Nemoj držati pridike g.Haveriču preko mene. Obrati se njemu lično, direktno ili preko foruma.A_A_AKCIJA wrote:Mirso, fakat da malo staneš na loptu.kmirsad wrote:
E sa Titom bravaram su u Španiju krenuli tek nekolicina, najpoštenijih najčasnijih i naj hrabrijih... tako i u partizane... svi koji su 41-e krenuli iz udobnih, toplih kuča punih hrane u šumu, a mogli da ostanu u žandarima, ustašama, četnicima, hanđrovcima, domobranima,ljotičevcima, nedičevcima, pašičevcima... i udobno i rahat žive i dobijaju pološaje i kune... su imali muda ko lubenice... a karakter ko orački plug...
Tek su se 44. partzizani omasovili ka su se dupeuvlakači, spletkaroši, profiteri, dupelisci, poltroni i nehljebi dohavizali da im je vrijeme da skidaju šubare, ahmedije, mitre... i kame... i meču petokrake i kače bombe na opasače...
Nisam glasač NS, ali sam donedavno bio, a ovo gore što pišeš je upravo razlog zašto nisam. Čovječe, ti serbez ubaci hodžu i kardinala među četnike dupeuvlakače, spletkaroše, profitere, dupelisce, poltrone i nehljebe i stavi im kamu u ruke. Jedino ako sam šta propustio, pa je bila kakva jedinica hodža koljača, nekakve krvave ahmedije, u onom ratu, onda izvini.
Ovo ti govorim ovdje javno, jer vas ima previše koji tako razmišljate, maltene je postalo mainstream. Haverić ne može preko jezika prevaliti izraz Bošnjak, Forto je ostali, a sa Sabkom-ceker sam imao sličnu raspravu nekada na fb.
Ukratko, stranka za koju agituješ, neće dogurati nigdje, dok god ne prihvati da Bošnjak može biti Bošnjak, a poslije toga i musliman, a da može biti normalan i punopravan član. Ili to ili da se otvoreno u program NS stavi da osim političke, postoji i vjersko-misionarska platforma uvođenja ljudi upamet i ateizam, ili nacionalna, sa ciljem objašnjavanja Bošnjacima da bi trebali biti nešto drugo.
I prije si tulio o bogumilima i sličnim anahronizmima, proglašavao Bosance kao rješenje... Sve je to lijepo i ne želim da ti ispravljam tvoje zablude, svako ima pravo na njih. Ali pusti i ostale da ih imaju. U stranci liberalne provinijencije ovo nikako ne bi smio biti problem.
A stranka za koju agituješ bi takođe, trebala da se ogradi od tvojih stavova i stavova Haverića koji nema problem nazivati protivnike balijama, te potencijalnim glasačima malo energičnije pojasni da ako Peđa može biti Srbin i dobrodošao u NS kao takav, Falatar kao Hrvat, Haverić kao komunista koji negira naciju i uz to militantni ateista, Forto kao ostali, Sabina kao BogZnaŠta, Dino Mustafić kao Jugosloven, Muhamed kao Dennis, ti kao bogumil i Bosanac, gayevi, mooožda da se pojasni da i prosječan Bošnjo vulgaris koji klanja, posti, ima mjesta u stranci i da mu zbog toga ništa ne fali.
Možda to, ili da fakat svi još čekamo evoluciju politike sa ulične ideologije u nešto ozbiljnije, patimo se i i dalje se dijelimo po formulama: Bošnjak+musliman = SDA, kafana+ateista= SDP, NS...
Već znam u kojem će pravcu otići priča, ali samo ću ponoviti, pogledajte rezultate popisa. U KS, gdje se NS nada značajnom rastu, živi 80% Bošnjaka, koji su 90% muslimani. Sa ovom politikom se ne dobijaju izbori, jer SDA lijevom rukom rješava ovaj problem, nažalost. Znam, hajmo pričati o onome od čega se živi, rupama na cesti i gradskom prevozu.
Sve ovo je dokaz da u BiH skoro da ne postoji politička opcija koja razumije demokratiju i priznaje ljudska prava. Ovo o čemu ti pričaš i kako doživljavaš NS je jedan klub navijača koji preferiraju određeni stil života i nametali bi ga drugima prilično agresivno, jer duboko vjeruju da su u pravu. Jako malo veze sa politikom, a puno više sa furkom, lifestyleom, misionarstvom... Na ovim osnovama, legitimnija bi bila stranka vegetarijanaca, pankera, nepušača... I očigledno je da je BiH političko društvo na ovom nivou.
Onda otvoriš članak u kojem vođa evropskih pučana, u suštini soft desničara, drži bukvicu jednom Orbanu i skontaš da možda NS ima liberalnu ideju, ali ti Mirso, malo više bacaš na Orbana, kad je algoritam u pitanju:
Weber je Orbanu rekao da možda imaju različite zamisli o rješavanju migrantske krize, ali "ako općenito kažemo da se treba plašiti muslimana i općenito napadamo vjeroispovijest, onda radimo za džihadiste koji žele sukobe unutar naših društava. Evropski ideali vjerske slobode i odvojenosti države i crkve načela su na kojima smo stvorili ljudska prava, ne kršćanska prava, na ovom kontinentu", rekao je čelnik pučana.
Lažeš za svaku optužbu koju si iznio na moj račun,
Nikada i nigdje nisam riječ izgovorio protiv Bošnjaka, Hrvata, Srba... ni jednog jedinog naroda...a posebno ne protiv muslimana, katolika, pravoslavac, protiv vjernika uopšte, naprotiv, prave vjernike poštujem, mnogo više od ovih na baterije što se guraju u prve safove iz niskih pobuda, da bi se dograbili funkcije i para. istjerujuči prave vjernike u harem i okolne livade.
Jednostavno, lažeš.
Pokušavaš, podlo, da me targeteriš i pozoveš forumaše na moj linc.
Ako je moje neprekidno traženje da se mijenja, po meni... a ne stranci... nacističko/fašistički "antisemitski" Ustav BiH i da se PORED POSTOJEČIH KONSTITUVNIH NARODA U BiH UVEDE I BOSANAC/HERCEGOVAC
i time omoguči ravnopravnost i građanska prava svim građanima BIH, spriječavanje drugih da ostvaruju svojagrađanska prava onda ti definitivno nemaš pojma šta pišeš.
Ili imaš, ali nemaš muda i karaktera da odbiješ naređenje iz nekog od "Tornjeva"... uopšte me ne zanima kojeg.
Ovaj tvoj post vidim kao jedan klasičan UDBAŠKO/ KOSovski pokušaj montiranja optužnice, kačenja zvona na vrat i stavljanja mete na čelo... prizivanje katul fermana...
Iz poniženja mi je da tvoj post dalje elaboriram i odgovaram.
Pogledaj se malo u ogledalo.
Vidiš li tamo časnog, moralnog , čestitog poštenog čovjeka ?
Ne do Bog nikome neviđene bijede.
Naša Stranka nema ništa sa mojim ličnim stavovima, slobodan sam strelac... nemaju ništa sa mnom... niti da me brane , niti da me napadaju...
A vi bujrum... trojki imate... ne bojim vas se...
Evo i jednoh Imama, hođe... priča sve isto što i ja... kako ćete njemu zapušititi usta
Jel pozvat IVZ da se ogradi od njega i izbace ga...
https://scontent.fsjj2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5C27A193