SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Dosadno mii

#32176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dosadno mii »

SD7 wrote:
Bancho wrote: Zbog cega su oni odgovorni? Nevjerovatno je da svi napadaju Avaz zbog istine koju su napisali, a rijetko ko da osudi ono sto je uradio "profesor", kao prvo lazirao diplomu, a zatim kada se otkrilo iz svoje sebicnosti odlucio je da ubije sebe i svoje bliznje. Ali ne, o tome se ne smije pricati, to je zutilo, covjek je vjernik, porodica ovo cita...kao da je u pitanju neki svetac, a ne lazov i psihopata. Svi oni koji pokusavaju da idu mimo sistema treba da budu izlozeni na stub srama.

Avaz je znao razne gluposti da pise, ali sa ovakvim stvarima nema sale i sigurno ne bi objavili da nije 100% tacno.

Ovo je nasa stvarnost.
Lik je mumin i samim tim je bezprijekoran, vjeran alahu i zbog toga ne smije biti izlozen kritikama bilo koje vrste, ma sta da je uradio.
Pometite ispred svoje avlije. Strasno.
Guadalajara

#32177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

vjeshalica wrote:
Bancho wrote:
Artest wrote:Dakle, ako je istina, braća Šimić i portal znan kao @Klix, suodgovorni za cetri zivota (malom je zivot upropasten).
Zbog cega su oni odgovorni? Nevjerovatno je da svi napadaju Avaz zbog istine koju su napisali, a rijetko ko da osudi ono sto je uradio "profesor", kao prvo lazirao diplomu, a zatim kada se otkrilo iz svoje sebicnosti odlucio je da ubije sebe i svoje bliznje. Ali ne, o tome se ne smije pricati, to je zutilo, covjek je vjernik, porodica ovo cita...kao da je u pitanju neki svetac, a ne lazov i psihopata. Svi oni koji pokusavaju da idu mimo sistema treba da budu izlozeni na stub srama.

Avaz je znao razne gluposti da pise, ali sa ovakvim stvarima nema sale i sigurno ne bi objavili da nije 100% tacno.

Ovo je nasa stvarnost.
Pa osjetljiv je dogadjaj bez zvajicnih nekih podataka a djeca su u pitanju pa eto mogu razumjeti da ljudi imaju malo i obzira ali ne treba pretjerivat u obzirima
Da li uopce diploma moze biti uzrok da neko odluci citavu porodicu poslati u smrt,ja ne znam....uglavnom tragedija.
Nije bilo ni uredu popljuvati radnike koji rade tu oko tunela...
Ako je samo on radio u porodici, ako je imao hipotekarni kredit na stan, ako mu je bila ugrozena egzistencija i njegove zene i djece...
Dok opet sa druge strane neko kaze da je bio religiozan, a i nema mi logike da covjek radi neki posao i da nije u stanju isti da nauci.
Iako kad se govori o obrazovanju dosta je to u BiH prenapuhano to mi nekakve moralne vertikale na fakultetima. A ono vecinom uvlaciguzi i trckarala. Ja sam studirao na PMFu. Gore na četvrtom spratu gdje se nalazi odsjek za matematiku ima mesdžid i dosta djece iz medresa ide na ovaj fakultet.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#32179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

sta je otkriveno?
animus

#32180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

kokuz_sa wrote:
animus wrote:Nikakva ograničenja nisu bila vjeruj mi. Mozda su od mjesta nezgode stavljena ali ranije nije bilo. Svi vozili oko 100. Nikakve radove nisam vidio.

Nekada je cutnja zlato..

Ovo ovako stoji od kada je napravljen autoput..radi klizista koje se odmah aktiviralo..

https://prnt.sc/nz67a1

https://prnt.sc/nz67wm

https://prnt.sc/nz682p
Koji si ti padobranac. Procitaj sta sam ja cijelo vrijeme pricao pa onda reci komentar. Ovako si stavio samo slike koje potvrđuju moju pricu. Ogranicenje 100 i na mjestu nezgode table 60. Iz ko zna kojeg razloga jer nema ni radova ni suzenja puta niti ista drugo. Mozda ga je ta tabla i prepala pa je pokusao naglo da se vrati u desnu traku i da zakoci na 60.

Po meni ta tabla nema smisla jer nema vise radova na putu.
Sad ce se javiti pametnjakovici koji u voznji ucestvuju samo kao suputnici i reci da se morao pridržavati ograničenja. Inace autoputevi se svugdje prave da bi se putovalo 60 km/h. Autoceste imaju odgovornost jer su nemarni.
Nisam ni sumnjao da je sva prica oko samoubistva bila izmišljena. Sta ako se pokaze i da je covjek imao diplomu i da su ga lazno optuzili i unistili tu jednu primjernu porodicu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#32181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Ako imas malo bolji vid, moze se na drugoj slici vidjeti i znak 80....
Znaci, ide 100 pa 80
SD7

#32182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SD7 »

Dosadno mii wrote:
SD7 wrote:
Bancho wrote: Zbog cega su oni odgovorni? Nevjerovatno je da svi napadaju Avaz zbog istine koju su napisali, a rijetko ko da osudi ono sto je uradio "profesor", kao prvo lazirao diplomu, a zatim kada se otkrilo iz svoje sebicnosti odlucio je da ubije sebe i svoje bliznje. Ali ne, o tome se ne smije pricati, to je zutilo, covjek je vjernik, porodica ovo cita...kao da je u pitanju neki svetac, a ne lazov i psihopata. Svi oni koji pokusavaju da idu mimo sistema treba da budu izlozeni na stub srama.

Ovo je nasa stvarnost.
Lik je mumin i samim tim je bezprijekoran, vjeran alahu i zbog toga ne smije biti izlozen kritikama bilo koje vrste, ma sta da je uradio.
Pometite ispred svoje avlije. Strasno.
Upravo to pokusavam, cini se da je prljavije nego se misli.
made_in_sarajevo

#32183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

vjeshalica wrote:
mirza_15 wrote:
made_in_sarajevo wrote:Ja sto ljudi gledaju csi miami, ncis i policijske filmove. Svi ste jel tako magistri iz oblasti sudara, ubistva, samoubistva... Mi smo govna od naroda i nas sve treba pobiti. Atomsku na balkan baciti i pustiti da govna umru. Sve lafo neke postenjacine, zakoni, znakovi, svaka situacija se "strucno analizira", ustvari pokazuje se samo koliko smo jadovi i glupani. U saobracaju osnovna pravila niko ne zna niti se postuju, ali zato na forumu ZOBS se citira od zareza do zareza.

Za pola vas, a vjesalici je najgore sto nema mogucnost da pogleda snimak nesrece sa nadzornih kamera. Muda svoja jedete jel tako. Napisite sluzbeni email mupu SBK i autocestama da vam se hitno dostavi snimak sa nadzornih kamera. Na "strucnu analizu" naravno

Sa jedne strane sreca u nesreci nije niko drugi nastrado.
:thumbup:

Eno gledam na Facebooku, armija stranačkih botova koristi ovu tragediju za prikupljanje političkih poena. Zgadi mi se kada vidim na šta su sve ljudi spremni da se pokažu dobrim stranačkim vojnicima.
Ja nisam pomenula da me zanima video snimak i da ga treba uciniti dostupnim nego si to ti izmislio samo eto sa se napravis nekakva moralna vertikala i da lijecis komplekse prema drugim uceanicima na forumu jer te vazda nesto nervira
Samo sam pomenula da ima video nadzor i da ce uvtditi stvarno sta se desilo i da nece biti nagadjanja
Prestani slusovati pricu i izmisljati na druge ljude radi potrebe da sebe nestk prezentiras
Mi smo kompleksasi,a ti si jedina ispravna. Nikad kompleksas, vazda vjesalica! :kiss:
kokuz_sa

#32184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

animus wrote:
kokuz_sa wrote:
animus wrote:Nikakva ograničenja nisu bila vjeruj mi. Mozda su od mjesta nezgode stavljena ali ranije nije bilo. Svi vozili oko 100. Nikakve radove nisam vidio.

Nekada je cutnja zlato..

Ovo ovako stoji od kada je napravljen autoput..radi klizista koje se odmah aktiviralo..

https://prnt.sc/nz67a1

https://prnt.sc/nz67wm

https://prnt.sc/nz682p
Koji si ti padobranac. Procitaj sta sam ja cijelo vrijeme pricao pa onda reci komentar. Ovako si stavio samo slike koje potvrđuju moju pricu. Ogranicenje 100 i na mjestu nezgode table 60. Iz ko zna kojeg razloga jer nema ni radova ni suzenja puta niti ista drugo. Mozda ga je ta tabla i prepala pa je pokusao naglo da se vrati u desnu traku i da zakoci na 60.

Po meni ta tabla nema smisla jer nema vise radova na putu.
Sad ce se javiti pametnjakovici koji u voznji ucestvuju samo kao suputnici i reci da se morao pridržavati ograničenja. Inace autoputevi se svugdje prave da bi se putovalo 60 km/h. Autoceste imaju odgovornost jer su nemarni.
Nisam ni sumnjao da je sva prica oko samoubistva bila izmišljena. Sta ako se pokaze i da je covjek imao diplomu i da su ga lazno optuzili i unistili tu jednu primjernu porodicu.
Jesi li ti corav ili samo ne mozes obraditi slike u svojoj glavi..

Prva slika..
Znak za radove na putu..ispod pise 800mt

Drugi znak je ogranicenje 100

Treci znak za prestrojavanje u lijevu traku 600mt

Cetvrti znak ogranicenje 80

Peti znak za prestrojavanje u lijevu traku 300mt

Sesti znak ogranicenje 60

Sedmi znak..desna traka tunela zatvorena na displayu

7 znakova..
Znaci 7..
I ti napises

"
Ogranicenje 100 i na mjestu nezgode table 60. Iz ko zna kojeg razloga jer nema ni radova ni suzenja puta niti ista drugo. Mozda ga je ta tabla i prepala pa je pokusao naglo da se vrati u desnu traku i da zakoci na 60.

Po meni ta tabla nema smisla jer nema vise radova na putu."

Ja da se pitam oduzeo bih ti trajno vozacku, jer si potencijalni ubica na cesti, koji ne gleda znakove na putu niti ih se pridrzava..

Inace nakon 7 znakova ide

http://prnt.sc/nzdymi

800mt ranije je upozorenje na radove na putu..za koje ti tvrdis da ih nema
ek0

#32185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ek0 »

Da, mogu potvrditi. Ovo ograničenje ispred drugog tunela prema Lepenici i zatvorena desna traka u određenoj dužini nakon tunela su "na snazi" već minimalno godinu dana.
EliasVeskot

#32187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by EliasVeskot »

Meni je strasno ovo preuzimanje slika I statusstatus sa FB za vijesti iz crne hronike. Bukvalno, svaki put kad podjem staviti neki status na FB ili sliku, padne mi na pamet da ce ako umrem u kakvoj tragediji neki portal to razvuc ko sto razvlace plakate kandidata po kontejnerima nakon izbora. Moze li im sevto zabraniti??
insomnia78

#32188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

dustaban wrote:Ljudi, je li ovo istina ?!

https://www.bhdijaspora.net/sokantan-pr ... SrX-HxOjbo
Kakva uvreda za inteligenciju.
Znaci ostavi oprostajno pismo ali se dok ide ubiti sebe i citavu porodicu sjeti i zabrine zbog plina i nezakljucane kuce pa nazove komsiju
kokuz_sa

#32189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

insomnia78 wrote:

Znaci ostavi oprostajno pismo ali se dok ide ubiti sebe i citavu porodicu sjeti i zabrine zbog plina i nezakljucane kuce pa nazove komsiju

Tek ds vidis text u slobodnoj bosni..
Za nesrecu kriv Terzic jer je znak 60 preblizu tunelu..
thekupus

#32190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

A bhdijaspora je inače pouzdan izvor informacija
Guadalajara

#32191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

thekupus wrote:A bhdijaspora je inače pouzdan izvor informacija
Ja za ovu stranicu nikad cuo. :roll:
animus

#32192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by animus »

Ne pita se tebe u vezi nicega i ima razlog za to. Imas vjesalicu pa zajedno kukajte sto se vozi brzo po autoputu. Ovdje stavljas nesto sto je ranije uslikano i sto trenutno ne postoji. Pravis se pametan a nisi bio na licu mjesta. Gubim vrijeme oko gluposti i nemam volje dalje raspravljati.
noviclan

#32193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

kokuz_sa wrote:
insomnia78 wrote:

Hahha cuj znak kriv nigdje veze pa vidis 60km/h i da kocis sa npr 120 fakat nidje veze ides projuris pa kasnije ga smanjujes isto kao da vozis 100km/h i iskoci ti policeman dvadeset metara pred vozilom uz palicu stop da li bi stao ili produzio
noviclan

#32194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

insomnia78 wrote:
JThomas wrote:klasična sačekuša je klasični avazizam. a drugi prihvatili k'o kad je svijest u podrumu...
Nije istina. Klasicna sacekusa je kovanica srpskih medija. A posto bosnjo gleda u srpskog kriminalca ko u boga onda se udomacilo i ovdje
Kad su napisali za sacekusu nisu pogrijesili kad su zaginuli davor i adis
vjeshalica

#32195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

kokuz_sa wrote:
insomnia78 wrote:

Mi smo svi kreteni sta pricamo.Pustite covjeka da tvrdi da sa 100 ides na 60. Vjerovatno je tako i na dionici puta kad ulazis na Brijesce sa petlje.Jest al u guzici....nepotrebno se raspravljati. Od starta ce svi drugi da budu krivi upravo zbog razloga sto je lik prozvan zbog diplome.
Ja sam davno rekla da postoje dvostruki arsini oko incidenata u saobracaju.
Pojedinci su popljuvali lika da je pjan sto ga je ubio ormar,i jos opradvavali onog klebarosa sto snima.
Pa onda su se trazili izgovori oko Ejubovica,pa jesmo li isfasirali Sefica,Rastodera zbog divljakluka gdje pobise ljude na pravdi Boga...svi znaju sta su pisali...
Onda se desi ova tragedija i kao trazi se mrvica ppravdanja i ne smije se nista reci jer kako ce nas biti stid da govorimo,covjek bio ugledan i porpdican,dvoje djecice u autu i nesreca. Dakle ostali stokalji mogu biti objeseni za nedjela,ali ako ss sutra utvrdi da je lik napravio radnju nesmotrenu u saobracaju i izazvao udes,opet se nista nece toliko pljuvati kao po gore navedenim celavim glavama.Znaci postoji razlika osude javnosti jesi li neki probisvijet nargilasko-bilderski ili porodicni covjek...
Od mene toliko jer je svaka dalja rasprava beskorisna i besciljna a imaju ljudi koji rade svoj posao.
vjeshalica

#32196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Guadalajara wrote: Ako je samo on radio u porodici, ako je imao hipotekarni kredit na stan, ako mu je bila ugrozena egzistencija i njegove zene i djece...
Dok opet sa druge strane neko kaze da je bio religiozan, a i nema mi logike da covjek radi neki posao i da nije u stanju isti da nauci.
Iako kad se govori o obrazovanju dosta je to u BiH prenapuhano to mi nekakve moralne vertikale na fakultetima. A ono vecinom uvlaciguzi i trckarala. Ja sam studirao na PMFu. Gore na četvrtom spratu gdje se nalazi odsjek za matematiku ima mesdžid i dosta djece iz medresa ide na ovaj fakultet.
Lijepo je biti na sigurnoj i bezbriznoj egzistenciji i raditi u skoli.On nije od juce radio,ali ocito nije poredao prioritete u zivotu.Kad je imao,malo je reci zestoku vezu da se zaposli na tom mjestu bez odgovarajucih kriterija,pored toliko ljudi koji su regularno zavrsili taj fax i jeli govna 4-5 godina,mogao je naci soluciju da zavrsi fakultet kao dosta ljudi danas koji rade i studiraju.
Neka se svi stave u poziciju jednog studenta koji je rega studirao,odrekao se drustvenog zivota,zivio u 5-6 krpica,bio na teretu roditeljima za jelo i sve i letio da cim prije polozi ispite da ne bude na tovaru roditeljima i nadje posla,onda ga negdje presisa lik koji nema diplome (navodno) a ovaj pacenik gleda u 30-toj da ide vani i pere guzice po gerijatrijama ili ovdje radi kod nekog nepismenog đilkoša kod kojeg nema uslova da sebe tupavo prehrani ili da zasnuje porodicu....dobro razmislite prije nego nekoga zakujete u nebo.Ovdje samo mores zaliti djecu koja nikom nista nisu kriva niti duzna.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#32197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

Zna li iko koji je motiv ubistva u Sokolovic koloniji?

Ne poznajem momka, poznajem roditelje... u pm :skoljka:
90minut

#32198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

mk ultra wrote:Zna li iko koji je motiv ubistva u Sokolovic koloniji?

Ne poznajem momka, poznajem roditelje... u pm :skoljka:

Ako bude ispalo da se ne zna ko je ubica onda je bio duboko upetljan u kriminalne poslove.
jefff

#32200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jefff »

Ovi sportski klubovi postali su leglo najcrnjih stvari.
Post Reply