Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mist
#3226 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kada bude para ide nastavka radova do tada EPP
-
last mohicans
#3227 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Digli su te dijelove, da stave novu travu,imaju slike, to su i na Kosevu trebali. Eh sad, da li mora posebna trava, ne znam, taj hibrid i plastika su dolje, ona se veze za pravu travu. Maloprije sam istrazivao, dvije su opcije, jeftinija koja je urađena na AFH, sa dohranom (hidrosjetva), to treba čekati 3-4 sedmice da trava naraste, a zamjena busena na dijelovima ili kompletnog terena kosta vise, kaze AI manje od 200000km, od 130-170 hiljada. Ta opcija traje 10-14 dana se moze igrati vec.
-
sanchopansa1
#3228 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Da upravo taj. Apsolutno ništa nije novo na njemu. Iste daske, frljave, odvratne, one čak nisu ni oprane, još blato na njima od prije, ograda ista, samo prefarbana, sajle koje drže most i dalje hrđave na prijelazima, nisu se potrudili da bar to prefarbaju.thekupus wrote: ↑19/08/2026 17:37Na kojem mostu je samo ograda prefarbana? Ars aevi? Doslovno kompletan zamijenjen, skoro ništa od starog mosta nije ostalo.sanchopansa1 wrote: ↑19/08/2026 17:33Upravo. Kao za most što je samo rasklopila, pola godine ljude držala kao taoce zarobljene i ponovo sklopila i kao eto, rekonstruisan, a ništa nije rekonstruisano. Samo ograda prefarbana i to katastrofalno loše.sime_cipol wrote: ↑16/08/2026 12:05
Razvlacice se do opstinskih izbora '28 (pu pu jezik pregrizao) a onda ce Benjamina sa onim svojim smijeskom i facom izaci i reci:
" drage moje Sarajlije, dragi moji stanovnici Opstine NS, dragi moji navijaci i simpatizeri naseg Zelje, evo napravili smo tribinu... bla bla
Fuj, gade mi se.
I onda raskelji onu svuju iritantnu facu, ko fol ona nesto uradila.
Ne znam pričamo li o istom mostu, ali most kod Muzeja je samo razmontiran i ponovo montiran. Ništa novo ja na njemu ne vidim.
- kabal1337
#3229 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
skines sloj trave, smotas odvezes.archi_a wrote: ↑19/08/2026 14:19 Bice ovo bombonica!
Al jbm majku i koncerte više. Jedan koncert te mjesecima unazadi. Shebaše i Koševo i Grbavicu da bi neko uzeo pare!!!!![]()
Idi na livadu pa organizuj!
Izaberi neko mjesto oko/u blizini Sarajeva, ogradi i napravi KONCERTNU LIVADU!!! I pravi koncerte koliko te volja.
Gledaj nam stadiona, ovo je za zatvora!![]()
dovuces novi sloj, razmotas i tjt
-
tokio25
#3230 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
da se zavrsi i zapadna i grbavica bi bila pravo lijep stadion
- tramvajtrojka
#3231 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ne postoji opcija hidrosjetve niti zamjena dijelova hibridnog travnjaka ovo i na kosevu je improvizacija samo takva, hidrosjetva na hibridu ne postoji zato je ispala ovako na Koševu, jedina solucija je mijenjanje kompletnog sloja travnate povrsine i tjtlast mohicans wrote: ↑19/08/2026 17:42 Digli su te dijelove, da stave novu travu,imaju slike, to su i na Kosevu trebali. Eh sad, da li mora posebna trava, ne znam, taj hibrid i plastika su dolje, ona se veze za pravu travu. Maloprije sam istrazivao, dvije su opcije, jeftinija koja je urađena na AFH, sa dohranom (hidrosjetva), to treba čekati 3-4 sedmice da trava naraste, a zamjena busena na dijelovima ili kompletnog terena kosta vise, kaze AI manje od 200000km, od 130-170 hiljada. Ta opcija traje 10-14 dana se moze igrati vec.
Posebno sto su i na Grbavici i na Koševu sa ovim unistena hibridna vlakna pa ne mozes samo uraditi i da osisas dio zelenog travnjaka, ostaviš vlakna i zasadis novu travu u kvarcnom sloju, ne moze ni to jer su iscupani ti dijelovi
Ovo je sve sminkanje mrtvog konja
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: 508 SW
#3232 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2026 19:11Ne postoji opcija hidrosjetve niti zamjena dijelova hibridnog travnjaka ovo i na kosevu je improvizacija samo takva, hidrosjetva na hibridu ne postoji zato je ispala ovako na Koševu, jedina solucija je mijenjanje kompletnog sloja travnate povrsine i tjtlast mohicans wrote: ↑19/08/2026 17:42 Digli su te dijelove, da stave novu travu,imaju slike, to su i na Kosevu trebali. Eh sad, da li mora posebna trava, ne znam, taj hibrid i plastika su dolje, ona se veze za pravu travu. Maloprije sam istrazivao, dvije su opcije, jeftinija koja je urađena na AFH, sa dohranom (hidrosjetva), to treba čekati 3-4 sedmice da trava naraste, a zamjena busena na dijelovima ili kompletnog terena kosta vise, kaze AI manje od 200000km, od 130-170 hiljada. Ta opcija traje 10-14 dana se moze igrati vec.
Posebno sto su i na Grbavici i na Koševu sa ovim unistena hibridna vlakna pa ne mozes samo uraditi i da osisas dio zelenog travnjaka, ostaviš vlakna i zasadis novu travu u kvarcnom sloju, ne moze ni to jer su iscupani ti dijelovi
Ovo je sve sminkanje mrtvog konja
Tako je.
Jedino rješenje je dizi stari, stavi novi i prošij ga hibridom. Sve ostalo je drz te vodu dok majstori odu.
U medjuvremenu, u Zagrebu
Za 15 mjeseci koliko su ljudi napravili.
- tramvajtrojka
#3233 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Ti dns imas dvije opcije uzeti grcki hellasod od kojega su svi naši tereni i koji su se pokazali nepostojanim za nasu klimu il otici pokucati madjarima na vratasime_cipol wrote: ↑19/08/2026 19:23tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2026 19:11Ne postoji opcija hidrosjetve niti zamjena dijelova hibridnog travnjaka ovo i na kosevu je improvizacija samo takva, hidrosjetva na hibridu ne postoji zato je ispala ovako na Koševu, jedina solucija je mijenjanje kompletnog sloja travnate povrsine i tjtlast mohicans wrote: ↑19/08/2026 17:42 Digli su te dijelove, da stave novu travu,imaju slike, to su i na Kosevu trebali. Eh sad, da li mora posebna trava, ne znam, taj hibrid i plastika su dolje, ona se veze za pravu travu. Maloprije sam istrazivao, dvije su opcije, jeftinija koja je urađena na AFH, sa dohranom (hidrosjetva), to treba čekati 3-4 sedmice da trava naraste, a zamjena busena na dijelovima ili kompletnog terena kosta vise, kaze AI manje od 200000km, od 130-170 hiljada. Ta opcija traje 10-14 dana se moze igrati vec.
Ovo je sve sminkanje mrtvog konja![]()
Tako je.
Jedino rješenje je dizi stari, stavi novi i prošij ga hibridom. Sve ostalo je drz te vodu dok majstori odu.
i odes kod Garden Group KFT oni su radili na balkanu trenutno
Stozice
Opus arenu
maksimir
rajko mitic
rijekin stadion
ferencvaros
nacionalni u Budimpešti
tsc arenu
i sve najjace stadione u madjarskoj
Najbolji tereni su kod njih ljudi dodju i za desetak dana ti srede i postave novi teren isfrezaju sve i spreman za upotrebu ti bude za dvije sedmice
Ne postoji bolja firma za terene od te

Na Koševu i Grbavici bi se moralo samo zadnjih 20cm zamijeniti
- sime_cipol
#3234 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kod nas je svakako bio za zamjene, dao je svoje. To bi trebalo gledati da se uradi sljedece ljeto.
-
tokio25
#3235 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
ne moze se porediti gradnja novog stadiona i rekonstrukcija starogsime_cipol wrote: ↑19/08/2026 19:23tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2026 19:11Ne postoji opcija hidrosjetve niti zamjena dijelova hibridnog travnjaka ovo i na kosevu je improvizacija samo takva, hidrosjetva na hibridu ne postoji zato je ispala ovako na Koševu, jedina solucija je mijenjanje kompletnog sloja travnate povrsine i tjtlast mohicans wrote: ↑19/08/2026 17:42 Digli su te dijelove, da stave novu travu,imaju slike, to su i na Kosevu trebali. Eh sad, da li mora posebna trava, ne znam, taj hibrid i plastika su dolje, ona se veze za pravu travu. Maloprije sam istrazivao, dvije su opcije, jeftinija koja je urađena na AFH, sa dohranom (hidrosjetva), to treba čekati 3-4 sedmice da trava naraste, a zamjena busena na dijelovima ili kompletnog terena kosta vise, kaze AI manje od 200000km, od 130-170 hiljada. Ta opcija traje 10-14 dana se moze igrati vec.
Tako je.
naravno da je gradnja novog puno brza iz vise razloga
- sime_cipol
#3236 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Mi ne radimo rekonstrukciju, nego gradimo potpuno novu tribinu.
Ljudi su srušili stari stadion i izgradice novi za manje od dvije godine.
- luckylaka
#3237 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Pa kada bi neko i odobrio ti 40 miliona eura za novi stadion pola bi otislo u privatne ruke a za ostatak radilo bi se kao na Grbavici,kilavo bez ikakve kontrole i odgovornostisime_cipol wrote: ↑19/08/2026 19:58 Mi ne radimo rekonstrukciju, nego gradimo potpuno novu tribinu.
-
last mohicans
#3238 Re: Rekonstrukcija stadiona Grbavica
Kako znaš da bi morala oba ova sloja da se mijenjaju, pogotovo sto je na Kosevu bila priča da nikada nije ni prošiven. Jesi dobio neke uzorke oštećenja, jesu ova dvije dijela odvojiva jednog od drugoga? Ne poznajem problematiku (kao i Fuketov sin) a ovo sto sam napisao sa geminija, valjda nesta i on zna.tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2026 19:39Ti dns imas dvije opcije uzeti grcki hellasod od kojega su svi naši tereni i koji su se pokazali nepostojanim za nasu klimu il otici pokucati madjarima na vratasime_cipol wrote: ↑19/08/2026 19:23tramvajtrojka wrote: ↑19/08/2026 19:11
Ne postoji opcija hidrosjetve niti zamjena dijelova hibridnog travnjaka ovo i na kosevu je improvizacija samo takva, hidrosjetva na hibridu ne postoji zato je ispala ovako na Koševu, jedina solucija je mijenjanje kompletnog sloja travnate povrsine i tjt
Tako je.
i odes kod Garden Group KFT oni su radili na balkanu trenutno
Stozice
Opus arenu
maksimir
rajko mitic
rijekin stadion
ferencvaros
nacionalni u Budimpešti
tsc arenu
i sve najjace stadione u madjarskoj
Najbolji tereni su kod njih ljudi dodju i za desetak dana ti srede i postave novi teren isfrezaju sve i spreman za upotrebu ti bude za dvije sedmice
Ne postoji bolja firma za terene od te
Na Koševu i Grbavici bi se moralo samo zadnjih 20cm zamijeniti