Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Komšija-stanovo u Belediji--najbolji skakac laste sa kuce pod branu. Teški cuger bio, mortus pjan se popenje na kucu pa laste pod branu. Ala Emir Balic iz Mostara
Dervencanka1939 wrote: ↑06/02/2025 20:06
Vala, hipici mi ne fale. Pismenije face su one iz 1960tih, bez bradurina i hippy frizura
Ti si upravo sve suprotno od ljudi na slici, na drugoj strani evolucije. Ovo su ljudi koji su studirali zakon, a ne robijasi, prestupnici, sjecikese, prevaranti, ublehasi i u krajnjoj liniji ubice.
E, ovakve pismene face su nestale. Znamo i ko ih je zamijenio. Totalna provincijalizacija i urusavanje gradjanstva, dekadencija u svim segmentima.
Vala, hipici mi ne fale. Pismenije face su one iz 1960tih, bez bradurina i hippy frizura
Ti garant nisi živio u Sarajevu kad je ovo bilo u modi----iliti po novogovorom IN
Ovo je gospoda-mahom su ucili u Vijecnici te sam imo u cast da se sa mnogim družim (ne sa ove slike vec inace)--raja do jaja što bi mi čaršijaneri znali kazat
E, ovakve pismene face su nestale. Znamo i ko ih je zamijenio. Totalna provincijalizacija i urusavanje gradjanstva, dekadencija u svim segmentima.
Ti garant nisi živio u Sarajevu kad je ovo bilo u modi----iliti po novogovorom IN
Ovo je gospoda-mahom su ucili u Vijecnici te sam imo u cast da se sa mnogim družim (ne sa ove slike vec inace)--raja do jaja što bi mi čaršijaneri znali kazat
Živo mi se fućkalo za modu. Ni u srednjoj ni na faksu nije mi padalo na pamet da nosim dugu kosu, bradu, a ni farmerke ni patike (samo klasične hlaće i mokasinke). Upravo zato što mi je od hippy pokreta i 1968-tog imidža bila muka.
Živo mi se fućkalo za modu. Ni u srednjoj ni na faksu nije mi padalo na pamet da nosim dugu kosu (kratka kosa, na razdjeljak), bradu, a ni farmerke ni patike (samo klasične hlaće i mokasinke). Upravo zato što mi je od hippy pokreta i 1968-tog imidža bila muka.
Živo mi se fućkalo za modu. Ni u srednjoj ni na faksu nije mi padalo na pamet da nosim dugu kosu (kratka kosa, na razdjeljak), bradu, a ni farmerke ni patike (samo klasične hlaće i mokasinke). Upravo zato što mi je od hippy pokreta i 1968-tog imidža bila muka.
Ne ponavljaj-procito sam
Jednom sam tamo 1970tih pročitao u "Startu" članak nekog estetičara umjetnosti, kako su "traperice (farmerke po hrvatski) i patike 'uniforma rock-generacije'". Kako s tom generacijom, njenim vrijednostima, idealima, muzikom, filmovima, tom nekakvom "pobunom protiv roditeljske generacije" i "ustaljenih vrijednosti", hippy pokretom, protestima protiv Vijetnama itd., ama baš nikakva dodira nisam želio da imam, ni izgledom, zato ta odluka...
drug_profi wrote: ↑06/02/2025 21:25
Zato si htio da imaš veze sa nečim drugim.
Pa neću protestvovati protiv rata u Vijetnamu - za mene je pokušavanje sprečavanja širenja komunizma ratovima u Koreji i Vijetnamu, CIA-inim organiziranjem pučeva protiv ljevičarskih vlada (Allende-ova u Čileu i sl.), podrška drugim desničarskim diktaturama, bilo jedino dobro što su Amerikanci ikad uradili.
Ako nema slika pišite dogodovštine iz nekog prijašnjeg vakta--valjda ste šejtanali-bar mi stariji a omladina nek cita kako se nekad živjelo i družilo a i šejtanalo bez mobitela i ovih novotarija.
Ove Delije Sarajevo su bili mahom sa Vocnjaka i dole ilidzanska opcina, tamo su se skupljali, u onom titinom motelu u ratu im je to bila baza. To je islo jos na Vukovar ratovati.
dobro si, ligure su za snijeg, trokolica da. Ne sjetih se naziva.
Mada ovo nisu klasicne trokolice jer imaju 4 kuglagera trokolica ima prednju osovinu pokretnu oko svoje osi i na njoj samo jedan, ali ogromni, kuglager. Pa izgleda kao trotinet.