Procitah super komentar, sta bi onda trebali bijelci reci za NBA All starAmirBaa wrote:KB9 wrote:kakvi su glupi idioti ovi crnci oko oskara, neke kvote hoce koje se moraju ispunit u nominacijama
i ja,
Moderator: _BataZiv_0809
Procitah super komentar, sta bi onda trebali bijelci reci za NBA All starAmirBaa wrote:KB9 wrote:kakvi su glupi idioti ovi crnci oko oskara, neke kvote hoce koje se moraju ispunit u nominacijama
Jack Be Nimble wrote:Ljudi u pravu..dati nominaciju Stalonetu a ne Michael B. Jordanu je glupo. Ili kada citava drzava prica o Black Lives Matter, pa izadje film Straight Outta Compton o grupi momaka koji su zapoceli tu pricu jos davnih 90tih, film koji je ocjenjen super sto se tice publike i novinara, takav jedan film oni nisu stavili medju najbolje a jesu Mad Max (mad max odlican film, zasluzio nominaciju). Isto tako reziser Creed-a odradio odlican posao...al jebiga, kada je ziri pun starih bijelih mudonja ne mozes nista ni ocekivati. Ako nema robstva, nema Oskara.
gdje god nadjes, salji link, ja sam trazio prije par mjeseci i odustao, nisam nigdje nasao :/sunceKOtepsija wrote:okkaranana wrote:haj pogledaj pa javi.
mada znajuci nju, ne bih bio nesto previse uzbudjen.vlajda ima na youtube il torrentu
Gledao u kinu... 'živa i pokretna poezija' što bi rekao jedan na imdb-u. Više sam imao osjećaj da gledam pozorišnu predstavu nego film. Preporuka.cassius wrote:Macbeth 2015 BRRip XviD-ETRG
svaka čast na upozorenju, čekam ovaj film poodavno a nisam mogao ga uhvatit u kinucassius wrote:Macbeth 2015 BRRip XviD-ETRG
Sto ljudi sto cudi.meni ovaj film nikako nije lego..a volim sf zanr..ovo vise ko djecja bajka...samo da ga jos sinhronizuju...Daryl Dixon wrote:hvala na preporuci, ko voli sci-fi obavezno pogledati, ocjena 8/10
http://www.imdb.com/title/tt2103281
Ne čitaš dobro. O CGI sam govorio globalno, a i dalje smatram da su scene vizuelno "sintetične".sizifinho wrote:svaka čast na upozorenju, čekam ovaj film poodavno a nisam mogao ga uhvatit u kinucassius wrote:Macbeth 2015 BRRip XviD-ETRG
Hajd još da čujem i da je Marsovac "shit" sa lošim CGI-om![]()
![]()
problem leži u tome kad nazoveš nešto "shitom" heheBlackSnake wrote:Ne čitaš dobro. O CGI sam govorio globalno, a i dalje smatram da su scene vizuelno "sintetične".sizifinho wrote:svaka čast na upozorenju, čekam ovaj film poodavno a nisam mogao ga uhvatit u kinucassius wrote:Macbeth 2015 BRRip XviD-ETRG
Hajd još da čujem i da je Marsovac "shit" sa lošim CGI-om![]()
![]()
I da, po meni je Marsovac debelo prenapuhan sa ocjenom, je li to neki problem što mislim drugačije ?
Ko smatra da je CGI bolji neka pogleda "The Thing" od Carpentera iz davne '82. i uporedi ga sa bilo kojim CGI shit-om.
BlackSnake wrote:The Martian
Još jedan film u nizu sa ocjenom iznad 8, a koji je po meni shit žešći. Zaista cijenim Ridley-a, pogotovo zbog kultnog Aliena, ali ovo nema veze sa onim što je on radio, ne samo žanrovski nego i kvalitetom. Priča je klasični happy end sa usiljenim "humorom" i opet klasičnim američkim sranjem vidljivim na kraju filma. I inače SF filmovi su mi prije imali taj neki realističniji šmek. Ovi današnji unatoč CGI, izgledaju neuvjerljivo. Možda baš zbog CGI-a.
KB9 wrote:BlackSnake wrote:The Martian
Još jedan film u nizu sa ocjenom iznad 8, a koji je po meni shit žešći. Zaista cijenim Ridley-a, pogotovo zbog kultnog Aliena, ali ovo nema veze sa onim što je on radio, ne samo žanrovski nego i kvalitetom. Priča je klasični happy end sa usiljenim "humorom" i opet klasičnim američkim sranjem vidljivim na kraju filma. I inače SF filmovi su mi prije imali taj neki realističniji šmek. Ovi današnji unatoč CGI, izgledaju neuvjerljivo. Možda baš zbog CGI-a.
BlackSnake wrote:KB9 wrote:BlackSnake wrote:The Martian
Još jedan film u nizu sa ocjenom iznad 8, a koji je po meni shit žešći. Zaista cijenim Ridley-a, pogotovo zbog kultnog Aliena, ali ovo nema veze sa onim što je on radio, ne samo žanrovski nego i kvalitetom. Priča je klasični happy end sa usiljenim "humorom" i opet klasičnim američkim sranjem vidljivim na kraju filma. I inače SF filmovi su mi prije imali taj neki realističniji šmek. Ovi današnji unatoč CGI, izgledaju neuvjerljivo. Možda baš zbog CGI-a.![]()
Humor je glavni dio price, to jest lika. Ja sam se valjao po podu citajuci knjigu, ali nisu uspjeli u filmu preslikati tu komediju. Ipak, film je uspio ono sto je bio cilj knjige a to je da ozivi ljubav prema nauci i istrazivanju. Glavni lik/tema je nauka. Nije bas bilo klasicno americko sranje na kraju filma, tipa Armagedon recimo. Vise je prica kako naucnici u drzavama, cije vlade se ne mogu podnjeti po ekonomsko-vojnim pitanjima, mogu zajedno raditi kada je nauka u pitanju da bi rijesili zajednicki problem. Tako da nije klasicno vidi sta sama Amerika moze postici, nego vise vidi sta internacionalizam moze postici ako naucnici odlucuju.BlackSnake wrote:The Martian
Ha jah teorija redova ...ExNihilo wrote:Kataklinger, ti si trebao sa tri smajlija. Kako tako.
ExNihilo wrote:Kataklinger, ti si trebao sa tri smajlija. Kako tako.
http://www.internetslang.com/CGI-meaning-definition.asps@mson wrote:A sta je CGI???
prosvijetlite nas...