SDA-All about

drug_profi

#32126 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

SRBiH je imala, čini mi se 105 opština i 9 ili 10 regija. Ako se dobro sjećam PPD.
Danas ima preko 200 opština/općina/opšćina, 10 kantona i dva entiteta i pun kurac nekakvih drzavnih funkcionera...
A manje je i stanovnika, i mnogo mnogo manje zaposlenih.
Pa ti vidi gdje to vodi, jer ovi prvi ne misle ni markicu propustiti da ti otmu.
Harač je mila majka.
megaman4

#32127 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

drugi profil wrote:SRBiH je imala, čini mi se 105 opština i 9 ili 10 regija. Ako se dobro sjećam PPD.
Danas ima preko 200 opština/općina/opšćina, 10 kantona i dva entiteta i pun kurac nekakvih drzavnih funkcionera...
A manje je i stanovnika, i mnogo mnogo manje zaposlenih.
Pa ti vidi gdje to vodi, jer ovi prvi ne misle ni markicu propustiti da ti otmu.
Harač je mila majka.
SRBiH je imala 109 opština plus Sarajevo kao glavni grad, s ukupnom populacijom od 4,377,033 stanovnika.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#32128 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Image

more morebit i gora, samo da su našu Sultaniju jal Tornjaka metnuli
PM72

#32129 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Pričao mi drug što radi u Federalnom MUP-u da se najveći kriminal u Federaciji odvija u IZ - pod okriljem SDA.Može im se.Udariš na hodžu lopova - odmah si din - dušman.Sprega kriminalaca iz SDA sa kriminalcima u IZ je više nego očita ali ne možeš im "pera odbit'".Ko smije upitati a kamoli ispitati kako je srpska zemlja u Faletićima postala mezarje i što se u IZ sad "forsira" ukop upravo u tom mezarju? Znam samo neke detalje a i to što znam je da se ispovraćaš.Srbinu isplaćeno 500 000 za 100 duluma zemlje pa prodato IZ za potrebe ukopa po deset puta većoj cijeni.Isplati se,što da ne kad je dženaza 4-5 000 KM.Taj koji je kupio srpsku zemlju sasvim slučajno je bliska familija "uglednog" hadžije iz Bakija.I člana SDA,nije bilo manifestacije da se nije dovuko i slik'o pored Alije.

Mom drugu kad je umro otac izračunali troškove dženaze preko 4000.I svom bolu i belaju stigao je upitati onog službenika " pa bolan hoću babu da ukopam,ne ženim ga"...bilesi ti treba i neka vrsta građevinske dozvole da podigneš nišane a to košta 400 KM.Bez nje kamenoresce ne puštaju da rade na mezarju.

Znači,fašisti iz SDA su pustili pipke na sve strane.Tu hobotnicu ukloniti tako lako.Samo viša sila ili rat mogu ih skloniti sa vlasti.Sjebali su školstvo i totalno ga degradirali i obesmislili jer neukim polusvijetom najlakše je manipulisati.

Ovaj Džemo što ga neko pominje jedan je od tih.Drmo je u ratu i poslije njega a dobro mu se sjećam iz lista Ljiljan čiji je bio ili vlasnik ili glavni urednik.Kod Alije je ulazio ko ja u dnevni boravak čak je uspio onog retardiranog brata ugurati u nekakve pisce.Hojrat samo takav.

oni su prvi saf MM i ljudi koji su najveće zlo za ovu državu.Jedini iz te šovinističke skupine koji je čovjek jeste efendija Mujke.Zato i jeste u zapećku a dobro pametan,iskren i učen insan.
drug_profi

#32130 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

Način na koji si napisao ovo ne ostavlja me ravnodusnim, a iz svakog retka izbija emocija, sto samo znaci da je čista istina.
O Faleticima i Jedileriju sam i ja cuo svasta, Samo sto sam ja kjafir i djubre ateisticko pa sta god kazem ja sam protiv islama.
PM72

#32131 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

drugi profil wrote:Način na koji si napisao ovo ne ostavlja me ravnodusnim, a iz svakog retka izbija emocija, sto samo znaci da je čista istina.
O Faleticima i Jedileriju sam i ja cuo svasta, Samo sto sam ja kjafir i djubre ateisticko pa sta god kazem ja sam protiv islama.
Ma šta te briga,i ja bih se radije upisao u kineze nego u njihove bošnjake.Ruka mu se osušila ko glasao za njih pa poslije tumačio kako ništa ne valja.
amar1994

#32132 Re: SDA-All about

Post by amar1994 »

Image
orinoco

#32133 Re: SDA-All about

Post by orinoco »

sabina1 wrote:
PM72 wrote:Ode hadži Dino kod Hadži Bajrića :mrgreen:
Itekako izvjesno.

Ono sto izuzetno brine u svim ovim procjenama je nedostatak kritike Nase stranke spram licnosti Dine Konakovica.....izuzetan je to razlog za brigu...
Opasnijim smatram okupljanje bivših SDA-ovaca u tu Hadžibajrićevu grupu. Jednom SDA-uvijek SDA, samo sada u drugim uniformama, i s perfidnijom retorikom kojom će polako preuzimati primat od SDA i koalirati sa naivnim opozicijama
MCCCLXXVII

#32134 Re: SDA-All about

Post by MCCCLXXVII »

jazzer wrote:https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/63 ... z_bih.html

Svi likovi koje proziva je SDA iznjedrila. Daleko od toga da je Latic nesto posebno
bolji od njih.

Ne gade se pare ni onima koji nam sa mimbere vaze kako se ne smije krasti. Mislim,
znao sam to i prije, da ne ispadam sad nesto naivan, ali prosto odusevljava lakoca otimanja
para od vitri i zekijata.

kako ono kazu, radi sta ti hodza kaze da radis al' ne radi sta hodza radi :) .
Mogu da prvo njemu a onda i njegovoj SDA (nedovoljno ekstrmna za njega) porucim tri stvari:

1. Da pocnu svjetlo zvati mrakom.
2. Da ce se "dusmani" vratiti veci neg' sto su pocrkali.
3. Da se ne vraca u Sarajevo i da povede porodice ahbaba koji su s njim lezali u zatvoru sa sobom.
pametolog

#32135 Re: SDA-All about

Post by pametolog »

PM72 wrote:
drugi profil wrote:Način na koji si napisao ovo ne ostavlja me ravnodusnim, a iz svakog retka izbija emocija, sto samo znaci da je čista istina.
Ma šta te briga,i ja bih se radije upisao u kineze nego u njihove bošnjake.Ruka mu se osušila ko glasao za njih pa poslije tumačio kako ništa ne valja.
Mezarje Faletici je privatno mezarje udruzenja gradjana Bakije i nema veze ni sa Islamskom zajednicom, ni sa Jedileri, a odavno niti sa SDA. Odavno zakuhali.
orinoco

#32136 Re: SDA-All about

Post by orinoco »

pametolog wrote: Mezarje Faletici je privatno mezarje udruzenja gradjana Bakije i nema veze ni sa Islamskom zajednicom, ni sa Jedileri, a odavno niti sa SDA. Odavno zakuhali.
Ko su osnivači "udruženja Bakije"?
Roccohljup

#32137 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

ti vedre i oblače u SG......bez obzira ko je na vlasti :D
PM72

#32138 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

pametolog wrote:
PM72 wrote:
Mezarje Faletici je privatno mezarje udruzenja gradjana Bakije i nema veze ni sa Islamskom zajednicom, ni sa Jedileri, a odavno niti sa SDA. Odavno zakuhali.
Grohotom se smijem.Grohotom.

"Udruženje građana Bakije". :lol: A ko su ti građani? Sve poslijeratni tajkuni tipa Meho pekar,hadžija Fudo i sin mu.Ako je "privatno mezarje" i nemaju veze sa IZ ni jedilerima,koga ukopavaju? Prijeratne vlasnike Šućure? :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#32139 Re: SDA-All about

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

PM72 wrote:
Grohotom se smijem.Grohotom.

"Udruženje građana Bakije". :lol: A ko su ti građani? Sve poslijeratni tajkuni tipa Meho pekar,hadžija Fudo i sin mu.Ako je "privatno mezarje" i nemaju veze sa IZ ni jedilerima,koga ukopavaju? Prijeratne vlasnike Šućure? :lol:
Jbt. ovi iz SDA nisu u stanju da se dogovore oko mezarja a kamo li oko interesa države. Davno sam ja njih prokužio... :-x
JThomas

#32140 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

bivši prvi saf sda starog grada i sarajeva...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32141 Re: SDA-All about

Post by pici »

kolko je VIP SaFF na faleticima... hvaalaa
jao_situacije

#32142 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:ispao iz tala pa vazi. a on je jedan od prvih ideologa i filozofa sveg ovog sranja...
to je najbolje od svega, kad se jave nakon 25 godina
opametili se :lol:
JThomas

#32143 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

neka, lanu oni tako ponešto što bi ostalo skriveno. ali ono glavno neće nikad.
Banksy

#32144 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Propalica je otišla, ali naslijeđe je ostalo, i to življe nego ikad ---> kome-smeta-goran-t148114.html
agent_zero

#32145 Re: SDA-All about

Post by agent_zero »

Još jedna sramna uloga SDA minderaša kad je zaštita države i državnih interesa u pitanju, jedno bezveno i potpuno benigno zaopštenje Pizdića, dok Kakir i ostala kriminalna bratija hrane ribice, smišljaju nazive aerodroma i tale tendere.
Banksy

#32146 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

jazzer wrote:
„Zašto sam otišao iz BiH“ - Džemaludin Latić

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/63 ... z_bih.html

Svi likovi koje proziva je SDA iznjedrila. Daleko od toga da je Latic nesto posebno
bolji od njih.

Ne gade se pare ni onima koji nam sa mimbere vaze kako se ne smije krasti. Mislim,
znao sam to i prije, da ne ispadam sad nesto naivan, ali prosto odusevljava lakoca otimanja
para od vitri i zekijata.

kako ono kazu, radi sta ti hodza kaze da radis al' ne radi sta hodza radi :) .
Pare i laž se, prije svega, izgleda ne gade Džemi.

FIN, dekan Zuhdija Hasanović: prof. Latić se obratio dekanu s molbom za jednogodišnje plaćeno odsustvo u svrhu naučno-istraživačkog rada, dekan mu odobrio, njegove časove prebacio (omraženom) Enesu Kariću, studijski boravak finansiraju mu FIN i Rijaset IZ.
jazzer

#32147 Re: SDA-All about

Post by jazzer »

ma ja, princip (za prisvajanje koristi) je isti, sve ostalo su nijanse.
putokaz1

#32148 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ja bi malo opisao SDA u mom kraju
Dobiše izbore,3,5 godine ne rade ništa,a pred izbore putiće,mostiće,paketiće....sve potrošiše na Posmatrače,članove biračkih odbora,djecu da dovlače i uvode jedna pomagač 10 osoba uvede,i na dan izbora budžet prazan,ali rezultati izbora Neizvjesni ,Nezavisni kandidat i još poneku promjene stranu preko noći i ostave ih na vlasti
Zatim izgube izbore ali ostave dug
SDP za vrijeme svog mandata samo je vratio milionski dug i nulirao stanje
SDA opet pobjedi pa 12 godina ista priča
-Nerad
-Pred izbore putići,mostići,paketići a za izbore bugarski vozić
-Budžet prazan za svaki slučaj i milionski dug je spreman
Nakon 12 godina SDP DF SDU dobijaju načelnika
Milionski dug se(preko Suda) aktivira odmah,budžet prazan, Račun pred blokadom,a Nezavisni i još poneko mijenjaju stranu i prelaze u SDA te stvaraju Većinu OV,sve da bi Opozvali Načelnika koji nije njihov ali i Načelnik je zaigrao ,Preko FB dospjeo u Srca Naroda neće u Koaliciju s SDA i raste bar na FB sa popularnošću,i ponešto uradi uz put uprkos OV
statixx

#32149 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Zahvaljujuci ideoloskoj propagandi Latica i njemu slicnih na sceni smo imali intelektualnu korupciju (fakulteti, skole, IZ, mediji...) jedne citave generacije sto se na veliki dio drustva odrazilo na nacin da je glasanje za SDA kategoricki imperativ.
GeeTnT

#32150 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

Pa šta onda očekivati od izbora, ako išta? Prema postojećim pravilima igre, odnosno potpunoj zarobljenosti države privatnim interesima oligarhije drugačiji ishod od postojećeg stanja gotovo je nemoguće očekivati. Ovakav sistem nužno vodi do koncentracije moći u rukama nekolicine na vrhu političke piramide moći.

..pa kaze:

Put demokratizacije vodi prije svega preko demokratizacije najvažnijih aktera političkog sistema – političkih partija. Koje su, u našem slučaju sve samo ne političke partije u modernom smislu te riječi, dakle i agencije za zapošljavanje, društva jednog lica, posredničke agencije za dobijanje na tenderima i ko zna šta sve ne.

Još davno je drug Staljin primjetio da nije bitno ko kako glasa već ko i kako broji.

Sve su prilike da ce tema o esdea duze zivjeti od nas koji danas pisemo.
Post Reply