Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#32226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

A_A_AKCIJA wrote:
kmirsad wrote:
E sa Titom bravaram su u Španiju krenuli tek nekolicina, najpoštenijih najčasnijih i naj hrabrijih... tako i u partizane... svi koji su 41-e krenuli iz udobnih, toplih kuča punih hrane u šumu, a mogli da ostanu u žandarima, ustašama, četnicima, hanđrovcima, domobranima,ljotičevcima, nedičevcima, pašičevcima... i udobno i rahat žive i dobijaju pološaje i kune... su imali muda ko lubenice... a karakter ko orački plug...
Tek su se 44. partzizani omasovili ka su se dupeuvlakači, spletkaroši, profiteri, dupelisci, poltroni i nehljebi dohavizali da im je vrijeme da skidaju šubare, ahmedije, mitre... i kame... i meču petokrake i kače bombe na opasače...
Mirso, fakat da malo staneš na loptu.

Nisam glasač NS, ali sam donedavno bio, a ovo gore što pišeš je upravo razlog zašto nisam. Čovječe, ti serbez ubaci hodžu i kardinala među četnike dupeuvlakače, spletkaroše, profitere, dupelisce, poltrone i nehljebe i stavi im kamu u ruke. Jedino ako sam šta propustio, pa je bila kakva jedinica hodža koljača, nekakve krvave ahmedije, u onom ratu, onda izvini.

Ovo ti govorim ovdje javno, jer vas ima previše koji tako razmišljate, maltene je postalo mainstream. Haverić ne može preko jezika prevaliti izraz Bošnjak, Forto je ostali, a sa Sabkom-ceker sam imao sličnu raspravu nekada na fb.

Ukratko, stranka za koju agituješ, neće dogurati nigdje, dok god ne prihvati da Bošnjak može biti Bošnjak, a poslije toga i musliman, a da može biti normalan i punopravan član. Ili to ili da se otvoreno u program NS stavi da osim političke, postoji i vjersko-misionarska platforma uvođenja ljudi upamet i ateizam, ili nacionalna, sa ciljem objašnjavanja Bošnjacima da bi trebali biti nešto drugo.

I prije si tulio o bogumilima i sličnim anahronizmima, proglašavao Bosance kao rješenje... Sve je to lijepo i ne želim da ti ispravljam tvoje zablude, svako ima pravo na njih. Ali pusti i ostale da ih imaju. U stranci liberalne provinijencije ovo nikako ne bi smio biti problem.

A stranka za koju agituješ bi takođe, trebala da se ogradi od tvojih stavova i stavova Haverića koji nema problem nazivati protivnike balijama, te potencijalnim glasačima malo energičnije pojasni da ako Peđa može biti Srbin i dobrodošao u NS kao takav, Falatar kao Hrvat, Haverić kao komunista koji negira naciju i uz to militantni ateista, Forto kao ostali, Sabina kao BogZnaŠta, Dino Mustafić kao Jugosloven, Muhamed kao Dennis, ti kao bogumil i Bosanac, gayevi, mooožda da se pojasni da i prosječan Bošnjo vulgaris koji klanja, posti, ima mjesta u stranci i da mu zbog toga ništa ne fali.

Možda to, ili da fakat svi još čekamo evoluciju politike sa ulične ideologije u nešto ozbiljnije, patimo se i i dalje se dijelimo po formulama: Bošnjak+musliman = SDA, kafana+ateista= SDP, NS...

Već znam u kojem će pravcu otići priča, ali samo ću ponoviti, pogledajte rezultate popisa. U KS, gdje se NS nada značajnom rastu, živi 80% Bošnjaka, koji su 90% muslimani. Sa ovom politikom se ne dobijaju izbori, jer SDA lijevom rukom rješava ovaj problem, nažalost. Znam, hajmo pričati o onome od čega se živi, rupama na cesti i gradskom prevozu.

Sve ovo je dokaz da u BiH skoro da ne postoji politička opcija koja razumije demokratiju i priznaje ljudska prava. Ovo o čemu ti pričaš i kako doživljavaš NS je jedan klub navijača koji preferiraju određeni stil života i nametali bi ga drugima prilično agresivno, jer duboko vjeruju da su u pravu. Jako malo veze sa politikom, a puno više sa furkom, lifestyleom, misionarstvom... Na ovim osnovama, legitimnija bi bila stranka vegetarijanaca, pankera, nepušača... I očigledno je da je BiH političko društvo na ovom nivou.

Onda otvoriš članak u kojem vođa evropskih pučana, u suštini soft desničara, drži bukvicu jednom Orbanu i skontaš da možda NS ima liberalnu ideju, ali ti Mirso, malo više bacaš na Orbana, kad je algoritam u pitanju:
Weber je Orbanu rekao da možda imaju različite zamisli o rješavanju migrantske krize, ali "ako općenito kažemo da se treba plašiti muslimana i općenito napadamo vjeroispovijest, onda radimo za džihadiste koji žele sukobe unutar naših društava. Evropski ideali vjerske slobode i odvojenosti države i crkve načela su na kojima smo stvorili ljudska prava, ne kršćanska prava, na ovom kontinentu", rekao je čelnik pučana.
Nemoj držati pridike g.Haveriču preko mene. Obrati se njemu lično, direktno ili preko foruma.
Lažeš za svaku optužbu koju si iznio na moj račun,
Nikada i nigdje nisam riječ izgovorio protiv Bošnjaka, Hrvata, Srba... ni jednog jedinog naroda...a posebno ne protiv muslimana, katolika, pravoslavac, protiv vjernika uopšte, naprotiv, prave vjernike poštujem, mnogo više od ovih na baterije što se guraju u prve safove iz niskih pobuda, da bi se dograbili funkcije i para. istjerujuči prave vjernike u harem i okolne livade.
Jednostavno, lažeš.
Pokušavaš, podlo, da me targeteriš i pozoveš forumaše na moj linc.

Ako je moje neprekidno traženje da se mijenja, po meni... a ne stranci... nacističko/fašistički "antisemitski" Ustav BiH i da se PORED POSTOJEČIH KONSTITUVNIH NARODA U BiH UVEDE I BOSANAC/HERCEGOVAC
i time omoguči ravnopravnost i građanska prava svim građanima BIH, spriječavanje drugih da ostvaruju svojagrađanska prava onda ti definitivno nemaš pojma šta pišeš.

Ili imaš, ali nemaš muda i karaktera da odbiješ naređenje iz nekog od "Tornjeva"... uopšte me ne zanima kojeg.

Ovaj tvoj post vidim kao jedan klasičan UDBAŠKO/ KOSovski pokušaj montiranja optužnice, kačenja zvona na vrat i stavljanja mete na čelo... prizivanje katul fermana...
Iz poniženja mi je da tvoj post dalje elaboriram i odgovaram.
Pogledaj se malo u ogledalo.
Vidiš li tamo časnog, moralnog , čestitog poštenog čovjeka ?
Ne do Bog nikome neviđene bijede.
Naša Stranka nema ništa sa mojim ličnim stavovima, slobodan sam strelac... nemaju ništa sa mnom... niti da me brane , niti da me napadaju...
A vi bujrum... trojki imate... ne bojim vas se...
Evo i jednoh Imama, hođe... priča sve isto što i ja... kako ćete njemu zapušititi usta
Jel pozvat IVZ da se ogradi od njega i izbace ga...
https://scontent.fsjj2-1.fna.fbcdn.net/ ... e=5C27A193
JThomas

#32228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JThomas »

i ja sam glasao za sda, ali od odlaska kifle i kukića više neću.
kmirsad

#32229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

JThomas wrote:i ja sam glasao za sda, ali od odlaska kifle i kukića više neću.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pedja Kojovic

#32230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Ja sam se nadao da ce ova tema utihnuti mojim odlaskom.
Otvorio sam je da bi gradjani imali priliku pitati i dobiti direktan odgovor, a otisao kada je postala radno mjesto stranackih aktivista, uposlenika i najamnika. (I dalje me grize savjest da sam mozda vecinu forumasa "kaznio" zbog ponasanja manjine - kako je to kod nas u drzavi vrlo cesto slucaj.

Skoro svaki dan navratim da vidim sta se pise i prica.
Ukoliko naidjem na neko konkretno pitanje - odgovorim u pp.
Ali koliko vidim svadja se nastavlja i vrlo je malo konstruktivne diskusije.

Vidim takodje da se neki forumasi ponasaju i pisu kao da imaju infomacije iznutra i kao cinjenice iznose stvari koje su daleko od istine.
(Tvrdnje iznesene u medijima se uzimaju kao cinjenice, a radi se neistinima. Pogotovo je to bizarno jer se radi o izjavama, tvrdnjama i potezima koji su odluceni na sastancima organa stranke, pred 20 i vise ljudi. Na kraju krajeva, svi nasi sastanci se snimaju i postoje zapisnici. Ovo se posebno odnosi na price o kandidaturama i ambicijama i ko je koga predlozio za sta).
Iako su te tvrdnje mnogo puta u odgovorima u pp obrazlozene i ispricana istina iste osobe ih i dalje propagiraju na ovom forumu.
Ali kao sto moj prijatelj kaze, i stalno mi ponavlja - ne mozes probuditi nekoga ko se pravi da spava (ili radi svoj posao, ja bih dodao).

p.k.
Banksy

#32231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Banksy wrote:
2016

Žalosti me što nema više odgovora rukovodstva NS na forumska pitanja.
Vratiće se pred izbore, ljeta 2018.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#32232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
2016

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
GandalfSivi

#32233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
2016

Da igram dvicu na ManUTD u subotu?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Pedja je bar otvorio ovu temu na forumu nekad. Niti jedan politicar NIKAD. Pojavio se ljeta 2018 pred izbore, Bakira ni sad ne vidim. Upravo radi tog i glasam NS a ne sto su nesto uradili. Jer nisu kao i nitko drugi
kmirsad

#32235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
2016

Ne trebaš biti Vanga... da bi znala da će predsjednik stranke koja učestvuje na izborima... da se u predizbornom mjesecu, nakom duže apstnencije u konkretnim diskusijama, pojavi na temi koju je on otvoro o stranci u kojoj je predsjenik, na temi koja postoji na forumu 10 godina...

To je za bilo očekivati, barem za mene,posebno kada je u pitanju stranka koja nema materijalne resurse, kao mnoge druge stranke, da vodi skupu predizbornu kampanju u preskupim medijima, plakatama, đambo panoima, pompeznim skupovima sa pjevanjem i pucanjem u tri čina... nego su se odlučili na društvene mreže. medij za koju ti ne treba velika lova, a mnogo potemcijalnih birača je tu prisutna.
Dakle Gandalfe, igrakj dvicu na Man Un.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#32236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Stvarno treba imati nadprirodne moci i visoku inteligenciju pa znati da ce se predsjednik jedne stranke oglasiti pred izbore. Ili trebas biti doobar bot.
GandalfSivi

#32237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by GandalfSivi »

kmirsad wrote:
Ne trebaš biti Vanga... da bi znala da će predsjednik stranke koja učestvuje na izborima... da se u predizbornom mjesecu, nakom duže apstnencije u konkretnim diskusijama, pojavi na temi koju je on otvoro o stranci u kojoj je predsjenik, na temi koja postoji na forumu 10 godina...

To je za bilo očekivati, barem za mene,posebno kada je u pitanju stranka koja nema materijalne resurse, kao mnoge druge stranke, da vodi skupu predizbornu kampanju u preskupim medijima, plakatama, đambo panoima, pompeznim skupovima sa pjevanjem i pucanjem u tri čina... nego su se odlučili na društvene mreže. medij za koju ti ne treba velika lova, a mnogo potemcijalnih birača je tu prisutna.
Pojavio se da popljuje po forumu, skoro da kaze da mu je zao sto je ikada otvorio temu. Kladim se da to niko nije ocekivao :-)
insomnia78

#32238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by insomnia78 »

Mozda je Kmirso dobio pohvalnicu u pe pe
Hakiz

#32239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

kmirsad wrote:
Ja nikada nisam vjerovao firmama (ili "firmama") koje nemaju kancelariju/poslovni prostor, koje imaju samo broj mobilnog telefona umjesto fiksnog i čije je internetsko postojanje bazirano na facebooku, dakle nemaju web stranicu. a eMail adresa im je na gmail, yahoo itd.

Jer, ako neko nema u sebe povjerenja toliko da neće da uđe u kredit za poslovni prostor i nekoga ko u tom prostoru radi, pa barem da se javlja na telefon, da plaća telefone/faksove itd, da plaća izradu i održavanje web stranice svoje firme i ostale troškove, dakle ako neko u sebe toliko ne vjeruje da ne smije ulaziti u kredit za te stvari, kako i zašto da mu/joj ja vjerujem?

Dakle, osim prisustva u novim (internetskim) medijima, moraš biti prisutan i na tradicionalan način, Koliko god da košta. To je investiranje. Niko, nikada i nikome ne garantuje da će se investicija isplatiti ili vratiti. Kada god čuješ toplu ljudsku priču o nekome ko je žrtvovao sve i uspio, na jednog takvog dođu desetine, stotine ili hiljade onih koji su takođe žrtvovali sve i nisu uspjeli. Ali za njih ne znamo jer o njima niko ne piše i ne priča.

Ako nisi spreman da rizikuješ sve, privatnu imovinu, za svoju političku ideju ili kompaniju, onda u tu ideju ili u tu kompaniju, a to znači u sebe, ne vjeruješ. A zašto bi ti onda drugi vjerovali?
Banksy

#32240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

kmirsad wrote:
To je za bilo očekivati, barem za mene,.
Za mene nije, iskreno.
Pedja Kojovic wrote:
Sva pitanja i sugestije koje imate mozete uputiti na mojoj zvanicnoj FB stranici.
(Puno je vise posla odgovarati pojedinacno, ali radim to sa zadovljstvom).

p.k.
Hakiz wrote:
Hvala. Ali, ima i nas bez FB-a :-D
Pedja Kojovic wrote:
Naravno, uvijek mozete nazvati NS i zakazati sastanak.

p.k.
Ali dobro je da sad tu.
Hakiz

#32241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Moj post nije bio direktno usmjeren za NS, više generalno. Ozbiljno, nikada nisam ozbiljno shvatao firme koje nemaju kancelariju i imaju samo broj mobitela. Ne moraju sve takve firme biti problematične, ali ja zazirem od takvih.

A kako NS ima kancelarije, to je očito da nije direktno njima upućeno :evil:
Last edited by Hakiz on 13/09/2018 19:36, edited 1 time in total.
drug_profi

#32243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Problem je sto te ovdje ljudi gledaju ko sebi ravnog cim se spustis na njihov nivo, a onda naravno da nece da glasaju za tebe jer ko si ba ti...
Nego ce da ganjaju nekog poluboga...
kmirsad

#32244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

insomnia78 wrote:Mozda je Kmirso dobio pohvalnicu u pe pe
Možda... :-D
Last edited by kmirsad on 13/09/2018 19:41, edited 1 time in total.
kmirsad

#32245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Problem je sto te ovdje ljudi gledaju ko sebi ravnog cim se spustis na njihov nivo, a onda naravno da nece da glasaju za tebe jer ko si ba ti...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hakiz

#32246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

drug_profi wrote:Lijepa je Pedjina nakana. I vrijedi pohvale.
Mislim da je sabina1 najpametnije rekla. Glasati za pojedince za koje se misli da su OK. Za stranku generalno, upitno je.
kmirsad

#32247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

E ja ću tako uraditi. Razmišljam da glasam na one na kraju liste i neke nosioce...
U Amerci, priča mi sestra koja bila asisent na Pomorskom pravu na koleđu u Halifaksu,, na koleđu studentima se nudi više profesora za isti prednet,da izaberu... Profesor kojeg je izabrao nedovoljan broj studenata, dobija crveni karton.
jefff

#32248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

kmirsad wrote:
insomnia78 wrote:Mozda je Kmirso dobio pohvalnicu u pe pe
Možda... :-D
I want to belive :mrgreen:
Krokodajl

#32249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Krokodajl »

Ako će se uvoditi referendum o tome da se i Bosance i Hercegovce stavi kao konstitutivni narod, ja sam onda za to da se prvo organizuje referendum pa da se uopšte ukinu konstitutivni narodi, ionako je nas Bošnjaka 50%+ a vas ostalih + 2 konstitutivna i još Sejdić i Finci i oni iz Vau Vau haman ni toliko :D
kmirsad

#32250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Krokodajl wrote:Ako će se uvoditi referendum o tome da se i Bosance i Hercegovce stavi kao konstitutivni narod, ja sam onda za to da se prvo organizuje referendum pa da se uopšte ukinu konstitutivni narodi,
... i ostaviti mogučnost da izraze vjersko oprjedeljenje... s mogučnošču izjašnjavanja po svim vjerama i nacijama svijeta... Bosana/ Finci- jevrej, Bosanac/ Sejdić, Rom/musliman, Bosanac/Haverić, ateista...Oni koji neče da se izjasne kao Bosanac/Hercegovac sa izborom vjerskog opredjeljenja... :-D Nije stav stranke, moj stav... kakav je stav stranke, ne znam...
Last edited by kmirsad on 14/09/2018 07:43, edited 1 time in total.
Locked