Pa gledaj dok/ako ti ne dosadi.SaraFina wrote: ↑19/07/2025 22:30Ja sam na drugoj epizodi. Sad si me zbunio. Ne znam da li gledati dalje.karanana wrote: ↑19/07/2025 22:20 I ocekivano, untamed ne ispunjava uvjete da bude na ovoj temi. 5/10. Pored navedene kliseizacije likova i njihovih internih problema, Zapetljali su ga, nadodali nekakvih 4-5 subplotova, usporili, napravili rupicastim, predvidivim, izgubili su fokus i na kraju napravili citav rasplet potpuno nebitnim za bilo sta bez neke wow reakcije. A steta jer prvih par epizoda je izgledalo intrigantno.
Ali eto, mozda drugi koji pogledaju imadnu drugacije misljenje pa mozemo prodiskutovati.![]()
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- karanana
#32176 Re: Gledate seriju - preporučite je
- SaraFina
#32177 Re: Gledate seriju - preporučite je
Usporila sam. Nekako radnja se pocela razvlaciti. Na potpuno nevazne stvari. U pravu si. Ali odgowdacu do kraja.karanana wrote: ↑19/07/2025 23:09Pa gledaj dok/ako ti ne dosadi.SaraFina wrote: ↑19/07/2025 22:30Ja sam na drugoj epizodi. Sad si me zbunio. Ne znam da li gledati dalje.karanana wrote: ↑19/07/2025 22:20 I ocekivano, untamed ne ispunjava uvjete da bude na ovoj temi. 5/10. Pored navedene kliseizacije likova i njihovih internih problema, Zapetljali su ga, nadodali nekakvih 4-5 subplotova, usporili, napravili rupicastim, predvidivim, izgubili su fokus i na kraju napravili citav rasplet potpuno nebitnim za bilo sta bez neke wow reakcije. A steta jer prvih par epizoda je izgledalo intrigantno.
Ali eto, mozda drugi koji pogledaju imadnu drugacije misljenje pa mozemo prodiskutovati.![]()
-
kakavdanakneiskustvu
- Point.
#32179 Re: Gledate seriju - preporučite je
Untamed valja pogledati i ispoštovati, ako ništa, onda zbog predivne prirode.
- Digla_da_kreci
- karanana
#32181 Re: Gledate seriju - preporučite je
ja konto remake stare detektivske serije.
- Jack Be Nimble
#32182 Re: Gledate seriju - preporučite je
Yosemite je dio Sierra Nevada lanca, Rocky je istocno.dječak sa šibicama wrote: ↑18/07/2025 16:26 Ma da, klishea pun k, kao i u svakom novom uratku, valjda je sad i nemoguce pobjesi od klishea jer je vec sve vidjeno i snimljeno, nema se ideja.
Nego svidja mi se ambijent, ljubitelj sam americke roki mountain prirode, a seriju cu tek procijeniti.
Ali, posto je snimljen u PNW, onda su u stvari Kaskadi.
- Point.
#32183 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pregledao Untamed. Može se gledati.
MobLand je madafaka. Još 3 epizode. Nadam se da će se onoj vještici Maeve i onom blondoranom šupku neko nahebati matere.
MobLand je madafaka. Još 3 epizode. Nadam se da će se onoj vještici Maeve i onom blondoranom šupku neko nahebati matere.
- SaraFina
- Point.
#32185 Re: Gledate seriju - preporučite je
- SaraFina
#32186 Re: Gledate seriju - preporučite je
To je svakako plus. Oni pejsazi. Moglo je biti i vise scena sto se mene tice. A sta kazes za gospodju i „narudzbu“. Mene je ta informacija malo iznenadila.Point. wrote: ↑22/07/2025 23:32Dalo se naslutiti da će lik Sam Neilla imati završni krešendo.
Lagana serija sa nekom misterijom plus predivni pejzaži, meni sasvim dovoljno.
7 od 10.
- skupljac_zeljeza
#32187 Re: Gledate seriju - preporučite je
Odustao na trećoj epizodi kada partnericu u onom rudniku spašava u zadnjim sekundama.
- karanana
#32188 Re: Gledate seriju - preporučite je
ja sam mu dao 6. iskreno, trebalo bi biti i manje ali eto ti pejzazi i scena, koja se na kraju ispostavlja da je dosta CGi-ovana tj. snimana na mnogo razlicitih lokacija a ne samo u jednom parku.
a nema se nesto narocito ni diskutovati. po meni, prica se razlila na nekoliko tokova i nije se na kraju spojila u jedno, a nije bas ni dala odgovore na sve. izgubio se fokus.
tona klisheja od toga kroz sta prolazi glavni lik do zgoda i nezgoda njegove pomocnice, do pojavljivanja u pravo vrijeme na pravom mjestu da se spasi dan u parku velicine srednjebosanskoig kantona.....
evo saklupljac rece iznad jednu od takvih situacija. a onda i pomocnica kad je uzvratila i dosla u pravo vrijeme na pravo mjesto u sred mrakache. cak ne mislim ni da spoilamo jer je serija poprilicno predvidiva kad su te situacije bile u pitanju.
a nema se nesto narocito ni diskutovati. po meni, prica se razlila na nekoliko tokova i nije se na kraju spojila u jedno, a nije bas ni dala odgovore na sve. izgubio se fokus.
tona klisheja od toga kroz sta prolazi glavni lik do zgoda i nezgoda njegove pomocnice, do pojavljivanja u pravo vrijeme na pravom mjestu da se spasi dan u parku velicine srednjebosanskoig kantona.....
evo saklupljac rece iznad jednu od takvih situacija. a onda i pomocnica kad je uzvratila i dosla u pravo vrijeme na pravo mjesto u sred mrakache. cak ne mislim ni da spoilamo jer je serija poprilicno predvidiva kad su te situacije bile u pitanju.
- SaraFina
#32189 Re: Gledate seriju - preporučite je
Scena je obećavala. Mislim bilo je napeto kad „zapala“. I onda ona voda poce teci. I sto kazes lik se pojavi niotkuda. A ima i scena kad ona njega spasi i to je bilo van konteksta. Jer se on kotrljao prilicno dugo ranjen.skupljac_zeljeza wrote: ↑22/07/2025 23:42 Odustao na trećoj epizodi kada partnericu u onom rudniku spašava u zadnjim sekundama.
- SaraFina
#32190 Re: Gledate seriju - preporučite je
Mene iznenadilo da njegova bivsa zena narucila ubijstvo. Mislim zena je djelovala totalno drugacije.karanana wrote: ↑22/07/2025 23:44 ja sam mu dao 6. iskreno, trebalo bi biti i manje ali eto ti pejzazi i scena, koja se na kraju ispostavlja da je dosta CGi-ovana tj. snimana na mnogo razlicitih lokacija a ne samo u jednom parku.
- karanana
#32191 Re: Gledate seriju - preporučite je
taj subplot mi je jedan od najbezveznije uradjenih, a svi su. da li sam surfao previse na telefonu pa nisam skontao, ali pitao sam i chat gpt i nije mi dao odgovor, kako i zasto je caleb i ubijen.SaraFina wrote: ↑22/07/2025 23:53Mene iznenadilo da njegova bivsa zena narucila ubijstvo. Mislim zena je djelovala totalno drugacije.karanana wrote: ↑22/07/2025 23:44 ja sam mu dao 6. iskreno, trebalo bi biti i manje ali eto ti pejzazi i scena, koja se na kraju ispostavlja da je dosta CGi-ovana tj. snimana na mnogo razlicitih lokacija a ne samo u jednom parku.
- Point.
#32192 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pa znaš šta, mislio sam da će njih dvoje naći na kraju put jednp drugom, u prvi mah sam pomislio da je onaj njen novi dečko neki pretty face papak, ali i on ima dušu, ispostavilo se.SaraFina wrote: ↑22/07/2025 23:37To je svakako plus. Oni pejsazi. Moglo je biti i vise scena sto se mene tice. A sta kazes za gospodju i „narudzbu“. Mene je ta informacija malo iznenadila.
- SaraFina
#32193 Re: Gledate seriju - preporučite je
Bez nekog posebnog razloga. Isao je s djecom i vaspitacicom i odvojio se. Ali nisu se brinuli, jer je poznavao odlicno okolinu. Setajajuci s ocem je upoznao. I lik ga (vidio si kako su otkrili na kameri) pratio i ubio. I ona poruci ubojstvo. Sto mi je ono..karanana wrote: ↑23/07/2025 00:00taj subplot mi je jedan od najbezveznije uradjenih, a svi su. da li sam surfao previse na telefonu pa nisam skontao, ali pitao sam i chat gpt i nije mi dao odgovor, kako i zasto je caleb i ubijen.SaraFina wrote: ↑22/07/2025 23:53Mene iznenadilo da njegova bivsa zena narucila ubijstvo. Mislim zena je djelovala totalno drugacije.karanana wrote: ↑22/07/2025 23:44 ja sam mu dao 6. iskreno, trebalo bi biti i manje ali eto ti pejzazi i scena, koja se na kraju ispostavlja da je dosta CGi-ovana tj. snimana na mnogo razlicitih lokacija a ne samo u jednom parku.
- skupljac_zeljeza
#32194 Re: Gledate seriju - preporučite je
I tačno ubode gdje je od tolikog Parka.
Landman-a sam odgledao prvi serijal, drugi dolazi ili ima, a ja ne mogu da ga uganjam? Demi Moore je imala malu minutažu ili vjerovatno u nastavku nastupa. Ona i Billy bi bili zanimljiv tandem u borbi za barele.
- SaraFina
#32195 Re: Gledate seriju - preporučite je
I ja sam. Ali ona rece, vidio si da joj on nije mogao oprostiti sto narucila ubojstvo. A ovaj zubar kao moze. Jer mu rekla.Point. wrote: ↑23/07/2025 00:03Pa znaš šta, mislio sam da će njih dvoje naći na kraju put jednp drugom, u prvi mah sam pomislio da je onaj njen novi dečko neki pretty face papak, ali i on ima dušu, ispostavilo se.
- SaraFina
#32196 Re: Gledate seriju - preporučite je
A park ko 1/3 BiHskupljac_zeljeza wrote: ↑23/07/2025 00:04I tačno ubode gdje je od tolikog Parka.Ima zanimljivih dijelova zbog čega me i držala do treće, ali... nisam odgledao Pozlaćeno doba pa mi se učini tamo zanimljivije.
Landman-a sam odgledao prvi serijal, drugi dolazi ili ima, a ja ne mogu da ga uganjam? Demi Moore je imala malu minutažu ili vjerovatno u nastavku nastupa. Ona i Billy bi bili zanimljiv tandem u borbi za barele.
- karanana
#32197 Re: Gledate seriju - preporučite je
landman sezona 2 izlazi nekad na jesen. oktobar cini mi se.
solidna serija. dobre mama i kcerka, ali znale su njihove scene ponekad biti i dosadne.
solidna serija. dobre mama i kcerka, ali znale su njihove scene ponekad biti i dosadne.
- SaraFina
#32198 Re: Gledate seriju - preporučite je
I ja sam vidjela negdje da u oktobru izlazi. Bilo vidjeli.
- karanana
#32199 Re: Gledate seriju - preporučite je
eno gore sam napiso jer sam googlo, malo je manji ali ipak velik, oko 3 tisuce kilometara kvadratnih. otprilike velicine srednje bosanskog kantona, oko 1/17 BiH. nije velik ko sto su oni neki tamo po montanama i dakotama i wyominzima. ja cak nisam ni znao da je yosimite u kaliforniji do ove serije.SaraFina wrote: ↑23/07/2025 00:08A park ko 1/3 BiHskupljac_zeljeza wrote: ↑23/07/2025 00:04I tačno ubode gdje je od tolikog Parka.Ima zanimljivih dijelova zbog čega me i držala do treće, ali... nisam odgledao Pozlaćeno doba pa mi se učini tamo zanimljivije.
Landman-a sam odgledao prvi serijal, drugi dolazi ili ima, a ja ne mogu da ga uganjam? Demi Moore je imala malu minutažu ili vjerovatno u nastavku nastupa. Ona i Billy bi bili zanimljiv tandem u borbi za barele.![]()
- SaraFina
#32200 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ona zavrsna scena kad lik napusta i vozi, meni se otegla. Kontam sta je ovo jarane.karanana wrote: ↑23/07/2025 00:11eno gore sam napiso jer sam googlo, malo je manji ali ipak velik, oko 3 tisuce kilometara kvadratnih. otprilike velicine srednje bosanskog kantona, oko 1/17 BiH. nije velik ko sto su oni neki tamo po montanama i dakotama i wyominzima.SaraFina wrote: ↑23/07/2025 00:08A park ko 1/3 BiHskupljac_zeljeza wrote: ↑23/07/2025 00:04
I tačno ubode gdje je od tolikog Parka.Ima zanimljivih dijelova zbog čega me i držala do treće, ali... nisam odgledao Pozlaćeno doba pa mi se učini tamo zanimljivije.
Landman-a sam odgledao prvi serijal, drugi dolazi ili ima, a ja ne mogu da ga uganjam? Demi Moore je imala malu minutažu ili vjerovatno u nastavku nastupa. Ona i Billy bi bili zanimljiv tandem u borbi za barele.![]()