SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

MMM1977

#32101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MMM1977 »

Nikakvo čudo. Auta koja skreću od Vogošće lijevo, na onu zaobilaznicu prema Tuzli, ulijeću samo tako. Neki dan sam se jedva zaustavio da ne udarim hadžiju sa nekom truljom koji je skretao brzinom 60-70 km/h bez zaustavljanja i gledanja.
i agree

#32102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Matijevic_Vlado wrote:
i agree wrote:
SmoLe wrote: nije divljao sa autom nikad.
moja teorija je da se okrenuo na sekundu da smiri djecu i da se je u tom trenutku izgubio kontrolu.
Danas na snimku mi se ucinilo kao da u tunelu pise da je ogranicenje brzine 40km na sat.Ako je tako kao sto mi se ucinilo da nije divljao sigurno sa 40 na sat nije mogao udarit onako u zid tunela i isprevrtat se.
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /190607121

Eto slike tu,dobro sam vidio pise 40
De ne provaljuj se vise.
???
Naocale decko nabaci i ne lupetaj
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#32103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Matijevic_Vlado »

i agree wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
i agree wrote: Danas na snimku mi se ucinilo kao da u tunelu pise da je ogranicenje brzine 40km na sat.Ako je tako kao sto mi se ucinilo da nije divljao sigurno sa 40 na sat nije mogao udarit onako u zid tunela i isprevrtat se.

De ne provaljuj se vise.
???
Naocale decko nabaci i ne lupetaj
Ne mogu ti objasnjavati, nek neko drugi bude ljubazan pa ti objasni. Uglavnom provaljujes se.
i agree

#32104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Matijevic_Vlado wrote: Ne mogu ti objasnjavati, nek neko drugi bude ljubazan pa ti objasni. Uglavnom provaljujes se.
Ti se pravis pametan zasto bi neko drugi bilo sta objasnjavao kad se na slici sve vidi.Naocale pod hitno i bezveze se raspravljas a cak ni argument nemas.
Naslovnica

#32105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

i agree wrote:
moja teorija je da se okrenuo na sekundu da smiri djecu i da se je u tom trenutku izgubio kontrolu.
Danas na snimku mi se ucinilo kao da u tunelu pise da je ogranicenje brzine 40km na sat.Ako je tako kao sto mi se ucinilo da nije divljao sigurno sa 40 na sat nije mogao udarit onako u zid tunela i isprevrtat se.

Tih 40 je upaljeno vjerovatno nakon udesa, isto kao što vidiš na ulazu u tunel promjenjivu saobraćajnu signalizaciju koja pokazuje zatvorene obje trake.
Mislim da je tu bio znak ograničenja 60km/h i da je to bila relevantna brzina.
Bluemore

#32106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bluemore »

SmoLe wrote:tuga, poznavao sam profesora bio je odlican covjek, na mjestu sto se kaze
prije 10tak dana sam ga sreo u Vogosci, nije divljao sa autom nikad.
nego imaju li kamere u tunelu?
Kakvo okretanje na autoputu??
problemnatravunu

#32107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by problemnatravunu »

Bluemore wrote:
SmoLe wrote:tuga, poznavao sam profesora bio je odlican covjek, na mjestu sto se kaze
Okrenuo glavu , svoju , ne auto
made_in_sarajevo

#32108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by made_in_sarajevo »

Ja sto ljudi gledaju csi miami, ncis i policijske filmove. Svi ste jel tako magistri iz oblasti sudara, ubistva, samoubistva... Mi smo govna od naroda i nas sve treba pobiti. Atomsku na balkan baciti i pustiti da govna umru. Sve lafo neke postenjacine, zakoni, znakovi, svaka situacija se "strucno analizira", ustvari pokazuje se samo koliko smo jadovi i glupani. U saobracaju osnovna pravila niko ne zna niti se postuju, ali zato na forumu ZOBS se citira od zareza do zareza.

Za pola vas, a vjesalici je najgore sto nema mogucnost da pogleda snimak nesrece sa nadzornih kamera. Muda svoja jedete jel tako. Napisite sluzbeni email mupu SBK i autocestama da vam se hitno dostavi snimak sa nadzornih kamera. Na "strucnu analizu" naravno

Sa jedne strane sreca u nesreci nije niko drugi nastrado.
dragma
Vozim: Pješe

#32109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dragma »

Da vam dragi Allah podari lijepi Džennet :sad:

Image
nepass1

#32110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

made_in_sarajevo wrote:Ja sto ljudi gledaju csi miami, ncis i policijske filmove. Svi ste jel tako magistri iz oblasti sudara, ubistva, samoubistva... Mi smo govna od naroda i nas sve treba pobiti. Atomsku na balkan baciti i pustiti da govna umru. Sve lafo neke postenjacine, zakoni, znakovi, svaka situacija se "strucno analizira", ustvari pokazuje se samo koliko smo jadovi i glupani. U saobracaju osnovna pravila niko ne zna niti se postuju, ali zato na forumu ZOBS se citira od zareza do zareza.

Za pola vas, a vjesalici je najgore sto nema mogucnost da pogleda snimak nesrece sa nadzornih kamera. Muda svoja jedete jel tako. Napisite sluzbeni email mupu SBK i autocestama da vam se hitno dostavi snimak sa nadzornih kamera. Na "strucnu analizu" naravno

Sa jedne strane sreca u nesreci nije niko drugi nastrado.
klixovim vjestacima i forenzicarima ne treba ni snimak. vec sve znaju kako se odigralo.
:thumbup:
i agree

#32111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Naslovnica wrote:
i agree wrote:

Tih 40 je upaljeno vjerovatno nakon udesa, isto kao što vidiš na ulazu u tunel promjenjivu saobraćajnu signalizaciju koja pokazuje zatvorene obje trake.
Mislim da je tu bio znak ograničenja 60km/h i da je to bila relevantna brzina.
Mozemo samo nagađati jer ako su trake zatvorene vjerovatno bi i signalizacija sa strana bila ugasena ali da dzaba ne pametujemo jer nije to bit ovoga svega,kako god zao mi je ljudi ali i na 60km kako kazes onakva silina udara i prevrtanja, sumnjam da je moglo biti.
muha_sa

#32112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

Image
newklear

#32113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by newklear »

Sve za marku više ... Sad će se pohrliti po Avaz a tamo vjerojatno piše da je dobro upućeni izvor rekao za Avaz da je u stanu pismo......

Koji bolesni umovi
zateznistub

#32114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ovo sranje od novina treba zakonom zabraniti
Porodice Foht

#32115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Porodice Foht »

zateznistub wrote:Ovo sranje od novina treba zakonom zabraniti
Vala bas. :sad: Pitam se sta ih odrzava u zivotu pa stampaju to smece jos uvijek? Kazu posmrtnice i reklame/cestitke itd. stranackih uhljeba po kantonalnim i visim nivoima vlasti. Odvratni su.
Haris.ba

#32116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Jest. Novine krive sto narod voli zutilo.

Ali, eto. Moze i zabrana novina. Ali, prvo zabraniti forum. Gori je od novina postao.
JThomas

#32117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

biće tu i nlo viđen, samo da se ne pita za signalizaciju i odgovornost uprave autocesta.

srećom pravosuđe nije nimalo pod fahrinim uticajem pa te podvale ne mogu da prođu :mrgreen:
kokuz_sa

#32118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kokuz_sa »

animus wrote:Nikakva ograničenja nisu bila vjeruj mi. Mozda su od mjesta nezgode stavljena ali ranije nije bilo. Svi vozili oko 100. Nikakve radove nisam vidio.

Nekada je cutnja zlato..

Ovo ovako stoji od kada je napravljen autoput..radi klizista koje se odmah aktiviralo..

https://prnt.sc/nz67a1

https://prnt.sc/nz67wm

https://prnt.sc/nz682p
Bluemore

#32119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bluemore »

problemnatravunu wrote:
Bluemore wrote:
Okrenuo glavu , svoju , ne auto
Pa okretanje glave na autoputu ne ide
dobar osjecaj

#32120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dobar osjecaj »

I benzinom politi i spaliti većinu današnjeg stanovništva ove zemlje koje traži i guta takve sadržaje. Kad se vatra stinja, preorati kvalitetno, nađubriti, pa posijati nove ljude nekog kvalitetnog sjemena koji će tražiti neke drugačije informacije u dnevnim novinama.
Nema prostora za čuđenje kad se zna šta se sije i uzgaja oko nas.
muha_sa

#32121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

newklear wrote:Sve za marku više ... Sad će se pohrliti po Avaz a tamo vjerojatno piše da je dobro upućeni izvor rekao za Avaz da je u stanu pismo......

Koji bolesni umovi
:thumbup:
noviclan

#32122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

muha_sa wrote:Image
Ako je ovo tacno da nas dragi Bog sacuva
muha_sa

#32123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

noviclan wrote:
muha_sa wrote:Image
Ako je ovo tacno da nas dragi Bog sacuva
ne vjerujem, al hajd :-) i da jest tacno nema smisla ovo objavljivat
vjeshalica

#32124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Mozda je neukusno i neprovjereno,ali red je da se znaju pravi motivi jer spekulacije odvode dogadjaj u pogresnom smjeru
Kako god,nije bas ta diploma toliki razlog da napravi samoubilacki pohod u ivicu tunela
Neki su pohrlili da pljuju po izvodjacu radova i sl...a na kraju ce ispasti sasvim deseta stvar
Meni je najvise zao djece i nije trebalo djecicu u ovo uvoditi jer nisu nikom nista kriva niti duzna
zateznistub

#32125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Porodice Foht wrote:
Vala bas. :sad: Pitam se sta ih odrzava u zivotu pa stampaju to smece jos uvijek? Kazu posmrtnice i reklame/cestitke itd. stranackih uhljeba po kantonalnim i visim nivoima vlasti. Odvratni su.
Bošnjo
Post Reply