo i meni ide na zivce ova prepotentnost.
Onu utakmicu iz marta smo zijanili iz vise faktora. Uspavanih igraca, neadekvatnog trenera i sudije koji je pustio igracima Celika da udaraju i rade sta hoce. Tada su nasi bili pogubljeni na terenu. Pa jajalo prva tri dodira s loptom 3 faula u cjevanicu. Covjek kasnije bjezao od lopte ko dzavo od krsta.
Ne kazem da ste nezasulzeno pobjedili tada ali bilo je svega.
Od tog dana do danasnjeg kod nas se mnogo stvari promjenilo na bolje. Pogotovo kada je u pitanju trener.
Dzenan Uscuplic koliko god je mlad kao trener, toliko i ima iskustva u ovoj ligi. Godinama je on tu, igrac, trener, pomocni trener itd... Zna on vrlo dobro kako stoje stvari na terenu i sta moze da ocekuje.
Ja ne vidim tu tehnicku podkovanost vase ekipe koja moze pruziti vasem treneru mogucnosti nekih drasticnih izmjena taktike u smislu da sad Hukic skonta neku mandzu pa se sjebu nasi igraci sta je ovo. Siguran sam da ce opet se ponoviti prvih pola sata iz Zenice od marta, a to je presing, udaradanje po nogama, protesti kod sudije za svaki faul, naguravanje s nasim igracima kako bi se unijela nervoza, i ofanziva. Ako se ovo izdrzi garantujem vam da nemate sanse.
-
Eborg
#3243 Re: KUP BiH
Pa normalno da ćemo vas prebiti na terenu. Ne zato što ste vi jebeno Sarajevo nego zato što igramo muški. Niko vam ne brani da i vi igrate tako. Ako može u Engleskoj, zašto bi bilo problem u Bosni i Hercegovini? Naravno, isključivo u okviru sportskih okvira, tu vas nikako nećemo štediti. Ni vas ni bilo koga drugoga.

- phillie
#3244 Re: KUP BiH
Evo malo sam gledao rezultate ova dva kluba u Kupu u proslosti. Oba puta ovi klubovi su se susretali u polufinalu i oba puta Sarajevo je proslo dalje, nakon sto je dobilo prve susrete (4:2 i 1:0) koji su igrani u Sarajevu. Revansi na Bilinom zavrsavali su 0:0.
Dakle, ovo je prvi put da Celik igra prvu utakmicu kod kuce, odnosno da ne mora da lovi rezultat na domacem terenu u susretima sa Sarajevom. Naravno ovo ne mora nista da znaci, jer se radi o sezonama 1996/97 i 2001/02, ali eto.
Normalno da ce svaka ekipa sagledati svoje prednosti i nedostatke i gledati da prve iskoristi a druge koliko moze neutralizira. Naravno sve u skladu sa nogometnim pravilima i fair-play-om.
Dakle, ovo je prvi put da Celik igra prvu utakmicu kod kuce, odnosno da ne mora da lovi rezultat na domacem terenu u susretima sa Sarajevom. Naravno ovo ne mora nista da znaci, jer se radi o sezonama 1996/97 i 2001/02, ali eto.
E ovo razmisljanje mi nikad nije bilo jasno kod nekih ljudi. Prvenstveno mislim da simpatizere Barcelone (malo odoh u off). Vecina njih naime razmislja na nacin da tim koji je tehnicki indiferentniji ali fizicki jaci, treba spustiti gace i pustiti protivnika da plete tika taku i ako je moguce aplaudira na njihove poteze i golove.Pa normalno da ćemo vas prebiti na terenu. Ne zato što ste vi jebeno Sarajevo nego zato što igramo muški. Niko vam ne brani da i vi igrate tako. Ako može u Engleskoj, zašto bi bilo problem u Bosni i Hercegovini? Naravno, isključivo u okviru sportskih okvira, tu vas nikako nećemo štediti. Ni vas ni bilo koga drugoga.
Last edited by phillie on 23/04/2014 11:57, edited 1 time in total.
-
todd_smith
#3245 Re: KUP BiH
trica vam ne gine
-
Eborg
#3246 Re: KUP BiH
Nema bodova u kupu, ali slažem se, dobijamo vas momački 
- van helsing
#3247 Re: KUP BiH
Kakav prvi maj,dan drzavnosti,nezavisnosti,nova godina,bajram,bozic,itd,itd,praznik,ludilo,usicenje,teferic,itd su u Zenici kada dolazi FK Sarajevo.
Jednostavno zenicani zive za taj dan.
Nikad nisam skontao zasto.
Sa drugim sarajevskim klubom nije tako.
-
Pol_Pot
#3248 Re: KUP BiH
Pa odmah se zna da taj dan Čelik pobjeđuje, zato se slavivan helsing wrote:Kakav prvi maj,dan drzavnosti,nezavisnosti,nova godina,bajram,bozic,itd,itd,praznik,ludilo,usicenje,teferic,itd su u Zenici kada dolazi FK Sarajevo.
-
todd_smith
#3249 Re: KUP BiH
Mi Zrinjskom zabili 3, Zrinjski vama 4, znaci mi vama 7. Logicno.
- Muhamed Đakmić
#3250 Re: KUP BiH
Previše smo se mi puta sjebali ''sigurno uzimamo'' pristupom u posljednjih par sezona da bih ja mirno mogao reći da osvajamo kup. Daj Bože